yaa abi trafıkteysen hızlı olman sart bende zc kullanıyorum ama trafıkte kullanılacak bı motor degıl zc ıcın demıyorum scooterlar ıcın konusuorum
yaa abi trafıkteysen hızlı olman sart bende zc kullanıyorum ama trafıkte kullanılacak bı motor degıl zc ıcın demıyorum scooterlar ıcın konusuorum
hmm bence zc trafik icin cok da kotu bi motor deil sonucta ben gazI actimmi istedigim an istedigim araci sollayabiliyorum haa hiza gelirse konu o da sehir ici belki ana yollar max 100 derim ki buda zc icin hicde ulasilamicak bi hiz deilll. bence sehir ici trafiklerinde motorun max hizindan cok ataklIgI ve seriligi cok onemli ki bunlarda bence zc de diger scooterlara gore fazlasiyla war...
walla kardes saol yawff bendede orta konsolda bozuk zeminde bi ciyk ciyk die bi ses wardi ama hic onemsemiodum nasilsa bu motorlardan kusursuzluk beklememem lazm die ama solediin ii oldu bi asagi inip bakcam sunun vidalarina saoll
ne demek kardeş burası paylaşım yeri yardımcı olabildiysem sevindim
merhaba arkadaşlar bnde 150 zc almayı düşünüyorum sizinle paylaşmak istediğim bişeyle war yardımcı olursanız sevinirim soalun
tabiki kardeş merak ettiğin ne varsa sorabilirsin elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz demekki yakında inş aramızda yeni bir zc ci daha olucak
hehe artık altımdaki motorun gücünü hissede biliyorum basınca gidicegini hissede biliyorum motorum o guveni veriyor bana mesela 1 saat kadar once daha 250 km de olan motorumla ilerlerken arkadan bi kamyon sıkıştırdı trafikte motora bi dayandım hiç zorlamadan 85 i gördü demekki benim rodaj tamamen bitince rahat 100 - 110 u görürüm hatta şimdi bile 100 ü görür ama rodaj denen bişi kalmaz
ama tabiki hala normalde 50-55 le fln gidiyorum nede olsa rodaj dönemindeyiz daha ezik mertebesinde bizim motor
olsun olsun 1000 in 250 sini yapmissin bile bisi kalmamis o da gecer uzulme sen motoru uzme yeter...
rodaj dönemine ne kadar diosunuz arkadaşlar kaç km ye kadar rodaj yhani?
bide bu motordan memnunsunuz demi hepinize soruorum bunu kullanan herkeze aldığınızdan beri yaptıysa ne sorunlar yaptı genel olarak ve nasıl çözdünüz size çok masraf açtımı? daha sorularım dewam edicek aklıma geldikçe sorarım bn size çok saolun bu arada çok rahatlatıcaksınız beni bu motor konusunda teşekkürler...
bide arkadaşlar teknik olarak bazı şeyleri merak ediorum onlarıda sorimde içim rahatlasın belki bunları msn alıp ordan sorsam daha ii olcak ama nese sorim bu motorda dörlü lambsı warmı kask kilidi nasıl bişi ön farları sökmek için ne yapmak gerekiyo bide sizden isteğim motoru olan arkadaşlar bana resimlerini çekip yollayabilirmi resimler ztn warda kadranın fln gece yanarken çk merak ediorum da
ben onu üzmüyorum oda beni üzmüyor
arkadasım rodaj dönemi normalde 1500 kmde veya 2000 kmde tamamen tamamlanmış olur ama sen yinede 500 km den sonra arada sırada sınırları zorla 750 - 800 den sonrada bas gittigi kadar gitsin (eğer bu zorlamaları hiç yapmazsan motor tembelleşir bidaha adam olmaz )
motorun genel olarak sorun yok hatta hiç olmadı MAŞALLAH ama ben aldığımda önden cok ince bir cing cing sesi geliyordu bu beni delirtiyordu sonra araya araya buldumki kask askısının civataları icerdeki ana profile deyiyor ve ses cıkartıyordu ben civataları söküp 3 kademe kadarını kesim vidalar kısalınca içteki demir profile deymedi ve sorun halloldu benim yaşadıgım tek sorun buydu ama motorda gidişinde fln asla bir sıkıntı yok yolda da gayet oturaklı da gidiyor
birde dörtlü lambası yok malesef, kask kilidi derken neyden bahsettin anlıyamadım, ön farları sökmen için yaklasık 6-8 tane vida söküp ön konsolu indirmen gerekiyor, resim de hiç çekmedim valla ama kadranlar mükemmel gözüküyor gece bunu sana garanti ederim
bende 2000 kmyi geçmiş zc kullanıcılarına birşey sormak istiyorum bu amortsörler zamanla yumuşuyormu sanki dier scooterlara göre biraz daha sert ve lastiklerin hava basıncı kaç olmalı ?
Vay vay topiciği canlandıran bizdik geberende biz olduk ama uzun bi aradan sonra döndüm tekrar hem evime hem ZC'me....
Yeni bi ton arkadaş görüyorum topicte çok heyecanlılar da yok değil hani
Yine konu SON hız olayına gelmiş doğal olarak çünkü bu motor 170 bassa onuda isteriz biz
Ben aklımda kalan sorulara cevap vereyim evet amortisörler yumuşuyo birazda kilolu falansan daha hızlı yumuşuyo.Rodajı çok iyi yapın SON GAZ KESİNLİKLE vermeyin son hız denemelerine kalkışmayın motorun gazı nasıl yediğine nasıl tepki verdiğini ÖNCE ANLAYIN SONRA ONA göre kullanın...
Bunu şuna benzetin arkadaşlar....
Motor bu devirlenecek ve bunu yapması için belli zamanlara ihtiyacı var nasıl ki siz bi anda deparla 25-30 km hızla koşamazsın veya yokuşu deparla çıkamazsınız veya çıkarken hızlanamazsın onun gibi o da...
Sen tam gaz kalkarsan devir mevir dinlemezsen yokuşlarda hadi hadi daha hızlı çık dersen bakımlara kafana göre gidersen hatta GİTMEZSEN 40 derecelik havlarda motorunu uzun yola vurup yorarsan HİÇ Bi verim alamazsın üstüne bi tonda kayıpların olur...
Şunu bi kere kafanıza koyun arkadaşlar altınızdaki 150 CC lik bir ZC ! 116 kilo ve genelde ortalama son hızı 80-85 arasında değişen Bi SCOOTER ! Aklınızdan geçenler ve istekleriniz ile altınızdaki MOTOR herzman uyuşmayabilir..!Narin bi motor diğer japonlara nazaran!SEn çukura gireyim çıkayım yağmurda düreyim güneşe bırakayım dağa taşa toprak yollarda action yapayım dersen parça parça eline alırsın motoru!Çıkartacağı seslerde cabası olur!!!Çukur mu gördün bas frene güzel kardeşim sürüş keyfin bozulsun ama o çukura girme toprak yol mu var 3-5 km daha uzun git daha temiz yoldan git motorun daha az sallansın tekerleklerin daha az aşınsın Güneş mi var motoru bıraktığın yerde git üstüne illa BRANDA olması gerekmez kalın eski bi battaniye bile ört boyası bozulmasın güneşte kalmasın ısınmasın bunlar senin yanına kar kalır...
3892 kmdeyim...Marmariste Mondial satan sadece 2 yer var doğal olarakta 2 teknik servis var.Çok fazla zc yok yani bi BWS sayısı kadar zc yok ama şöyle bi durum var geçenlerde bakıma gittiğimde anahtarı ustaya verip usta at bakalım bi tur bi datça yoluna çık vur dedim bakalım gözüne kulağına batan bişey var mı diye 15 dakika sonra geldi ve dedi ki;
BUraya gelen bi ton zc var ben bu kadar temiz sessiz ve rahat zc görmedim hep böyle bak ne bize ne de kendine iş çıkarma dedi..!
BU lafı duymak insanın çok hoşuna gidiyo beyler...Bakın benim zc düz hesap 4000 kmde daha çok yolu var çünkü ben günde çok km yapan biri değilim har hur kullanmam çukurlardan hep ya atlar ya da frenle geçerim bakımları 3 km bile kaçırmadan girerim en kalitelisi ne ise ondan koydurur ustayla da aramı iyi tutarım ben onu kollarım o da benim motorumu ne zaman gitsem SALLAMA iş yapmadan halleder beni memnun yollar...Motorumdan ses gelmez ne frenlerim öter ne istop ederim ne gıcır ses gelir ne yokuşlarda kalırım ne de düz yolda...Asla güneşe bırakmam hiç üşenmem bahçeye alır üstüne örtüsünü HERGÜN ÖRTERİM! haftasonu yıkar çok az da cila atarım kırmızısı biraz parlasın diye...HEr yola çıktığımda SHelle gider öne 28 arkaya 30 havasını basarım veya kontrol ederim.Har hur basmam çünkü biliyorum motorumu nerde ne yapacağnı devirli kaldırdığımda otomatik olmasına rağmen farkını anlar ona göre bileğimden gazı ayarlarım yani o bi motor değilde bi canlı gibi anlayış göstererek yaklaşırım çünkü o da ben kadar değerli ÜSTÜNDE BENİ YANİ CANIMI TAŞIYOR!
Bu yazdıklarımı zamanla ve yaşınızın vereceği ağırlıkla sizde anlayacaksınız ve unutmayın sonuçta bu motor 2 milyarlık bi motor parça kalitesi motor ömrü dayanıklılığı veya bazı konularda kadere kısmet olayları ÇOK DOĞAL !O yüzden motorunuzu Karşılaştırma yaparken (ki bence yapmayın) diğer zclerle yapın bilgi paylaşın veya bende bu böyle sende nasıl şeklinde yaparsanız emin olun pişman olmazsınız ama sen kalkıpta bi yamaha veya Honda Suzuki ile yaparsan vay be bu ne biçim mal TABİKİ DE dersin...!!!
Uzun lafın şimdilik kısası şudur beyler... ZC gerek görünüş Gerek BU klasmandaki diğer motorlar için MOTOR gücü veya Fİyat/Performans Olarak EN İYİSİDİR ! Büyük şanssızlığınız dışında öyle bi problemi yoktur genelde problem kullanıcılardan kaynaklanır....Çin malıdır bindin mi dökülür yolda kalır hatta yola bile çıkamaz diyenlere kulak asmayın!Öyle birşey yok sadece biraz daha nazik davranın ve yukarda anlattıklarımı uygulayın zaten MANTIĞI anlamışsanız problem yok demektir...
Kazasız Belasız Sürüşler...
arka koltuga sankı 300 kg bırı bınmış gıbı duruyo )
@@@ SKY-ZC- FOREVERR
OOOOOoooooo kardesim hosgelmissin yawf ne zamndir nerelerdeydin walla kendini ozlettin abicim , walla bizde tatillerdeydik ama hic senin gibi topici boslamadik yazdik 3-4 gunde bir de girebilir olsakta walla gidisin gibi donusunde cok deli olmus beahh o uzun zamanin acIsInI alircasina dokturmussun capcanli ZC topicine tecrubelerini walla yazIn bir cok yeni arkadas icin cok aciklayici olmustur herlde herkes okumali
heyyy ZC ciler bu arada *2 teker* dergisini alan warmi bakiim soz veripte donmek olmaz biz ZC cilerde ona gore kesin alin o dergiyi boylece hem elinizin altinda kendi motorunuza ait test gorusleri olur hemde yazlilanlari okuyup ne motor almisim beahh die koltularinizi kabartirsiniz ....
sky nerdeydın kardesım yaa sende bnm gıbı kaybolduncanlandıralım topıgı hadı olumune zc forever
bu alem böyle topik görmedi arkadaş baksana 35. sayfaya ulastık hadi bi 50 ye kadar cıkartalım sunu
sky abicim çok teşekkür ediorum sana çok acayip yardımcı oldun bana senin gibiler olduktan sonra bu topikde zc kullananlar ne yolda kalır nede başka bi problemle karşılaşır şu yaptığın açıklama bile olayı koparmş hiçbişeybilmeyen bile şu yazıyı okusun motoruna çok ii bakar bu yaptığın tavsiyeleri hep aklımda bulundurucam sadece sky a değil hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar sizler gerçek yardımsever bilgilerini paylaşan insanlarsınız...
bide arkadaşlar dier yazımda dediğim gibi gece şu kadaranınızın bi resmini çekinde bi koyun yha ütfen çok merak ediorum.
bnm kadrana park lambası taktım mavi:D acayip oldu sitede resmi var 19. sayfalara bak gorursun
'@SLIPKNOT
Kardes walla foto elimde yok amma sana sunu soliim gece gosterglerin gorunusu tek kelimeyle super. sahsen japon motorlardaki gibi cok guzel ve uyumlu renklerle bezenmis gosterge paneli gece kirmizi+mavi seklinde isik verior ve inanilmaz hos gorunuo bu konuda bi cekinden olmasin yanii gostergeler acisindan rahat olabilrsin...
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)