Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Phantom264 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR250R TriColor Cibcib*
    maxi97 gerçekten geçmiş olsun dök sinirini rahatla abi :D
    Gaza gelme. Gaza getirme. TriColor

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    velomotodan hava filtresi siparişi versem kaç günce malatyaya gelir? ırmak motorda bizim filtreden yok.

ceyhun1982 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 150zc

Motosikleti
    mondial 150 zc
    Alıntı aquapolis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sağolun arkadaşlar motorcu az daha yiyodu bizi..
    Başka motorcuya gittim..
    Vidaladı taktı bagajı..
    Şimdi km göstergelerini değiştirmem lazım sipariş verebileceğim bi site biliyor musunuz?

bende km göstergelerinin camları için fabrikayı aradım almak istiyorum ancak üzerindeki koruyucu filmi siz çıkararak yollayacaksınız alacağım servise dedim sorun olacağını sanmıyoruz olabilir dediler
    bende siz hiç zc göstergelerine şahsen gidip baktınız mı neden bahsettiğimi biliyormusunuz dedim ve hala ses seda yok temiz ve filmsiz cam almak sanırım imkansız motorlar yata yata filmler feci yapışmış
    alper tunga öldü mü? :salut:

Motosikleti
    Alıntı ALFA DOG adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende km göstergelerinin camları için fabrikayı aradım almak istiyorum ancak üzerindeki koruyucu filmi siz çıkararak yollayacaksınız alacağım servise dedim sorun olacağını sanmıyoruz olabilir dediler
    bende siz hiç zc göstergelerine şahsen gidip baktınız mı neden bahsettiğimi biliyormusunuz dedim ve hala ses seda yok temiz ve filmsiz cam almak sanırım imkansız motorlar yata yata filmler feci yapışmış
    o film motorun üzerinde 3-4 sene yattıktan sonra çıkarınca gösterge camının üst kısmıyla beraber çıktığı için öyle oluyor. yeni camlarda sıkıntı olmuyor.

bi kahvaltı yapayım da servise gideyim. full korumayla mı gitsem, kavga mavga çıkarsa en azından 2-3 kişiye karşı bi avantaj sağlar belki...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:47 ----------

Alıntı ceyhun1982 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    teşekkür ederim ceyhun ama burada fiyatlar yazmıyor. ben şu mondial fabrikayı bi arayayım.

Motosikleti
    mondial 150zc
    velomoto al ozaman

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    Alıntı -unnamed- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eyvallah ramazanım saolasın...
    ağa bu cumartesi çay varmış gidicenmi
    haberleşelim..giderim neden gitmeyeyim....
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    Alıntı TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    haberleşelim..giderim neden gitmeyeyim....
    yolu az çok çıkardım...
    1. köprü üzerinden gidebiliriz, işin kötüsü bende kgs yok bu sefer nasıl yapacaz bilmiyorum...
    yarın ola hayrola diyelim...

Motosikleti
    malatya tunç motor yani yetkili servisin beni gönderdiği özel servis makinayı tıkır tıkır çalışır hale getirmiştir vatana millete hayırlı olsun . subap ayarı, karbüratör jetini diyaframını ayarlama, geri dönüşüm iptali ile makina eski haline gelmiştir. motor ısınınca rölanti 2000e çıkıyor onu da sallıyorum artık.

tüm bu arızaların sebebi hava filtresi çıktı. motor bu kadar zaman manifoldun oradan kirli hava çekiyormuş ve ihtiyacı olan havayı oradan sağlıyormuş. elazığa gitmeden gevşek manifolda yeni vida attım. ben manifoldu sıkınca, bir de uzun yola gidince doğal olarak makina bozuldu.

arkadaşlar hepinize egzoz geri dönüşümünü iptal etmenizi tavsiye ediyorum. ysfb39 özellikle sen. benim geri dönüşüm borularının içi tamamen kurum bağlamıştı. en son buraya kör tıpa takınca motor tıkanmamaya başladı, gayet güzel gaz yemeye başladı. düz yolda 7500 devire, 85 yapamadığım yerde 90 kmnin üstüne çıkmaya başladı.

yanmış egzoz gazını tekrar silindire vermenin mantığı nedir? millet motora soğuk hava vermek için intercooler takarken bu aptal çinliler yanmış co2 gazını tekrar silindire veriyor.

gene de malatya yetkili servisinin azizliğine uğrayarak; sadece iç filtre yerine komple kutuyla beraber sarı renkte 150 hs kilometre redüktörüne 49 tl bayıldım. haram zıkkım olsun.

bizim kilometre redüktörü öyle sağlam malzemeden yapılmış ki, tornavidayla sökerken çatladı. evet çatladı arkadaşlar... 2 çekiç darbesiyle kırıp attık. artık göstergem de çalışıyor.

yarın polis okulunda mülakat olmasaydı sisleri ön sinyallere alıp arka farı ledleyip motosikletle olan işimi bitirecektim; öbür güne kaldı.

kafanızı çok şişirdim. Allah motorunuza ve size sağlık versin.

Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    yanmış gazın yeniden motora verilmesi güya hava kirliliğini bi nebzede olsa önlemek
    yanlız dikkat edin motor muhayeneden geçemez öyle
    ama iyi bir iş olmuş
    bu yaz sıcağında..
    motorun ömrü uzar..

Motosikleti
    Alıntı ceyhun1982 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    velomoto al ozaman
    maaşı alıp kartı 0layınca alırım artık çok teşekkürler.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:28 ----------

Alıntı wolky-ksk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yanmış gazın yeniden motora verilmesi güya hava kirliliğini bi nebzede olsa önlemek
    yanlız dikkat edin motor muhayeneden geçemez öyle
    ama iyi bir iş olmuş
    bu yaz sıcağında..
    motorun ömrü uzar..
    muayene ağustos 2013de. 10 ayda 9000 km yaptım. 26 aya kadar bu hesapla 30 000i deviririm. bu motor o zamana kadar çalışır durumda olursa, bana o kadar hizmet ederse 0layıp nüfusuma gerçiririm evde yatar .

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    hadi geçmiş olsun wolky...
    Allah tekrarını vermesin...

Motosikleti
    Alıntı -unnamed- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hadi geçmiş olsun wolky...
    Allah tekrarını vermesin...
    amin abi. sıkıntı çıksa da usta bulduk artık. halleder gene, o güveni verdi. adam son gidişime para almadı, şaşırdım. eski servis olsa ellerini ovuştururdu.

(bu arada wolky'e yazmışsın ben üzerime alınıyorum )

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    uykusuzluk hali...
    wolky nerden aklıma geldiyse artık(:
    sana yazmıştım zaten üstüne alınmakla iyi etmişsin(:

Motosikleti
    mondial 150zc
    konu dışında olcak ama bi sorum var aranızda bilen varmı hastanede tırnak çekimini hangi bölüm yapıyor ?

Motosikleti
    rölanti dengesiz. motoru çalıştırınca 1500deyken ısınınca 2000e çıkıyor. otomatik jikleden şüpheleniyorum.

Motosikleti
    150 zc Gitti...
    Alıntı maxi97 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    malatya tunç motor yani yetkili servisin beni gönderdiği özel servis makinayı tıkır tıkır çalışır hale getirmiştir vatana millete hayırlı olsun . subap ayarı, karbüratör jetini diyaframını ayarlama, geri dönüşüm iptali ile makina eski haline gelmiştir. motor ısınınca rölanti 2000e çıkıyor onu da sallıyorum artık.

tüm bu arızaların sebebi hava filtresi çıktı. motor bu kadar zaman manifoldun oradan kirli hava çekiyormuş ve ihtiyacı olan havayı oradan sağlıyormuş. elazığa gitmeden gevşek manifolda yeni vida attım. ben manifoldu sıkınca, bir de uzun yola gidince doğal olarak makina bozuldu.

arkadaşlar hepinize egzoz geri dönüşümünü iptal etmenizi tavsiye ediyorum. ysfb39 özellikle sen. benim geri dönüşüm borularının içi tamamen kurum bağlamıştı. en son buraya kör tıpa takınca motor tıkanmamaya başladı, gayet güzel gaz yemeye başladı. düz yolda 7500 devire, 85 yapamadığım yerde 90 kmnin üstüne çıkmaya başladı.

yanmış egzoz gazını tekrar silindire vermenin mantığı nedir? millet motora soğuk hava vermek için intercooler takarken bu aptal çinliler yanmış co2 gazını tekrar silindire veriyor.

gene de malatya yetkili servisinin azizliğine uğrayarak; sadece iç filtre yerine komple kutuyla beraber sarı renkte 150 hs kilometre redüktörüne 49 tl bayıldım. haram zıkkım olsun.

bizim kilometre redüktörü öyle sağlam malzemeden yapılmış ki, tornavidayla sökerken çatladı. evet çatladı arkadaşlar... 2 çekiç darbesiyle kırıp attık. artık göstergem de çalışıyor.

yarın polis okulunda mülakat olmasaydı sisleri ön sinyallere alıp arka farı ledleyip motosikletle olan işimi bitirecektim; öbür güne kaldı.

kafanızı çok şişirdim. Allah motorunuza ve size sağlık versin.

sağol maxi.. büyük ihtimalle bendede hava filtresi ile alakalı bir problem var.

Motosikleti
    Alıntı YsFB 39 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sağol maxi.. büyük ihtimalle bendede hava filtresi ile alakalı bir problem var.
    geri dönüşüm hava filtresine, manifolda ve egzoza bağlı. ne alaka değil mi?

Motosikleti
    150 zc Gitti...
    Alıntı maxi97 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geri dönüşüm hava filtresine, manifolda ve egzoza bağlı. ne alaka değil mi?
    pek anlamam ben. hava filtresine ve ona bağlı olan hortumlara baktım kontrol ettim. bir problem göremedim. rolantide dengesiz çalışmayada başladı. zamanım olunca servise götüreceğim

Motosikleti
    mondial 150zc
    kimse soruma cevap vermemiş :.(

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)

Bu Konudaki Etiketler