çıkıcam nato yoluna basıcam gaza basıcam gaza heee bu arada motora hoparlör takıcamda nereye takabilirim ben
çıkıcam nato yoluna basıcam gaza basıcam gaza heee bu arada motora hoparlör takıcamda nereye takabilirim ben
Cumartesi günü Ümraniye Sonduraktaki Mondial Satıcısına gittim. Motor hakkında alım için neler gerektiğini ve neler yapabildiklerini sormak için.
Öncelikle klasik esnaf zihniyeti ile yaklaşan satıcıya sorulan sorularla bu işten anlayabilen hiç değilse neyin ne olduğunu bilen kişi imajını çizince başka türlü yaklaştı.
Montaj konusunda ilk sayfalarda belirtilen özellikle ön bölümdeki aralıklar konusunda bişey yapamayacaklarını söyledi. Aralıklardan serçe parmağım rahatlıkla geçebiliyordu.
Daha önceki mesajımda merak ettiğim "Sissy Bar" montajın bir şekilde olup olmayacağı konusundaki soruma ise yine aynı esnaflıkla olmuyor diye kestirilip atıldı.
Yanında kask yada ne bileyim ne tip eşantiyonlar verebiliyorsunuz? diye sordum çünkü bir çok satıcı , motor alımı sırasında kaskta veriyor. Pek bir şaşırarak "motor alıyorsun ya yeter" lafını sarf etti.
Şimdi soru , Sevpa mı ?? (anadolu yakasında ikamet eden benim için daha uygun gibi) yoksa Feyizoğlu mu ?? (okmeydanı merkez)
[CENTER][/CENTER][CENTER]Özgürlük iki teker üzerindedir...[/CENTER]
MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN YAZDIKLARINIZIN HEMEN HEMEN HEPSİNE BAKTIMM 150 ZC BİZİM ARKADAŞA AYMAYI DÜŞÜNÜYORUZ HERKEZ İYİ BİŞİLER YAZMIŞ BAKALIM ALIRSAK NE OLACAK
BENDE 150 HS VAR İLK ÇIKTIĞINDA ALDIM 2006 NIN HAZİRAN AYINDA MOTORA KIZ GİBİ BAKTIM HER TÜRLÜ BAKIMI YAPILDI ÖZELLİKLE YAĞI TAM ZAMANINDA DEĞİŞTİRİLDİ HİÇ BİR PARÇASI DEĞİŞMEDİ HALEN TÜM PARÇALARI İLK ALDIĞIM ZAMANDA OLAN PARÇALAR ÜZERİNDE 14500 KM HALEN CANAVAR GİBİ 2 KİŞİ DÜZ YOLDA RÜZGARA KARŞI 100 Ü ÇOK RAHAT GÖRÜYORR ÇOK MEMNUNUM HİÇ BİR ARIZA YAPMADI ALLAHA ŞÜKÜR ALLAH KISMET EDERSE DAHA ÇOK GEZECEĞİZ ONUNLA VALLA 150 ZC GÖRÜNTÜ OLARAK HOS BİR MOTOR AMA KULLAMADAN BİŞİ DİYEMEM
yani tamamen kullanıma baglıdır motorun ömrü..
sen iyi bakmışsın oda sana bakmış
[B]Her beden üzerinde % 5o ölüm ihtimali ; % 5o yaşam ihtimali taşır... [/B][COLOR="Red"][b]!!!!!--HyO--!!!!!:queen:[/b][/COLOR]
banarlı sende de mondial varmış bu moror çin malı kötü demiyorum ama çok
kaliteli parçalardan oluşmuyo senin altındaki motordan daha konforlu diyebilirim aga sürüş olarak gayet keyifli bende 2 kişi 100km ye çıkıyorum düz yolda ötesini göremedim, bence arkadaşın aldığında pişmanlık duymayacağı bi motor. .
bencede "feyizoğlu" bu adamlar çok ilgili ve işi biliyo sadece satmak için değil yani bu arada verilen kaskı alma bile bence ztn takmassın! 15ytl lik bi kask veriyolar hani Allah korusun bi kaza geçirsen karpuz gibi ayrılır..
aynen verdikleri kask sadece gösteriş amaclı ..
ama al fazla mal goz cıkartmaz..
kaskın kötü bile olsa mutlaka faydasını görürsün..
[B]Her beden üzerinde % 5o ölüm ihtimali ; % 5o yaşam ihtimali taşır... [/B][COLOR="Red"][b]!!!!!--HyO--!!!!!:queen:[/b][/COLOR]
Yaa aslında kaliteli kaskımız mevcut. Kask verme fikriyle adamların müşteriye yaklaşımını ölçmekti benim amacım. Geçen sene bu forum sayfasına üye olduğumda , Karabükteki Mondial Bayiisine gitmiştim. Oradaki kadar bir ilgi alakayı şuan için gittiğim bayilerde göremedim. İstanbul tabii...
Feyizoğlu şuan için ağır basıyor. İstiyorum ki alımı bir satıcıdan yapınca teknik destek , dizlik , dirseklik , koruma gibi diğer şeyleri de alalım.
Kafamıza takılan sorunlar için gidebileceğimiz bir noktamız olsun.
YANİ DEDİĞİN GİBİ OLAY KULLANICIDA BİTER ÇOK ŞÜKÜR BİR SORUNUM OLMADI YAAA
DOSTA SELAM YOLA DEVAM
ilk önce kendi sorunumu çözmem lazım selenin altına takmayı bende düşündüm ama motor yaylandığı zaman altta ezilmez mi tesisat kolay elektirikçi abiler var onu çözerizde birazdaha fikir verseniz..
anadolu yakasında kadıköy rıhtımda carrefour a döndükten sonra tamircilerin ordada hamza yerlikaya durağının orda da mondial servisi var git bir bak ordaki adam hoşuma gidiyo
Yine bolca sorularla karşınızdayız...
Fren hidroliği konusunda bu motorda özel bir şey yapmamız gerekiyor mu ? Yani Fren kollarının orada minik kutular , orayı ara sıra açmak , temizlemek ??
Gece kullanımı konusuna değineceğim. Gece önce görülebilme oranınız nedir ? Yani Stop Lambaları , sinyaller yeterli mi ? Aydınlatma için beyaz ışık veren lambalar tercih edilmeli gibi.
Yine gece kullanım için bir başka başlıkta gördüm. Jantlara ince bir şerit halinde kullanarak reflektör özelliği sağlayan bir çeşit bant. Bu bant kullanımı için o başlıkta jantta bir cmden daha fazla bir yer vardı. Mavcut bantı bizim 150 ZC içinde kullanabilir miyiz?? (ilgili başlığı bulayım ben en iyisi)
gece yolların yeterince aydınlık olduğunu düşünüyorum sonuçta sende istanbuldasın şerit değiştirirken dikkatli ol yeter. fren hidroliği konusuna hiç girme eğer bi terslik olduğunu hissedersen servise gidiyosun anında görüntü.
stoplar yeterince dikkat çekici emin olabilirsin. .
abi bırakın geceyi gündüzü 151 rs ciler adamlar torpidoya çift hoparlör sele altına anfi koymuşlar dehşeh abi motor 80 watt ses çıkışı varmış bir fikir verin bizde koyalım motorlara
aga apaçi işi bence , kuştepe den çıkmıştır kesin bu fikir! . .
sen aldın mı motoru naptın?
Şurada anlayamadığım bir olay var. " Bırakın geceyi gündüzü" lafından kasıt nedir? Burada ortak paylaşım ile kafamıza takılan soruları sormak istiyoruz. Saolsun buradaki birçok üye arkadaşımız , çok güzel yanıtlarla içimiz ferahlatıyorlar.
Ama elzemle , ihtiyaç arasındaki farkı görmek lazım. Bizim burada gece vakti bir işimiz olurda çıkarsak tepemize bir kamyon , bir araç çıkmasın diye tekniklerini ve motorun getirilerini soruyoruz , kalkmış bana ve birçoklarına göre hiç bir anlam ifade etmeyen motora ses sistemi takmak konusunun daha önemli olduğunu söylüyorsun...
Hani belki çevrendeki birçok motosiklet kullanıcısı bu tip şeylere bayılıyor olabilir. Ama benim çevremde motora tabiri caizse "adam gibi" binmenin esası konuşuluyor. Kaldı ki bu forum sayfasında bile motoru güvenle kullanmanın önemi üzerine konuşuyoruz.
Muhakkak ki modarasyon bu tip olaylara karışmıyordur. Ancak üye olduğum günden bu yana okuduğum bu sayfaların arasında işe yarar çokça bilginin çıktığını ve bunun devamını isteyen bir kullanıcıyım...
bırakın su müzik sistemi olayını orasını burasını kestirtecende ne olacak em bunun ne kadar canı var akü dayanırmı hiç güçlendirici koysanda fayda etmez motoru çalıştırmdan dinlemiyoz araba gibi olsa yap değil mi ama ?
kuturkutur : arkadaşım senin motorun ne?
önce şunu bi bilelim ?
ona göre arkadaşlar zaten tüm bildiklerini söyler?
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)