Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda Cbr600F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çakal seni, aklın sıra motorlarımızın değerini düşürüp ölüden makina alacaksın di mi? 15 bin verene satıyorum uleynnn

Şaka bir yana, üstüne alınma Emir piyasa belli.
    Şu an "sezon" şişirmesiyle fiyatlar 2 ay öncesine kıyasla 1000-2000 TL birden fırladı. Ama bu fiyatlara satabilen var mı? En az 500 -750 TL fiyat kırılıyor pazarlık başında. O da satabilen şanslı azınlık. Genelde ederi belli çünkü makinaların.
    Bence de şu anda 2006 model, zincir, dişli, lastik, buji, filtre vs. masrafı olmayan, egsozlu, aksesuarlı, 30,000 km. altı, büyük kazası olmayan bir 600F'in piyasası ortalama 11,750-12,500 TL civarından alıcı bulur. Gönül isterki daha fazla etsin ama, piyasa bu.
    Tüm üstün nitelikleri ve kalitesine rağmen, söylediğin gibi 4-5 yaşına gelmiş ve üretimden kalkmış bir model olması da buna etki eden faktörler.
    Evladiyelik makinedir; orası ayrı.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    HONDA CBR 600F
    Alıntı dreamdark adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çakal seni, aklın sıra motorlarımızın değerini düşürüp ölüden makina alacaksın di mi? 15 bin verene satıyorum uleynnn

Hadi motorlarımızın değerini düşürelim...

14.999 TL getiren götürür motoru... Sıradaki?

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...

Şu an "sezon" şişirmesiyle fiyatlar 2 ay öncesine kıyasla 1000-2000 TL birden fırladı. Ama bu fiyatlara satabilen var mı? En az 500 -750 TL fiyat kırılıyor pazarlık başında. O da satabilen şanslı azınlık. Genelde ederi belli çünkü makinaların.
    Bence de şu anda 2006 model, zincir, dişli, lastik, buji, filtre vs. masrafı olmayan, egsozlu, aksesuarlı, 30,000 km. altı, büyük kazası olmayan bir 600F'in piyasası ortalama 11,750-12,500 TL civarından alıcı bulur. Gönül isterki daha fazla etsin ama, piyasa bu.
    Tüm üstün nitelikleri ve kalitesine rağmen, söylediğin gibi 4-5 yaşına gelmiş ve üretimden kalkmış bir model olması da buna etki eden faktörler.
    Evladiyelik makinedir; orası ayrı.
    hay yaşa Emre, bi sen anladın beni
    bu arada ilk yorumunda haklı olabilirsin çünkü dün akşam itibariyle motorumu sattım ve 600f arayışına başladım.
    Renk konusunda bi önyargım yok daha önce kırmızıya bindim gümüşü de çok seviyorum artık temiz hangisi denk gelirse alıcam inşallah. Çorum'daki ustamla temasa geçtim, hangi motor olursa olsun beraber alıcaz içim rahat olucak böylece.
    Ah bi de vakit sıkıntısı olmasa. Ankarada pek satılık motor yok İstanbul ve İzmirde epey bi alternatif var ama hafta içi gitmek lazım noter satışı için o da benim için ciddi sıkıntı fazlasıyla yoğun çalışıyorum. Şu noterlerin eczane usulü haftasonu bir gün dahi olsa nöbet sistemine göre çalışması lazım bence...
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

Motosikleti
    Honda CBR 600F
    Alıntı kervangecmez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Baytar77 sana değer düşürmede katılıyorum ama alıcılar açısından bakarsan cbr600f i racing 600cc ye geçiş amaçlı alan tonla adam var. Üretimi durdu yok efendim yumuşak touringimsi alet gibi bahanelerle bu motora yaklaşım sergileyen tonla bilinçsiz insan var. Piyasasına gelince Chopperride ın dedigi fiyatların üstünde satılan 1-2 tane gördüm onlarda da fantazi boyutunda ekipman vardı. Duruma şartlara satıcı alıcı ve motora göre değişen bir durum. Ama şunu söylemeliyim temizini buldun mu yapışmalısın bu devirde zor bulunuyor ;)
    Valla haklısın.. motor güzel ama serisinin durmuş olması ve bilinçsiz ve hangi amaçla motor aradığını bilmeyen insanlar sürekli piyasayı düşürüyor. Galiba bizler motorun rahatlığı kullanış kolaylığına bakmadan sadece şekile bakarak makineyi üstün yada düşük diye değerlendiriyoruz..

Benim makinem satılık... Ama daha satmadan beni aldı bir telaş.. Satınca ne alacağım onu bilmiyorum... f alacaksam benim makinem f klasmanında en iyi grupta CBR600f, satmamın anlamı yok.... başka makine alacaksam hangisi olmalı... Racing alsam 600 almanın anlamı yok güç olarak bir fark yok sadece şekil değişecek buna degermi değmez.. geriye kalıyor 1000 racing..... o zaman şöylebir tablo ortaya çıkıyor...

EKSİLERİ
    -- Sert motor uzun kullanımda yoruyor
    -- Artçı (eşimle) uzun yolda rahat olamıyacak (Kendisi rahat edemezse benide rahat bırakmaz kafamın etini yer, banada motora bindirmez)
    -- Vergisi yüksek ek masraf)
    -- Yakıtı fazla (ek masraf)
    -- Çok daha çabuk yıpranıyor (Hem motor olarak hem ekipman olarak)
    -- Bakımlar daha masraflı

ARTILARI
    -- Görünüş daha sükseli
    -- Ekzos varsa daha güçlü bir ses
    -- Yüksek hızlara çıkma daha kısa süreli ve ivmelenme daha fazla

Bunlar için değermi 600f imi satıp, racing makine almaya inanın kafam çok karışık...

O yüzden satarsamda 13 bin TL den aşağıya vermeyeceğim...Şu anda görünen o..

NİYE KALDIRDINIZ ŞU MOTORUN SERİSİNİ, HANGİ AKLA HİZMETTİR ANLAMADIM GİTTİ..

--

Motosikleti
    Honda CBR600F sattı :(
    Arkadaşlar motorumu satıyorum, ilanı yeni verdim, ilan ilk başta pasif durumda görünebilir. Ama birkaç saat sonra aktif olur. Link bu;
    http://www.sahibinden.com/iste_firsa...XQQdisplayitem

Okulum haziranda bitiyor ve bu yaz yurtdışında işe başlıyorum. Artık buralarda olamacağım için üzülerekte olsa motorumu satıyorum.
    Lastiklerini, zincirini yeni taktırdım. Bakımı yeni yapıldı.

Motosikleti
    Honda CBR 600F
    Hayırlı olsun diyeyim... Hayırlı müşteriler bulursun inşallah kısa zamanda satarsın... Güzel motor alana kaza bela vermesin Allah....

Motosikleti
    Honda CBR600F sattı :(
    Alıntı Baytar_77 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun diyeyim... Hayırlı müşteriler bulursun inşallah kısa zamanda satarsın... Güzel motor alana kaza bela vermesin Allah....
    Teşekkürler hocam, İnşallah. Allah cümlemize kaza yüzü görtermesin.

Alıntı chopperrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hay yaşa Emre, bi sen anladın beni
    bu arada ilk yorumunda haklı olabilirsin çünkü dün akşam itibariyle motorumu sattım ve 600f arayışına başladım.
    Renk konusunda bi önyargım yok daha önce kırmızıya bindim gümüşü de çok seviyorum artık temiz hangisi denk gelirse alıcam inşallah. Çorum'daki ustamla temasa geçtim, hangi motor olursa olsun beraber alıcaz içim rahat olucak böylece.
    Ah bi de vakit sıkıntısı olmasa. Ankarada pek satılık motor yok İstanbul ve İzmirde epey bi alternatif var ama hafta içi gitmek lazım noter satışı için o da benim için ciddi sıkıntı fazlasıyla yoğun çalışıyorum. Şu noterlerin eczane usulü haftasonu bir gün dahi olsa nöbet sistemine göre çalışması lazım bence...
    Hayırlı olsun Emir, umarım en kısa zamanda kesene uygun temiz bir makina bulursun.

Bu arada, yine söylemeden edemeyeceğim;
    Niye sattın niye alıyorsun?

Valla haklısın.. motor güzel ama serisinin durmuş olması ve bilinçsiz ve hangi amaçla motor aradığını bilmeyen insanlar sürekli piyasayı düşürüyor. Galiba bizler motorun rahatlığı kullanış kolaylığına bakmadan sadece şekile bakarak makineyi üstün yada düşük diye değerlendiriyoruz..

Benim makinem satılık... Ama daha satmadan beni aldı bir telaş.. Satınca ne alacağım onu bilmiyorum... f alacaksam benim makinem f klasmanında en iyi grupta CBR600f, satmamın anlamı yok.... başka makine alacaksam hangisi olmalı... Racing alsam 600 almanın anlamı yok güç olarak bir fark yok sadece şekil değişecek buna degermi değmez.. geriye kalıyor 1000 racing..... o zaman şöylebir tablo ortaya çıkıyor...

EKSİLERİ
    -- Sert motor uzun kullanımda yoruyor
    -- Artçı (eşimle) uzun yolda rahat olamıyacak (Kendisi rahat edemezse benide rahat bırakmaz kafamın etini yer, banada motora bindirmez)
    -- Vergisi yüksek ek masraf)
    -- Yakıtı fazla (ek masraf)
    -- Çok daha çabuk yıpranıyor (Hem motor olarak hem ekipman olarak)
    -- Bakımlar daha masraflı

ARTILARI
    -- Görünüş daha sükseli
    -- Ekzos varsa daha güçlü bir ses
    -- Yüksek hızlara çıkma daha kısa süreli ve ivmelenme daha fazla

Bunlar için değermi 600f imi satıp, racing makine almaya inanın kafam çok karışık...

O yüzden satarsamda 13 bin TL den aşağıya vermeyeceğim...Şu anda görünen o..

NİYE KALDIRDINIZ ŞU MOTORUN SERİSİNİ, HANGİ AKLA HİZMETTİR ANLAMADIM GİTTİ..

--
    Çok doğru yazmışsın birçok şeyi, ben de aynen senin gibi düşünüyorum.

Özellikle eşinle rahat binmek çok önemli motora, bekar olsan düşünmeden alırsın yoksa 1000'lik racing makinayı.

Bu durumda 600F'i satarsam geriye alacak sadece 2 alternatif kalıyor bence:

1- Hayabusa
    2- CBR 1100XX

Ayrıca 1000'lik makinelerde daha düşük devir ve yüksek tork olduğu için, yıpranma payı 600'lük racing bir makineye göre daha azdır. Yine bu artılardan dolayı çok yüksek devirde kullanılıp ani gaz açmalar yapılmadıkça, benzin tüketimi de 600'lükden çok fazla olmayacaktır.

Geriye tek eksi kalıyor, senelik vergisinin az biraz daha fazla oluşu.

600F'in üretimden kalkması Honda'nın hayatının hatası bence de ama.

Alıntı eagle65 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar motorumu satıyorum, ilanı yeni verdim, ilan ilk başta pasif durumda görünebilir. Ama birkaç saat sonra aktif olur. Link bu;
    http://www.sahibinden.com/iste_firsa...XQQdisplayitem

Okulum haziranda bitiyor ve bu yaz yurtdışında işe başlıyorum. Artık buralarda olamacağım için üzülerekte olsa motorumu satıyorum.
    Lastiklerini, zincirini yeni taktırdım. Bakımı yeni yapıldı.
    Hayırlısıyla satarsın umarım, Maşallah temiz motor.
    Gidon topuzunun tekini takmayı unutma.

Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    Emre,
    haklısın niye sattım niye alıyorum biraz aptalca oldu ama işte maddi olarak karışık bi dönem geçirdim.
    hatta işin daha komiği sattığım motor geçen ay tekrar satılığa çıktı ve eğer bi kaç gün daha geç satılsaydı ben alacaktım gerisin geriye

ya bi yandan xx lere de bakıyorum ama satılma ihtimali çok düşük bi makine olduğundan tereddüt ediyorum.
    600f ler de iyice uçuşa geçmiş hadi hayırlısı...
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

Motosikleti
    Honda CBR 600F
    Ayrıca 1000'lik makinelerde daha düşük devir ve yüksek tork olduğu için, yıpranma payı 600'lük racing bir makineye göre daha azdır. Yine bu artılardan dolayı çok yüksek devirde kullanılıp ani gaz açmalar yapılmadıkça, benzin tüketimi de 600'lükden çok fazla olmayacaktır.

Geriye tek eksi kalıyor, senelik vergisinin az biraz daha fazla oluşu.

600F'in üretimden kalkması Honda'nın hayatının hatası bence de ama.

Emrecim haklısın.. Ama şu yıpranma payı ve benzin olayını öğrendiğim iyi oldu.. Ben senin dediğinin tersi diye düşünüyordum.. 1000 lik olunca daha fazla yakar diye ama senin dediğin gibiyse iyi ama benim gibi kullanıcıar için yine fazla yakacaktır çünkü yüksek devirde kullanmayı seviyorum o gücü hissetmek için ve altında 1000 lik varsa mutlaka ani çıkışlar yapacağım , yıpranma birazda kullanıma bağlı tabiki ama sonuçta bu dönemde vergileri yüksek ve yine bana en uyğunu CBR 600f , illakiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    Baytar_77;
    eğer test etmediysen 1000cc dene derim. inan 600f teki gibi gazın sonunu çeviremezsin, aynı ağırlıktaki motor ve %50 daha fazla güç var istesen bile 600cc deki kadar devirli kullanamazsın, zaten litreliklerin devir saatlerini incelersen redlineın daha erken başladığın göreceksin.

Motosikleti
    Honda CBR 600F
    Alıntı chopperrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Baytar_77;
    eğer test etmediysen 1000cc dene derim. inan 600f teki gibi gazın sonunu çeviremezsin, aynı ağırlıktaki motor ve %50 daha fazla güç var istesen bile 600cc deki kadar devirli kullanamazsın, zaten litreliklerin devir saatlerini incelersen redlineın daha erken başladığın göreceksin.
    2008 CBR 1000 RR kullandım arkadaşın.. O gücü gördüm o yüzden diyorum ya ben o motorla 600 f deki gibi canım istedi estire estire geze geze gideyim diyemem.. mutlaka gazı açarım.. Aslında bir tane 1000 RR ve bir tane 600f olacak.. Birde endro olsa fena olmaz uzun yol geziler için

Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    2008 CBR 1000 RR kullandım arkadaşın.. O gücü gördüm o yüzden diyorum ya ben o motorla 600 f deki gibi canım istedi estire estire geze geze gideyim diyemem.. mutlaka gazı açarım.. Aslında bir tane 1000 RR ve bir tane 600f olacak.. Birde endro olsa fena olmaz uzun yol geziler için
    2008 cbr1000RR Beyaz... tek geçerim. tabi yağ yakma sorunu çözülmüş olacak
    ama ben bakımlı temiz bi 600f e kavuşsam yeter de artar bile şimdi

Motosikleti
    Honda CBR 600F
    Bu beyaz ağırlıklı yarış grenajlı 2008 1000 rr dı. Müthiş bir makine. Grenajlar amerikadan getirtildi...

Motosikleti
    Honda CBR 600F
    NGK normal bujilerin ömrü ne kadar arkadaşlar
    iridyum bujiler 20.000 km onu öğrendim ama normalleri ne kadar bilen varmı

Motosikleti
    hyosung gt 250 r
    Arkdaslarr hyosungumu satmak uzereyim guzel 600 f lerinize talibimm yada sağda solda bildğiniz temiz 600f varsa yardımlarınızı beklıyorum

2008 1000RR'ın tadı bende de başkadır. Zaten biliyorsunuzdur yağ yakan 2008'ler, 2009'lardan birkaç HP daha güçlüydü.
    Litrelik makinada düşük devirde dahi gazı ani açtığınızda yanlar motor.

Baytar, normal bujilerin ömrü 10,000 km. civarı bildiğim kadarıyla.

Motosikleti
    HONDA CBR 600F
    Evet beyler.. İlk uzun yolumuzuda tamamladık.. Daha önce söylemiştim.

Bu hafta izinliydim. Çınarcık ve Bursa planım vardı ama ne yazıkki hava tahminlerinde yağmur görünüyo diye planımı ertelemiştim.

Dün akşam İstanbul'da 7'de balkondan havaya baktım güneş var. Şeytan dürttü, bindim motora gazladım yazlığa, Çınarcığa 1:30 saatte vardım.. Geçen senede 2 kere ilk motorum cbr125 ile gitmiştim.

Bu akşam 5'te Çınarcık'ta evde balkona çıktım, baktım güneş var Şansımızı fazla zorlamayalım, ıslanmayalım diye gazladım geri geldim.

Yağmur yağacak telaşına 110-140 km hız ortalamayla gittim geldim, oyalanmadım. Malesef bir resim bile yok Kaşınan iki tane BMW'nin aklını aldım...

Çok şükür F'imle ilk uzun yolumuzuda kazasız belasız ıslanmadan yaptık.

Bu arada Eskihisar-Topçular feribotunu kullandım.. Feribotta 25 yaşlarında bir şahıs uzaktan motoru ve beni süzüyo. Daha fazla dayanamadı, yanıma geldi..

O: Abi bu R ne?
    Ben: R ne?
    O: kaç R bu?
    Ben: ne?
    O: Abi anla işte, kaç RR bu?

Sonra oturduk, arkadaşa R, RR ve F'in ne olduğunu anlattım. Honda RR'dan haberi yok (sallamış tutmuş) RR'ı CC ile karıştırmış..

Vay be, geçen sene bugün bende (onun kadar olmasada) cahildim. CBR125, GTR250 derken şimdi F sahibiyiz.. Oldukçada memnunuz..

Herkese kazasız sürüşler...

Tekerine sağlık kardeşim, nice uzun yollara inşallah.

Motosikleti
    Honda CBR 600F
    2008 1000RR'ın tadı bende de başkadır. Zaten biliyorsunuzdur yağ yakan 2008'ler, 2009'lardan birkaç HP daha güçlüydü.
    Litrelik makinada düşük devirde dahi gazı ani açtığınızda yanlar motor.

Baytar, normal bujilerin ömrü 10,000 km. civarı bildiğim kadarıyla.
    Benim normal bujiler 12 bin oldu.. iridyum takacam arkadaş amerikadan getirecek 120 civarı dört tanesi NGK o zaman getirteyim ne dersin burada ankarada dört tanesine 180 istiyorlarlar istanbulda ne kadar

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)

Bu Konudaki Etiketler