Ehliyet kursuna yazıldım. Ağustos sınav dönemi , eylülün 13. gününde de direksion sınavı. Yer: İstanbul Mecidiyeköy...
Geriye kalan bir 150 ZC
Ehliyet kursuna yazıldım. Ağustos sınav dönemi , eylülün 13. gününde de direksion sınavı. Yer: İstanbul Mecidiyeköy...
Geriye kalan bir 150 ZC
[CENTER][/CENTER][CENTER]Özgürlük iki teker üzerindedir...[/CENTER]
hadi hayırlısıyla alırsın inşallah bende aynı sınava giricem
hep polisten kaçmakla olmuyo ceza yemeden ehliyeti almam
lazım benimde. bu arada eksozdan acayip ses geliyo demiştim
altındak i vida düşmüş neyse yarın servise gidiyrm zaten baştan
aşşağa bi baktıralım küçük hayabusa'ya
Bugün dikkatimi çeken bir olayı sizinle paylaşayım istedim. İstanbul , Çapa - Beyazıt güzergahı üzerinde arkadaşımla yürürken , karşıdan gelmekte olan 150 zc yi gördüm ve "bak bu almak istediğim motor" demeye lafımın son noktası kalmıştı ki , trafiğin yavaşlamasını gören sürücü frenle arka tekeri kilitledi kaya kaya durması gereken yerde durdu tabii tüm bakışları kendisine çekerek...
Kafasında her kahraman Türk Motosiklet sürücüsü gibi kaskı da yoktu bu zatı muhteremin. Arkadaşım da doğal bir tepki ile "umarım böyle olmazsın" dedi.
Dışarıdan bakan insanlar ki , hayatlarında bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan çoğunluktan bahsediyorum. Bu ve bunun gibi nice denyoca tabir edilen hareketi yapmakta olan düdük makarnalarına tepkililer ve tüm motosiklet kullanıcılarını aynı kefeye koymaktalar. Bu durum özellikle Kasksız , güvenlik önlemleri alınmamış ve tabii ki trafik kurallarına uymayan insancıklar yüzünden motosiklet almak yada kullanmak isteyen kişilerinde çevrelerinden gelen baskıyı artmasına sebep oluyor...
Bilinç toplumlarda ne yazık ki çok zor oluşuyor ve insanların ön yargılarını yıkmak ise bir ömürden fazlasını gerektiriyor. Bu yüzden hiç değilse biz motosiklet kullanıcılarının ortak bir bilinçle hareket etmesini sağlamak gerekir.
İsterim ki moderatörler , bu tip uyarıları ana sayfada çıkan reklamlar boyutunda göstersin. Her çıkan forum sayfasında reklamların çıkmasına müteakip , uyarıların gerçekten de gözle görülür hale gelsin ama sanırım ki bu ilerleyen günlerde olabilecek şey. Yılmamak lazım , sonuçta burası azimle mücadele edilerek birşeyler yapılan bir ülke...
Herkese kazasız ve dertsiz sürüşler...
ilk önce sana katıldığımı belirtmek isterim ama şu konuda
kasksız kullanıyomuş arkadaş bende yanlış buluyrm bunu herkes
bu konuda duyarlı olmalı arkadaşlar, kask takarak artık motor kullanmaya özen göstermeliyiz . Belirtmek isterim
yazından yola çıkarak tekrar, Trafik kurallarına uymayan arkadaşlar
bu kazalara alışmalı artık. uyan arkadaşların zaten çok buyuk badireler
atlatacağını düşünmüyorum iki teker olduğumuzu unutmayalım
kazasız günler..
Moto sohbet tarafında da başlık açtım ama yegane takip ettiğim sayfa olduğu için belirteyim dedim...
Arkadaşlar bilinmesinde fayda var diyerek konuyu açtım.
Trafik Kazasında Hastene Masrafları 2918 nolu yasa
*Allah muhtac etmesim ama, bilmekte de yarar var...***
Yasayı bilmekte yarar vardir. Cunku, benzer olaylarda , Hastahane sizlerin 2918 nolu yasayi bilmediginizi zannederek;
'Yapilacak mudahele ve tedavi ucretlerini odeyeceginize dair su belgeyi imzalayin teklifi ile karsilasirsiniz...
Ancak siz;
'Bu belgeyi imzalamassam, bana mudahele ve tedavi etmeyeceginize dair bir belgeyi imzalayip getirin'
dedigiz anda, Hastanenin butun imkanlari sizin icin seferber olacaktir.
2918 SAYILI TRAFIK KANUNUNU MUTLAKA OKUYUN
Trafik kazasi sonucu yaralanan ve hastaneye kaldirilarak tedavi altina alinan kazazedelerin, kanuna gore tedavi icin ucret odememesi gerektigi belirtildi.
Tuketiciler Birligi, kazazedelerin haklariyla ilgili bir rapor hazirladi.
Kaza sonucu yaralanan ve herhangi bir hastanede tedavi goren kazazedelerin bu tedavileri sonucu hastane tarafindan ucret talep edilemeyeceginin belirtildigi raporda, 2918 Sayili Trafik Kanunu'na gore herhangi bir trafik kazasi sonucu yaralanan kisi en kisa surede hastaneye yetistirilmek ve gereken tedavinin yapilmasi hukumlerini iceriyor. Yonetmelige gore, hastane
acil servisi, kendisine gelen kazazedenin maddi durumu, sosyal guvencesinin olup olmadigina ve hastanin ozelligine bakmadan gereken tedaviyi ve mudahaleyi herhangi bir ucret talep etmeden yapmak zorunda.
Bu tedavi sonucu olusan masrafin ise Saglik Bakanligi Karayollari Trafik Doner Sermaye Isletmesi tarafindan karsilanacaginin belirtildigi rapora gore, vatandaslarin haklarini bilmedigi icin sorunlar yasandigini ve hastanelerin bu kanundan bihabermis gibi gozukup vatandastan para talep etmelerinin suc oldugu belirtildi.
Lutfen tanidiginiz herkese iletiniz. Kazasiz gunler dilegiyle
Bu motorun frenleri gerçekten çok çok kuvvetli ve arka tekeri çok çabuk kitliyor.Yeni alan arkadaşlar da bunu bilip ona göre hareket ederlerse kendileri için çok iyi olur.Özellikle motoru tanıma sürecinde uç noktalardaki hareketlerden kaçınmak en iyisidir.Ek olarak bence motor virajlarda fazla yatmıyor.
FoRMuLa 1-MoToSiKLeT ve AkVaRYuM :cat:
Motorun grenaj yapısından bahsedebilir misiniz ??
Yani duvara dayansa boyası kalkıyor yada zedeleniyor mu ??
Sele rahat mı ?? Şimdi rahatlık göreceli bir kavram ama darbeyi hissetmeden seyahat etmek ile koltuk rahatlığı arasında değerlendirilebilir mi ?
Yukarıdaki yorumlarda dikiz aynalarının belli bir sürüşten sonra ayarının kaçtığı ve vidalarının sıkılmaya ihtiyaç olduğu söylendi. Dikiz aynasını beğendiğimiz ve ayarının kaçmayacağı bir başka model takabilir miyiz ?
Sele altı boşluk için kaskın sığmadığını biliyorum. Ancak yan koyarak yada açılır kaskın açılan bölümü kaldırılarak , sığabilir mi ??
ozan150zc
Frenlerin güvenli olduğunu söylemedim,güçlü olduğunu söyledim.Eğer güvenli olsalardı motorun arkası çok çabuk kitlenmezdi.Bu hiçbir motorda istemeyeceğimiz bir durum.Ben onu uyarı olarak belirttim.Yeni alan arkadaşlara fren çabuk kitliyor dikkat edin demek istedim.
kuturkutur
Grenaj konusunda fikir veremem çünkü motoru en ufak bir yere sürtmedim,yatırmadım.Ama selenin rahatsız olduğunu söyleyebilirim.Eminim diğer scooterlarda bundan rahat değildir.Bence bu bütün modellerin genel problemidir.Aynaların ise kelepçe kısmını sağlam materyalden imal etmemişler.Bir süre sonra aşınıyor ve gevşiyor.Ben bu problemi tutundukları yere bant sararak giderdim.Böylece vidalarda sıkmak için biraz daha pay oldu.Ve sıkıca tuttular
FoRMuLa 1-MoToSiKLeT ve AkVaRYuM :cat:
Sanırım kask konusunda özellikle sığdırma için birşey yapamıyoruz...
havası yeter, piyasada kaç tane böyle şekil bi scooter daha var, öncelikle fiyat ve marka analizleri yapıldıktan sonra hem böyle ucuz hem kendince güçlü bi scooter sahibi olmak bence çok güzel kendimi şanslı hissediyorum. .
Vay vay vay meydanı boş buludnuz hemen atlamışınız hepinizzzzz
Heyyyyyyt çekilin uleynnnnn
Ben gellllldimmmmmmmmmm
Acemilik bitti yarın tekirdağa gidiyorum artık hayırlısı...
Askerlik muhabbetini kısa kesip hemen zc dünyasına giriyorum...
Yeni arkadaşlar hevesli kişiler olmuş eee tabi yaz geldi millet motora merak saldı kışın böylemiydi be sayfayı tutmak için neler yapıyodum
Neyse hoşgeldiniz arkadaşlar...Zc alın pişman olmazsınız merak etmeyin gayet hoş bi motor bir ton soru sorulmuş resim istenmiş hemen eski sayfaları araştırın ben ve bir çok arkadşaım yanıtladık tartıştık oralarda...
6-7 sayfa okudum evde olmadığımdan şimdi rahatça cevap veremiyorum ama zc iyidir bakımını yaptırın frenlere çok asılmayın biraz nazik binin har gür gitmeyin ne dağılır ne yolda bırakır birşey olmaz motorum 10.000 e geliyo evet ONBİN km oldu olucak büyük anlamda hiçbir parça değişmedim etmedim...!
Ha ufak tefek şeyler olucak tabi buji değişti ne bileyim hava filtresi değişti bazı ufak borucuklar değişti tüm bakımlarını hatta fazlasını yaptırdım ve hala kaymak gibi gidiyo servisimle aram iyi motorumla aram güzel boyası hala ilk günki gibi parlar ne tonunu kaybetti ne cazibesini göstergelerimde çizik yok aynalarım sağlam çiziksiz lastiklerim erimedi frenlerim asla yumuşamadı amortisörlerim herkesi hayretttte bırakacak kadar güzel ve yumuşak(o sanırım biraz benle ilgili oldu 105 kilo olunca 186 boy )
Yani motorum hala güzel ve asla onbinde gözükmüyo soran birisi oldyğunda hayırlısı olsun diyo bende sağol ama baya oldu alalı diyorum onbine geldim 1 seneden fazla oldu diyorum şaşırıyolar tabiki yani dediğim gibi bakınca gayet güzel oluyo motorun ve zevkinizde azalma olmuyo...!
Yeni alıcak arkadaşlar KIRMIZI alın havanızı atın akşam ışıklar yansısın üstünüzden ozman anlarsınız kırmızının olayını hatta benim bi resmim var biraz eski sayfalarda motorun üstünden bahçemizdeki palmiye gözüküyo ona bakın anlarsınız
Rodaja uy motorunu sev bakımlarını yaptır nazik bin temiz tut güneşe bırakma yağmurda çıkma sürme ha biri sormuş yağmur falan gayet güvensizleşiyo onu belirteyim sonuçta scooter ve kayıyosun ufak tekerlerk olduğu için yağmurda binme motoruna zaten motordan önce sen geberirsin soğuk ve ıslaktan
Çok sıcaklarda zorlama 3 kişi falan binme yani ne bileyim çok anlattım ben bu tarz şeyleri alet sizin fiyat performansı da çok çok iyi bi motor geriisi size kalıyo..
Yİne yazmaya çalışıcam arkadaşlar HErkese KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞ KEYFİ bol günler diliyorum Shel ozan ve tüm arkadaşlar hepinizi seviyorum
Sorumuz bu sefer moturu kullananlara...
Honda Scooterda gördüğüm anahtarın kontakta iken , bagaj işaretine getirilip , kontak ileri ittirildiğinde sele açılıyor. Bu tip bir olayı güzel moturumuz 150ZC de görebiliyor muyuz ??
sky _ askerliğin uzun be aga _ kırmızı zc nle seni de
aramızda görmek istiyoruz tabi teskereyi alıp gelirsen
biter mi agaaaaa, sana hayırlı teskereler sky___
yha ağustos son alıyorum da ben ilk 500 ü nasıl geçecem ya 40 da
sen canını sıkma ada ben hazırran 12 de çıktım trafiğe
şu an 950 km de nasıl olduğunu anlamassın bile hemde alışırsın
aga sen çok bekledin aga al sende şu motoru keyfe keder bi çemlıca
yap tepeden seyret istanbul'u . .
Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)