Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    sky_forever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Eneeeee yeni ZC'ci daha gelmiş aramıza hoşgelmişsennn gurban ben diyarbakarın çor torpahlarından seslenirem size

Arda hoşgeldin dostum şaka bi yana hemen eğilelim konularına....
    80 konusu normal orda hiç derdin olmasın bu motor öyle 100 falan basmıyo düz yolda...
    Benzin konusu dostum sen motorunu kullanım olarak spor kullanıyorsan yani kalkışlar olsun sürekli devirli gitmek olsun benzini yer tabiki...Onun dışında daha 1600de şöyle bi 3500+ olsun değişicektir biraz daha....
    Disklerden mi yoksa kayışın sürttüğü parçadan mı geliyo onu bi ayırt etmen lasım o kayıştan gelen kalkıştaki sestir büük ihtimal o sese bişey yapılamaz yani...Ne demek istediğimi servisteki adama da anlatırsan o sana parça üstünde de anlatır...

Dİsklerden o kmde ses gelmesi ilginç... Balataların yeni daha ama çok ses geliyo diyosun acaba biraz fazla mı sıkı? arkadanda öndende mi geliyo önden gelmemesi lasım gelirse arkadan gelir ? Disk spreyi evet bilyiorum bende sıkmıştım ama gerek duymuyorum şu ara.... Arka tekerleğin çok mu sürtme yapıyo ona bi bak olmassa ben yine sana başka bişey söylerim....

MOtorunu 2günde bir kuru kuru silme la o maddeler boyayı yiyo hergün cila falan atma yani ve motoruna su değsin erimez la şeker mi bu ama ıslak ıslak bırakmıcan tabi hafif deterjanlı su ile fırça ile yıkarsın silersin sonra motoru sağa sola yatırarak içindeki suyu akırtırsın suyu motor aksamına çok akıtmamaya çalış gerisine bişey olmas.... Sonra cila ile o plastik aksamları silersin ama o siyah aksamları ayağını koyduğun yer ve gösterge kısımlarının ordaki siyah yerler varya oraya başka bişey ile silersin ve yeni gibi olur(ne ile silceğini söylemem ) Motoruna su değebilir hatta değsin diskleri falan da yıka sonra kurur zaten belkide pislikten ötüyo ne dersin?Ayrıca senin motorun daha 1600de benimki 4000+ de bakalım o hevesin geçince aynı şekilde silip koruyabilcek msin elinin gireceği yer var giremiyeceği yer var ki yine iddialıyım en TEMİZİ BEnde

Shellcim benim olay şu idi arka disk balatası nasıl olduysa çok gevşemişti bende servise mahir abime gittim dedim burayı yakarım hemde ZClerle birlikte bu ne hal diye celallendim o da dur toprağım noldu dedi baktık balata ilginç bi şekilde hayata veda etmiş....
    Dedi garantide bu ama parçalar en az 1 hafta sonra geliyo sanayide bunu yaptıralım mı dedi dedim yaptırın ozman bekleyemem ben 1 hafta falan 10 ytlye yaptırdık balatayı...Ule taktık motora hidrolik falanda yenilendi arka tekerlek sürtüyo !
    Dedi gördüğn gibi balata yeni yani sürtmesi doğal dedi düşündüm bende mantıklı geldi hakketten yeni idi ordaki pabuç...
    250-310 km sürdüm falan ule motorun kalkması ağırlaştı sonra yolda süzülüşü değişti bende sürekli erisin diye arka fren kullanıyorum ama yok çıldırcam gram değişmiyo sürtme gittim mahir abiye dedim bak benzini getirdim bu da çakmak Salavat getirin!

Adamlar yine noldu falan derken dedim ben bu motoru bırakıyorum sizin olsun!Arka tekerlek hala sürtüyo motoru ittirken bile zorlanıyorum dedim bi daha açtılar baktılar falan şimdi balatanın açık resmi olsa işaretlicem göstercem sizde anlıcanız ama nasıl desem ki balatanın iki yanını tutan iki vida var bunlar rahat girip çıkmıyo bi tanesi hele tutukluk yapıyo o vidayı canavar ile traşladı ve rahat girip çıkmasını sağladı sonra tekrar taktı blatayı bi çevirdi tekerleği tekerlek tereyağı gibi dedim evet yaaa olay budur bu tekerlek böyle döner!
    Hazır gitmişken 4000 bakımınıda yaptırdım falan öyle yani şu an dert tasa yok ALLAH'a şükür konu böyle yani bana özel bi durumdu....

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Luxor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2007 Honda CBF150
    2Teker Eylül2007 sayısında 150ZC nin testi var.Okudunuzmu bilmiyorum ama motorunuz için gayet olumlu şeyler söylenmiş.
    Hatta tek teker kabiliyeti bile var denmiş.
    Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Alıntı Luxor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2Teker Eylül2007 sayısında 150ZC nin testi var.Okudunuzmu bilmiyorum ama motorunuz için gayet olumlu şeyler söylenmiş.
    Hatta tek teker kabiliyeti bile var denmiş.
    Hey gidi Luxor KONU SAHİBİ ilgisiz Luxor

Senin yaşadığına dair SAğlık RAporu ve Hayat Belirtisi istiyorum lütfen scan edip konuya yaz plsss

Sen nerdesin dostum bi konu açtın yoksun piyasada bence topiciği baya bi oku çünkü baya yorum kattık

Okuduk onu sağolsun shell yolladı banada abartmışlar biraz ama yinede iyi bişey tabe

palyaşım çok güsel sağol ama benim işime yaramaz çünkü ben küçüklerle uğraşama sağol;)

Motosikleti
    Yakında 150 zc
    o yazıyı banada yollayın bi zahmet arkadaşlar.

bu arada aramıza hoş geldin arkadaşım.

bide size sormam gereken bazı şeyler war kardeşlerim bi ara sorarım bn size

Luxor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2007 Honda CBF150
    Alıntı sky_forever adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hey gidi Luxor KONU SAHİBİ ilgisiz Luxor

Senin yaşadığına dair SAğlık RAporu ve Hayat Belirtisi istiyorum lütfen scan edip konuya yaz plsss

Sen nerdesin dostum bi konu açtın yoksun piyasada bence topiciği baya bi oku çünkü baya yorum kattık

Okuduk onu sağolsun shell yolladı banada abartmışlar biraz ama yinede iyi bişey tabe
    ben buralardayım zaten sky
    başta çok beğendiğim ve almayı düşündüğüm bir motordu, konuyu açtım
    ama sonradan Honda CBF150 aldım.
    ama sanmayın ki topiği takip etmiyorum.buradaki yorumların hepsini okudum, merak etme yani...
    Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Oho ne anladım bu işten ben anlamam satıyosun cbfyi mondial alıyosun ve hergün topiciğe yazı yazıyorsun hem topiciğin sahibisin hem motorun ZC değil

onderugur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 150zc 2006
    buraya nasil resim ekleniyordu arkadaslar.
    siftahi ben yapayim.
    az sadaka cok belayi def eder. h.s.

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Alıntı onderugur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    buraya nasil resim ekleniyordu arkadaslar.
    siftahi ben yapayim.
    Baya bi oldu ben nasıl resim eklendiğini anlatalı...bi 10 sayfa öncesinden geriye doğru bakarsan anlattım veya araştırıp bulabilirsin bi daha kastırma şimcik nasıl koyuluyo die

Motosikleti
    Honda vfr800
    SaOL sky cm acilamn icin dedim hani ilerde bizede milletede ayni sorundan dlayi sikinti olursa en azndan adama ustaya la gardas suraya burayada bak diebilelm die walla bu ara ve de bundan sonraki cok uzun bi sure ne yazkki topicimize fzla katilimda bulunamicm taaaki yaza kadr maalesf bari siz brakp gitmen buralari arkadslar nese bu arada byuk kaza atlattm gecmis olsn bana kendini bilmez aptaln teki motorumn yannda indigi motoru vitesete brakma gibi bi mallIk yapip motorunun benm motorun ustunden ucmasini sagladi bi an hass... dedim ve motorumun hafif sallanisini grdum ve icimden derin bir ohhhhhhh cektm salagn motoru benm motorun arkasndaki motora ucarak carpmis ve o da arabann on kaportayi dagitmisti aslnda isin ilginc tarafysa kaza sonucu o kadr ucan motorlara hic bisi olmamisken arabnn dagilmasydi hmde motorlardan biri scooterdi karoseri bile krilmadi sastm dogrusu...

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Olm sende gidersen oho kim kalıcak burda
    İlginç bi kaza geçirmişsin geçmiş olsunda olm üüzüldüm lan ben şimcik okul muhabbetine falan mı gidiyon ?
    Bak şimdi ya hay ALLAH

mustisas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 150 ZC
    sheltox büyük geçmiş olsun kardeş
    Adrenalin duygusunu sizde tadın

Motosikleti
    Yakında 150 zc
    geçmiş olsun sheltox kardeşim...

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Topicte zaten online adam yoktu şimdi hepten kışlık moda girdi...

Motosikleti
    Honda vfr800
    COK saolun arkadaslar yaw bende ve motorda bisi yok ama yinede adrenalin olmustu walla skynda dedigi gibi topic gocmus bu ne bu yawf in cin.......... yapio walla napmak lazm acaba bu soruna cozum olrk bende bilemiomki bu arada bu pazar giresun mt ye dogru bi uzamayi dusunuom eger gidersem fotolari atarm umarm bi aksilik cikmz..... hadi ben istisna desem siz bari katln arkadaslar... bnm durum ozel simdi ye gidi gecen sene olsaydi simdi topcte firtinalar estirirdim amma....!!

mustisas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 150 ZC
    Ya arkadaslar adam gibi bi konu bulmak lazım muhabbet için olmuyoki böyle ot gibimi konuscaz seninki parlıyo bunuki parlamıyo bununki seksi duruyo bunun ki seksi durmuyo diye muhabbetler olunca ne konusalım motor ve motorun tekniği hakkında paylasımlar basladımı katılıyoruz hemen böyle muhabbetler sarmaz beni yanii kusura bakmayın.
    Adrenalin duygusunu sizde tadın

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Tabi canım sürekli teknik konu bulup yazarız yeter ki muhabbet seni sarsın dimi!

Allah aşkına 42 sayfa olmuş altımızdaki araç GOLDWING değil ki her sayfada bi yanından bahsedelim biri bişey sorarsa veya benim aklıma gelirse zaten yazıyorum muhabbet topicte daha önemlidir normalde sonuçta burası motosiklet forumu teknik olayların dışında bi ton insanın tanıştığı bi yer ha bizim topicte olmuyo çünkü herkes bi dağda ve çok az adamda ZC var ne hikmetse....

İlla teknik konular konuşalım topic seviyeli olsun kalite olsun ayaklarındaysan al sana teknik konu o zaman...

Motorumu ilk çalıştırdığımda mesela sabah veya gece yarısı yani motor soğukken devir 4000de oluyo sonra ısındıkça rölantilye yani 1,500e düşüyo OTOMATİK Jigle devrede olur demişti biri sonra o devreden çıkar motor rölantisine düşer...?Eğer ilk çalıştırdığımda gaz verirsem en ufak gazlarda bile 7-8000 oluyo yani beklemeden basarsam....

Bu bana özel mi sizde var mı varsa dikkat ettiniz mi yoksa başka bişey hadi bakalım?

Motosikleti
    Honda vfr800
    wah wah sky cansIz topcielrin yarattigi depresyona girmis kizio milletee madem ole biraz takillim millete
    ha rolanti olayini ben sana cok onceden bahsetcektim ama unuttum hatrlattigin ii oldu walla benm motorda yaz kis soguk sicak ilk calistirdigimda 4000 biraz gaz verincede 8000 9000 lere cikmio ibre hemn celallenme simdi su bizim benm diskler kucuk demen gibi ama belkide benm otomatik jiglede bi sorun wardr bilmiorum millette yazssnda goruslerini bi yorum yapalm burdan bnce ii yere isabet etmisin aslnda ilk calistirdiginda eger hava soguksa yuksek devrli calismasi gerekr jigle den dolayi ama benm motorumda bu dudumu pek goremedm insaalh bi b..kluk yoqtr _forever ZC_

Motosikleti
    bir zamanlar 2 tane vardı..

Merhaba..

Mrb arkadaşlar ben daha yeni geldim cidden bu motor üzerinde düşünüyorum eskiden cbf250 vardı ama maddi sıkıntılar nedeniyle satım şimdi bi scooter almayı düşünüyorum mondail cidden fiyatları uygun bu modeli de beğendim amam çok kararsızım alsam mı almasam mı çok bi beklemtim yok ama servis servis dolaşmakta istemiyorum görüşleriniz bekliyorum bu arada unutmadan bu model mi yoksa 125 zn mi biraz karasızım yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

Motosikleti
    Honda vfr800
    @HOS GELDIN KEAHGUNER

arkadasm secim icin isabetli bi karar vermissin ama su ZC mi ZN mi demen beni koprdi walla goz war nzam war tabiki zc her turlu avantajli her turlu buyuk yeri geldiginde hzli trafige ayak uydurablicek bi motor hmde cok konforlu vs. vs. vs. walla her yeni geln arkadasa bunlarn yuzlercesini yazdk birz onceki sayfalari cevirip okursan cok cok fzla bilgi edineblrsin bu motor hakknda tabii bu motoru bide bayiiye gidip ustune otrmak war ki o zmn zaten aklndaki tum motor alternatfleri kaybolr zc nn marifetlerini grnce

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)

Bu Konudaki Etiketler