Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Carbon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yol verdim gitti.
    Satmadım daha.Ama satsam da arada yazarım buraya.Çünkü sıfırını bitiremediler bir türlü hala satıyorlar bu gidişle baya gider bu konu..Bu aralar pek hareketli olmasa da...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    zozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MoNDiaL 150 Zc& ybr125
    aynı olay bende meydana geldi cevabı bu
    ŞASİ EGİLMİŞ
    Alıntı ümit_150_zc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mrhb arkadaslar geçen aylarda bi kaza geçirmiştim bu kaza sonrası dreksiyonun yamuk sola meyilli durfugunu yazmıştım..usta bindi kontrol etti yok öle bişi dedi..şimdi sag fren hidrolik kutusu ile rüzgarlık ve sol hidrolik kutusu ile rüzgarlık arasındaki mesafelerin resmini çektim ve sizede bi göstereyim ..usta ısrarla yok dior ama bariz körünüo kör olmak lazım bunun içinn...birde usta bu açıklıgı gördü grenajlar oynamıştır açıklık olur dedi....resimleri ekliyorumm

bu resim sag fren hidroligi ve rüsgarlık arasındaki mesafe....
    .http://c1112.hizliresim.com/s/4/wumz.jpg

---------- Post added at 14:38 ---------- Previous post was at 14:36 ----------

buda sol taraftaki fren hidroligi ile rüzgarlık arasındaki mesafe...dreksiyon iki tarafada sonuna kadar çevrilmiştir

http://b1112.hizliresim.com/s/4/wups.jpg

---------- Post added at 14:41 ---------- Previous post was at 14:38 ----------

acaba ön maşamı yamulmuştur..veya dreksiyonmu baglı yerinden dönmüştür...anlamadım gittiii..bana bi zararı varmı diye soracak olursanız hayır hiç bi zararı yokkk..sadece kafama takılıo okadar..birde siz degerlendirirseniz görüşlerinizi yazarsanız sevinirim

http://b1112.hizliresim.com/s/4/wusj.jpg

---------- Post added at 00:15 ---------- Previous post was at 00:12 ----------

Ben ısıtarak ve oto lastik krikosu yardımı ile düzelttim. senin için sıkıntı yaratmıyorsa problem yok gecmiş olsun... biraz bir cevap oldu ama yeni fark ettim

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    amortisör darbeleri ememediği için o bölgede deformasyon oluyor. ybrde 7-8 cm amortisör esnemesi varken bizim zcde 3-4 cm yoktur. tüm yük de şasiye biniyor ve bir yerden patlak veriyor.

keşke ybr kalitesinde olsaydı, en azından motor kısmı... bu motorla yola devam etmek isteyenlere ön ve arka amortisörleri ybrninkiyle değişmenizi öneririm.

ümit_150_zc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki vstrom 250
    arkadaslar motorumun çok yaktıgını düsünüyorum..bir depo ile 130 km anca gidiyo bazen gitmiyo bilee..az yakması için ne gibi bir ayar yaptırabilirim yardımcı olursanız sevinirim

Motosikleti
    seninki fazla bile gidiyor. benim son 2 depo öncesi 120 kmyi göremiyordum. ama yeni motoru almaya karar verdikten sonra namussuz 142 km yapmaya başlamıştı. sen de bi tehdit et kendine ayar çeksin.

60ı geçme, gazı tam çekme. karbüratör hava ayarını arttır. fazla ağırlık taşıma.

Motosikleti
    suzuki vstrom 250
    karbüratör hava ayarını nasıl arttıracam kii varmı bi ayar yeri...maxi senin motor sana küsmüs benim üzerime gül koklarsan bende eskisinden daha performansli olurum demiş gibi )))abi bazen görüorum forumda yok motor sabah çalışmıo soguk havada akü bitio hatta istanbulda gezerken bazı yerlerde gördüm orjinal motorlar adam basıo marşa çalışmıoo ..motoru alalı 1 yıl oldu daha bir marşla almadıgını bilmem yavvv..dün abim le biraz gezelim dedik iki kişi performan süper ama altttan bi takırtı gelio ilk kalkış anında nerden anlamadım şakırtı gibi..maxi o hava ayarı nerden yapılır onuda anlatırmısın rica etsem

---------- Post added at 00:31 ---------- Previous post was at 00:27 ----------

he bide maxi senin zenonu ne yaptın zc dekini ybr yemi taktın..bi zenon almayı düsünüyorum burda 75 liraya var aslındada kalitelimi bilmem

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

60'ı geçmezsem 1 litre ile 30 km.. Uzun yolda 37 km yapmıştım bi ara,tabi bakımdan yeni çıkmıştı o zaman

Bu arada 95-100'ü gördüğüm zamanlarda motordan çok kötü bi ses geliyor. Acaba motorun ömrü mü azalıyor ? Yine de ben çok keyif alıyorum ne kadar sorunlu bi skuter olsada..

Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    arkadaslar motorumun çok yaktıgını düsünüyorum..bir depo ile 130 km anca gidiyo bazen gitmiyo bilee..az yakması için ne gibi bir ayar yaptırabilirim yardımcı olursanız sevinirim
    hava girişinin yarısını bantla kapatmanızı tavsiye ederim
    filtreyi açtığınızda içerideki siyah hortumun ağzı

Motosikleti
    suzuki vstrom 250
    Alıntı u.ak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    60'ı geçmezsem 1 litre ile 30 km.. Uzun yolda 37 km yapmıştım bi ara,tabi bakımdan yeni çıkmıştı o zaman

Bu arada 95-100'ü gördüğüm zamanlarda motordan çok kötü bi ses geliyor. Acaba motorun ömrü mü azalıyor ? Yine de ben çok keyif alıyorum ne kadar sorunlu bi skuter olsada..
    95 KM/H aynı ses benden de gelio diom aha çatlıcak motor ama bişey olmuyo aynen devam yola )

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

95 KM/H aynı ses benden de gelio diom aha çatlıcak motor ama bişey olmuyo aynen devam yola )
    Motor resmen çok afedersiniz ama böğürüyor gibi ses veriyor o hızlarda.
    125lik karbüratör neden taktıkları anlaşıldı. 110-120 görse,direk rektifiye ister

Motosikleti
    Oturdugun yerin hemen altıda parmak kadar bi delik var.motor isindiktan sonra oradan uzun bir tornavidayla hava ayarını motorun sesine göre yapabilirsin. Alt bagajdaki kapağı sokersen daha rahat yaparsın. Motorun sol tarafındaki delik...

Zc ybrden daha iyi ilk marsta. Ybr tam ısınmadan hareket edersem stop ederken zc tek tıktan alıp gazi tam çevirip gidiyorum..

Zcdeki her şeyi ybrye takacagim. Lastik kesin kalacak. Belki anfiyi bırakıp hoparlorleri alırım. O anki keyfime bağlı. ümit bulursan s2 tip xenon al. H4 bizim farinaynasina olmuyor. H4 xenon alırsan far aynanı ybr city far aynası ile degistikten sonra taktir.

Şeytan zcyi adam et diyor ama ölü yatırım. Zengin değilim. Yoksa amortisörlerle karbüratöru direk degisirim.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Karbüratörü 150 cc yapınca motosiklet illaki 100ü geçecek,ben 100 km + hızlarda bu motorun zorlanacağını düşünüyorum. Çünkü Allah ne verdiyse basıyorum Zaten redline da 9000devirden sonra başlıyor. Bi de 12000 devirde gittiğini hiç düşünemiyorum. Ama yine de bakımda sormakta fayda var. Maxi97'nin dediği gibi zcye yapılan her masraf ölü yatırım olur. Ne kadar temiz kullanılırsa kullanılsın bunun 2.ellerinin hakkı 750-1250 arası...

Motosikleti
    suzuki vstrom 250
    gündür motora binmedim şimdi canım gezmek istiyo nereye gitsem diye düsünüyorum öle..şu avrupa yakasında bi gezi düzenlensede gitsek ..gidem en iyisi karda biraz patinaj çektirem ))

---------- Post added at 13:57 ---------- Previous post was at 12:09 ----------

biraz önce nere gidem nere gidem derken dedim mahallede gezem..çıktım futbolsahasına karla kaplı karın altı buz motorla girdim içeri süper oldu ))saga sola kayarak patinaj çekerek dirift yaparak biraz zaman geçirdim çok keyifli eglendim ))

4 gündür binmemiştim motora özletti kendini namussuz ))

Motosikleti
    ümit lastiğimiz aynı, çantamız aynı... kendi motorum gözümün önüne geldi özledim keratayı. valla ybrden daha seri geliyor bana. benim motor kaloriferhanede yatıyor artık. ybr de evin önünde.

Motosikleti
    suzuki vstrom 250
    maxi satmayı düsünmüyomusun zc yii.ne düsünüyosun..gerçi onun keyfi yerindedir kalörüferhanede sıcak sıcak ))

Motosikleti
    maxi satmayı düsünmüyomusun zc yii.ne düsünüyosun..gerçi onun keyfi yerindedir kalörüferhanede sıcak sıcak ))
    önce xenon, sisler ve mp3ü sökmem gerek. yazın satarım. zaten yok pahasına gidecek. bari kurtarabildiğimi kurtarayım.

Motosikleti
    Yol verdim gitti.
    Ümit aklıma soktun bugün atladım ben de motora doğru çim futbol sahasına Geçen haftayı çok kötü geçirdiğimden 1 haftadır ellemiyordum motoru bugün güzel bir gün oldu.Bi o kadar da hareketliydi.Motoru garajdan çıkardım benzinliğe giderken benzin bitti, 2 km ittim bu gibi havada sucuk gibi oldum üstüm kalın olduğundan.Eve döndüm peder beyin arabası çalışmıyor Eskişehir dün -22C'yi gördü arabada gram antifriz yok tabiki ne kadar su varsa donmuş.Bütün boruları söktük buzları temizledik radyatörü su dinlendirme kabını boşalttık.BP'den 3 lt antifriz aldım koydum, bu sefer de LPG kafası devirdaim yapmadığı için gaz kesiyordu.Kapalı kutu gibi olduğundan içindeki buzları temizleyemedik tabiki.Benzine alıp araç suyunu ısıttım LPG kafasına da bir yandan elektrikli ısıtıcı bir yandan saç kurutma makinesi içindeki buzu eritmeye çalıştık.3 saatin sonunda olay başarı ile sonuçlandı.Seviyorum ben bu samarayı isterse -50C olsun benzinde tek marşta çalışıp hareket eden nadir araçlardan... Bugünkü gezi fotoğrafları da birazdan...

---------- Post added at 21:02 ---------- Previous post was at 20:12 ----------

14.00 civarı...Yola çıkmaya son hazırlık...

Motor çok kirli kaldı 3-4 benzin istasyonu dolaştım ama yıkama yapan bir yer bulamadım.Kirli haliyle idare edicez artık...

Ve çim saha Karda sürmenin zevkini burada aldım asvalt üzerinde çok tedirgin oluyordum.Doya doya patinaj çektirdim.

Günün fotoğrafı...

Patinajdan sonra ortaya çıkan mavi çizgiler dikkatimi çekti fotoğraflayayım dedim.Makine güzel çekiyor ama ben nereyi çekeceğimi bilmiyorum

Değiştirdiğimde motorun gidişinde pek bir fark hissetmediğim ama 3500 km sonunda bu hale gelen hava filtresi.

Ve son olarak 19 yaşındaki emektar Lada.

İzlediğiniz için teşekkürler.Gün sonunda canımı sıkan tek şey bugün km teli çıktı.Kazadan sonra motoru teslim aldığımda oradan tak tuk sesler geliyordu.İyi sıkmamışlar sanırım.Ön tarafı açmaya üşendim şimdi açma sebebi çıktı ortaya.Servise diyecek bir şey yok az para da değil 713 lira aldın arkadaşım bu kadar zor mu bu ayrıntılar.Arka stobu da tam oturtamamışlar.Boşluk var.Neyse artık...Herkese iyi akşamlar...

Motosikleti
    suzuki vstrom 250
    carbon karda sürmenin keyfi süper bugün insanlar durup beni izlediler )bu arada sahada kale önüne kadar gelmissin gol olmaya az kalmışş::)aslında karda işe gitmeyi düsündüm iyikide gitmemişim bugün karda kullandıktan sonra..gaza basıyorum motor kendi etrafında dönüyodu )güzel bi gündü resimler için teskler

---------- Post added at 21:58 ---------- Previous post was at 21:55 ----------

eskisehirin sogunu bilirim mart ayında geçensene gelmistim kar falan yoktu ama dondum ya elim ayagım uyuştu soguktan istanbula geldgmde 1 hafta yatalak olmustum

Motosikleti
    Yol verdim gitti.
    Aslında trafik olmasa biraz da cesaret varsa karda da gidilir.Ama kar buz ani hareket kaldırmıyor malum.Ben 1 kere denedim aman dedim bir daha karda trafiğe çıkarsam.Sağ kenardan gidiyorum yavaş yavaş arkamdan gelen de sağ şeritte.Soldan gelen de yok adam sol şeride geçeyim de sollayayım şunu demiyor koca yolda nerdeyse bana teğet geçiyor.Kuru havada hiç olmadı çünkü tehlike gördüm mü anında gaz açıp aradan uzuyordum.Karda olmuyor malesef.

Fena soğuk var şuan valla.Gündüz bile erimedi arabanın suyu.Düşün artık...

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Bu motora 150cc olduğu halde 125cc karbüratörü takmışlar, kaç kuruş fark eder çinlilere maliyeti tartışılır. Çakmaklık koyacaklarına 150'lik karbüratör taksalarmış keşke

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)

Bu Konudaki Etiketler