Zc'yi alalı 3 hafta oldu,3 haftada 750 km yapmışım.
Genel anlamda gayet iyi.
Fakat bu aksam 2 sorun çıkardı. 1.si stop etme problemi başladı,2.side ön tekerleklerin oradan yağ kaçırıyor. Egzosu da değiştirmeyi artık ciddi ciddi düşünüyorum. Zırıltıdan gerçekten bıktım. Değiştirenler var mı,varsa ne kadara mal olur ?
Selenin altındaki bölmede 2 vidalı bir kapak var onu sök karbüratörü göreceksin ve hemen orda yaylı bir vida var.Rölanti vidası.Motor sıcakken vidayı çok yavaş sağa doğru döndür eğer sorunun rölantı ayarı ise bu şekilde 2 dakikada düzelir...
sizin tavsiyeniz aklımda en kısa zamanda değiştiricem vidaları. bu arada maximum kaç km gördünüz. 80 km 'den sonrasına çıkmıyor düz asfaltta. bayır aşağı da 90 km hız. devir saati de maximum 9500 oluyor. 80 kmden sonra sanki motor daha gidecek ama gaz elciğinin sonuna geliyorum. gaz teli mi kısa acaba ?
3070 KM de depoyu fulledim ve suan 3210 km de benzin göstergesi tipte sanırım 10 km daha gider..depoyu 20 liraya doldurdum..yaklasık bir depo ile 150 km gitti motor..
yürü beeee ..bayır aşağı en son 100 km
aynen, 80den sonra uzun düzlükte 90a çıkıyor. yokuş aşağı 100 görüyorum. bende powerlink kayış var ve bende de kayışı değişmeden önceki hızlarım ve devrim aynıydı. orijinal vayatör kayışı ile bagalarla yüksek devir çevirmeniz normal.
gaz teli mi kısa sorunuza gelince; bu motora fiyatı daha uygun olsun diye 125 cclik karbüratörü koymuşlar. olur da para denkleştirip Gaziantep'e gidebilirsem (230 km yol) motoru ağır bakıma sokup karbüratörü de mondial 151 rsninki ile (hatta bulabilirsem 30 mm karbüratör ile) değiştireceğim.
ümit senin tüketim çok iyi. benzin aldığın yeri değişme. bir de sürüşün nasıldı? hızlı mı yavaş mı sürdün?
SELAm arkadaslar benim motorum 7 bin km de kayışı deiştirmedim daha ... dün 400 km yol yaptım bursada yetkili servise sordum gerek yok dedi cekişden düştünde deişrsn ... bnde şimdi 1 daha geziye cıkcam ist den çkale ye gitcem deiştirmmi yolda sorun olurmı ? !!!!!!!!CEVAP VERIRSENIZ SEVINNIRM !!!!!!!!!
ben 150 zc ile tam bakımlı balatsı ve kayış yeni değişmiş yağı yepyen bir halde rüzgarsız bir havada akşam yol boşken istanbul cevizlibağ merter istikametinde yokuş aşağı navigasyon cihazı ile ölçüm ile en fazla 94 km ye çıkabilmiştim. kadrandaki hız ise 125 i gösteriyordu bu esnada. zannımca en son 95 yapacak kadar motor kapasitesi var.
---------- Post added at 16:04 ---------- Previous post was at 16:02 ----------
yanlış hatılamıyorsam kayış 6.000 km de değişiyordu. yanlış hatırlıyor olabilirim. yolda kalma riskin var. sen kayışını değiştirt.
dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah
ORJİNAL kayışmı taktırıyım peki ? 1de bnm motor sabahları calısmıyor marş boşa dönüyor ama motor ısınınca geciyor 1 2 kişiye sordum dedi monifold sonra servısde deişm dedim adam yok dedi monifold da 1sey 1de 25 tl dedi?
kayışı değiştirin benim 8400 de koptu valla..
Gaza gelme. Gaza getirme. TriColor
maxi bu 150 km içinde hızım en fazla 80 km idi 60 tan asaya düsmedim hiç...
Bugün egzozsun ordan ses geliyordu.Kırdım herhalde diye üzülüyordum biraz elledim oraları egzozda oynama gevşeme yok, fren kaliperinin vidası düşmek üzereymiş çukura girince kaliper diske vuruyor tak tuk diye.2 dakikada hallettim...
kayışı powerlink öneririm. olmadı bando. mondialin orijinal kayışı geniş.
torpidonun üzerinde bir yazı var, "motor soğukken 5 kere ayak marşını ayakla çektikten sonra marşa basın" diyor. motorunu böyle çalıştır, sorunun çözülür. benzini de bilindik yerlerden al. petrol ofisi gibi.
tüketimin çok iyi. motoru ustalara oynattırma sakın. rölanti ayarı bile yapmasınlar.
arka fren kaliperi hep gevşiyor. bende de ses çıkarıyor her basıp çektiğimde. geçmiş olsun.
8000 km oldu kayışı kaçta değiştirmek lazım ?
üstteki kayışla ilgili yazılanları görmemişim en kısa zamanda değiştireyim bende.
kayıs degişirmek için aparata felan gerek yok.
---------- Post added at 20:51 ---------- Previous post was at 20:46 ----------
kaliperden gelen sesin çözümünü bulan oldumu aranızda.
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)