Honda Cbr600F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
19 Mayıs 2011, 23:57
cakalaz adlı üyeden alıntı
@ static ;
Grenajlar tam oturdu mu acaba? ayrıca sadece sağ grenaj alabiliyor muyuz?
güzel soru bende düşünebilirim böyle birşey
ama burada benzin deposu yok o kötü aslında
bende benim motora grenaj seti sordum kırmızı mavi beyaz bakalım varmı ?
birde radyatörü değiştirmem gerek çok yamulmuş uçları
cakalaz adlı üyeden alıntı
@SilentScream ;
Kardeşim Hışırtı gibi bir ses ise; exantrik gergisinden geliyor
160 TL'ye yenisi ile değiştirebiliyorsun
hışırtı şeklinde geliyorsa eksantirik zincirindende olabilir.
sana şole solim
eğer 5500 devirde gazı kestiğinde ses tıkırtılı bir ses ise eğer egsantirik gergisidir fakat gazı açarken bile zırıltılı bir ses geliyorsa o zaman zincirdir.
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
Reklamlar
-
20 Mayıs 2011, 11:44
ya 2 sorum olcak...
1. 2006 model 600f için güzel devir kadranı arıyorum nerden bulabilirim?
2. motora ne zaman su koymam gerektiğini nerden anlarım? bi de nerden nasıl koyarım bilen var mı? internetten kitapçığını indirip baktım ama siyah beyaz pek bişey belli olmuyo.
şimdiden teşekkürler
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:37 ----------
SilentScream adlı üyeden alıntı
arkadaşlar benim motor 4-5 bin devir civarlarında enteresan bir ses çıkartıyor, bugün balaklavayı giymeden kaskı takınca sesi daha rahat duyabildim. 6 bin devirin üstünde veya 4 bin devirin altında motorun sesi pürüzsüz ama bu 2 bin devir aralığında nedense sanki motor ıkınıyor gibi çalışıyor. Nedeni bilen veya başına gelen varmıdır, yoksa normalmidir bu anlayamadım... bir iki resimde benden.
Benzer devir aralığında benim motordan da ses geliyor ancak ıkınmadan ziyade böyle pervaneye rüzgar çarpınca hışırtı çıkar ya onun gibi bi ses geliyo... egzantrik gergisi buna nasıl sebep olur ki?
ön tekerin arkasında kalan grenaj açığında normalde ufak bir panel var, gelen rüzgarı motor bloğuna aktarmaya yarıyo yanılmıyosam... o panel bende yok, o yüzden çıkıyor olabilir diye düşünüyorum ama belirli bir devir aralığında olması sadece canımı sıkıyor.
-
20 Mayıs 2011, 11:55
-
20 Mayıs 2011, 13:37
< iLk@yy > adlı üyeden alıntı
güzel soru bende düşünebilirim böyle birşey
ama burada benzin deposu yok o kötü aslında
bende benim motora grenaj seti sordum kırmızı mavi beyaz bakalım varmı ?
birde radyatörü değiştirmem gerek çok yamulmuş uçları
hışırtı şeklinde geliyorsa eksantirik zincirindende olabilir.
sana şole solim
eğer 5500 devirde gazı kestiğinde ses tıkırtılı bir ses ise eğer egsantirik gergisidir fakat gazı açarken bile zırıltılı bir ses geliyorsa o zaman zincirdir.
gazı açmam veya kapatmam farketmiyor, 4-6 bin devir aralığında bu ses hep var, arkadaşın dediği gibi pervaneye bir şeyin çarpıp ses çıkarması gibi. yarın ustaya gösterecem bakalım ne diyecek...
-
20 Mayıs 2011, 13:40
gazı açmam veya kapatmam farketmiyor, 4-6 bin devir aralığında bu ses hep var, arkadaşın dediği gibi pervaneye bir şeyin çarpıp ses çıkarması gibi. yarın ustaya gösterecem bakalım ne diyecek...
tıkırtılı bir ses ise dediğim gibi gergiden dolayıdır. doğanında dediği gibi 150 tl gibi bir fiyatı var
-
20 Mayıs 2011, 14:46
Sana zahmet sorun çözülürse çözümü buraya da yazabilir misin... Garip bi şekilde motor dururken gazı verdiğimde çıkmıyo ama motor hareket halindeyken 5000 devir sonrası hışırtı başlıyo
-
20 Mayıs 2011, 15:25
Onyx250 adlı üyeden alıntı
Sana zahmet sorun çözülürse çözümü buraya da yazabilir misin... Garip bi şekilde motor dururken gazı verdiğimde çıkmıyo ama motor hareket halindeyken 5000 devir sonrası hışırtı başlıyo
makina kaç binde senin ?
-
20 Mayıs 2011, 15:35
makina kaç binde senin ?
20bin'de .. 2006 model
-
20 Mayıs 2011, 17:08
Onyx250 adlı üyeden alıntı
20bin'de .. 2006 model
muhtemelen gergiden olabilir daha yeni yeni bozulmaya başlamışsa inceden ses yapar daha sonra tıkırtı haline dönüşür giderek
ama zincirdense makinayı zorladıkça ses artar giderek ( şahsen tecrübedir )
birde gergi özellikle 4000-5500 arasında ses verir çoğunlukla zincir sesini 2binden itibaren duyabilirsin iyi dinlersen daha yüksek devirde sesi duyamıyorsun egsoz sesinden zaten...
-
20 Mayıs 2011, 17:12
-
20 Mayıs 2011, 17:22
cbrpc35 adlı üyeden alıntı
Benim motordan 5-7 bin devir arasında gelen ses vardı 1 hafta once degistirdim alt gergi dedikleri parca cıkan parca bende onun resmını cekıp siteye koyarım herkez nedir gormus olur simdi ses gelmiyor ama tabı garantısı yok honda servısınde degıstırıldı 150 tl cıvarıydı unuttum sımdı
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:08 ----------
Seda ben ilkan buarada naber dıyıp soruna cevap verım
senin o motordan gelen ses alt gergı sesı olabılır ben degıstırdım 1 hafta once kesın ne oldugunu anlamak lazım bırde 2 bınde devırdekı ıkınma bendede var gaz yemıyo gibi oluyor sonradan toparlıyor buyuk ıhtımal devırı yuksek makıne oldugundan 2 vıteste o devırde bır zorlanma oluyor sonra acılıyor 1 vıteste yok ama kesınlıkle 2. vıteste o devırde oluyor sadece bır sutaya sormustum o bu sekılde soylemıstı devırı seven makıne oldugu ıcın yapar demıstı.
ilkancım ali esengülde değiltirmemişmiydin sen gergiyi yetkili servis değilmi zaten orası ? faturası var ise elinde 1 yıllık garanti kapsamındadır değiştirdiğin parça ama xx gergisi takmışlarsa bilemem...
birde bizim makinaları çok düşük devirlerde kullanmak iyi değil şahsen 3bin altında elimden geldiğince inmemeye çalışıyorum tork ve güç eğrileri buralarda bir kırılma yaşıyor çünkü farkındaysan 6bine yakın devirlerde yine yapar az birşey hızlanma olarak 6binden sonra açılır gücü 10 binden sonra bi daha bi açılır
-
20 Mayıs 2011, 17:31
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
20 Mayıs 2011, 17:56
Benim motordan 5-7 bin devir arasında gelen ses vardı 1 hafta once degistirdim alt gergi dedikleri parca cıkan parca bende onun resmını cekıp siteye koyarım herkez nedir gormus olur simdi ses gelmiyor ama tabı garantısı yok honda servısınde degıstırıldı 150 tl cıvarıydı unuttum sımdı
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:08 ----------
Seda ben ilkan buarada naber dıyıp soruna cevap verım
senin o motordan gelen ses alt gergı sesı olabılır ben degıstırdım 1 hafta once kesın ne oldugunu anlamak lazım bırde 2 bınde devırdekı ıkınma bendede var gaz yemıyo gibi oluyor sonradan toparlıyor buyuk ıhtımal devırı yuksek makıne oldugundan 2 vıteste o devırde bır zorlanma oluyor sonra acılıyor 1 vıteste yok ama kesınlıkle 2. vıteste o devırde oluyor sadece bır sutaya sormustum o bu sekılde soylemıstı devırı seven makıne oldugu ıcın yapar demıstı.
Seda değilim ismim Burak Seda dan motoru Şubat ayında aldım, kendisinde şu an R6S var. Bende gergiden şühheleniyorum bakalım yarın ustaya gidersem ortaya çıkar, bi yerlere 150 TL sıkışmış yapacak bi şey yok tabii
-
21 Mayıs 2011, 01:34
Seda değilim ismim Burak
Seda dan motoru Şubat ayında aldım, kendisinde şu an R6S var. Bende gergiden şühheleniyorum bakalım yarın ustaya gidersem ortaya çıkar, bi yerlere 150 TL sıkışmış yapacak bi şey yok tabii
kusurabakma hayırlı olsun bu arada kazasız belasız kullanırsın ınsallah buyuk ıhtımal o cıkıcaktır ama bende merak ettım ogrendıgınde bızımlede paylasırsan sevırnırım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:20 ----------
evet arkadaslar meshur 5-7 bın devır arasında ses yapan ve hepımızı uyuz eden sesın sahıbı alt gergı degıstırdıgımde ustunden cıkan gergı bu umarım resım gozukur.
http://imageshack.us/photo/my-images/163/gergi.jpg/
-
21 Mayıs 2011, 01:47
-
21 Mayıs 2011, 05:00
kusurabakma hayırlı olsun bu arada kazasız belasız kullanırsın ınsallah buyuk ıhtımal o cıkıcaktır ama bende merak ettım ogrendıgınde bızımlede paylasırsan sevırnırım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:20 ----------
evet arkadaslar meshur 5-7 bın devır arasında ses yapan ve hepımızı uyuz eden sesın sahıbı alt gergı degıstırdıgımde ustunden cıkan gergı bu umarım resım gozukur.
http://imageshack.us/photo/my-images/163/gergi.jpg/
ilkanım gergi bi tane var bizim motorda
paletler altlı üstlü var
sonracıma fotoğrafında açılmadı
-
21 Mayıs 2011, 05:03
işte dünden kareler (=
fotoğraflar trafiğe kapalı alanda çekilmiştir kimse için örnek teşkil etmemektedir.
Lastigi degistirdin hemen azittin bakiyorum
Hayatin icin bir saniyeni harca.
Hayatini bir saniye icin harcama.
-
21 Mayıs 2011, 05:23
remzi_39 adlı üyeden alıntı
Lastigi degistirdin hemen azittin bakiyorum
trafiğe kapalı alanda diğer türlü zorlamaya gerek yok
-
21 Mayıs 2011, 05:32
trafiğe kapalı alanda
diğer türlü zorlamaya gerek yok
Birkacgün sonra Trafige acik alandada resimlerine bakariz burada..
Hayatin icin bir saniyeni harca.
Hayatini bir saniye icin harcama.
-
21 Mayıs 2011, 05:37
remzi_39 adlı üyeden alıntı
Birkacgün sonra Trafige acik alandada resimlerine bakariz burada..
bi kez düştüm ya kendimi dizginliyorum ondan akıllandım artık ...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)
Bu Konudaki Etiketler