haklısın motor dikkat çekiyo...
haklısın motor dikkat çekiyo...
şöyle takip etmeyi bıraktığım yerden bakayım dedim iyicene toplucana yazayım (=
tavsiyem servisten yenisini almanız
motosikletteki en önemli fren ön fren malum riske etmemek gerek.
ahhh ullem hayat işte aksiliklerin 1000i 1 para etse köşeyi dönmüştük (=
Jr. F'i alamadık gitti...
bence hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz problem yok ondan (=
o kutu radyatör yedek kutusu da.
radyatör ve rezerv kutusuna asla musluk suyu içme suyu vs koymayın. kapalı devrede dolacaşak su içerisinde H2O molekülleri dışında bulunacak taş toprak kireç mineral ve daha bir çok madde radyatördeki petek kanallarının zamanla tıkanmasına ve yer yer aşınmalara neden olacağı için oksitlenmelere (paslanma) neden olacaktır.
radyatör sıvısı bizim motorlar için şu şekilde konulmalıdır;
2 birim antifrize 1 birim saf su (ben geçen sene sanayide rastgele bir yerden litresini 1 TL'ye aldım) veya 1 birim antifrize 1 birim saf su olması gereklidir.
bu arada 0 radyatörün fiyatı geçen sene meraktan sormuştum 1600 civarıydı yanlışım yoksa
senede 1 kontrolü her zaman iyidir. değişimi de fena olmaz güvenlik sonuçta. dot4 fren hidroliği çok pahalı bişe değildi
ek olarak 4 senede 1 (ve 4 sene sonrası her senede 1) fren hortumlarının kontrolü ve gerekiyorsa değişimini ön görüyordu
çelik fren hortumu en iyisi yıllarca kullanılabilir genleşme derdi yok..
geçen sene tüm o zincir ve ön dişli kutusu temizlliği ile arka maşa dişli temizliği tam 1 günümü almıştı (=
en temizi yetkili servis
aldığım double bubble cam için bende düşünüyorum sipariş vermeyi 10 15 lira bişedi sanırım
aslında bizim motosikletler için olması gereken koruma takozu bu şekilde olması gerekiyor
http://www.puigusa.com/tuning-bikes/...f234-r49-m375/
http://www.puigusa.com/descargas/PUIG13762.pdf
o grenaj göbeğinden yapılan koruma daha çok o göbeğin kırılması ile sonuçlanıyor takozu koymasan kırık olmuyor ama sürüklenme ya da düşme kaynaklı çizikler olacaktır illa
ama yok ben buraya takacam derseniz satın almanıza gerek yok size tavsiyem teflon malzemeden tornacıda ölçüllerine göre yaptırın. grenajım hiç hasar görmesin derseniz biraz uzun yaptırın çünkü alt kısımdan illaki değiyor asfalta veya zemine topuzun üzerine düştüğünde
birde vidayı dandik almayın sağlam bir çelik malzeme olsun düştüğün de hemen yamulmasınlar. yoksa bir işe yaramaz. e-baydan alacağın topuzlarında vidaları %70 malzeme kalitesi iyi değildir.
problem olmaz. standartında belirlenen 106 ile 109 arasında fan açması gereklidir (he daha önce açması sorun mudur değildir sıkıntı yok )
hemen çalışmaması da fan sürekli açık kaldığında akü zayıflıyor haliyle birde motor ısındıkça şişiyor anormal bir durum değil ilk marşta almaması.
ama fan açıkken stop etmemek te en iyisi
hemde tri color olunca...
bu arada arkadaşlar
ankarada beğendiğimiz bazı transformers çıbıflar (2011 ve üstü litrelik olanlar) var bir arkadaşa bakıyoruz
ankaralı arkadaşlara buradan selamlar yardım edebilirseniz seviniriz
ohhh uzun uzun yazdım rahatladım
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
ılkay 2 3 gundur yoktun masallah acısını cıkartmıssın senın gb tecrubelı arkadaslar olmayınca olmuyor hep burada kal bilgilerin cok guzel
hakikaten hocam ya ne yazmışsın öyle eline sağlık
haklısın ılkay ya canın baya sıkkın bılıyorum inşallah motoruna en kısa zamanda kawuşursun dua ediyorum senın için daa toplancaz beraber gezcez inşallah
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:03 ----------
şu on numara sayısal biyerden bişey cıksa alıcam senın motoru serwisten nasıl borcun cok mu
yanliş bişey söylemek istemedim öyle olduysa özür dilerim senin burdaki yardımsewerliğinden dolayıdır sanırım seni sewdim kusura bakma
yanlış birşey yapmak istemediğini biliyorum
ama bazı şeylerin sadece o şekilde olması gerektiğine inanırım
bir insana yardım etmen gereken şeyler de vardır yardım etmemen gereken şeylerde vardır sadece.
bu sadece benim fikirlerimden kaynaklanan bir durum.
kendi başımıza bir şeyler yapamıyorsak elimizde olan olmayan bir şeyi de kullanmaya hakkımız yoktur biraz.
bir insanın bir şeyler için çaba sarf etmesi gerekir hiç birimiz bedava yaşamıyoruz bu hayatta her şeyin bir bedeli var sonuçta. bunu unutmamak gerekir.
düzelteyim nası 2 defa geldiyse
hemde konuyu daha uzatıp dağıtmayalım
konumuz 600f (=
he birde çubuf arıyorduk
ilkay peki bu papatya disk dedikleri diskler nasıl sence? Onlarla değiştirsem bir sıkıntı olur mu? Servis ciddi anlamda kazık.
ben arka fren diskimi bu şekilde aldım e-bay üzerinden
fakat performans anlamında hiç bir - veya + bir yorum yapamayacağım
çok fazla kullanamadan hıyarın biri arabayla neredeyse üzerime çıkıyor olduğundan ve eski şirketimin yarattığı maddi sıkıntılar nedeni ile motoru servisten alamadım henüz
muhtemelen 1000 km kadar kullandıktan sonra sağlıklı bir yorum yapabilirim bu konu hakkında.
ben arka fren olduğu için aldım ön fren için alırmıydım arka fren performansına bağlı olarak evet alırdım.
By ilkyy at 2011-08-28
Bana kalırsa bunun sportif görüntü ve fiyatının fazla olmasından başka farkı yok
Papatya disk biraz daha farklı değilmiydi? Yoksa papatyanın bir kaç çeşidi mi var?
Not: İlkay telefonuna bak
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
papatya diski ben e-bay üzerinden sanırım o zamanın parasıyla 80 90 liraya almıştım
onun haricinde normal diske göre asimetrik şekillerde olması birazda nokta nokta yerine frenaja hem soğutma hemde tutunma olarak biraz artı sağlıyor
birazda görüntü meselesi tabi ben bu taktığım papatya diskten çok aşırı bir performans artışı beklemiyorum açıkçası. eski diskim gibi olsa yeter
bakıyorum cnm
Fiyatı biraz daha düzgün olduğundan sormuştum 2 disk 1600 TL dediler orjinaline yoksa.
S.a cumleten Gunaydin haftaya hava 9 derece gunesli gozukuyor arkadaslar
a.s. Cihan sen gecen pazar topla bizi lewent bp de sonra gelme oldu sımdı bu hafta sen viaporta gel
işin espirisi viaport ama pazar gunu dondum ıslandım cok bı keyıf alamadım surusten yanı havalar ıyıce ısınmadan cıkmam artık bı sure
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)