Arkadaşlar resimdeki ile aynı renk (turuncu)6 aylık motor henüz 4000 km de reacing alacağımdan dolayı satıyorum.Kazası yok 1-2 ufak tefek çizik haricinde kusursuz.1500tl vereceğim bu siteyi çok yoğun takip edemiyorum ilgilenen arkadaslar 05377792621 Ufuk
Dün motoru sabahtan bakımını yaptırdığım servise bıraktım.Öğleden sonra geldim sorununu gideremedik yapacak bir şey yok dedi.Sorunun kendi yaptığı bakımdan sonra çıkmış olduğu halde.Aldım motoru biraz turlardım Eskişehir'deki diğer Mondial servisine götürdüm.Bakımları yapıldı mı dedi yapıldı dedim, nerde dedi sende değil deyince başladı bu lafları söylemeye.Sen başkasına parayı ver pisliğini biz çekelim felan.Sana da veririz kardeşim deyince sustu.Tamam bakalım dedi bıraktım motoru.Öyle zengin de değilim ha bu ay 17'sine kadar 45 lira para kaldı cebimde.Bakalım bu kaç para istiyecek.Son parayı da buna veririm artık yatar motor 1 ay.Ama valla salaklık bende.Sıfır olsun dedik 2 milyar çıktı cebimden bir de öğrenci halimle.Karşımda insan bulurum dedim.Hata ettim.Keşke 70.000 km'de Yamaha Honda alaydım.Sessizliğimden değil ya.Cebimde para olsa sıçacam çarkına hepsinin.Para yok adamın lafına katlanmak zorunda kalıyorum.Daha çözülecek mi sorunum bakalım.Bu da çözemezse uğraş dur Mondial şirketiyle.Kusura bakmayın arkadaşlar dümdüz gidiyorum ama ne sinir ne moral kaldı bir kaç gündür...
2000 bakımından önce 70'in üzerinde iken gaz kesip tekrar açtığımda 1-2 sn tutukluk yapıyor yani boğuluyor gibi yapıp birden fırlıyordu.Dengeyi bozacak kadar.Gaz kapatmaya korkuyordum.Şimdi bakımdan sonra bu sorun hızım farketmeksizin kalkış dahil 5 gaz açışımın 1'inde yapıyor.Aradan sıyrılmam lazım mesela açıyorum o anda teklemesi bütün konsantremi bozuyor.Tehlikesinin yanında motor zevkimde kalmadı.Şimdi yapçak mı şimdi yapçak mı demekten.
Bakımını yaptırdığım yer buji ve hava filtresine baktım bir sorun yoktu dedi.Karbüratörden şüpheleniyorum.Bugün bir arkadaşım kendi motorunu götürdüğü servisin çok yakın dostu olduğunu söyledi.Şuan motoru bıraktığım yer yapamazsa oraya gideceğiz beraber...
büyük ihtimal karbüratör gibi gözüküyor dediğin arızadan....
Çok geçmiş olsun,böyle herifleri servis yapan zihniyete ben.. Hem ona neymiş ki istediğiniz yerde yaptırırsınız bakımını..
En iyisi mondialin servisleriyle uğraşmamak. Eşten,dosttan tavsiye ustalarla işi halletmek lazım. Tekrar geçmiş olsun,umarım en kısa zamanda sorunlarınız biter..
lanet olsun bu servislere. başka bir şey demiyorum. son servis maceramda benim servisin de hafiften kasap olduğunu öğrendim. hayırlısı diyorum. ilk gelene satacağım motoru. yokuşlarda 60a düşmekten bıktım.
son tüketim 116 km 15.12 tl.
4. günde motoru bıraktığım diğer servisten aldım.Garantiden karbüratör komple değişmiş ve bir kaç parça daha değiştirdim dedi usta.Tekleme sorunu çözüldü.40 TL işçilik ücreti verdim.Benzine para kalmadı bu ay motor yatacak 17'sine kadar...
Bu arada sanalpazar aracılığı ile motosuperstore 'dan 50 TL'ye NİC NG1017 deri motosiklet eldiveni almıştım.Onu da kullandım motorda.Gayet güzel kullanımı zorlaştırmıyor.Kışlık olmadığından biraz hava alıyor içine.İlerleyen zamanda tam kışlık bir eldiven daha alacağım...
Bu kadar problemli zcnin arasına benim ki de katılımaya başladı. Farlar bozuldu,kısa zaten çalışmıyordu uzunlarda bi yanıyor,bir sönüyor kafasına göre. Geceleri şöyle adam gibi sorunsuz gitmek için zenon mu taksak diye düşünüyorum ama masrafa değmez,yaza paralanırsam eğer ya cbf ya ybrye geçme niyetim var.
Dün bir arkadaşın 151RS'sini sürdüm.16.000 km'de. Motor uçuyor resmen.Amortisörler tüy gibi.Yoldaki hiçbir şeyi hissettirmiyor.Bilerek tümseklere sürdüm.Motor üzerindeyken titreşim, yok denecek kadar.Sadece motorun bağırmasını ve kesintisiz ivmelenmesini hissettim.Ayrıca arkadaşın ustasına gittik biraz konuştuk.İlginç bir şey ama motorlara castrol turbodizel araba yağı koyuyor.RS ilk alındığından beri bu yağ ile çalışıyormuş.Tık yok motorda.30 liraya senin motorun bütün bakımını yaparım dedi usta yağ değişimi dahil.Ben de başlarım ulen garantisine de dedim.Servise gitmeyeceğim bir daha.Yeterince yoldular...
Gaz kesince kavrama çok fazla,şöyle ki 70 km ile giderken gazı bırakınca fren yapmışcasına motosiklet yavaşlıyor. 10-15 km hız da yavaşlama oluyor,sanki arkadan birileri tutuyor motosikleti. Neden olabilir ?
sorun varyatör grubunda gibi görünüyor geçmiş olsun..
Debriyaj balatası bitmiş 70 tlye değiştirdim. Daha iyi oldu motosiklet. Kalkışlardaki serilik azaldı ama son hızda artış oldu.
Şimdiye dek motosiklete yaptığım masrafı hesapladım;
4900 km yol= 32-33 depo benzin= yaklaşık 600 TL
Egzoz manifold sorunu 2 kez = 50 TL
Kırılan hava filtresi kutusu tamiri + Egzozda kaçak kaynağı + arka fren kalipsleri tamiri = 50 tl
Hava filtresi+buji kafası değişimi+kayış+yağ değişimi = 75 tl
Debriyaj balatası = 70 TL
Toplam : 240 TL Benzin dahil 840 tl
3,5 ayda Yaptığım yol 5000 km...
Motosikletin bana benzin,koruma ekipmanları dısındaki maliyeti. 1440 TL
İnsaAllah artık sorun çıkarma diye umuyorum ama motosiklet yaşlandıkça korkar oldum
Bende yeni üye oldum tüm zc ci arkadaşlara merhaba diyorum
kardeşim o motora 15 ay bindim...
diri tutabilmek için neler yaptım....
iki tane motor masrafı çıkarmıştır bana ara ara harcama yaparak hiç hesaplamadım bile...
ki çoğu mekanik arızasıyla ben yada kuzenim uğraşmamıza rağmen düşün...
o yüzden hesap yapıp canını hiç sıkma derim(:
Hocam nasibimizde bu motosiklet varmış,inanın çok araştırdım,sordum,motosikletçi geçinen akrabalarımdan yardım istedim ama kimseden bi yardım alamayınca ya nasip deyip aldım. Çok şükür yolda bırakmadı,uzun yolda yaptım. Ama işte ucuz etin yahnisi misali durum yazdığım üzere. Yaza eğer kısmet olursa cbf yada ybr'ye geçme düşüncem var. Yine de motosikletsiz kalmaktansa iş görüyor,buna da şükür
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)