Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    düşünme aşamasında
    Alıntı yekser adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet maksimum hızda da biraz fark ediyo.Yanlız kanuninin zc tarzında bir modeli yok malesef.
    ben zc alıcam kimse döndüremez ama kanuninin zc tarzında storm var be kardeşim ama zc den kötü ve 500 ytl pahalı stormun arka fren kampana tork yol tutuşu faln kötü

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    cancancan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Ybr 125
    Alıntı yavrumalikem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben zc alıcam kimse döndüremez ama kanuninin zc tarzında storm var be kardeşim ama zc den kötü ve 500 ytl pahalı stormun arka fren kampana tork yol tutuşu faln kötü
    ilk 500 e girmeden aşırı vibrasyondan bütün vidaları dökülmeze gel yanıma buna fren vidaları da dahil
    Life's Too Short , To Ride With Ugly Women

Motosikleti
    düşünme aşamasında
    stormun mu zc nin mi kardeşim

Motosikleti
    Yamaha Ybr 125
    Alıntı yavrumalikem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    stormun mu zc nin mi kardeşim
    zc nin tabi herkeste aynı şikayet sakın bi servise sorma zc iyimidir diye çünkü mondial servisleri en çok zc den kazandıkları için iyi diyorlar banada öyle demişlerdi adamı zengin ettim

Maverick35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki VN800- 2003
    Arkadaşlar;
    Rodaj sırasında, ilk 500 Km. de 50Km/h yi geçmeyin.
    İlk 1000 Km. boyunca mümkünse motora 2 kişi binmeyin.
    Yoksa motorun silindirindeki gömlek denen kısımlar çizilir.Sonuç olarak motor ya yağ yakar ya da çiğ yakıt atar.

Sekmanlar tam ölçülerinde üretilmezler, +1 Nm toleransla üretilirler, siz, motoru alır almaz sürat yapmaya başlarsanız, 2 kişi binmeye başlarsanız; Motor dökülür.

İşte, kalite motorun farkı burada devreye girer.
    6.000-7.000 YTL verip Burgman yada Agilyt tarzı motosiklet alırsanız bu sorunları ya hiç yaşamazsınız ya da çok az yaşarsınız.

Ama, bütçeniz sınırlıysa 2.000-2.500-YTL bütçe ile motosiklet alacaksanız ya motor almazsınız ya da bu sorunları yaşamamak için tedbir alırsınız.
    Tedbir çok basit, ilk başta yazdım:
    1-İlk 500 Km 50 Km/h yi geçmeyin
    2-İlk 1000 Km 2 kişi binmeyin.
    3-Asla ve kat'a scooter motor ile aragaz çekmeyin.

4-Ben bunları işkembe-i Kübra'dan atmıyorum.
    Şu an Makina bölümünde okuyorum.

gursus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR600F
    Alıntı cancancan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zc nin tabi herkeste aynı şikayet sakın bi servise sorma zc iyimidir diye çünkü mondial servisleri en çok zc den kazandıkları için iyi diyorlar banada öyle demişlerdi adamı zengin ettim
    hocam burda insanlar gayet mutlu ve güzel bir şekilde motor hakkında sohbet ediyolar ve herkesde bu motorların kalitesiz olduğunu biliyor merak etme anladım uyarmaya çalışıyosun ama bu birazda şans işi bende 151 rs var 1000 km ye gelince hiçde vidası falan düşmedi hatta ben düşmeme rağmen vida düşmedi nerden biliyon dersen boş vakitlerimde elime tornavida alıp sıkarım mondial servislerine git-me-yin zaten rezillik elinizden geldiğince kendiniz yapın eger yapamıyacağınız bişi olursa kendinize kaliteli bi servis bulun
    kanunide diğer çinlilerden bi farkı yok sadece tayvanda üretilen belli modelleri dışında(bobcat popcorn hussar deer vs)

Motosikleti
    rokko 150 ŞİMDİLK
    mondialı kulanmadım ama bisan var gzl ben aldım 2. el

Alıntı gursus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam burda insanlar gayet mutlu ve güzel bir şekilde motor hakkında sohbet ediyolar ve herkesde bu motorların kalitesiz olduğunu biliyor merak etme anladım uyarmaya çalışıyosun ama bu birazda şans işi bende 151 rs var 1000 km ye gelince hiçde vidası falan düşmedi hatta ben düşmeme rağmen vida düşmedi nerden biliyon dersen boş vakitlerimde elime tornavida alıp sıkarım mondial servislerine git-me-yin zaten rezillik elinizden geldiğince kendiniz yapın eger yapamıyacağınız bişi olursa kendinize kaliteli bi servis bulun
    kanunide diğer çinlilerden bi farkı yok sadece tayvanda üretilen belli modelleri dışında(bobcat popcorn hussar deer vs)
    sana tamamen katılıyorum arkadaşım her kez butcesine gore alması iyi bence başkasının motorundan da iyidir bence gerci parasıda para degil bence senator 150 temiz bi 2 . el bu yada bak kirala dene oyle al acele etme derim
    HAYAT LİMONSA TEKİLA VE TUZ LÜTFEN :cat:

Motosikleti
    150 ZC
    Alıntı cancancan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Babacan hayatımda gördüğüm en adi motor lafının her zaman arkasındayım yolda giderken bir motorun frenleri patlarsa ve direksiyonu koparsa ewet o motor adi dir... Canını seven bu motoru almasınnnnnnnnnnn
    çok pardon ama bi motorun vidaları neden düşer biliyomusun?

sen motorla ilgilenmemişsin motor asfaltta haliiyle hopluyo zıplıyo ve vidalar gevşiyo bunların rutin sıkılması gerekli ztn, ama sen yerineden çıkaracak
    kadar ilgisiz kalmışsın, canını seven almasın? bu ne ya sanki ölüm makinası
    300 km yapmıyoruz aga 100 km bakımlı olursa sorun yok yani haydı hayırlı traşlar. . .

Motosikleti
    Keeway Outlook 150
    Tabiri caizse böyle forumlara bodoslama dalıp , "çin malı kötü , canını seven almasın" gibi tabirlere bitiyorum. Burada tam 41 sayfa yazı yazılmış , bileni ile bilmeyeni , yıllarını motosikletle geçirip onunla yek vucut olmuş insanlar görüşlerini paylaşmış , bu motoru satın alanlar yaşadıkları tüm problemleri ve iyi - kötü yönlerini yazmışlar.

Sonra adamın birisi çıkıyor , "mondial kötü". Biliyoruz bu aletlerin süpersonik olmadığını. Ama benim 8.250 YTL anahtar teslimi Yamaha X-Max alacak param yok. Kaldı ki olsa bile yine almam , nedeni ise çok basit , bu motorsiklet olayına iki üç senedir sevdalıyız , açıkçası bu kadar para verip düşsem canımın yandığından daha çok motora üzülürüm.

Kaldı ki ortada bir ihtiyaç var , gecenin bir yarısı taksilere para bayılmaktan , bir yere giderken otobüslerde , minibüslerde telef olmaktan sıtkımız sıyrılmıştır. Ayağımızı yerden kesmek istiyoruz , bence dikkat edilmesi gereken nokta bu.

Belki şu konuda fikir ayrılığı olabilir , ben bu motora maksimum 3 sene ömür biçiyorum. Sonuçta elimizde kendimizi geliştirebileceğimiz , uygun fiyatlı fıstık gibi (şeklide ona benziyor) motosikletimizle biraz gezip ve motosiklet konusunda bir başlangıç için iyi bir cihazın sahibi olmak istiyoruz.

Evet vidaları gevşiyormuş , çok normal. Motoru gözümüzün önünde topluyorlar ve plastik aksamlı birşey. Elbetteki plastik , metal vidayı gevşetecektir. Elimize tornavida yapışmayacağına göre evet grenajda gördüğümüz tüm vidaları sıkarız.

Fren vidası çabuk gevşeme yapması tehlikedir. Evet bu konuyu söylemişsiniz , biz de bu motoru almış/alacak olanlar , serviste ilk motoru alırken frenlere daha dikkat ederiz. Tabi hemen hayatımızı sürekli kontrol yaparak mı geçireceğiz? diye bir soru sorabilirsiniz , bunun içinde özelden banka hesap numaramızı verelim , "çin malı almayın" diye tavsiye ettiğiniz er kişi başına beğendiği motorun bedelini yatırın , Burgman olsun Silverwing olsun bineriz siz hiç üzülmeyin.
    [CENTER][/CENTER][CENTER]Özgürlük iki teker üzerindedir...[/CENTER]

kalipso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    O kadarda kalitesiz motor değil Zc alın kulanını fazla kafanızde soru yaratmayın derim

Motosikleti
    kanuni storm 150
    arkadaşlar ben bir motor almayı düşünüyorum ama bir türlü karar weremedim kanuni rokko 150 mi alsam yoksa mondial 150 zc mi alsam .yardımcı olursanız sewinirim.

Motosikleti
    Yamaha Ybr 125
    tmm arkadaşlar ben bişey demiyorum tabiki canınızın istediği motoru alacaksınız bende 150 zc aldım 2600 ytl nakit para vererek aldım 2007 yılındaki cansaw nick li kullanıcıdan bakabilirsiniz. Tüm zc kullanıcıları sanki bana düşman gibi bakıyorda. motoru kullananlar başlarına gelenleri yazsın isterseniz arada benim motoruma hiç bişey olmadı diyende çıkacaktır oda haftalık kaç km yaptığını yazsın bakalım... Ben 1 senede basımdan geçenleri anlattım alıp almamak size kalmış birşey. KUTURKUTUR motorun vidalarını sıkacaksın demişsin sana bişey diyeyimmi motorun egzosundan acayip ses geliyordu ve neredeyse her gun gezşeyen egsoz vidasını sıkmaktan bıkmıstım meğersem motorun egzostu kaynak yerinden kopmus yani ben o vidayı sıksam ne olur sıkmasam ne olur. Bu arada motora tek kişi biniyordum her zaman rodaj dönemini çok güzel geçirdi pek horda kullanmamama rağmen dediğim gibi en sonunda direksiyon yerinden kopunca sattım. şimdi alıp almamak size kalmıs her gün dükkanımın önünden yüzlerce zc geçiyor hepside maşallah zangır zangır titriyor Kimseye çin malı almayın gidin yamaha honda alın demiyoruz sadece zc almayın diyoruz mondialın çok daha sağlam motorları var onlara bakın paranız kısıtlıysa

Motosikleti
    Keeway Outlook 150
    Forum sayfalarında nice enterasan teknik sorunlar duyuyoruz , en harika Hondalarda , Yamahalarda...

Kendimden misaller vermek isterim. Bu motoru önce web sitesinde gördüm , baktım inceledim , disk frenli , kibar tasarımlı ve başlangıç için iyi bir motor olarak gözüktü gözüme. O sıralarda Vatani görevimi yapıyordum , bir tane satıcısı vardı gittim oraya , alıcı gözle inceledim , satıcı adamı arkamıza aldık gittik. Motor çok güzel ve iyi tepkiler veriyordu , ilerde bastım frene zınk diye durdu. (bu göreceli birşey biliyorum)

Sonra bu sitede bu motor hakkında geniş geniş yazıları okuduk , isteğimiz kabardı , başka motorlarla karşılaştırdık ve gördük ki , "kutur al bunla başla sonra ileriye doğru devam edersin" fikrine ulaştık.

İşte bizim için aslında sen anahtar roldesin cancancan kardeş , başına gelen aksilikleri bizimle paylaştığın sürece , biz bu motoru aldıktan sonra , satıcı ile öyle titiz bir çalışmaya gireceğiz ki , belki satıcı illallah diyecek , belki teknik servis eline süpürge sapını alıp kovalayacak...

Sonuç olarak bu forumda bilgilerimizi paylaştığımız sürece en doğru olana ulaşabiliriz. Bir yola girerken "hayır oraya girme" şeklindeki uyarı açıkçası yapıcı değil , o yola girersek başımıza gelecekleri bildirirseniz hiç değilse o yolda yad abaşka bir yolda sizin bizimle paylaştıklarınızla emin adımlarla ilerleriz...
    [CENTER][/CENTER][CENTER]Özgürlük iki teker üzerindedir...[/CENTER]

Motosikleti
    düşünme aşamasında
    beyler tartışmaya gerek yok atalarımız ne demiş ''''BAKARSAN BAĞ BAKMASSAN DAĞ OLUR''' diye kaçıncı kez oldu bilmiyorum ama bu fiyata alınabilecek en yi motor şu andan ''UĞUR MONDİAL 150 ZC'''

Motosikleti
    rokko 150 ŞİMDİLK
    sanetor bakdın mı hiç
    HAYAT LİMONSA TEKİLA VE TUZ LÜTFEN :cat:

kalipso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sanetor Güzel ama pahalı biraz ZC e göre

Motosikleti
    düşünme aşamasında
    özelliklere bakılsa eşit gibi birbirine kullanışlımı sağlam mı onu bilmem

Motosikleti
    Mondial 150 zc
    Alıntı gurcan014 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sanetor bakdın mı hiç
    Bu motoru 150 zat ile karşılaştırırsak daha doğru olur sanırım.
    FoRMuLa 1-MoToSiKLeT ve AkVaRYuM :cat:

Motosikleti
    düşünme aşamasında
    Alıntı yekser adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu motoru 150 zat ile karşılaştırırsak daha doğru olur sanırım.
    zcileı de karşılaştırabilirsin zatın ne fazlası varki sadece boyut olarak zat daha büyük başka bir fazlası yok ...

Motosikleti
    Mondial 150 zc
    Bence boyutu yeterince fark oluşturuyor.Yani illa ki başka modellerle kıyaslama yapacaksak her yönden denk scooterları karşılaştırmalıyız.
    FoRMuLa 1-MoToSiKLeT ve AkVaRYuM :cat:

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)

Bu Konudaki Etiketler