eyvallah arkadas sagol.darisi olmayanlara.kimi adlı üyeden alıntı
eyvallah arkadas sagol.darisi olmayanlara.kimi adlı üyeden alıntı
az sadaka cok belayi def eder. h.s.
tekrar sağol önder,onderugur adlı üyeden alıntı
sormak istediğim 1 2 şey daha var
mondial çıkartmalarını çıkarabiliyormuyuz, yani yapıştırma mı yoksa boya mı?
ön farın ordaki mondial yazısını çıkarınca daha iyi olur diye düşünüyorum çünkü
bir de motorun büyüklüğü sanırım gayet iyi(arabaya göre kıyasladım) ama senin üzerinde otururken bir fotoğrafını da görmem mümkün mü?
ayrıca bahsettiğin tırnaklar bayaa bir aralıkmış.inşallah servise düzelttirebiliriz ama düzelttiremesek bile bence çok şık bir motor...
Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...
gri motor şıkmış, alan arkadaşa hayırlı olsun. çakmak şarjı ha!!! bu sınıfta hemde, gayet iyi...
B00_74
Önce denge, hayatınızı dengeleyin !!!
bu motordan başka satın alan yok mu arkadaşlar yaa
sadece önderde ve inşallah bende mi olacak...
luxor kardes.acele etme!!!.Luxor adlı üyeden alıntı
motorun frenleri ile ilgili bir mesele yuzunden motoru servise braktim.bakalim ne cikacak.motordanmi.yoksa baska sebeblerdenmi.olay netlessin sana heber veririm ok.
Merhaba Arkadaşlar,
Bende Otomobil alacaktım yalnız faizlerden dolayı motora yöneldim...
Beni 3-4 sene idare edecek kendisi ve parçaları ucuz, yakıtı az yakan bir motor arayışına girdim...
150HS modelini gördüm, bayiisine bakmaya gittiğimde
150ZC modelinide inceleme fırsatım oldu...
2200 ytllik bir motor fazlasını aramak olmaz zaten.
Ama
Şimdi yukarda bir banner görüyorum
Aprilia Atlantic 250
10,450 yerine 6,999 yazıyor
Şimdi sorumu değiştireyim...
Apriliaya o kadar para vermek değermi
Şu anda ehliyet kursuna yazıldım ehliyeti eylülde alacağım.
Ama bu indirimde motoru alabilirim.
Almışken kaliteli bir şey olsada güzel olur
Yorumlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler
arkadasım benim bu motoru kullanma fırsatım oldu en son hızı 133-134
Hoşgeldin.Alma imkanın varsa tabiki Aprilia.mobilposta adlı üyeden alıntı
Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
Oğuz
Sağol,
Şimdi ikisininde resimlerine baktımda...
İmkanım var ama 5 milyar fazla vermek var.
Çok fazlada kullanmayacağım.
Adam akıllı düşünmem gerek...
5 milyar az para değil.
3-4 sene bineceğim zaten.
Bu günlerde karar vermeliyim
Aprilia alacak olursam bu indirimde alırım
Para biriktirmek için değilde sırf motor almak istesem
Apriliaya gözü kapalı giderim.
Mondial bi ara süreç gibi olacak.
Şu anda %75 mondial ağır basıyor.
"mobilposta" arkadaşım,motosiklet geçici bişey gibi görünsede kenarından bulaşınca vazgeçmek zordur.http://www.motosiklet.net/forum/forumdisplay.php?f=22 linkinden geniş çaplı bilgi edinebilirsin.
Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
Oğuz
150 ZC'nin mi son hızı 130?mondial110 adlı üyeden alıntı
eğer gerçekten öyleyse süper, aldım gitti bile şimdiden
ama sevgili önder senin mesajını da sabırsızlıkla bekliyorum
frenlerde ne gibi bir sorun var?
bizlere de anlatırsan sevinirim, kendimizi varsa kronik bir sorun şimdiden hazırlayalım, çözümünü bulmaya çalışalım...
ayrıca dediğim diğer çıkartma olayına baktın mı?rahat çıkarabiliyormuyuz acaba, hiç inceledin mi?
çünkü kendimi bu motora çok hazırladım, dediğim gibi beklediğim bir olay var, o olaya göre motoru alıyorum yada ülkeyi terkediyorum
hrk.slm.
motorun onundeki mondial yazilarini buyuk bi ihtimalle cikaramassin.kabartma felan degil.zeminle birebir.sonradan yapistirmayada pek benzemiyor.
frenlere gelince.daha once frenlerle ilgili bi baslikdada yazmistim.
arka ve onfren abs.motorun surati arttikca fren kavramasi azaliyor.yani motor duruyorken fren en ust seviyede sikmaya basliyor.hareket etmeye basladiktan sonra surate gore daha gec sikmaya basliyor. yani 30,40la giderken frenin 100de 25i bos basiyor ondan sonra fren sikmaya basliyor.80,90da ise fren birkere bos basiyor ondan sonra normale donuyor ve en ust noktada fren sikmaya basliyor.fakat malum,trafikte frene iki kere basamayacak zamanlarda oluyor.servise gittim durumu aynen anlattim.fren hava yapmistir dediler.havasini aldilar. yine ayni.bidaa gittim frenin komple yagini degistirdiler,yine ayni.mecburen ucuncuye gidicem artik.olmassa iyi bir motor tamircisi bulup ona goturuceem.,parasi ne olursa artik.garantidende cikar ama olsun onemli olan isimin gorulmesi.150zc,den 30tane satmis (yani oyle soyluyor ama,yalansa eger vebali gunahi boynuna ) bu bayii ve daha once boyle bi problemle gelen olmamis.dogruda olabilir gerci daha simdiye kadar yollarda hic rastlamadim ama neyse.bu arada bildiginiz bi motor tamircisi durust,isini hakkiyla yapan bi usta varsa bana yerini soylemenizi rica edicem.
ayrica bu problem sadece benim motorda vardir belki.??
ne oldugunu zamanla gorcegez insallah.
motoru değiştirme imkanın war bence bunu bir düşün
ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK
nasil olacak bu is biraz bilgi verebilirmisin.o yoluda deneyelim icap ederse.bur-k@ adlı üyeden alıntı
beyler iyice aklım karıştı yaw
bu fren işi ciddi bir probleme benziyor, motor her ne kadar güzel görünürse görünsün eger bu şekilde ciddi risk yaratacak bir sorun varsa almaktan vazgeçebilirim
ama önder aynı senin dediğin gibi yok ki başka kullanıcı, onların da yorumlarını alalım
belki tüm seriye değil de senin dediğin gibi senin motora özel bir problemdir bu ama bilemiyoruz tabii
neyse biraz daha bekleyip iyice deneyimlerinizi öğrendikten sonra tam karar vermekte yarar var diye düşünüyoru artık...
Luxor adlı üyeden alıntı
evet arkadasım son hızı 134 e kadar çıkıo ben bizzat denedim !
ben bugün ilk defa 150 zc yi ist-minibüs yolunda canlı olarak gördüm.acayip süper bir makina izlenimi verdi bana(otobüsle hızlı geçtiğim için durup inceleyemedim) ama müthiş bir albenisi vardı.ben tekrar aşık oldum makinaya resmen(gri olanını gördüm), ama şu fren olayıda bir açıklığa kavuşsa...mondial110 adlı üyeden alıntı
peki mondial110 sen kullandığın zaman frenlerden yana bir sıkıntın oldu mu?
mesela önderin dediği boşluk olayı senin de başına geldi mi?
ne kadar kullandın bilmiyorum ama motor hakkındaki ayrıntılı fikir ve görüşlerini duymak isterim sevgili mondial110
bu arada önder nerelerdesin?????
sabırsızlıkla senden haber bekliyorum valla
slm.
bugun servise gittim.frenlerle ilgili problemi anlattim.ilgilendiler sagolsunlar.nede olsa ayni arizadan dolayi ucuncu gelisimdi.usta atladi motora gitti.80,90la gidip frenlerin durumunu gormek icin.ben ustayi beklerken o sirada bı 150zc daha geldi bayiiye.vatandas motoru yeni almis daha 100km,de.anlattim durumu bende aldim 150zc ama frenlerde ariza var.boyle , boyle oluyor dedim.senin motordada varmi boyle bisey.benim motordada oyle bi mesele yok frenler gayet normal dedi vatandas.anlasilan oki galiba bu fren arizasi benim motorda var sadece.motoru deneyen usta da geldi,ewet abi bu frenler hizlandikca tutmaz oluyor.dedi .durumu servise bildirdik.bi rapor tutuldu.manisaya fakslancak.motorun arka frenlerin tumunu degistirisekler.garantiden. iki ucgun parcalarin gelmesini bekliycem .parcalar gelince servise cagiracaklar.bakalim arka fren komple degisince bisey fark edecekmi.
slm,lar
Luxor adlı üyeden alıntı
yorum yazdıgın için çok tesekkür ederim arkadasım fren konusuna gelince frende bosluk tabi olur .. ama bu bosluk alınabilir benim bindigim motor abimindi ilk kullandıgım zaman frenler tutmuyodu lastikler inikti... v.s. ama bunlarçok kolay tamir edilebilecek seyler yani (BENDE) FREN SORUNU YOK
ok önderonderugur adlı üyeden alıntı
teşekkür ederim tekrar
motorun kronik bir sorunu olmadığına sevindim ve sana zorluk çıkarmadıklarına da ayrıca sevindim.servisle işin bittiği zaman gelişmeleri haber verirsen çok iyi olur
bu arada mondial110, sizin motoru firma size nasıl teslim etti ki yeni motorun lastikler inik ve frenleri tutmaz haldeydi.ben anlayamadım, bu arada eğer sen inik lastikle 130 yaptıysan normal lastikle ne olur acaba?
cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum çocuklar...
Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)