Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
arkadaşlar bu ara motorum çok fazla benzin tüketmeye başladı normalde 5000km de bir bakım yaptırırım ama son 400 e girmişken 40 liralık benzinle 100km de benzin ışığı yanıyor, epey sinirlenmeme sebep oldu bu durum, hava filtresi mi çok kirlendi acep, yağı mı çok pislendi ne oldu anlıyamadım, anlayan varsa yorumlarını bekliyorum
@ gorefest ;
Bir kaç gündür aynı sorunu ben de yasıyorum Sanırım yanlıs ölçüyoruz, Rezerve ısıgına bakarak yaptığımız için.
Fulleyip denemek lazım ; Gecenlerde fulleyip ölçtüğümde, 100 km'de 5.5 gibi değerler yakalamıstım...
Eğer cidden yakıt artmıssa ; büyük ihtimalle Bujilerdendir...
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Benim Tek iLacım , XX
Yogun bir tempo ile XX arayısındayım
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
xx e laf yok
Bu arada arkadaşlar eğer yamalı yada kullanmadığınız lastiğiniz varsa, lastik değişeniniz olursa lastikcilere bırakmayın lastiği.Ben kullanabilirim. bi mesaj uzağınızdayım 250cc de yama çok farketmiyor ön 120 arka 180 her türlü lastik kabulüm.Şuanki shinkolarım çok kötüde.
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
ya zaten geçen şeytan dürtü 1000rr alıyodum nerdeyse de dedim ne gereği var borca girmenin dur yere ama şu benzin tüketimi delirtti beni, sanırım bakım zamanı geldi, şu gördüm ki hava filtresi yakıt tüketimini inanılmaz etkiliyor her daim temiz tutmak lazım ama depo altına konulan hava filtresini temizlemek de mümkün olmuyor, şöyle bir tecrübemi aktarayım bakımdan çıkartıp uzun yol gittim ortalama 100-120 km ile 285 km gittim, yine aynı yolu giderken basarak gittim ortalama 160'la , 180-200km gittim, dönüşte ekonomik kullaniim dedim 100-120 ortalamam da 210 km gittim dediğim değerler rezerv lambasının 4ününde yanıp sönmesi değeridir +40km koyabilirsiniz
ilkay benim motoru ilana koydum. ilgini çekerse haberleşiriz.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...9144014/detay/
Merhaba arkadaşlar bugün başıma çok talihsiz bir olay geldi anlatayım sizlere... Şehiriçinde motorumla gezerken ilerde trafik çevirme yapıyordu ama karşıdan gelen araçları çeviriyordu.Ben radar olduğunu tahmin ettim ve hızımı azaltarak geçtim yanlarından ve 200-250 mt. ileride radar arabasını da görerek yanından geçtim.Daha sonra aynı yoldan geçmek zorunda kaldığım için dönüş yaptım ve radara kadar 70-75 km. süratle seyrediyordum radarın yanında 40 km. sürat ile geçtim ve trafik polislerinin yanına yaklaşırken polis yolun ortasına geçti ve kenara çekmem için işaret verdi. Tamam dedim herhalde evrak kontrolu yapacaklar ama evraklarım da yanımda yoktu aracımın torpido gözünde kalmıştı :( Ama sorun değildi benim için çünkü burası Anamur, küçük yerdi ve evraklarımı aracla beraber getirtebilirdim. Bunları düşünürken polisin yanına yaklaştım. Memur bey evrakları istedi ve radara girdiğimi söyledi. Ben tabiki şok oldum. Evraklarımın aracımda kaldığını ve isterlerse araç o anda eşimde olduğu için eşime evrakları getirtebileceğimi söyledim. Polis evrakları görmek istediğin söyledi, hay hay tabi ki görebilirdi ama bu radar şakası da neydi şimdi? Şehiriçi sürat 50 km.di ve ben radar arabasının yanından 40 km. ile geçmiştim.Fakat asıl şok edici cevap memur beyden geldi. O sürat (50 km.) araçlara içinmiş ve ben 74 km. sürat ile radara girmişim :( Yani radar aracı kendi kapsama alanı içinde benim yaptığım en yüksek sürati hafızasına alıyormuş. Dolayısıyla benim o aracın yanından geçerken düştüğüm sürat çok da önemli değilmiş :( Ayrıca motorlar için hız sınırı sıkı durun şehiriçinde 30 km. imiş. 74 km. sürat 3o km. nin % 30 ' unu geçtiği için 290 lira kösecek arkadaş gözünü karartmış.%30 hız limitini aşmazsak 140 tl olacakmış.Bu tartışlmalar içinde eşimi aradım ve evrakları bir zahmet getirmesini rica ettim.Hız sınırının %10 artı eksi payı varmış, 33 km. sürat motorlar için limitmiş. Arabalar içinse 55 km. sürat limitmiş.Derken baktım eşim karşıdan geliyor veeeeee radarın yanından tahminim 70-80 km. sürat ile bize yaklaşıyor ve telsizden benim rabanın plakası anons ediliyor. Radara girdi diye iyi mi? O anda polise dedim sakın bu araca ceza uygulamayın evraklarımı getiren eşimdir bu diye. Adam demesin mi yapacak bisey yok diye... Ölür müsün öldürür müsün? YAhu kardeşim bu kadın oradan geçen herhangi bir sürücü değil ki benim için geliyor polislerin yanına, evraklarımı getiriyor diyorum.Cezayı yazan polis durumu telsizle radar aracındaki meslektaşına bildiriyor ama o da demez mi gereği neyse yapın diye... Nerdeyse adamlara küfür edeceğim artık. Tamam benim de evraklarımı yanımda bulundurmam lazım ama. Sonuçta evrak eksiğim de yok yani.Ehliyet, sigorta, kask, mont, eldiven, sıfır alkol, hepsi tamam.Ama radar var işte :(( Neyse lafı uzatmayalım ben tepkimi abartınca radar aracındaki diğer polisle aralarında konuştular hangi kanun maddesine göre ceza yazılacak diye sonunda bana tek olarak 290 lira ceza yazacaklarına hem bana hem eşime 140 'ar liradan 280 lira ceza yazdılar. Şu anda 10 lira kârdayım. Bunun sevincini yaşıyorum ve acaba diyorum bana kalan bu 10 lira ile ne yapsam?
Seni motorlu bisiklet kategorisinde degerlendirmiş. Caanım ülkemden polis manzaraları...
doğan çok hızlı yükseliyorsun bak
hasanpınarda aynısını yapmıştı 250r 600f derken neredeyse 1 yıl içinde 1000rr aldı.
kızıyorum bu yüzden sana temiz bir motosikletin varken adam akıllı kullan şunu...
uğurcum bir ara konuşalım müsait olduğunda
nesi var nesi yok 2mizinde müsait olduğu bir zaman diliminde dinlemekte isterim makinanı
ama önce parmağım biraz daha düzelsin
emreden aldın demedimki zaten
emre birine satmıştı sonra çocuk kullanamamış hastalığından dolayı satılığa koymuştu bir süre. sanırım kuruçeşme tarafında bir yerlerdeydi
alakası şöyle var abicim; eğer yukarıdaki yazımı okuduysan benim soğuk yamalı lastiğim 40 km/h hızda giderken yamasını attı ve inmeye başladı. Belki yama iyi yapılmadı tam bilemiyorum ama sen yamayı yapan adama çok güveniyorsan orasını bilemem, bunun pimpirikle alakası yok sadece canımı senden daha çok seviyorum anlaşılan. Bu arada gönül rahatlığı ile kullan diyorsun ya eğer arkadaş lastik yüzünden kaza yaparsa tekrar buraya dönüp yorum yazabilecekmisin çok merak ediyorum...
Bugün Yakıtı Ölçme şansımız oldu gezimizde...
Ortalama 110 km/h ile seyir halinde; 70 TL Yani 16.2 Litre benzin ile 230 km Yol yaptım...
Bu Normal midir bizim motorlar için? Daha önce deneyen oldu mu bu sekilde?
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:33 ----------
Bu arada Günden Fotolar
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
sanırım bı yanlışlık olmalı,
ben depoyu fulluyorum ve 200 km sonrasında aldıgım yakıt 40,,,ile 47 lira arasında değişiyor,
dün yola çıktım ve 170,,,235 km hızlar arasında 190 km yol yaptım ve aldıgım yakıt 53 lıraydı,
yanı 180 km sonrasında yakıt 30 kuruşa yükseliyor,
yani,
120,,,180 km arası 1 km/ 22,5 kuruş,
180,,,240 arası 1 km/ 28,0 30 kuruş arası...
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:58 ----------
bu arada sen o sol kutuklugun yanındakı BİSİKLET VITES KOLU'na ne bağlantısı yaptın???
ne işe yarıyor o?
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
Motordan çok memnunum açıkçası. Daha önce CBF500 vardı, 600F in kullanımı daha kolay, sürüşü çok dengeli ve istediğini yapıyor motor. Gücünü 7-8 bin devirden sonra gösteriyor. Tek eleştirdiğim yanı şu ana kadar; düşük süratlarde ve devirlerde sürekli vitesle oynamanız gerek malum 1000lik olmadığı için tork yetmiyor.
maşallah rengi de kendisi de çok şık aletin, güle güle kullanın.
ABS var mı şimdi bunda yoksa opsiyonel mi ? var ise kullanımı nasıl ABS etkisini nasıl hissettiriyor ?
ve de yeni cbr600'e grenaj giydirilmiş hornet denmesi yerinde mi yoksa iftira mı sizce ?
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)