stormun mu zc nin mi kardeşim
Arkadaşlar;
Rodaj sırasında, ilk 500 Km. de 50Km/h yi geçmeyin.
İlk 1000 Km. boyunca mümkünse motora 2 kişi binmeyin.
Yoksa motorun silindirindeki gömlek denen kısımlar çizilir.Sonuç olarak motor ya yağ yakar ya da çiğ yakıt atar.
Sekmanlar tam ölçülerinde üretilmezler, +1 Nm toleransla üretilirler, siz, motoru alır almaz sürat yapmaya başlarsanız, 2 kişi binmeye başlarsanız; Motor dökülür.
İşte, kalite motorun farkı burada devreye girer.
6.000-7.000 YTL verip Burgman yada Agilyt tarzı motosiklet alırsanız bu sorunları ya hiç yaşamazsınız ya da çok az yaşarsınız.
Ama, bütçeniz sınırlıysa 2.000-2.500-YTL bütçe ile motosiklet alacaksanız ya motor almazsınız ya da bu sorunları yaşamamak için tedbir alırsınız.
Tedbir çok basit, ilk başta yazdım:
1-İlk 500 Km 50 Km/h yi geçmeyin
2-İlk 1000 Km 2 kişi binmeyin.
3-Asla ve kat'a scooter motor ile aragaz çekmeyin.
4-Ben bunları işkembe-i Kübra'dan atmıyorum.
Şu an Makina bölümünde okuyorum.
hocam burda insanlar gayet mutlu ve güzel bir şekilde motor hakkında sohbet ediyolar ve herkesde bu motorların kalitesiz olduğunu biliyor merak etme anladım uyarmaya çalışıyosun ama bu birazda şans işi bende 151 rs var 1000 km ye gelince hiçde vidası falan düşmedi hatta ben düşmeme rağmen vida düşmedi nerden biliyon dersen boş vakitlerimde elime tornavida alıp sıkarım mondial servislerine git-me-yin zaten rezillik elinizden geldiğince kendiniz yapın eger yapamıyacağınız bişi olursa kendinize kaliteli bi servis bulun
kanunide diğer çinlilerden bi farkı yok sadece tayvanda üretilen belli modelleri dışında(bobcat popcorn hussar deer vs)
mondialı kulanmadım ama bisan var gzl ben aldım 2. el
sana tamamen katılıyorum arkadaşım her kez butcesine gore alması iyi bence başkasının motorundan da iyidir bence gerci parasıda para degil bence senator 150 temiz bi 2 . el bu yada bak kirala dene oyle al acele etme derim
HAYAT LİMONSA TEKİLA VE TUZ LÜTFEN :cat:
çok pardon ama bi motorun vidaları neden düşer biliyomusun?
sen motorla ilgilenmemişsin motor asfaltta haliiyle hopluyo zıplıyo ve vidalar gevşiyo bunların rutin sıkılması gerekli ztn, ama sen yerineden çıkaracak
kadar ilgisiz kalmışsın, canını seven almasın? bu ne ya sanki ölüm makinası
300 km yapmıyoruz aga 100 km bakımlı olursa sorun yok yani haydı hayırlı traşlar. . .
Tabiri caizse böyle forumlara bodoslama dalıp , "çin malı kötü , canını seven almasın" gibi tabirlere bitiyorum. Burada tam 41 sayfa yazı yazılmış , bileni ile bilmeyeni , yıllarını motosikletle geçirip onunla yek vucut olmuş insanlar görüşlerini paylaşmış , bu motoru satın alanlar yaşadıkları tüm problemleri ve iyi - kötü yönlerini yazmışlar.
Sonra adamın birisi çıkıyor , "mondial kötü". Biliyoruz bu aletlerin süpersonik olmadığını. Ama benim 8.250 YTL anahtar teslimi Yamaha X-Max alacak param yok. Kaldı ki olsa bile yine almam , nedeni ise çok basit , bu motorsiklet olayına iki üç senedir sevdalıyız , açıkçası bu kadar para verip düşsem canımın yandığından daha çok motora üzülürüm.
Kaldı ki ortada bir ihtiyaç var , gecenin bir yarısı taksilere para bayılmaktan , bir yere giderken otobüslerde , minibüslerde telef olmaktan sıtkımız sıyrılmıştır. Ayağımızı yerden kesmek istiyoruz , bence dikkat edilmesi gereken nokta bu.
Belki şu konuda fikir ayrılığı olabilir , ben bu motora maksimum 3 sene ömür biçiyorum. Sonuçta elimizde kendimizi geliştirebileceğimiz , uygun fiyatlı fıstık gibi (şeklide ona benziyor) motosikletimizle biraz gezip ve motosiklet konusunda bir başlangıç için iyi bir cihazın sahibi olmak istiyoruz.
Evet vidaları gevşiyormuş , çok normal. Motoru gözümüzün önünde topluyorlar ve plastik aksamlı birşey. Elbetteki plastik , metal vidayı gevşetecektir. Elimize tornavida yapışmayacağına göre evet grenajda gördüğümüz tüm vidaları sıkarız.
Fren vidası çabuk gevşeme yapması tehlikedir. Evet bu konuyu söylemişsiniz , biz de bu motoru almış/alacak olanlar , serviste ilk motoru alırken frenlere daha dikkat ederiz. Tabi hemen hayatımızı sürekli kontrol yaparak mı geçireceğiz? diye bir soru sorabilirsiniz , bunun içinde özelden banka hesap numaramızı verelim , "çin malı almayın" diye tavsiye ettiğiniz er kişi başına beğendiği motorun bedelini yatırın , Burgman olsun Silverwing olsun bineriz siz hiç üzülmeyin.
[CENTER][/CENTER][CENTER]Özgürlük iki teker üzerindedir...[/CENTER]
O kadarda kalitesiz motor değil Zc alın kulanını fazla kafanızde soru yaratmayın derim
arkadaşlar ben bir motor almayı düşünüyorum ama bir türlü karar weremedim kanuni rokko 150 mi alsam yoksa mondial 150 zc mi alsam .yardımcı olursanız sewinirim.
tmm arkadaşlar ben bişey demiyorum tabiki canınızın istediği motoru alacaksınız bende 150 zc aldım 2600 ytl nakit para vererek aldım 2007 yılındaki cansaw nick li kullanıcıdan bakabilirsiniz. Tüm zc kullanıcıları sanki bana düşman gibi bakıyorda. motoru kullananlar başlarına gelenleri yazsın isterseniz arada benim motoruma hiç bişey olmadı diyende çıkacaktır oda haftalık kaç km yaptığını yazsın bakalım... Ben 1 senede basımdan geçenleri anlattım alıp almamak size kalmış birşey. KUTURKUTUR motorun vidalarını sıkacaksın demişsin sana bişey diyeyimmi motorun egzosundan acayip ses geliyordu ve neredeyse her gun gezşeyen egsoz vidasını sıkmaktan bıkmıstım meğersem motorun egzostu kaynak yerinden kopmus yani ben o vidayı sıksam ne olur sıkmasam ne olur. Bu arada motora tek kişi biniyordum her zaman rodaj dönemini çok güzel geçirdi pek horda kullanmamama rağmen dediğim gibi en sonunda direksiyon yerinden kopunca sattım. şimdi alıp almamak size kalmıs her gün dükkanımın önünden yüzlerce zc geçiyor hepside maşallah zangır zangır titriyor Kimseye çin malı almayın gidin yamaha honda alın demiyoruz sadece zc almayın diyoruz mondialın çok daha sağlam motorları var onlara bakın paranız kısıtlıysa
Life's Too Short , To Ride With Ugly Women
Forum sayfalarında nice enterasan teknik sorunlar duyuyoruz , en harika Hondalarda , Yamahalarda...
Kendimden misaller vermek isterim. Bu motoru önce web sitesinde gördüm , baktım inceledim , disk frenli , kibar tasarımlı ve başlangıç için iyi bir motor olarak gözüktü gözüme. O sıralarda Vatani görevimi yapıyordum , bir tane satıcısı vardı gittim oraya , alıcı gözle inceledim , satıcı adamı arkamıza aldık gittik. Motor çok güzel ve iyi tepkiler veriyordu , ilerde bastım frene zınk diye durdu. (bu göreceli birşey biliyorum)
Sonra bu sitede bu motor hakkında geniş geniş yazıları okuduk , isteğimiz kabardı , başka motorlarla karşılaştırdık ve gördük ki , "kutur al bunla başla sonra ileriye doğru devam edersin" fikrine ulaştık.
İşte bizim için aslında sen anahtar roldesin cancancan kardeş , başına gelen aksilikleri bizimle paylaştığın sürece , biz bu motoru aldıktan sonra , satıcı ile öyle titiz bir çalışmaya gireceğiz ki , belki satıcı illallah diyecek , belki teknik servis eline süpürge sapını alıp kovalayacak...
Sonuç olarak bu forumda bilgilerimizi paylaştığımız sürece en doğru olana ulaşabiliriz. Bir yola girerken "hayır oraya girme" şeklindeki uyarı açıkçası yapıcı değil , o yola girersek başımıza gelecekleri bildirirseniz hiç değilse o yolda yad abaşka bir yolda sizin bizimle paylaştıklarınızla emin adımlarla ilerleriz...
[CENTER][/CENTER][CENTER]Özgürlük iki teker üzerindedir...[/CENTER]
beyler tartışmaya gerek yok atalarımız ne demiş ''''BAKARSAN BAĞ BAKMASSAN DAĞ OLUR''' diye kaçıncı kez oldu bilmiyorum ama bu fiyata alınabilecek en yi motor şu andan ''UĞUR MONDİAL 150 ZC'''
sanetor bakdın mı hiç
HAYAT LİMONSA TEKİLA VE TUZ LÜTFEN :cat:
özelliklere bakılsa eşit gibi birbirine kullanışlımı sağlam mı onu bilmem
Bence boyutu yeterince fark oluşturuyor.Yani illa ki başka modellerle kıyaslama yapacaksak her yönden denk scooterları karşılaştırmalıyız.
FoRMuLa 1-MoToSiKLeT ve AkVaRYuM :cat:
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)