Teşekkür ederim er6nakeder
4 Silindirlilerde genellikle 10ooo km de bir yağ deşimi yapılyor ülkemizde fakat servisler her zaman yazan değerlerin yarısını tavsiye ediyorlar ben de o değerlerin de yarısında değişim yapıyorum
Teşekkür ederim er6nakeder
4 Silindirlilerde genellikle 10ooo km de bir yağ deşimi yapılyor ülkemizde fakat servisler her zaman yazan değerlerin yarısını tavsiye ediyorlar ben de o değerlerin de yarısında değişim yapıyorum
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
kavga etmeyelim hepimiz saatlerimizi ayarlayalım 5bin de bi yağ değiştirelim )
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....
Bak bu olmadı işte; 3ooo-4ooo arasında değiştirelim Her değişimde filtrelerimizi de değiştirelim, en uzun ömürlülerden birisi de 600F diyelim
Evet arkadaslar,
Bugün Gökhan ile (Namıdeğer ELİNT) Trabzon tarafına bir gezi yapalım dedik Özellikle amacımı hava filtresinden sonra yakıtı ölçmekti. Sizin de dediiniz gibi, depoyu fulledik, tam 100 km de şansımıza benzin istasyonu cıktı hemen girip tekrar fulledik, sonuc = 28 TL
Tünellerde ve bazı düzlüklerde 12ooo devire kadar uzattığımı düşünürsek 100 km de 7 litre hiç de fena bir rakam değil
Bu duruma göre, kn hava filtresi ile, daha önce 40 TL ile yaptığım 120 km, su durumda 142 km ye cıkmıs bulunmaktadır buradan hava filtresinin önemini anlayabiliriz
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
arkadaşlar 1992 model Honda Cbr 600 f var sorun buji bozuyor ve öyle enteresanki 4 bujiyide aynı anda bozuyor baya bi sıkıntı yaşıyorum bu konuda lütfen nayrdımcı olun bana bujileri yeni takıyorum ortalama 100 km yol yaptıktan sonra motoru stop ettiğim anda tekrar çalıştıramıyorum bujileri değiştirmeden çalışmıyor tekrar yeni 4 adet buji takıyorum gene aynı şekilde ortalama 100 km yol yapıyor bu esnada motoru biraz devirli kullanırsam eğer hafif ateşleme kesintisi tekleme patlama gibi sorunlarda cabası oluyor yardımlarınız için şimdiden teşekküederim
bence bujiler yağlanıyor, bunun sebebi de iyi ihtimalle segman kötü ihtimalle piston aşınması.
motorun rektefe görmesi gerekiyor gibi geldi bana
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....
Benim önceki sene eşimle ege turumda yakaladığım değerler (hem de full eşyalı olarak) 5,5 lt civarıydı sanırım.
Dönüşte Yeşim'i otobüsle yollayında 10 lt'ye çıkmıştı ama.
TRW Lucas öneririm.
600F için kodu: MCB634LF (Ön), MCB703SV (Arka)
Gidon amortisörü bulabilirsen almanı tavsiye ederim, 600F için en gerekli parçalardan biri. Ancak piyasada pek yok, ebay'den satın alınabilir.
Ahh ulem deşme yaramı, meydan sana kaldı tabi.
merhabalar
yeni motoruma a dan z ye bakım yaptık paylaşmak istedim
öncelikle
bandırma CONTİNENTAL BAYİSİ
BORA ERİŞ e
BANDIRMA suzukı&kawasaki bayisi
SERKAN ve ALTAN kardeşlere TEŞEKKÜRLERİMİ sunarım
değişen parçalar
BUJİLER
HAVA VE YAĞ FİLTRELERİ
FREN BALATALARI
ANTİFRİZ
MOTOR YAĞI
ÖN ARKA LASTİKLER
HİDROLİK VE DEBRİYAJ YAĞLARI
ZİNCİR DİŞLİ BAKIMI -
-GENEL BAKIMI TEMİZLİĞİ FALAN FİLAN
SIFIRLADIK MAKİNAYI
ŞİMDİ BEKLİYORUZ HAVALAR ISINSIN :023:
LASTİKLER
METZELLER M3
Katana 1 litre motor yağı
Full Power Katana (10W50), 4 zamanlı yol ve off-road performans motosikletleri için geliştirilmiş; günlük kullanıma uygun ester bazlı full sentetik performans motor yağıdır
Hidrolik ve debriyaj için yağ
Yarış fren sistemlerinde kullanılmak üzere IPONE yarış araştırma-geliştirme departmanı tarafından geliştirilmiş %100 sentetik fren ve debriyaj hidrolik sıvısıdır
Zincir bakım yağı
DuPont™ Teflon PTFE (PolyTetraFluoroEthylene) bazlı bu yüksek teknoloji ürünü zincir spreyi; çamur ve tozun hakim olduğu ortamlarda, aktarma organlarında (zincir-dişli) yüksek dönüş hızlarının söz konusu olduğu zorlayıcı koşullarda mükemmel yağlama ve koruma sağlar.
Hava filtresi
K&N FİLTRE HAVA-6001
YAĞ FİLTRESİ
K&N/ KN-204
Lucas FREN BALATALARI
MCB634LF (Ön), MCB703SV (Arka)
her zaman
her yere
Ben aldıgım parcaları fiyatları verim
motul yağ 10-40 4 litre : 100 tl
k&n yag filtresi :30 yada 35 tl unuttum
iridium buji : 110 tl
sbs ön arka fren takım : 175tl
sbs danimarka malı ebc de olabilir oda ingiliz malı aralarında kalite olarak fark cok yok arkadaslar ama bakır karısımlı sbs gold da olabılır ama gold cabuk bıttıgını ogrendım ama pilotajla cok fren kullanmadan uzun omurlu olabılır kullanıma baglı tabı
birde işçilik ücreti var
ama daha oncede dedıgım gıbı bu parcaları kendınız takabılırsınız bence
hatta ben oncekı sayfalarda paylasmıstım resımlı olarak ordanda bakabılırsınız kodlarınıda yazdım umarım yardımcı olur
Karbüratörlerin değişmesi gerekli ayrıca karbüratör değişiminden sonra senkron ayarı yaptırcaksın sonra sorun düzelicek
F2 diye geçiyor senin modelin eğer karbüratör almayı düşünürsen haber ver bir arkadaşımda yedek komple karbüratörler vardı belki satar..
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
Arkadaşlar,
Bizim motorların deposu kaç litre yakıt alıyor?
Biz dün geziye giderken fulledim, benzin ısıgı 1. cizgide yanıp sönüyordu, 15 litre yakıt aldı. 18 litreden bahsediliyordu?
Bir de benzin ısıgı çizgileri bitik yanıp söndüğünde ortalama kaç km gidiyor?
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
rezerve geçtiğinde almışın tam 3 lt rezerv :D
""34HZ3154(BMW F800S"" sarışın- ""34 DP 6939(cbr600F)"" DEVİL carbon... (çalındı )- "34 ZEU 54(kanuni racer200s" yoshimura krom (artık başka kollarda)
Yani en alt çizgide mi rezerve giriyor? 4 cizgi de yanıp sönüyor normalde, benimki 1. cizgideyken almıstım...
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
@uniqe
Kadir İnanır ne iş yahu, şaşırdım vallahi 600F'in üzerinde görünce?
@WindRider
Hayırlı olsun dostum, gayet ksliteli seçimler yapmışsın; güle güle eskit.
Çako bildiğim kadarıyla depo 3 lt. rezerv dahil toplam 18 lt. ve tüm çizgiler bitip hepsi yanıp sönmeye başladığında rezerve geçiyor; bu da kullanıma bağlı olarak ortalama 35-50 km. kadar götürüyor.
Sağol Emre; ben de diyorum neden 15 litre aldı bu motor
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
evet beyler. 3. kez 600f almış bulunuyorum. yine 2006 model. bu kez gümüş renkli. 19bin km.de. hatasız boyasız ve aksesuarsız bi makine )
ankarada kar dursun foto da çekip paylaşıcam inşallah..
hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız umarım uzun süre sorunsuzca kullanırsın bu sefer, hasret dayanılmaz oluyor sende anladığım kadarıyla
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)