Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda vfr800
    Alıntı kursattekin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyi günler, nasipse bende bugun bir 150 zc alacağım, iki aylık motor, 1.000YTLye anlaştım, sizce alırken nelere dikkat etmeliyim? Teşekkürler.
    arkadasim sen simdi alim satima gecmeden kendinden eger gecer not aldiysa motor onu hemn sanayiye goturup oncedende arastirabilrsin ii bi motor ustasi olsun motoru ona gostertiosun bole bole alcam al motoru bi dinle sesini sur bak de usta dan bi gecsin motor sonra usta sana zaten tmm bisisi gorunmuo yada su su sorunlari olablr faln der sende ona gore davranrsin ama su war ne olrsa olsn deil 1 ay benm motor 3 ay yatti eger motor calistiktan taaa 2-3 dk sonra durup dururken stop etmesi bana normal gorunmuo hani ilk calistirirsin bi kac sn. calisir sonra stop eder anlarm ama taa 2 dk. sonra stop etmesi anlamsz bi neden belkide sarsilma sebebyle motor bolumnde icten bi hasr war atesleme zamnnda olmuo e tabi simdi seni durup dururken pirelendirdim ama ben sadece olasiliklari soledm ha bana kalrsa hic bi sorunu olmaz ama verdigin parada 3-5 ytl deil yani once kontrol derim ben

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sky_forever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Evet arkadaşlar bende biraz fotoğraf çektim...Öylesine fotolar...O kadar foto koycaz dedik şimdi bi kaç bişey koymassak ayıp olur

Jduke32 çanta fotoları özellikle senin için kardeşim

Bagajın komple açıldığında ki motorun görünen bi kısmı merak edenler için nasıl ama orası bile 6000e yaklaşmış motor için temiz dimi

Çantanın içi 36 litrelik aldım ben bi küçük boyuda mevcut(25 litre)

Çantanın Monte edildiği yer

Egzozun yandan görünüşü...

Motor o kadar TEMİZ ve Bakımlı ki foto çekerken arkadaki görüntü bile gözüküyo

Vay be ilk günkü gibi tertemiz ki orayı bu kadar temiz tutmak zor

6000e doğru MAŞALLAH !

Ve yakaladığım güzel bi kare....

Şimdilik bu kadar arkadaşlar...

ddh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 250
    Kardeş sen bu motor ile en son kaç yaptın ?
    Hızlanması nasıl motorun ?
    Bu motorlarda en büyük sorun fren sistemin çabuk bozulması diye duydum bir 150 zc kullanıcı olarak cevaplar mısın ? Merakımdan yaniiiii

Motosikleti
    Yakında 150 zc
    çok saol sky abi süpersin

Motosikleti
    Honda vfr800
    firtina gibi gectn walla forever bide su gezini yapsan su 36lt lik cantanla bu arada cantada motora yakismis ha hani guzele ne yakismazki

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Alıntı ddh adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeş sen bu motor ile en son kaç yaptın ?
    Hızlanması nasıl motorun ?
    Bu motorlarda en büyük sorun fren sistemin çabuk bozulması diye duydum bir 150 zc kullanıcı olarak cevaplar mısın ? Merakımdan yaniiiii
    Valla ben biraz kalıplı bi adamım (1.86 boy 107 kg) ona rağmen gayet seri kalkar ve son hızı marmarisin mikik yollarında ve abartmadan dümdüz yolda NET değeri benim göstergeme göre(ki milletin fazla gösterir bizimki baksan az gösteriyodur) 85-86 km gördüm... 75i herzman görüyor zaten ama rüzgardı motorun iyi devirlenmesiydi falan o parke yolda bile 80 görüyo rahat...Ama 100 falan asla görmedim herzman söylerim pekte inanmıyorum 100e falan!

Fren sistemi yo öyle KRONİK bi arızası yok gayette güzeldir frenleri çift disk olduğundan...Ha ben problem yaşadım ama emin ol o problemde burdaki yollardandır o kadar çok laka var ki ark disk sallana sallana gevşemiş ve biraz yanlış aşınmıştı onu düzelttirdim ve sıktırdım önde hiç problem yok... Arka frende birde motor birgün içinde tam 677 km yol gitmişti geldiğinde arka freninin 60km+ üstüne çıktığında sıkılırsa yumuşadığını gördüm, ama onuda hidrolik yağını değiştirerek düzeldiğini gördüm sanırım uzun yoldan dolayı olmuştu 677 km boru değil! Öyle yani ZC'nin hiç kronik derdi yok varsada duymadım ha var Çakmaklığa çok basıp oynarsan sigorta atıyo

Eyw Sheltox ve jduke daha çok foto çekmem lasım ama işte zaman kolluyorum ama yapıcam

Motosikleti
    Honda vfr800
    SKY yaw sen frenin gevsedigini nasil annamistin ses lakirti fln bi belirtisi warmiydi bi annat bakalm millete yardmci bi bilgi olr en azndan

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    İlk arka fren olayında mı?
    Şöyle olmuştu motoru genelde kontrol ederim elime tornavida alır sıkarım falan fren tutuyodu gevşek olmasına rağmen yani fren sıkarken anlamamıştım seste gelmiyodu ama elimle o kısma baktım ana baya oynuyo sağa sola falan dedim bu bu kadar gevşek olmaz heralde falan gittim servise gösterdim falan ustam baktı abi sen naptın ya dedi

Dedim ben bişey yapmadım ne yapıcam canım sıkıldı onu gevşetecek halim yok heralde yoldan gevşemiş dedim...

Adam söktü onu baktık falan bu biraz dengesiz aşınmış dedi istersen garantiden değiştirleim falan ama beklersin dedi dedim yok abi fren hayattır benim için ne yapılması gerekiyosa yapılsın o da tamam dedi bi yere yolladı sanayide pabuçlarla ilgili bişey yapıldı hatırlamıyorum neyse tekrar taktı ama dedi ki sürtebilir çünkü yeniye yakın oldu pabuçlar falan neyse dedim olsun taktık 10 ytl falan verdim o da servise değil diğer yapan adam için...

Neysem frende problem yok gayet iyi ama arka tekerleği elle çevirince bu sefer rahat dönmediğini gördüm neyse sürdüm bi 50-60 km ule yok değişen bişey bende kıl kaptım bi daha gittim dedim böyle böyle bu tekerlek rahat dönmüyo o da dedi motor için o kadar şey farketmez ben tatmin olmadım ısrar ettim o da iyi dedi söktü bi daha vidasını falan ayarladı bişeyler sonra taktı çevir dedi bi çevirdim elimle bisiklet tekerleği gibi rahatça dönüyo ve süzülüyo işte dedim böyle olacak falan hala öyle rahat rahat döner süzülür yani..(bu olalı baya 1,5 ay falan geçmiştir yani)

diğer olay ise uzun yoldan sonra oldu peder uzun yola gitti geldi marmaristen izmire gitti geldi toplamda baktım 677 km gitmiş dedi fren 60km hızdan sonra baya yumuşuor ve elinle pompalayınca kendine geliyo dedi dedim olmaz o iş falan gittim servise hidrolik sıvısını değiştirdik buji değiştirdim motor yağını değiştirdim(genel bakım yani) hava filtresi temiz olduğu için gerek duymadım dot3 yağ koydurdum ama dot 4 koydurmak geçiyo içimden nedense ve şu an öyle bi problem yok 60km hızdan sonrada arka fren aynı sertlikte... Eğer zaten bi daha öyle problem yaparsa garantiden yepyeni arka fren isterim yakar yıkarım orayı!

Bi de gördüğünüz gibi egzoz değiştirdim yani kestirdim sesi inanılmaz değişti ve toklaştı herkese tavsiye ediyorum performanstada fark var yani yokuşlarda falan daha da rahat çıkıyo uzun yola ben henüz o egzoz ile çıkmadığımdan son hızda ne yapar ne eder deneme şansım olmadı ama parke yolda bile 85e geliyo ibre düzgün bi asfaltta bence 90 hatta 95e belki yapışır araç daha hafif biriyle belki daha da gider yani bilmiyorum...

Böyle yani FRENLERdE problem yok benim olaylarım yoldan ve hidrolik değişiminden kaynaklanmıştı bu yani...

Bu Motorlardan Nİye İstanbul Anadolu Yakasinda GÖremİyorum ArkadaŞlar? Sayimiz Çok Mu Az?

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Bizim milletimiz biraz kıldır ondan göremiyosundur... Herkes gidip classic scooter tipi alıyo neden ama öyle yani bırak zaten az olsun daha iyi...

Motosikleti
    Honda vfr800
    +1 sky bencede hiiiicccc gerek yok sayimizn fazla olmasina bak eln HD cileri guney americada gruplar kuruo ne gzel sayi fzla olsa bok..u cikardi dimi bolesi daha ii bencede eee konu mu bulamadik ne olduu bittimi yane

Motosikleti
    Yakında 150 zc
    yha arkadaşlar (özellikle sky abi) park lambaları yanarken bi önden bide arkadan bi (akşam ve öğlen) resim çekip yollarmsnız meraklandımda bu arada bnm durumum gittikçe iiye gidio artık zc almam kesin gibi bişi ama uygun zamanı bekliyoruz bide şu dönem karnem güsel gelirse tmm mart, nisan gibi elimde olur alet allahın izniyle çok heyecanlanıyorum yha hiç aklımdan çıkmıo kerata gece rüytalarımda bile onunla geziyorum

önceden ara sıra diğer modellere flnda bakardım acaba hangisini alsam die artık yüzlerine bile bakmıorum artık zc kesin bnm için tam bi zc'ci oldum almak bana farz artık // ZC FOREVER!!! //

Ama hangi rengi alacağım konusunda kararsız kaldım önceden kırmızı ile gri arasında kalıodum şu aralar maviyide soktular aklıma sevgilim fln çok kararsızım en kısa zamanda gidip bi mondial bayii ne renklerini incelicem hemde motoru yakından incelemiş olurum...

Bu arada bu konuda bana yardımcı olan her türlü bilgiyi veren sorduğum her soruya cvp veren ve beni aydınlatan kısacası bu motora beni ısındıran ve tanoştıran sizlere çok teşekkür ediyorum kardeşlerim... (özellikle sky abi, sheltox ve ozan kardeşlerim ve diğerleri...)

bi kaç karede direksiyonun altındaki eşya koyma bölmesi açıkken ve oturduğumuz yerin altındaki mini bagaj açıkken resim çekim yollarsanız oralarıda merak ediorumda...

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Tamam o resimleride atarım sana yarın falan renk olarak bence kırmızı derim inatla o rengi savunurum zaten yakından bi bak anlarsın ne demek istediğimi...

ddh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 250
    Ben de kırmızı derim özel bir sebebi yok ama bence bu motorlara kırmızı çok güzel gidiyor. Ne derler kırmızı olsun 5 fazla olsun Ama SKY ben anlamadım senin "yakından bakınca anlarsın da demek" istediğini ???
    Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin Sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin Uçmayı seviyorsan düsmeyi de bileceksin Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayati seyredersin

Motosikleti
    Yakında 150 zc
    saol sky abi... .......................

yha bide sky abi kadranda devir göstergesini ışıklandırması war demi yolldağın fotolarda gözükmüo??

Motosikleti
    Keeway Outlook 150
    Kış gelip , havalar soğumaya başladıkça güzel , ZC ler de yavaş yavaş kapalı mekanlarına , kış uykusunu çekeceği , örtülü bakımlı yerlerine yerleşiyor gibiler.

Bulunduğum yerdeki mondial satıcısı bile sadece tamirhanesini açık tutuyor...
    [CENTER][/CENTER][CENTER]Özgürlük iki teker üzerindedir...[/CENTER]

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    @ddh

Yakından bak demek şu demek yani netteki resimlere bakıp ben gri alıcam gri alıcam diye tutturanlar gidip gerçekten motorun kırmızısına bi yakından baksınlar kırmızı nasıl duruyo nasıl parlıyo akşam ordan burdan geçerken ışıklar nasıl yansıyo bi görsünler anlarlar o zaman neden kırmızı dediğimi...

@Jduke32
    Evet devir göstergesininde ışıklandırması var ama tabi ordaki ışık biraz daha az gösteriyo ya da bendeki zayıfladı biraz sarsıntılardan dolayı ama orda ışık var yani için rahat olsun...Diğer fotoları çekemiyorum Yağmurlar başladı motor yatıyo yani...Düzelsin hava çekerim..

@kuturkutur
    E tabiki sonuçta havalar kuru bile olsa 30km hızla bile gitseniz soğuk adamın göğsüne göğsüne vuruyo...Kask mont eldivende olsa yinede üşürsünüz yani zaten çokta zevkli olmuyo...Kaldı ki yağmur olunca zaten en kral motor bile iptaldir çünkü yağmurlu havada çıkmak çok saçma...Kar varsa Hiç çıkamazsınız o yüzden kışın MOtor ve Zevkimiz körelir biraz örtüler çıkar piyasaya 3-4 gün binmemeler falan...Hele ki scooterlar acayip kayıyo o yüzden hiç riske girmem zorda kalmadıkça kullanmam motoru...

Motosikleti
    Yakında 150 zc
    tamam sky abi en kısa zamanda bekliyorum bide diğer kadran resimleri gibi devirinde çekersen çok sevinirim...

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Konuya katılım yine 3 kişiye kaldı 2.sayfalara düştü yine...!

slm abiler meraba ben forumu uzun zamandır takip ediyorum 150 zc almak isteyenler için güzel bir topik ben bundan sonra sizlerle paylaşmak istiyorum düşüncelerimi büyük ihtimal ocak ta alıyorum 150 zcmi:d nese abiler ben bir kaç soru sormak istedim kışın fiyatlarda ne gibi indirimler olur yada ne kadara alabilriz başta ikinci el almak istedim ama daha snra bu topic te 0 km motorun daha olacağını öğrendim yaşım daha 16 :d bide sizlerin şu hız meselesini araştırdım int te bi video buldum youtube de sizlerle paylaşmak istedim bakın bi isterseniz sizce bu ne kadar doğru

Kusra Bakman Biraz Uzun Oldu:D

http://www.youtube.com/watch?v=xvKFVP7WB7o

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)

Bu Konudaki Etiketler