Selam motordaşlarım. Bu akşam şirketten çıktıktan 200 metre sonra (Cevizlibağ'da) üzücü ve bir o kadarda ilginç bir kaza geçirdim.
Motorumla sağa yattık ama sol ayak basamağı kırıldı (sağa yatmama rağmen koruma takozu sayesinde grenajda 1cm bile çizik yok.
Egsoz, ayaklık, ayna ve elciktede hiçbir problem yok. Egsozda bile çizik yok. Sağa yattığım halde sol ayak basamağı nasıl kırıldı dediğinizi duyar gibiyim
Şöyle oldu. (İlk kazam geçen sene eski motorum GT250R ile, taksici sayesinde olmuştu. %100 taksici suçluydu). Bu sefer yine taksici. Ama kazamız biraz garip oldu.
Taksi bozulmuş. Önden bir araba onu çekiyor. Çekilen taksinin ara sokaktan yavaş yavaş çıktığını gördüm. (Ama aralarındaki ipi ve taksinin öndeki araç tarafından çekildiğini görmedim.) Bende taksiyi geçmek için sağından devam ettim. Sağ ön çaprazına geçince önüm doluydu durdum. Dönüşünü henüz tamamlayamamış taksinin ön sağ çaprazındayım. Taksici bana çarpmamak için frene bastı, öndeki araba onu çekmeye devam etti falan filan derkennnn... Taksi arkadan beni itti. Bir baktım yerdeyim.
Sağolsun bir motordaşım o panik halimde bana yardım etti. Kaldırdık baktık. En ufak bir çizik yok motorda. Ancak iki araba arasında bulunan gergin ip sol ayak basamağına takılmış. Basamağın ve vites kolunun takılı olduğu (sadece üçgen parçayı) kırmış.
Dediğim gibi çok şükür grenaj,ayna,elcik,egsoz vb önemli parçalarda hiçbir problem yok. Bahsettiğim parçayı 2 yere telefon açıp araştırdım. Sadece o üçgenin 2. eline 80TL diyen var. Üçgen sade satılmaz takımdır diyip 120 TL isteyen var. Bide nette 200 TL ilan var...
(Resimde yeşil çizgi içine aldığım bu parçayı satan bildiğiniz bir yer varmı?) 0 veya 2. el farketmez..
Herkese kazasız sürüşler...