maxi97 gerçekten geçmiş olsun dök sinirini rahatla abi :D
maxi97 gerçekten geçmiş olsun dök sinirini rahatla abi :D
Gaza gelme. Gaza getirme. TriColor
velomotodan hava filtresi siparişi versem kaç günce malatyaya gelir? ırmak motorda bizim filtreden yok.
bende km göstergelerinin camları için fabrikayı aradım almak istiyorum ancak üzerindeki koruyucu filmi siz çıkararak yollayacaksınız alacağım servise dedim sorun olacağını sanmıyoruz olabilir dediler
bende siz hiç zc göstergelerine şahsen gidip baktınız mı neden bahsettiğimi biliyormusunuz dedim ve hala ses seda yok temiz ve filmsiz cam almak sanırım imkansız motorlar yata yata filmler feci yapışmış
alper tunga öldü mü? :salut:
o film motorun üzerinde 3-4 sene yattıktan sonra çıkarınca gösterge camının üst kısmıyla beraber çıktığı için öyle oluyor. yeni camlarda sıkıntı olmuyor.
bi kahvaltı yapayım da servise gideyim. full korumayla mı gitsem, kavga mavga çıkarsa en azından 2-3 kişiye karşı bi avantaj sağlar belki...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:47 ----------
teşekkür ederim ceyhun ama burada fiyatlar yazmıyor. ben şu mondial fabrikayı bi arayayım.
malatya tunç motor yani yetkili servisin beni gönderdiği özel servis makinayı tıkır tıkır çalışır hale getirmiştir vatana millete hayırlı olsun . subap ayarı, karbüratör jetini diyaframını ayarlama, geri dönüşüm iptali ile makina eski haline gelmiştir. motor ısınınca rölanti 2000e çıkıyor onu da sallıyorum artık.
tüm bu arızaların sebebi hava filtresi çıktı. motor bu kadar zaman manifoldun oradan kirli hava çekiyormuş ve ihtiyacı olan havayı oradan sağlıyormuş. elazığa gitmeden gevşek manifolda yeni vida attım. ben manifoldu sıkınca, bir de uzun yola gidince doğal olarak makina bozuldu.
arkadaşlar hepinize egzoz geri dönüşümünü iptal etmenizi tavsiye ediyorum. ysfb39 özellikle sen. benim geri dönüşüm borularının içi tamamen kurum bağlamıştı. en son buraya kör tıpa takınca motor tıkanmamaya başladı, gayet güzel gaz yemeye başladı. düz yolda 7500 devire, 85 yapamadığım yerde 90 kmnin üstüne çıkmaya başladı.
yanmış egzoz gazını tekrar silindire vermenin mantığı nedir? millet motora soğuk hava vermek için intercooler takarken bu aptal çinliler yanmış co2 gazını tekrar silindire veriyor.
gene de malatya yetkili servisinin azizliğine uğrayarak; sadece iç filtre yerine komple kutuyla beraber sarı renkte 150 hs kilometre redüktörüne 49 tl bayıldım. haram zıkkım olsun.
bizim kilometre redüktörü öyle sağlam malzemeden yapılmış ki, tornavidayla sökerken çatladı. evet çatladı arkadaşlar... 2 çekiç darbesiyle kırıp attık. artık göstergem de çalışıyor.
yarın polis okulunda mülakat olmasaydı sisleri ön sinyallere alıp arka farı ledleyip motosikletle olan işimi bitirecektim; öbür güne kaldı.
kafanızı çok şişirdim. Allah motorunuza ve size sağlık versin.
yanmış gazın yeniden motora verilmesi güya hava kirliliğini bi nebzede olsa önlemek
yanlız dikkat edin motor muhayeneden geçemez öyle
ama iyi bir iş olmuş
bu yaz sıcağında..
motorun ömrü uzar..
maaşı alıp kartı 0layınca alırım artık çok teşekkürler.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:28 ----------
muayene ağustos 2013de. 10 ayda 9000 km yaptım. 26 aya kadar bu hesapla 30 000i deviririm. bu motor o zamana kadar çalışır durumda olursa, bana o kadar hizmet ederse 0layıp nüfusuma gerçiririm evde yatar .
hadi geçmiş olsun wolky...
Allah tekrarını vermesin...
uykusuzluk hali...
wolky nerden aklıma geldiyse artık(:
sana yazmıştım zaten üstüne alınmakla iyi etmişsin(:
konu dışında olcak ama bi sorum var aranızda bilen varmı hastanede tırnak çekimini hangi bölüm yapıyor ?
rölanti dengesiz. motoru çalıştırınca 1500deyken ısınınca 2000e çıkıyor. otomatik jikleden şüpheleniyorum.
kimse soruma cevap vermemiş :.(
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)