Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
17 Haziran 2014, 17:24
Bu motordan bende var 2010 model sıfır aldım yolda giderken arka fren kaliperi yerinden çıkmış arka lastiğe sürtüm lastiği yemişti 2 ay sonra egzoz patlamış ve egzozun patlak yerinden çıkan hava fren hidrolik hortumunu eritmiş ve fren boşa çıkmıştı bunların hepsi motor 5,000km olmadan oldu... aldığıma pişmanım sakın almayın ben halen kullanmaktayım şidmi 12,000km de motor yalpa yapmaya başladı servise getirdim lastik değişti amortisörler değişti egzoz yine vasat durumdaymış ve sıfır 2300tl'ye aldığım motora nerden baksan 3 senede 1500tlye yakın masraf ettim.. adam oldu mu?? hayır olmadı yine aynı... ilk motorumdu son mondial motorumda bu olacak
Reklamlar
-
18 Haziran 2014, 04:00
anlaşılan artık zc pek tutulmuyor 3 yıl kullandım çok sert kullanmaya gelmez nazik bir motor.
-
09 Eylül 2014, 18:35
2010 model 2/3 aylıkken aldım hala kullanıyorum hertürlü işimi görüyor en büyük masraf olarak karburotör bogazı ve ögzoz degişiti oda normal 4 düncü yılı 15 bin km civarı
-
10 Eylül 2014, 23:28
-
29 Eylül 2014, 23:57
-
15 Ekim 2014, 06:28
El rüzgarlı alacağım hangi model önerirsiniz.
-
18 Ekim 2014, 16:20
arkadaşlar 150 zc de ABS adli bir parça var
bu parça fren kilitlenmesini önlüyor mu?
kullanıcı yorumlarinizi alabilir miyim
faydasi var mi ben de kendi motoruma takmak istiyorum
-
28 Ekim 2014, 11:11
abs ye dair hiçbir parça yok. sadece bir etiket. bir işe yaramıyor.
dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah
-
28 Ekim 2014, 13:49
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
EKONOMİ adlı üyeden alıntı
arkadaşlar 150 zc de ABS adli bir parça var
bu parça fren kilitlenmesini önlüyor mu?
kullanıcı yorumlarinizi alabilir miyim
faydasi var mi ben de kendi motoruma takmak istiyorum
O plastiğin markası mıdır,ham maddesi midir öyle birşey.
Zc'de abs ile ilgili parça yok,standart disk fren sistemi var.
Hatta zaman zaman ön fren hava yapar,biraz orantısız sıkınca kitleme yapardı.
Demem o ki hiç gerek yok,zaten öyle bir parça da yok Orjinal haliyle sadece kaliteli balata ve lastik değişimi yaparak kendi motosikletinizde maksimum fren verimini alırsınız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:47 ----------
Bu arada Zc kullanım kılavuzuna ulaşmak isteyenler;
Mondial 150 Zc kullanım kılavuzu.
-
28 Ekim 2014, 17:26
Uğur Ak adlı üyeden alıntı
O plastiğin markası mıdır,ham maddesi midir öyle birşey.
Zc'de abs ile ilgili parça yok,standart disk fren sistemi var.
Hatta zaman zaman ön fren hava yapar,biraz orantısız sıkınca kitleme yapardı.
Demem o ki hiç gerek yok,zaten öyle bir parça da yok
Orjinal haliyle sadece kaliteli balata ve lastik değişimi yaparak kendi motosikletinizde maksimum fren verimini alırsınız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:47 ----------
Bu arada Zc kullanım kılavuzuna ulaşmak isteyenler;
Mondial 150 Zc kullanım kılavuzu.
abs adli ufak bir parca var fren sisteminde
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...-on-kurus.html
mondialyp.com/?part=yedekparcalar
-
28 Ekim 2014, 17:52
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
EKONOMİ adlı üyeden alıntı
O parçanın abs bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.ön arka disk olmasına rağmen frenajı vasattır bu motorun.
-
31 Ekim 2014, 19:51
Abs fren markasıdır hocam abs için elektronik bir sistem lazım kesinlikle abs olmadığından emin olabilirsiniz.
birazda insanların dikkatini çekilmek için yapılmış olabilir
-
28 Şubat 2015, 20:01
İyi akşamlar arkadaşlar. Yakın zamanda 150 zc aldım binmeden önce değiştirmem gerkeen parçaları var. İlk olarak hava filtesi kutusuyla beraber kırıktı bende yeni hava filtresi aldım ancak bazı boruların bağlantı yerini bulamadım bu konuda sizlerden yardım istiyorum. Sorunum şöyle şimdi bu kutunun iç adet çıkışı var bitane altta bitane üstte bitanede sol tarafta. Altta olan hortumla debriyaj balatasının olduğu yere gidiyor onu taktım . Üstteki deliğide benzin deposundan gelen bi hortum var onu da oraya taktım ama soldakini nereye takıcağımı bulamadım. Mondialin sitesinde komple hava filtresine bakarsanız ikincil hava filtresi diye geçiyor küçükk silindirik siyah parça onun ucu kör tıpayla kapalı şu an nereye takılcağını bilmiyorum onceki filtrede takılı değildi o parça yoktu zaten kırılınca takmamışlar heralde bende şimdi bulamadım takılcağı yeri. Biraz motora fln baktığımda boşta kalmış bi tane delik gördüm külbüratör kapağında L şeklinde ona takılıyor olabilrmi ama oraya tam olarak yetişmiyor çok geriliyor oranın değil gibi. Yardımlarınızı acilen bkeliyorum arkadaşlar sağolun.
-
23 Mart 2015, 02:26
-
16 Nisan 2015, 16:30
1.Yakıt göstergesinin müşürü arızalı. tamirci bakar dener tamir etmez yenisini verir
2. tam aksine km göstergesi ( odometre de diyorlar) eksik değil fazla göteriyor. 5 10 km. senin gösterge az göteriyorsa bir gariplik var. odometre arızalıdır. garanti kapsamında değiştirmeyi talep et.
3. şase de sıkıntı var. Bir gün motor ortadan ikiye ayrılır dikkatli ol.
4. Bu araç sıfır sa ? servis bakmalı. İkinci el se kullanıcısı baya hırpalamış. Amortisörler ayarlı. sıkıştırırsan sertleşecektir.
dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah
-
27 Nisan 2015, 18:45
Kasislere mümkün olduğunca yavaş gir çünkü motor şase kıran bir motor çok güvenme derim
-
01 Kasım 2015, 01:32
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-scooter-ankara-236624168/detay iyi mi ?
-
27 Aralık 2015, 22:54
amortisörler kazık gibi yaw :D ayıp olmasın diye cücük gibi ön siperlik koymuşlar akıl verin arkadaşlar, "cbf 150" de olduğu gibi uzun tur camı taktırmak istiyorum. en iyi alternatifim ne olur?
bende ibre eksik gösteriyor diye düşünüyorum çünkü 85i bile görmüyor ve e-5 karayolunda araçları solluyorum açık yolda.
bir arabayla yan yana 50 yapmak lazım bakalım doğrumu.
-
12 Haziran 2017, 02:46
kullanan kaldı mı bu motosikleti
frenleri efsanedir ama. çift kaliperli çift pistonlu ve çelik fren hortumludur.
narindir, çok narin.
eşşek gibidir, amortisörleri serttir ybrye göre mesela.
ucuza iş görür mü? görür. yağına filtresine aktarım sistemi temizliğine dikkat ederseniz, 6 bin kmde bi kayışını bando markası ile değişirseniz iş görür. ha arada egzoz düşer mi; evet düşer. vidaları gevşer mi kessinlikle
-
22 Temmuz 2017, 14:18
hava filtresinden çıkan hortumların birinin ucu kapalı acaba neden kapatmşlardır, 2.el aldım yeni farkettim
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)
Bu Konudaki Etiketler