Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    mondial 150zc
    arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. siteye yeni üye oldum. ilk motorum olan 150 zc yle sonunda kavuştuk. yarın plakasını takıp trafiğe çıkıyorum. şimdilik sadece 30 km yol yaptım oda plaka işlemlerini yaptırırken gitgellerde. ilk izlenimimde bir sorun gözüme çarpmadı. yalnızca yakıt göstergesi çalışmıyordu servise gösterdim ve garantiden değiştireceklerini söylediler.

size bir sorum olacak. trafikte plaka işlemlerini yaptırırken motorun 2006 model olduğunu farkettim. bayiyle konuştum ancak bir şey değişmiyeceğini söylediler. sizce bu bir sorunmudur ve ileride bir sorun teşkil eder mi?

ikinci sorum motorun yakıtıyla ilgili. rodajı bitirmiş bir zc 100 km de ne kadar yakar ve bu diğer nesildaşlarına göre nasıl bir rakam?

motoru kullandıkça sorularım ve görüşlerimle aranızda olacağım.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Mondial 150 zc
    Hoşgeldin.Motorun hayırlı olsun güle güle kullan.Model konusunda birşey fark edeceğini düşünmüyorum.Eğer bir araba veya değeri yüksek bir motor almış olsaydın o zaman önemi olabilirdi ama bu durumda yok.
    Yakıt konusu ise benim çok fazla kafamı kurcalayan bir mesele.Tam olarak ölçme fırsatım hiç olmadı ama bence zc çok fazla yakıyor.Özellikle akaryakıta gelen son zamlardan sonra 14 kuruş civarı yaktığını düşünmeye başladım.Eğer son zamanlarda ölçen bi arkadaş varsa kesin bir rakam verebilir.
    FoRMuLa 1-MoToSiKLeT ve AkVaRYuM :cat:

Motosikleti
    150 ZC
    merhaba arkadaşlar ben de ağustos ayında bir zc kullanıcısı olacağım kısmetse, bayadır forumlarda araştırıyorum, şimdiden nasıl kulanırsam hangi sorunlarla kaşılaşacağımı öğrendim gibi, size bi sorum var,
    daha önce motorum olmadı sanırım aldığınız bayi'de monte ediyorlarmış, bazı bayiler baştan sağma yapıyorlar sanırsam, İzmir'de hangi bayi'yi önerirsiniz, bir de aldığım motor 2006 model olacak büyük ihtimalle, bunun 2008 modelini bulamaz mıyız?

zc aldım yeni plaka falan çıkmadı daha mağazada duruyor şimdilik bilgi topluyorum işte

Motosikleti
    düşünme aşamasında
    ya beyler motorun modelleri arasında fark oluyo mu 2000 2001 arasında mesala

Motosikleti
    mondi 150MC
    Alıntı yavrumalikem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya beyler motorun modelleri arasında fark oluyo mu 2000 2001 arasında mesala
    150zc'den mi bahsediyorsun_?

motora göre degişir tabiki...

zc 2006 yılında satısa sunuldu sanırım yada 2007
    [B]Her beden üzerinde % 5o ölüm ihtimali ; % 5o yaşam ihtimali taşır... [/B][COLOR="Red"][b]!!!!!--HyO--!!!!!:queen:[/b][/COLOR]

Motosikleti
    düşünme aşamasında
    tabi zc abi mesale seneler arasında motor üstünde oynuyolar mı

cancancan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Ybr 125
    Alıntı safsata17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. siteye yeni üye oldum. ilk motorum olan 150 zc yle sonunda kavuştuk. yarın plakasını takıp trafiğe çıkıyorum. şimdilik sadece 30 km yol yaptım oda plaka işlemlerini yaptırırken gitgellerde. ilk izlenimimde bir sorun gözüme çarpmadı. yalnızca yakıt göstergesi çalışmıyordu servise gösterdim ve garantiden değiştireceklerini söylediler.

size bir sorum olacak. trafikte plaka işlemlerini yaptırırken motorun 2006 model olduğunu farkettim. bayiyle konuştum ancak bir şey değişmiyeceğini söylediler. sizce bu bir sorunmudur ve ileride bir sorun teşkil eder mi?

ikinci sorum motorun yakıtıyla ilgili. rodajı bitirmiş bir zc 100 km de ne kadar yakar ve bu diğer nesildaşlarına göre nasıl bir rakam?

motoru kullandıkça sorularım ve görüşlerimle aranızda olacağım.
    sorun olmaz olurmu arkadas 2007 model zc yi 750 ye zor bela sattım 2006 yı satarken artık fiyatını sen koy ayrı çukurlara fazla hızlı girme jantları çok çabuk yamuluyor rodajı bitirmiş 150 zc km de 85 90 kurus falan yakıyor
    Life's Too Short , To Ride With Ugly Women

Motosikleti
    mondial 150zc
    arkadaşlar motoru kulllandıkça şöyle bir urumla karşılaştık. karşılaştık diyorum çünkü 2 tane 150zc aldık arkadaşımla birlikte ve ikisindede aynı dıurumlar mevcut. 1. si çukura veya kasise girdiğinde alt taraftan sanki ayaklık vurması gibi yada arabalardaki takoz kopması gibi tak tak ses geliyor. servise götürdük bu motorların tek problemi bu dediler. beşikten yapıyor dedi servis. sizdede aynı durum varmı acaba yada motor yeni diye olabilirmi. 2. durum ise 40 ı geçtikten sonra motordan bir zırlama sesi geliyor. 2 sindede. bunuda sorduk ve ayak marşından yapıyor normaldir dedi servis. sizlerdede bu nlar oluyormu. yoksa mondiali şikayet edicem ve hakkımı arıyacağım. ufak bir çukura girince tak tak vuruyor ve rahatsız ediyor. bu arad yakıtıda ölçtüm. 130 km de 13 ytl yaktı. bence çok ii bir rakam. ama bu sorunlar canımı afazlasıyla sıktı. cevaplarınıza göre bişeyler yapıcam

gursus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR600F
    arkadaşlar motoru kulllandıkça şöyle bir urumla karşılaştık. karşılaştık diyorum çünkü 2 tane 150zc aldık arkadaşımla birlikte ve ikisindede aynı dıurumlar mevcut. 1. si çukura veya kasise girdiğinde alt taraftan sanki ayaklık vurması gibi yada arabalardaki takoz kopması gibi tak tak ses geliyor. servise götürdük bu motorların tek problemi bu dediler. beşikten yapıyor dedi servis. sizdede aynı durum varmı acaba yada motor yeni diye olabilirmi. 2. durum ise 40 ı geçtikten sonra motordan bir zırlama sesi geliyor. 2 sindede. bunuda sorduk ve ayak marşından yapıyor normaldir dedi servis. sizlerdede bu nlar oluyormu. yoksa mondiali şikayet edicem ve hakkımı arıyacağım. ufak bir çukura girince tak tak vuruyor ve rahatsız ediyor. bu arad yakıtıda ölçtüm. 130 km de 13 ytl yaktı. bence çok ii bir rakam. ama bu sorunlar canımı afazlasıyla sıktı. cevaplarınıza göre bişeyler yapıcam
    dostum o bütün mondialin scoterlarında var sanırım çünkü küçük tekerlekli olduğundan yere daha yakın ve haliyle çukurlarda ayaklık vuruyor bendekide ses yapıyodu kendim söktüm yaylarını değiştirdim gayet sert şuan hiç vurmuyor ayak marşından gelen seste normal . hepsinde olur servise göstermen anlamsız dostum sonuçta çin malı bazı şeylerine kendin çare bulmak zorundasın bu küçük şeylere şikayet edilmez bence daha büyük sorunlar çıkarırsa uygularsın o yöntemi ,
    kolay gelsinn..

Motosikleti
    Mondial 150 zc
    Dostum sana net olarak söyleyebilirim ki bahsettiğin alttan vurma sesini bugüne kadar hiç yaşamadım.Egzostdan gelen bir iki zırıltı dışında motordan her hangi bir ses gelmiyor.

Benim de zc kullanan diğer arkadaşlara sorum şu; tam gazla giderken ibreniz kaç gösteriyor?Benim motorum biraz yavaş galiba.Ama abartmadan söylerseniz sevinirim.Motorum gitmiyor diye boşuna üzmeyin beni

Motosikleti
    düşünme aşamasında
    sky abi olsa bu hız mevzusuna hemen atlardı

Motosikleti
    150 ZC
    arkadaşlar bugün itibari ile ben de gıcır gıcır gri renkli bir zc sahibi oldum, inşallah en kısa zamanda resimleri koyacağım.

Motosikleti
    mondial 150zc
    Alıntı gursus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum o bütün mondialin scoterlarında var sanırım çünkü küçük tekerlekli olduğundan yere daha yakın ve haliyle çukurlarda ayaklık vuruyor bendekide ses yapıyodu kendim söktüm yaylarını değiştirdim gayet sert şuan hiç vurmuyor ayak marşından gelen seste normal . hepsinde olur servise göstermen anlamsız dostum sonuçta çin malı bazı şeylerine kendin çare bulmak zorundasın bu küçük şeylere şikayet edilmez bence daha büyük sorunlar çıkarırsa uygularsın o yöntemi ,
    kolay gelsinn..
    bu akşam ayaklığı söküp denedim ve ses gerçekten ayaklıktan değil. servisin söylediği gibi beşikten yani takozlardan yapıyor gibi. bugün bizim motordan kullanan başka biriyle tanıştım ve oda aynı sorundan yakındı. bendeki her iki olayında onun motorundada olduğunu söyledi. sağlam bir tamirci bulup ona göstermeyi düşünüyoruz. bu motor bende çok büyük bir hayal kırıklığı ve bozukluğu yarattı. çin malıda olsa sıfır bir motorun ilk km den itibaren böyle sorun çıkartması katlanabilinir bir durum değil.

Motosikleti
    Mondial 150 zc
    Alıntı mourndare adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bugün itibari ile ben de gıcır gıcır gri renkli bir zc sahibi oldum, inşallah en kısa zamanda resimleri koyacağım.
    Hayırlı olsun arkadaşım güle güle kullan.Arkadaşların bahsettiği problemler bende olmadı.Umarım senin motorun da sorun çıkarmaz.Tek yapman gereken düzenli olarak gevşeyen civataları sıkmak.Bunu ihmal etme.

Arkadaşlar benim hız konusundaki soruma cevap verebilecek kimse yok mu.Kullanan bütün arkadaşlar maksimum hızını yazabilir mi?

Motosikleti
    düşünme aşamasında
    kitapçıkta 88 yazıyo

cancancan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Ybr 125
    bu akşam ayaklığı söküp denedim ve ses gerçekten ayaklıktan değil. servisin söylediği gibi beşikten yani takozlardan yapıyor gibi. bugün bizim motordan kullanan başka biriyle tanıştım ve oda aynı sorundan yakındı. bendeki her iki olayında onun motorundada olduğunu söyledi. sağlam bir tamirci bulup ona göstermeyi düşünüyoruz. bu motor bende çok büyük bir hayal kırıklığı ve bozukluğu yarattı. çin malıda olsa sıfır bir motorun ilk km den itibaren böyle sorun çıkartması katlanabilinir bir durum değil.
    Almadan önce herkese söylüyruz ama dinleyen yokki bu motor sorundan baska bişey çıkartmıyor
    Life's Too Short , To Ride With Ugly Women

Motosikleti
    150 ZC
    arkadaşlar mrb o ses benden de geliyo bizim eksozlardaki en son kısımın içi porselenmiş sanırım o kırıldığında bi zırıltı çıkıyomuş o yüzdende olabilir..

Motosikleti
    Mondial 150 zc
    Alıntı showdownKing adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar mrb o ses benden de geliyo bizim eksozlardaki en son kısımın içi porselenmiş sanırım o kırıldığında bi zırıltı çıkıyomuş o yüzdende olabilir..
    Zırıltıdan şikayet eden pek yok.Çünkü zırıldamayan model yok.Arkadaşlar alttan vurma gibi bir sorundan bahsediyolar.Ama bende böyle bir problem hiç yok.Gerçekten sinir bozucu bir sorun gibi gözüküyo.

Motosikleti
    150 ZC
    merhaba arkadaşlar motorumla 3. günümü de kazasız belasız sorunsuz atlattım çok şükür. sadece bir tek şey canımı sıktı, göstergelerin olduğu yerdeki boşlukları nasıl ve ne ile kapatabiliriz?
    [B]to Live is to Die...[/B]

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)

Bu Konudaki Etiketler