Zaman, kişilerde fiziksel duruma göre değişiklik gösteriyor. Uzun boylular sıkıntı çekiyor. Bilekleri ve triceps denilen arka kol kasını güçlendirmek gerek. Şınav çekmenizi tavsiye ederim. Benim boyum kısa (167cm) 600F'imle çok uzun yolculuklar yaptım. Hiçbir zaman ağrım olmadı ki bende ön amortisör 2,5cm daha kısa.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:12 ----------
Kısa farın sürekli aktif olmasının sebebi diğer taşıt sürücülerinin dikkatini çekmek ve görünürlüğü artırmaktır. Benim 2006 modelde sağ kütüklükte kontak düğmesiyle start butonunun arasında boş bir yer var. 2000 model bir 600F'te tam orada kısa farı açma-kapama butonu görmüştüm (Sonradan eklenmiş te olabilir. Emin değilim)
Kısa farın gece mecburi bir durum olduğunu düşünürsek olumsuz bir yönü yoktur.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:33 ----------
Hoşgeldin Okan. Bundan on ay önce bisikletten inip 600F'e bindim. İlk motor 600lük olmasın dediler... dinlemedim. Tecrübe edinmek için 250cc bir motor alsan da 600cc ye geçtiğinde herşeye yeniden başlayacaksın. Sürüş eğitimi alacaksan ortada engel yok. Ben senin kadar şanslı değildim. Etrafımda motorcu arkadaşım yok. Teorik makaleler okudum ve pratiğimi kendi kendime yavaş yavaş kazandım. Senden 2cm kısa, 2kg ağırım. Benziyoruz ama yaşını bilmiyorum. Genelleme yaparsak yaş önemli çünkü çok genç olanlar neyi ne zaman yapacağını kestiremiyorlar. Benim sana naçizane tavsiyem; Başkalarının gazına gelme, trafikte kurallara uy, paranoyak davran ama boş yolda gaza asılmaktan da korkma. Lastiğin düz bassın. Kazasız, belasız inşallah...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:08 ----------
Ben çok araştırdım. Metzeler M5 yeni 3 hamurlu yapısıyla ve piyasada 650-700TL gibi uygun fiyatla en cazip olanı gibi görünse de benim alacağım lastik Michelin Pilot Power 2CT'dir. Michelin markada kendini kanıtlamış, 2 hamurlu, uzun ömürlü, yağmur performansı M5'ten daha iyi. Biraz geç ısınıyor ama ısındığında asfaltı bırakmıyor. Kullanıyorum... oradan biliyorum. Metzelerde lastiğe rakamlar yazılmış, motoru ne kadar yatırdığını anlıyormuşsun. Gereksiz! 3 hamur ile 2 hamur arasında ciddi fark olduğunu düşünmüyorum.
Michelin Pilot Power 2CT