ricaa ederim yardımcı olabıldıysek ne mutlu bıze...motoru alsanda almsanda ara sıra ugra tıpıgımıze...!Arkadaşlar lütfen topıgı güncel tutmaya calışalım hazır hareketlenmişkenee
ricaa ederim yardımcı olabıldıysek ne mutlu bıze...motoru alsanda almsanda ara sıra ugra tıpıgımıze...!Arkadaşlar lütfen topıgı güncel tutmaya calışalım hazır hareketlenmişkenee
Günde ortalama 12-14 saat buradayım ve sürekli topiğe birşeyler yerleştirmeye çalışıyorum fakat biryandanda boş mesaj kasmak istemiyorum, araştırma gerektiriyor. yapılan araştırmalarda zaman aldığı için gün içerisinde mesajlar fazlada olabiliyor hiç olmayada biliyor ama hep buradayım
En uzun yol kaç km yaptınız motorlar? istanbul - ankara deneyeniniz varmı? ben düşünüyorum da
---
Gidebildiğiniz en uzun km?
why why why wer coskuyu topice , WORLD kardes senini bu kulture katlmak icin kanin kaynio anlasildi ha bu arada daha dur bsmillah hele bi rodaj btsin ne o hmn uzun yol fln Aa bu arada hadi yeni yazilim bankaniz hayrli olsun artik bi takim kendini bilmezler hic yoktan eskisi kadar basitce yazilimlarinizi calamzlar.....
Evet uzun yol yapmayı kesinlikle aklıma koydum, risksiz hayatmı olurmuş. Öncelikle 1000km dolmasını bekleyeceğim ve bu zaman aralığında rodaj kısmını tamamlayana kadar motor teknik te kendimi geliştireceğim ve uzun yolda yaşanabilecek problemleri çözebilecek kapasiteye geldiğime inandığımda sadece istanbul değil.. Liste şöyle
Trabzon, istanbul, izmir, antalya, konya, son durak ankara yani sırayla olacak ve sanırım 2-3 ay sonra ankaraya varabilirim neden 2-3 ay derseniz her gittiğim yerde 4-5 gün geçirirsem ancak okadarda olur
---
Evli değilseniz sizde bu yolculuğu yapabilirsiniz, ben güneşi ve denizi seven birisi değilim yani tatilci değilim. Genellikle mekanları ve eski evleri izlemeyi severim. Diyeceksinizki izmirde ve antalya 'ya neden gidiyorsun, eee oda kişisel ihtiyaç güzel kızlar görmek ve zaman geçirmek benimde hakkım ama dimi
---
Ailem kesinlikle bu yolculuğa karışmayacaktır, çünkü beni evlatlıktan atarlar veya gözden çıkarttıkları için izin verirler
Bu işin şakası tabiki, ailem kesinlikle izin vermeyecektir ama benide çok iyi tanıyorlar asla engelleyemezler, bunu baş kaldırış veya dikleniş olarak değilde kararlılık olarak adlandırabiliriz..
way beaa adam tam kafa dengi cikti bak ne diom bzde bu yaz samsun sinop trabzon rize gezmeyi planliyoz eger karadenize gelme tarihini ii ayarlayablrsen hem tanisirz hem de yard. olrz sana gezilcek gorulcek yerlerde ama sen bi 150 cc ile boylesine azili bir yolculuga cikmaya karar verdiysen sana daha diyecek bisi yoqtur kardes kesinlikle o motor okadar yola gelmez demiyorum dikkatli temiz ve duzenli bir bakimla cok daha fazlasini yapar , fakat senin muhmetel cekecegin sikintilar genelde geceleri yatarken asiri sarsilamadan dolayi olusan yogun yorgunluklar olablr ki bu geziye 2-3 ay gibi bir sure dewam etmen biyolojik olarak bence cok cok zor senin yerinde olsam gezecegim yerleri ye bolerdim orn. ankaranin dogusu ve batisi , once dogu turu atip ankaraya gelrdim 5-6 gunluk ii bir dinlenmeden sonra eger gozum keserse de batiya kayardim bolece daha rahat bi seyahat olablr. fakat her ne kadar hos bir motor olsada altindakinin sinirlari belli yhani tum yol boyunca 100km lik bir seyahat hizini aklndan cikarmalsin ki olr diende yalan atmis olr ben bile ordu giresun arasi yaparken surekli o hizda gtmedim eger ort. 70-80-90 la gtmeye ragziyim maksat muhabbet hzli gitcemde nolcak diosan yhani felsefen gezip zewk almaksa simdiden bol sanslar ama
tabi bunu gerceklestirmeden once kesinlikle ana sayfada bi baslik acip bu istegini bence diger uyelerle paylasmani oneririm cunku cok farkli kesimlerden bi cok insan war brda hem kalcak yer hem yardm bakimindan hatta sana katilacaklar bakimndan daha rahat bi gezi yapabilrsin.....
sheltox, sanırım bu yolculuğum haziranda başlayacak ve ağustosta bitecek... Elbette yolculuğun km 'si çok çok çok fazla fakat hazirana kadarda hazırlıksız olmayacağım, motorumu bir alayım direk konya 'ya yola çıkacağım gayet güzel giderim dönüşüde hesapladığımızda
Ankara - Konya = 258km
gidiş dönüş toplam 516km ediyor buda güzel bir rakam benim için... 3 haftada bir tekrarladığımda gerekli ısınmaları tamamlamış olurum...
---
Şimdi anlatması hoş hayal kuruyo manyak diyeceksiniz ama bugün hayal yarın gerçek ... Bu arada bir yanlışımı düzeltmek istiyorum, trabzonu listeden çıkarttım inanılmaz uzak... Direk istanbulda geçiyorum liste öyle devam edecek
valla dostum.ben 1.5 yıldır.mondıal 150zat kullanıyorum.goruntu acısından en ıyı motoru mondıalın 150 zat.yakıt kapasıtesı 11lıtre.beygır11 cıvarı.sole solım honda suzukı yamahadan sonra maxi scooter anlamında 150 zatı tanırım.bu zc yı hıc kullanmadım surusunu bılmıyorum.ama sana zatı onerırım.tabı bellı baslı arızaları oluyor.fakat sole sölim uzun yolda cok rahat bırcok motorla donemeyecegınız vırajları alıyor.hafıf yokusta 120km yi gordum tek kısı düz yolda ıyı bakımlıo bı 150 zat 100km den asagı dusmuyor 110km ye kadarda rahatlıkla cıkıyor.servıs olayına gelınce sıze motoru bı guzel satıyorlar ama servıs ısınde mondıal berbat .bakımlarını dogru durust yapmıyorlar.yanı servıslerınde verdıgınız paraya degen hıcbırsey yapılmıyor.motora gelınce ya 250 mct alın yada 150 zat alın.performansıda gayet ıyı.ama sunu unutmayın eger motorsıklet sahıbı olmak ıstıyorsanız hondadan vazgecmeyın.
tercih meselesı parası cok olsa oda almak ister bir honda yamaha ama bütçe meselesi herşey zamanla...hondası olmayan motorcu değildir demissin resmen.....ilginç
Ben konuyu toparlıyayım...
Heralde en uzun yolu ben gitmişimdir yine
Motoru aldığım yakın zamanlarda ki zaten eski sayfalarda ilk uzun yol deneyimimi anlatmıştım önce ordan biraz bakabilirsin...
Ama öyle 516 km falan gidicem kafaya koydum dersen gel bakalım öne şuraya sen
En son 243 km yol gittim toplamda... Motorum 7345 kmde.(Nazar Değmesin) Valla yorucu oluyo onu bilesin motordan inince yorgun oldğunu hissediyorsun havanında soğuk olması zaten bitiriyo seni...Sıcak olursada güneş seni veya motoru bayabiliyo...
Ha ama daha uzun istersen peder yazın 600km+ gitti geldi tek gün içinde...Yani marmaristen izmire gitti geldi! Tavsiye etmem arkadaşlar ha ama şöyle gidersen her 1 saatte bir dinlenip gidersen öyle gidilir ama o da bi kere çekilir onun dışında çekilmez yani sen zc ile o saydığın şehirlerden şehirlere gidip gelemezsin diyebilirim!Yani gidersinde bitersin pişman olursun çünkü altındaki 150 cc bi ZC ! Hani bi burgman veya x9 veya yamaha falan olsa belki zcdeki kadar ölmessinde yinede yorulursun vitesli touring veya chopper bi motor olsa tamam en rahat onlarla gidersin...
Bir de konu aslında uzun yolda senin dayanıklılığından çok motorun önemi var!70le 80le ne kadar gidebilcen ufak tekerlekle ne kadar güvende olucaksın parçaların ne kadar dayancak o devirde sürekli o ısıda sürekli o hızda sürekli..!?
Askere gitmeden önce evet bende izmire gitmek istiyorum motorumla ama ben geze geze gidicem 4 saat yol ise ben 6 saatte gidicem gibi...
Ama şu bir gerçektir ki ZC uzun yol motoru ASLA değil ! Scooterların zaten hiçbirisi değil tabi marka ve baba scooterlar hariç ki konfor olarak onlar bile değil....
Sen zaten motorunu alıp bindikçe biraz mesafe yaptıkça anlıcan neyin ne olduğunu şimdi anlıyorum senin heyecanlarını söndürmek gibi olmasın ama kendinide kandırma GERÇEKLERİ bil yani...Ama gidersin oraya buraya kendin görürsün olayı cebine koyarsın paranı takarsın kaskını giyersin varsa kıyafetlerini arkana çanta taktırıp koyarsın içine malzemeleri çıkarsın şöyle bi gidersin 60-70 km mesafeye bi de geri dönersin zaten sana fikir verir o mesafe toplamı...
Ama o verilen fikiri x3 x4 le düşünürsen ozman anlarsın...!
Sen hele bi motorunu al hayırlısıyla Renginide KIRMIZI al Ama yok ben dikkat çekmek istemiyorum sönük gri alırım dersen bişey diyemem!
Sonra ilk 500de şöyle bi yağ değiş vida sıktır genel kontrol çektir sonra biraz motoruna tatlı tatlı yokla bak bakalım senin isteklerine NE KADAR CEVAP veriyo 1500-2000den sonra zaten iyice tanışmış sevişmiş olursun motorunla ozman tekrar masaya oturun zc ile ve bakın nerelere gidersiniz gidebilirsiniz...
Sevgiler
Bi kere anlattıklarında çok güzel TÜRK abartıları var...Zatın ne olduğunu ben biliyorum alamıyacağı virajları alır demişssin o lastiklerle mi alıyo DİĞER MOTORLARIN ALAMADIĞI virajI__? Hafif yokuşta 120 gördüysen sen baya yokuşta ibre dayarsın...Düz yolda 100 çok rahat 110 a çıkar demişsin e yok ebesinin...(bknz Turgay şeren)
Zat bi kere ağır bir motor ikincisi en problemli motordandır mondiallerde serviste her her her her gün zat görüyorum ve çok yakın servisteki arkadaşlarım ZAT aldırmadılar banaaaaa!Bundan 3,5 ay önce eski datça yolunda kızın altında Zat vardı ki kız çıtı pıtı bişeydi ben gayet ağır bi herifim kızı tokatladım son hızda ki benim motorum benimle 85i bana göre geçmeyen bi motor ikimizde tam gazdık bileklerimiz sabitti !
Bence fiyatını HAKETMEYEN Bir motor Zat zc her türlü ondan daha güzel bir motor Bi kere Alımı yeter...
Son olarak Zc topicğine girip önce ZAT savunup Sonra konuyu Honda ile kapatan bi user mantığını, nerden buldun bilmiyorum ama bence sen HAVA FİLTRENİ TEMİZLETTİR oksijen gitmiyo beynine amaannnnn MOTORA
bnde annamadim bu ne perhis bu ne lahana tursusu sen gel ZC topicinde artzlik ett yoq yawf kolaydi oleee..... nese gel gelelim WORLD arkadasimizin gezi dsuncesine yazcak pek bisi birakmamis SKY zaten dusunduklerimi yanstmis hep ,pekte hewes kacrmak istemiorum ama eet gercekten ben altmdaki 500 cc olmasina ragmen ole bi gezi ye kalkismaya korkuyorum ki kendime sonsuz guvenim wardir hele hele bu geziyi tek kisi yapmayi dusunuosunki bu tur gezilerde uzun yol dan bahsediorum , grup surusu en iisidir cunku kayisin koptugunda motorun hararet yaptiginda teker patlattiginda daima sana acil yardim edebilecek kisilerin yakininda olmasi gerek yhani bu sadece bu motor icin deil kesinlikle , tum motorlar icindir sonucta mekanik makine bunlar nerde ne olacagini asla bilemessn yhani eger kendi grubunu olsturablrsen bnce en azndan bole bi yola 2-3 motor bas koymali diorum tek aslaa.. bzzat denedm , her turlu sIkIntI oluo yhani cann sIkIlIyo sorun olrsa tek basinasin halletmen cok zor falan filan bu boyle uzar gider yhani tmm icindeki motor atesini anlayabiliyorum fakat sky inda dedigi gibi kesnlikle ankara konyadanda once mesela ankarann yakin cewresindeki ilcelerden basla derim ki hem motorunu uzun donem icin denersin sinirlarini ogrenrsein hmde kendi saglamligini test edersin sen byle bir geziden once bence tekrar tekrar dusun ii karar ver derim ha bulrsun yanina 2-3 motor kardesim biz geze eglene gitcez dersiniz ona tmm ama tek sakata gelme..
Evet arkadaşlar inanılmaz açıklama yapılmış uzun yol ile ilgili ve kesinlikle haklısınız, o açıdan düşünmemiştim küçük küçük denemelerle sınırlarımı bilmeliyim. Uzun yolda tek başına çekilmez aslında o konuda 'da haklısınız. Grup sürüşleri daha iyi aslında...
Bu arada ehliyet sınavından 80 almışım 16 doğru 4 yanlış.
Ayın 15 'inde direksiyon sınavım var ve sonrasında ehliyetim A2 + B olacak
Sen motoru nezman alıcaktın peki ve ne kadara alıcan ?
2.el almayı düşünüyorum fakat güvenilir ve temiz bulmak biraz zor olacak, olmazsa istanbula fuara gideceğim ozaman 2.el ilanlarını araştırır kendime göre birşey bulabilirim. 0 alacak durumda değilim şuan, malum ehliyet ödemesi, ingilizce kursu ödemesi, ve daha bitmeyen birton ödemeden dolayı motora ayıracak param neredeyse bitti
Arkadaşlar 150zc 'nin gri olanını almayı düşünüyorum fakat biryerdende kırmızı rengi çok hoşuma gidiyor? siz hangi rengi önerirsiniz?
Aslında tüm renkler çok güzel, umarım 2.el alacağım motorun rengide güzel olur, gride olabilir diğerleride, hepsi çok güzel
Ben çok yazdım bu konudada kısa kesicem tek kelime edicem
K I R M I Z I
Evet kırmızı güzel görünüyor gerçekten hayırlısı fuar günü gelsinde bir, belki feyizoğlundan 0 alabilirim
pehh KIRMIZI da renkmi bea ne o ole GRI en iisi yhani orda fotolar war artk bakar karar verirsin.....
Gride çok güzel, kafamı karıştırdınız, ben gene kalbimin sesini dinliyeyim en doğrusu budur... sanki bir yankı duydum GRİ der gibi
dogru dymusum world wala hic seni gri die zorlamama grk yoq goz war nzam war en dogru karari sen kendin wer....
Haklısınız, kendi seçimimi yaptım arkadaşlar, kesinlikle canlı renklere tahammül edemiyorum. Aslında güzel görünüyorlar fakat ben ağır kalmayı seviyorum sürekli enerji saçan bir motorum olsun istemem açıkcası
GRİ nekadar güzel görünüyor
---
Arkadaşlar bir tanıdığım tarafından Burgman AN125 'i almamı tavsiye etti ve mondial için demediğini bırakmadı, sonuçta bizlerde insanız ve ister istemez konuşmalardan etkilenebiliyoruz... Haklıydı aslında suzuki kalitesi vardı motorda, gittim inceledim motoru, evet malzeme kaliteli ama gönül bu, neyi isterse ona gider, birtürlü motora ısınamadım, denedim denedim amahiçbir albenisi yoktu... Şimdi ankarada bana en yakın mondial bölgesini arıyorum yarın gidip birde 150zc inceleyeceğim. Renk konusuna gelincede aslında sadece eğlenmek amacıyla bunları yazdım elbette giryi alacağım
---
Arkadaşlar bir sıkıntımı dile getirmek istiyorum, 15 mart tarihinde direksiyon sınavına gireceğim ve hiçbirşekilde motor geçmişim yok, sürmüşlüğüm bile yok ama geçenlerde bi üstüne oturdum fakat çalışmıyordu
---
Çok sevdiğim saygı gösterdiğim kursum bana hiçbirşey öğretmedi ve " herzaman en iyi eğitimi vermeyi amaçlıyoruz" dediler. Ne öğrettilerki? 400 YTL kurs parası ödedim zehir zıkkım olsun. Bundan sonra oraya kimseyi göndermeyeceğim, çevremede durumu anlatıp kişisel kararı vermelerini önereceğim.
Arkadaşlar, motorun detaylı resimlerini çekip gönderebilirmisiniz? sele altı gibi mesela, kaskı koyduğunuz yer ve daha aklınıza gelen başka yerler
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)