Honda Cbr600F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
01 Ağustos 2011, 13:28
< iLk@yy > adlı üyeden alıntı
şu renkli zincirlere biraz takmış durumdayım şu aralar.
şöyle bir zincir alasım var tabi dişlileride değiştireceğim artık milatlarını tamamlamış durumdalar.
fakat ondada arka dişliyi alt resimdeki gibi alsammı derdindeyim.
stock'ta dişliler16-46 108 link 525lik zincir var
benim alacaklarımda 16 ön ve resimde görünen 45lik dişliler ile 120lik zincir (108 olarak kısalacak)
soru şu
bu tarz zincir dişliler ile iligli problem yaşayanlar varmı. veya görünüş dışındaki artı ve eksileri ile ilgili yorum rica edeceğim.
ek olarak pek çok satıcıda çoğunlukla 520lik zincirler var. bunun artı ve eksileri nelerdir tam olarak ? 530luk zincir nasıldır kısaca aralarındaki fark ve artıları eksileri
tabi bunlardan vazgeçip x-ring li did takımda alabilirim. türkiyedeki fiyatları 450-500 civarlarında e-baydan 300 civarı bulunabilir sanırım buda.
İlkayy benim motor da EK mavi zincir ve Vortex dişliler var. Hepsi mavi renkde, ilk takıldığı zaman rengi şöyle idi, şu anda 16 bin km civarında mavi boyalar biraz biraz dökülmeye başladı. Bende yakında zamanda sıfırlarını alacam tekrardan. Benden önce motor arkadaşımdaydı, kendisi herhangibir sorun yaşamadı, bende yaşamadım zira.
Reklamlar
-
01 Ağustos 2011, 13:52
SilentScream adlı üyeden alıntı
İlkayy benim motor da EK mavi zincir ve Vortex dişliler var. Hepsi mavi renkde, ilk takıldığı zaman rengi şöyle idi, şu anda 16 bin km civarında mavi boyalar biraz biraz dökülmeye başladı. Bende yakında zamanda sıfırlarını alacam tekrardan. Benden önce motor arkadaşımdaydı, kendisi herhangibir sorun yaşamadı, bende yaşamadım zira.
evet seda ny'tan almış bunları (= banada aldığı yerin web adresini gönderdi saolsun ama henüz renkli olayına karar verebilmiş değilim. renkli zincirler o-ring çünkü genel olarak gördüğüm x-ring veya x2-ring alabilirim sanırım o fiyatlarada yine ebay üzerinden
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
01 Ağustos 2011, 15:10
hayır o-ring değil bendekiler x-ring. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/EK-Ch...#ht_3101wt_939 bunun aynısı...
-
01 Ağustos 2011, 15:33
daha sonra sende değiştirdiysen güzel
fiyatlarıda güzel ama
birde bunları yapacam derken motosikleti paylaço gibi yapmak var. bunuda istemiyorum o yüzden soru işaretleri ile beraber şu anki düşünme pozisyonunu korumaktalar.
bunu almazsam did kit alacağım zaten.
-
01 Ağustos 2011, 15:45
bende bu renkli zincir dişli setlere kafayı takmış durumdayım ve kararsızım
bu arada resim yüklemelerini birazdan yapıyorum ilkay (rizomalar, crg manet vs..)
-
01 Ağustos 2011, 16:14
bubblinboy adlı üyeden alıntı
bende bu renkli zincir dişli setlere kafayı takmış durumdayım ve kararsızım
bu arada resim yüklemelerini birazdan yapıyorum ilkay
(rizomalar, crg manet vs..)
mavi pegler alacağım sonrasında zincir mevzusu var aynı şekilde ama işte motorun görüntüsünü güzelleştirecem derken motoru paylaço yapmakta var işin ucunda. biraz yemedi diyebilirim ondan.
fotoğrafları bekliyorum
bu arada arka sele kapağı geldimi
-
01 Ağustos 2011, 16:34
-
01 Ağustos 2011, 16:44
basamaklara keşke o kadar bayılmasaymışsın.
e-bayda benzerlerini bulmuştum ben daha geçen (=
düştüğünde zarar gelecek parçalara bu kadar para verme bence bir daha verdiğin paraya yazık sonra az para harcamamışsın sende...
bu arada o sondan 2. fotoğraf fren balatalarına ait ise o balatalar ufak değilmi ? ön fren balatalarını daha geniş diye hatırlıyorum ben sanki...
bu arada şu rizomalardan alacağım bende ama seninkinden mi alsam yoksa eski seriden mi bilemedim.
gerçi siyah alacağım için fark etmeyecektir her 2side işimi görür...
-
01 Ağustos 2011, 17:31
-
01 Ağustos 2011, 18:02
elciklerden alacağım
doğru tüm parçaları rizoma alınca sen hangisi oldu (=
-
01 Ağustos 2011, 22:19
Manetler Çok Şık Bi Görünüm Sağlıyor Set'i İle Birlikte,
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
-
01 Ağustos 2011, 22:31
elciklerden alacağım
doğru tüm parçaları rizoma alınca sen hangisi oldu (=
O kadar rizoma aldık ama daha kullanmak nasip olmadı
Bakalım artıları eksileri nelerdir. Paylaşırım bi kaç gün sonra. Görünüş olarak güzel olacağını tahmin ediyorum ama performansaartısı olurmu bilmem. Elciklerdeki ayarı performansa getirmeyi düşünüyorum
En çokda manetlerin performansını merak ediyorum.
serkanADH13 adlı üyeden alıntı
Manetler Çok Şık Bi Görünüm Sağlıyor Set'i İle Birlikte,
Manet ve elcikler görünüş olarak güzeller ama sanki tam kırmızı durmuyorlar ?
-
01 Ağustos 2011, 23:27
O kadar rizoma aldık ama daha kullanmak nasip olmadı
Bakalım artıları eksileri nelerdir. Paylaşırım bi kaç gün sonra. Görünüş olarak güzel olacağını tahmin ediyorum ama performansaartısı olurmu bilmem. Elciklerdeki ayarı performansa getirmeyi düşünüyorum
En çokda manetlerin performansını merak ediyorum.
Manet ve elcikler görünüş olarak güzeller ama sanki tam kırmızı durmuyorlar ?
serkan manetleri sanırım ucuza aldın ama o topuzlar gitmemiş mesela uyumlu çapta bir gidon topuzu çok daha güzel bir görüntü sağlayacaktır sana
bubblinboy ( kusurua bakma ismi unuttum ) performans artısı yok aslına bakarsan hiç birinin. sadece gaz tepkisini değiştiriyor. eski elciklerde 1 birim çeviriyorken motora 1 birim gaz veriyorsan senin bahsettiğin performans olayınca 1 birim çevirdiğinde motora 2 veya daha fazla birim gaz veriyor. yani gazı daha az çevirmen gerekecek bundan sonra hassasiyet oranını düşüreceksin
manetlerinde bir performansı yok aslına bakarsan. kısa sport manetlerin amacı düştüğünde yola devam edebilecek bir şekile sahip olmalarıdır. kısalar düşünce yere değmez uzunlarda kırılma noktasından kırılır. amaç yarışta vs düşülürse devam edebilecek pozisyon sağlamasıdır.
-
01 Ağustos 2011, 23:58
serkan manetleri sanırım ucuza aldın ama o topuzlar gitmemiş mesela uyumlu çapta bir gidon topuzu çok daha güzel bir görüntü sağlayacaktır sana
bubblinboy ( kusurua bakma ismi unuttum ) performans artısı yok aslına bakarsan hiç birinin. sadece gaz tepkisini değiştiriyor. eski elciklerde 1 birim çeviriyorken motora 1 birim gaz veriyorsan senin bahsettiğin performans olayınca 1 birim çevirdiğinde motora 2 veya daha fazla birim gaz veriyor. yani gazı daha az çevirmen gerekecek bundan sonra hassasiyet oranını düşüreceksin
manetlerinde bir performansı yok aslına bakarsan. kısa sport manetlerin amacı düştüğünde yola devam edebilecek bir şekile sahip olmalarıdır. kısalar düşünce yere değmez uzunlarda kırılma noktasından kırılır. amaç yarışta vs düşülürse devam edebilecek pozisyon sağlamasıdır.
performans derken elcikden beklentim oydu zaten. birde tabiki elin kaymaması eldivenli yada eldivensiz.
manetleride görüntüsü çok hoşuma gitti o yüzden almışdım bu arada adım ercan.
-
02 Ağustos 2011, 00:44
performans derken elcikden beklentim oydu zaten. birde tabiki elin kaymaması eldivenli yada eldivensiz.
manetleride görüntüsü çok hoşuma gitti o yüzden almışdım
bu arada adım ercan.
memnun oldum ercan
bu arada gaz manetinin motoru agresifleştirmesi her durum için iyi denemez pek. virajda motorun arkasını daha zor kontrol edebilir bulabilirsin kendini
şahsen eski lastiklerimle kaya kaya riskli bir dönüşüm vardırki bir daha benzer bir şeyi asla yapmam... motosiklet altımda dans ediyordu
ek olarak rizomaların konfor olarak çok aşırı rahat olmadığını duymuştum. eldivensiz kullanımda zamanla acıtabiliyormuş. ama görünüş olark seviyorum
-
02 Ağustos 2011, 11:04
memnun oldum ercan
bu arada gaz manetinin motoru agresifleştirmesi her durum için iyi denemez pek. virajda motorun arkasını daha zor kontrol edebilir bulabilirsin kendini
şahsen eski lastiklerimle kaya kaya riskli bir dönüşüm vardırki bir daha benzer bir şeyi asla yapmam... motosiklet altımda dans ediyordu
ek olarak rizomaların konfor olarak çok aşırı rahat olmadığını duymuştum. eldivensiz kullanımda zamanla acıtabiliyormuş. ama görünüş olark seviyorum
Zaten motoru agresifleştirmesi için istiyordum da viraj kısmı hiç aklıma gelmemişdi. haklısın o konuda
Rizomalar konfor bakımından rahat değilse sadece görüntü içinmi verdik o kadar parayı
-
02 Ağustos 2011, 11:19
Zaten motoru agresifleştirmesi için istiyordum da viraj kısmı hiç aklıma gelmemişdi. haklısın o konuda
Rizomalar konfor bakımından rahat değilse sadece görüntü içinmi verdik o kadar parayı
harris elcikler silikon olduğu için yumuşak ve rahatlar rizomalara göre.
ama senin aldığın lux model elcikleri bilmiyorum. deneyip yorumu sen yapacaksın bize
-
02 Ağustos 2011, 12:30
Bende aldım rizoma elciklerden kendi motoruma.Benimki sizinkinden farklı bir elcik ama son derece memnunum.Asla acıtmıyor eli.Sizin aldığınız model zaten tamamen konfor üzerine tasarlanmış.
-
02 Ağustos 2011, 13:05
eyz; geçmiş olsun baya ciddi bi kazayı yara almadan atlatmış olman sevindirici.
bublinboy; rizomaları güle güle kullan. lux seri elcik çok şık gerçekten. ben standart en ucuz versiyonlu rizomayı kullanıyorum. çok ama çok memnunum. gaz tepkisini değiştirmiyor ama kaymadan çok keyifli bi tutuş hissi veriyor. rahatsız etme noktasına gelince eldivensiz kullananlar rahatsız olabilir belki ama eldivensiz de kullanmamak lazım bu zıkkımı.
bu arada ön hidrolik kutusu için aparat lazımmış. almak istemiştim ama anes motordan uyardılar o ara aparat da kutunun kendisi kadar pahalı olunca vazgeçmiştim. sen aldın mı aparatı ?
bu arada kısa manetler ayarlanabilir olduğu için debriyaj ve freni kontrol etme hissisyatını arttırıyor, daha hızlı vites değiştirme sağlıyor. bundan sonra alacağım her motosiklette önce kısa manet takımı alacağım. sadece görüntü değil kullanım olarak da artısı büyük.
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç
orta sehpalı supersport gördün mü.....
-
02 Ağustos 2011, 21:04
harris elcikler silikon olduğu için yumuşak ve rahatlar rizomalara göre.
ama senin aldığın lux model elcikleri bilmiyorum. deneyip yorumu sen yapacaksın bize
ustaya bugün verdim motosikleti parçaları takıyor ufakdan. elcikleri takmışdı şöyle bir tuttum, gayet rahatdı ama uzun süreli kullanımda ne olur bilmem. kullanmaya başladığım da yorumları yaparım tabiki
Zippo's adlı üyeden alıntı
Bende aldım rizoma elciklerden kendi motoruma.Benimki sizinkinden farklı bir elcik ama son derece memnunum.Asla acıtmıyor eli.Sizin aldığınız model zaten tamamen konfor üzerine tasarlanmış.
inşallah tasarlanma amacına ulaşmış ve rahattır
chopperrider adlı üyeden alıntı
bublinboy; rizomaları güle güle kullan. lux seri elcik çok şık gerçekten. ben standart en ucuz versiyonlu rizomayı kullanıyorum. çok ama çok memnunum. gaz tepkisini değiştirmiyor ama kaymadan çok keyifli bi tutuş hissi veriyor. rahatsız etme noktasına gelince eldivensiz kullananlar rahatsız olabilir belki ama eldivensiz de kullanmamak lazım bu zıkkımı.
bu arada ön hidrolik kutusu için aparat lazımmış. almak istemiştim ama anes motordan uyardılar o ara aparat da kutunun kendisi kadar pahalı olunca vazgeçmiştim. sen aldın mı aparatı ?
teşekkürler chopperrider. elciklerin gaz tepkisini değiştirmesi için gaz telinin 2. kademeye takılması lazımmış ama bu rizomanın diğer serisinde varmı bilmiyorum. hidrolik kutusuna gelince, bugun farkettikki uyumsuz olan birşeyler var hidrolik kutusunda ve anes motordanda herhangi bir uyarı almadım. eğer uyarsalardı beni ona göre hareket ederdim. büyük ihtimalle yarın geri iade ederim yada bir çözüm ararım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler