bir hafta sonu tekirdağa gazlamaya çıkalım arkadaşlar.
bir hafta sonu tekirdağa gazlamaya çıkalım arkadaşlar.
HONDA;hayat onda...İ.V.İ.B.İ
DRİFT RELİGİON
Arkadaşlar benim motor artık lastik diye ağlıyor.
Üzerinde ilk lastiği mi bilmiyorum ama, ben 8300 km.de aldığımdan beri Bridgestone BT010'lar var; şimdi kilometre 20,000 oldu.
Mali durum müsayit olduğunda lastik almayı düşünüyorum;
Bizim motorlar için hangi lastikleri tavsiye edersiniz bana? Kullandığınız farklı lastikler varsa tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Benim lastikten beklentilerim, yol tutuşu sağlam olsun, virajlarda güven versin ve en az 10,000 km gitsin. Bundan yola çıkarak, en üst performans seviyesindeki lastik modellerinin benim için gereksiz ve yüksek maliyetli olduğunu düşünüyorum. Tabiiki biraz da ekonomik olması önemli. Bu beklentilerimi karşılayacak lastik nedir acaba?
Kafamda bana en sıcak görünen seçenek şu anda,
Michelin Pilot Road 2CT
Nedeni, çift hamurlu olması ve lastiğin daha çok kullanılan orta kısmının orta sertlikte olması nedeniyle ömrünün daha uzun ve daha az kullanılan yanakların daha yumuşak olması nedeniyle viraj performansı ve güvenliği konusunda başarılı olması. Peki bunun daha ekonomik bir muadili var mıdır acaba; aynı beklentilere cevap verebilecek?
Farklı görüşleriniz varsa da konuşalım, paylaşalım.
Bridgestone BT020 kullanıyorum memnunum ama diğer lastikler nasıldır bilemeyeceğim
::tutkuy::
ben belli bi süre metzeler m1 kullandım,miatları dolunca yağmurla pek fazla işim olmayacağını düşünerek pirelli diablo süpercorsa taktım.bunlarda yol tutuş harika,pist lastiği olduğu için yumuşak.ama hem uzun ömürlü hem de yol tutuşu iyi olsun dersen yine metzeler ve m3 derim.ama yinede bi tavsiye hiçbir lastiği 10000km kullanma (tabi sürekli dümdüz gitmiyosan)...
BT020 sport touring sayılabilecek niteliklerde olduğu için, biraz daha performansa yönelik bir lastik düşünüyorum açıkcası.
2CT için genelde olumlu yorumlar alıyorum, bir tek ıslak yol performansı pek iyi değilmiş bildiğim kadarıyla, ona da zaten ihtiyaç yok.
M3 de kafamı kurcalıyor açıkcası.. Genelde eşimle bindiğimiz için, 10,000 km'nin çok da uzun olmayacağını düşünüyorum. Genel olarak agresif kullanım sözkonusu değil yani.
Valla ben Metzeller Sportec M1 taktım.Daha onbeş gün oldu.Benim motorumu servis olarak götürdüğüm yer arkadaşlarımın.Çalıştıkları işyerini devraldıklarından ötürü onlara gidiyorum.Hiçbiri bana M3 tavsiye etmedi.M1'in M3'ten daha iyi olduğunu söylüyorlar.Daha yeni taktırdığım için yol tecrübemde dolayısı ile fazla olmadı.O yüzden çok fazla bilgim dahilinde yorum yapamıcam.
2008.CBR.125-2006.CBR.600F-Arkası seneye...
aranızda dunlop gp racer kullanmış yada kullanan varmı? şuan 4000km yaptgm ve bitmesine ramak kalmış pilot power(arka),suportmax qualifier(ön) lastikklerimin yerine takmayı düşünüyorum.Bu arada ısındığında yolu tutmayı bırakan pilot powerları bir daha takmayı düşünmüyorum.
Ben geçen yazın Michelin Road RC2 taktırdım ve hiçbir kusur bulamadım, gerek kalkışlarda gerek virajlarda gerekse fren mesafisinde tek kelimeyle süper...
Denildiği kadar okumayan bir toplum değiliz. ErkekIer bildiğini okuyor, kadınlar da canına okuyor
emre benim RR da sıfır aldığımda üzerinde qualifier takılıydı . ve gayette iyiydi sorun yoktu yani.ve seninkiler kadarda cabuk bitmemişti .hemde okadarda gazladım yaniii. 2006 zx10 lardada yanılmıyorsam qalifier cıkıyordu. ve hakanın kullanımında bile dayanıyordu yanaklar okadar yatırmasına rağmen yani. bence gözardı etme o lastiği ;)
Yok be Hasan, benim BT010'lar en az 10-15km sonra tam olarak ısınıp yol tutmaya başlıyor. Bildiğim kadarıyla lastik ne kadar yumuşak hamurluysa o kadar çabuk ısınıyor.
M1 M3'ten daha performansa yönelik bir lastik bildiğim kadarıyla. Yani daha yumuşak hamurlu. Bana da fuardaki Metzeller bayiisi yol kullanımı için M3 tavsiye etmişti.
Adaş nasıl yani, Michelinler ısındığında yol tutmayı bırakıyor mu
o lastiği bilme ama üzerindeki orjinalde 5 km sonra ısınıyordu şimdiki 2CT lerde
zaten asfalta yapışıyor diyebilirim, ben garajdan çıktığımda dik bir rampa var oradan inerken eski lastiklerim en ufak frende kayıyordu
2CTlerde hiç kayma yaşamadım daha.
HONDA;hayat onda...İ.V.İ.B.İ
DRİFT RELİGİON
bana 2006 600f4i servis manueli lazım arakadaşlar.nerden bulabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
işine yarıyormu bak bakalım
http://www.motosiklet.net/forum/fayd...rs-manual.html
Denildiği kadar okumayan bir toplum değiliz. ErkekIer bildiğini okuyor, kadınlar da canına okuyor
oradaki link bende kayıtlı zaten (=
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)