Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    gördüğüm bütün asyalar dağınık haldeydi
    pek dayanıklı diğil emin ol
    mondiali çok düşünmeden al
    ama ne kadara aldığını unutma çok birşey bekleme
    2kişi için ufak çok zorlamayan geziler için ideal
    3 yıl kullandım..şimdi motor kötü diğil usta kötü
    öyle bir iş yapıyorlarki şerefsizler..
    ondan motorunu sakın servise bırakma hep yanında dur..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Mondial 150 zC
    Alıntı wolky-ksk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gördüğüm bütün asyalar dağınık haldeydi
    pek dayanıklı diğil emin ol
    mondiali çok düşünmeden al
    ama ne kadara aldığını unutma çok birşey bekleme
    2kişi için ufak çok zorlamayan geziler için ideal
    3 yıl kullandım..şimdi motor kötü diğil usta kötü
    öyle bir iş yapıyorlarki şerefsizler..
    ondan motorunu sakın servise bırakma hep yanında dur..
    Anladım yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim. asyadan uzak durmalıyım o zaman peki mondialin başka modelleri varmı tavsiye edebileceğin üniversitede kullanacağım işte kız arkadaşımla geziler vs ara sıra arkadaşımla bineriz o kadar fazla zorlayacağımı sanmıyorum motoru kilomda belli zaten 53 kız arkadaşımda 44 fazla zorlanacağını sanmıyorum motorun 1 insan zor ediyor yani başka model varsa tavsiye edebilirmisin söylediğim fiyatta 2100 bütçe tşkler

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    Alıntı sedat3946 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anladım yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim. asyadan uzak durmalıyım o zaman peki mondialin başka modelleri varmı tavsiye edebileceğin üniversitede kullanacağım işte kız arkadaşımla geziler vs ara sıra arkadaşımla bineriz o kadar fazla zorlayacağımı sanmıyorum motoru kilomda belli zaten 53 kız arkadaşımda 44 fazla zorlanacağını sanmıyorum motorun 1 insan zor ediyor yani başka model varsa tavsiye edebilirmisin söylediğim fiyatta 2100 bütçe tşkler
    hobi olarak motosiklet tamirini öğrenmek istiyorsan mondiali al. çok bozulduğu için değil, servisleri berbat olduğu için... ben motordan memnunum 10 000 kilometreye dayandı benimki.

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    150zat lar daha kaliteli
    ama fiytı uçuk biraz

Motosikleti
    Mondial 150 zC
    Alıntı wolky-ksk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    150zat lar daha kaliteli
    ama fiytı uçuk biraz
    Bu çok büyük dostum ya bu beni aşar ilk motorum olacağından fazlada büyük bişey almak istemiyorum zaten bünyem neki benim devrilince kaldıramam bile ben bunu

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:46 ----------

Alıntı maxi97 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hobi olarak motosiklet tamirini öğrenmek istiyorsan mondiali al. çok bozulduğu için değil, servisleri berbat olduğu için... ben motordan memnunum 10 000 kilometreye dayandı benimki.
    Artık biraz el becerimizi geliştiririz napalım yapacak bir şey yok kul yapımı bozulucak sonuçta hep sağlam kalkcak hali yokyaEn iyisi mondial sanırım yorumlardan yola çıkarsak ama şimdi model sıkıntımız var hangi modele bakmalıyım araştırmalıyım

Motosikleti
    Honda CBR 250R

Motosikleti
    Mondial 150 zC
    2400 neredeyse plaka ruhsat vs derken baya fiyat artıyor 150 zc de gözüm kaldı ama onuda nerden bulucaz

ümit_150_zc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki vstrom 250
    bugun 2000 km bakımını yaptırdım yagı degiştirdim ve hava filtresi ni degiştirdim..kayışada baktıracaktım ama adam açmadı yav parasını verecem dedi yok yinede açmadı..neyse bakımı yaptım yaklaşık 20 km yol yaptım.tam eve yaklaştı beya bayır çıktım eve geldim motor çekişten düstü ve stop etti..sonra tekrar çalıştırdım ve normal bi şekilde devam ettim.stop ettim biraz sogudu tekrar bindim gezdim biraz hiç bi sorun yoktu.bugün burası çok sıcak hararet yapmış olabilirmi.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:58 ----------

hava filtresine baktım biraz açıklık vardı tam sıkmamış vidaları ben sıktım şimdi ondanda yapabilirmi acaba?

Attalos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba KB150-25
    Alıntı sedat3946 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2400 neredeyse plaka ruhsat vs derken baya fiyat artıyor 150 zc de gözüm kaldı ama onuda nerden bulucaz
    aman kardeşim 150 zc'den uzak dur. bende görünüşüne ve fiyatına aldanıp büyük hevesle aldım. 3. ayda daha 650 kilometredeyken satıp başka bir motor aldım. çok çok rahatsız bir motor. amortisör neredeyse yok. tüm çukur ve kasisleri ciğerinde hissediyorsun. motoru düşürsen sağında solundaki grenaj parçalarının hiç biri yok piyasada. internet sitesindeki yedek parça listesine falan aldanma. servisleri rezalet, usta diye koydukları adamlar sağdan soldan toplama çoluk çocuk (bu söylediğim Antalya için geçerli) önceki hafta Antalya kaleiçindeki yaklaşık 400 metrelik paket taşlı bir yola girdim mecburen inan bana gevşemeyen yeri kalmadı, 3 tane vida düşmüş muhtelif yerlerinden.
    forumdaki 150 zc motorlarını çok seven arkadaşlarıma saygı duyuyorum ama kesinlikle uzak dur..

Motosikleti
    Alıntı ümit_150_zc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bugun 2000 km bakımını yaptırdım yagı degiştirdim ve hava filtresi ni degiştirdim..kayışada baktıracaktım ama adam açmadı yav parasını verecem dedi yok yinede açmadı..neyse bakımı yaptım yaklaşık 20 km yol yaptım.tam eve yaklaştı beya bayır çıktım eve geldim motor çekişten düstü ve stop etti..sonra tekrar çalıştırdım ve normal bi şekilde devam ettim.stop ettim biraz sogudu tekrar bindim gezdim biraz hiç bi sorun yoktu.bugün burası çok sıcak hararet yapmış olabilirmi.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:58 ----------

hava filtresine baktım biraz açıklık vardı tam sıkmamış vidaları ben sıktım şimdi ondanda yapabilirmi acaba?
    şişmiş olabilir. hava soğutmalı motorlarda normal. fazla hava aldığı için de motor durmuş olabilir.

Motosikleti
    suzuki vstrom 250
    Alıntı maxi97 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şişmiş olabilir. hava soğutmalı motorlarda normal. fazla hava aldığı için de motor durmuş olabilir.
    tesekler maxi..büyük ihtimalle öyle oldu tam yokuş bitti durakladı sonra aynen devam etti.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:55 ----------

Alıntı Attalos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aman kardeşim 150 zc'den uzak dur. bende görünüşüne ve fiyatına aldanıp büyük hevesle aldım. 3. ayda daha 650 kilometredeyken satıp başka bir motor aldım. çok çok rahatsız bir motor. amortisör neredeyse yok. tüm çukur ve kasisleri ciğerinde hissediyorsun. motoru düşürsen sağında solundaki grenaj parçalarının hiç biri yok piyasada. internet sitesindeki yedek parça listesine falan aldanma. servisleri rezalet, usta diye koydukları adamlar sağdan soldan toplama çoluk çocuk (bu söylediğim Antalya için geçerli) önceki hafta Antalya kaleiçindeki yaklaşık 400 metrelik paket taşlı bir yola girdim mecburen inan bana gevşemeyen yeri kalmadı, 3 tane vida düşmüş muhtelif yerlerinden.
    forumdaki 150 zc motorlarını çok seven arkadaşlarıma saygı duyuyorum ama kesinlikle uzak dur..
    şimdi 650 km de motor yeni oldugu için amortisörler sert olabilir bendede vardi o sorun ama açtirdim vu suan gayet iyi..ben her gün işe gidip geliorum cendere yolu kuş tepe uolo bilen bilir berbat ama vida düsşme falan olmadi çünkü bu vidaları düzenli olarak sıkıoyorum gevsesede gevşemesede 5 dk zamanını alır sadece.sanırım siz biraz sanssız motor rast gelmiş..daha yeni 2000 km bakımı yapıldı ve yaptprdıgım yerde bütün grenajları vardı yani bulmak okadar zor deil tebi.

Attalos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba KB150-25
    beni motordan soğutan en önemli etken, çok fazla görülmesede şu malum şase kırma olayı. yani ben neysede eşim arkamdayken böyle birşeyin ihtimali bile tüylerimi diken diken ediyor. onun için açıkçası sattım kurtuldum. inşallah yeni motorumla barışık olurum..

Motosikleti
    Mondial 150 zC
    Teşekkükler görüşün için zaten illa 150 zc olsun demiyorum oda olabilir ama hiç bir bilgim yok motor hakkında çünkü bir şeyi kafaya takmayanlardanım artık illa o olsun demiorum artık daha önce yaşadığım konularda pişman olduğum için peki tavsiye ettiğin motor varmı

Motosikleti
    CBR 250
    beni motordan soğutan en önemli etken, çok fazla görülmesede şu malum şase kırma olayı. yani ben neysede eşim arkamdayken böyle birşeyin ihtimali bile tüylerimi diken diken ediyor. onun için açıkçası sattım kurtuldum. inşallah yeni motorumla barışık olurum..
    slm
    hatırlarsınız bu bahsettiğin olayı ben yaşamıştım.
    motorum yapıldı şu an hala biniyorum. korkmadan biniyorum. ama birazda tedirginlik yok değil. alacak arkadaşlara derim ki 2 den fazla düşünmeniz gerekir.
    alanlar bi bozuldumu belini bi daha doğrultamıyo. parasından da geçtim. dikiş tutturmakta zorlanıyorsun. dış görünüşe aldanmamak gerekir. güçlü gib duroyo ama değil.

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    burdaki çoğu yazan arkadaşım tecrübeli...
    bende tecrübelerime dayanarak birkaç şey yazmak isterim...
    bu motoru az değil 16 ay kullandım..
    yeri geldi uzun yola çıktım, yeri geldi aşırı derecede sıkıştırdım...
    iki kere yolda kaldım oda benim hatam benzin yüzünden...
    tek kronik sorunu ekzozdur başka birşey değil...
    onada çok güzel bir çözüm bulmuştum..
    ikinci bir konu ise arkadaşlar bu motor ne kadar?
    1600 lira sıfır motor.. ne bekliyorsunuz bu paraya?
    ikinci elini 1000 liraya sıfır gibi alabiliyorsunuz...
    2006 model dylanımı 3500 liraya verdim 5 yaşındaki motoru...
    bunlarlamı kıyaslayacaksınız bu motoru...
    sınıfında iyi bir makine...
    1000 lira para veripte üstüne birde uğraşmazsanız olacağı budur...
    bakınızı satmadan önceki resmi bu motor 16 aylık motor...
    iki ayda dağılıyor diyenlere ithafen koyuyorum....

Motosikleti
    suzuki vstrom 250
    unnamed vallahi çok güzel yazdinn.tesekler..ben burda söle bişi gördümm.150 zc sahibi olupta onu kulaanıp hatta bazi arkadas 650 km kullanmis rodaji bile bitmemis sıkıldım yoruldum dayanamadım sattım gibi şeyler yazmıs..eski motoruna ihanet ediyorlarr.ve senin de bu sekilde yazman beni çok mutlu etti ..çünkü bu yazılanlar yüzünden bende bazi düsüncelere kapildimm..ben otobüs parasi aylik 80 lira veriodum simdi motorla gidip geliorum 20 liralık benzinle 1 ay gidip geliom nerdeyse..ve çin malı ucuz motora..para olsada en iyisini alsak..parasi olmayıpta motor hayatına çinli ile baslayan (150 zc ) arkadaslar eline para geçer daha iisini alir ve bunu kötülerrr.elindekini satar baska alır onu kötüler...ben bir motor delisi deilim sırf taşıt amaçlı aldım ama suan hevesle biniyorum motoruma çünkü beni üzmedi..onun için diyecegimm paran olmadigi gün zc alıp eline para geçtiginde iyisini alırsın normal bişi ama seni motor hevesini bir nebzede olsun gideren motorunu kötülememek lazım...UNNAMED konuda motorunu satmıs biri olarak hala bu motoru destekledigin için ana tesekür ederim...ben kız gibi bakiorum motora..bakıom çünkü bana hem maddi açidan hemde zamandan tasarruf ettiriıo...

Motosikleti
    Mondial 150 zC
    150 zc benimde hoşuma gidiyor Bencede biraz kullanmakla alakalı motoru üzersen o seni kat kat fazlasıyla üzer iyi bakarsan oda iyi bakar sanırım iyide kötüde yorum yapanlar var kullanıma bağlıdır bence herşeyde olduğu gibi 150 zc almak istiyorum ve piyasada bulamıyorum çok garip 0.km kalmadımı naptı

Motosikleti
    suzuki vstrom 250
    istanbulda var sirkecide mondial bayisinde görmüstümm.2. el al rodaj da olmaz rahat rahat kullanırsın

Motosikleti
    Mondial 150 zC
    0 km düşünüyorum aileminde gönlü olsun diye garanti yüzünden.. Bursayı alt üst ettim kimsede yo. Daha olmadı üniversiteye gidince ıspartadan alıcam 150 zcyi taktım kafaya ))

Motosikleti
    arkadaşlar bu motorla 10 ayda 10 000 km yol yaptım. 1 kere sorun yaşadım gene de yolda bırakmadı. motor hava alamıyordu ihtiyacı olan havayı manifoldun oradan alıyordu. ben de aptal gibi elazığa gitmeden önce burayı bir güzel vidayla sıktım. filtrem de 1 kış yağmur çamurun içindeydi. artık hava geçmiyordu. sonra geri dönüşüm hortumu patladı. arızalı halde 2 günde 300 km 3-4 saat kontak kapatmadan dip gaz yol gittim. ben sese ve motora umursamadan 300 km yaptım. 6-7 kere şişti umursamadım. bu yüzden bu kadar sıkıştırmaya egzoz subabı yamuldu. bunca şeye rağmen beni yolda bırakmayıp evimin önüne getirdiğim anda motor sustu. bu kadar zorlamaya japon bile olsa dayanamazdı bence.

ırzına geçtim resmen. şimdi sadece subap ayarı biraz sıkı, rölanti başta dengesiz. bi gaz verince o da düzeliyor. subap ayarı yapacak usta bulamadığımdandır bu da.

1600 liraya iyi motordur. gene de aynı paraya bilinen markaların 2. ellerine bakmak lazım diyorum. suzuki an 125 mesela.

malatyada var 3-5 tane.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)

Bu Konudaki Etiketler