OOoo mustisas kardesim hayrli olsun ZC'n gle gule kllan insallah ufak tefek seylere kafayi takmassak ii olr , bu arada onderugur kardesim sanirim bende senin kadar eskiyim ayni tarh trafige cikis ve tIkIr tIkIr gidiooooo.....
Biliyorum ya adamlar motorlar yokmus gibi davranıyor ama biraz agırlıgını koyup trafikte bende varım dersen höt diye duruyolar
slm arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım ama bi zc kullanıcısı değilim ama olmayı düşünüyorum ama yakıtı sankı topiç i nerdeyse tamamen okudum herkes yakıt fazla diyo sanki ne dersiniz.
arkaaşlar bir de bisan pasific 125 ve monial zc arasında kararsız kaldım,ama aklım zc de , ah bi de yakıtı az olsa.
ben gezmeye düşgün bi insanım ve tam bir motor hastasıyım. o yüzden bana parası fazla olmuycak ama masrafta pek çıkarmıycak bi motor düşünüyorum...
@wolfowids
arkadaşım topicimize hoş geldin her ne kadar ZC ci olasanda artık bu topice yazarak bi ZC ci olmk için gerekli en büyük adımı atmış bulunuyrsun
dediğin eger doğruysa ben sana tek ve tek kelimeyle ZCCCC derim... nedenmi ,
1-150cc ve güçlü motoru(kesinlikleee fazla yakmıo kim demiş öyle sen bakma burda millet rodaj döneminde flnda motorları dogal olark fazla yakıo sor bana bakiim hiç fazla yakıo diommu hayır arkadaşım kafan yakıt konusunda tamamen rahat olsun hiç de fzla falan yaktıgı yokkk ki hadi dielim fzla yaksın 150 cc bir motordan ne bekleyebilrsinki yakıt harcaması olarak... o yüzden sakın bu gibi söylentilere kapılıpta motordan vaz geçme derim...
2-bisan daki 10 inchlik jantlar ZC mizde 13 inch gibi , bir scootera göre mükemmel boyutlara ulaşıyor..(özellkle bozuk zeminde sürdüğünde super bir konfor sağlıyor sürücüye)
3- 5500 devirde 9.2 gibi yüksek bir torku yakalayabilmek motora ara hzlanmalarda bisana göre oldukça bariz bir fark vede sürücüsüne de en az okdar zewk veriyor ki bu motorun performansı kendi clansmanlarına göre super.
4- bisan aldıgında bir süre sonra motor 70 km de takılı kalacakken sana bu motorda 100 km yi garanti ederim ki buda bu tip motorlara göre mükemmel bir seyahat hızı
5- ön ve ARKADA 2 disk frene sahip olup özellikle ıslak zeminlerde sürüşlerde sürücüsüne güvenli frenleme duygusu yaşatması...(bisanda arka fren kampana ısındığında etkisini yitiriyor)
6-büyük boyutları sayesinde maxi scooter sınıfına giren bir motor. uzunluk , genişlik bakımından bisandan çok daha büyük.
7- bizzat test ettim bence bir çin malına göre mükemmel yol tutuşa sahip ve frenlerıde bir o kadar etkili.
8-güçlü farlar ve gece çok hoş görünüm.... vs vs vs
9- bisana göre oldukça geniş lastikler.
herşeyden öenmlisi bunların hepsi sadece 1950 YTLLLL gibi böyle bir motor için oldukça ucuz bir fiyatla satışa sunuluo.. bu arada geniş lastikleride unutmayalım...
evet wolfowids bunları mondialle bir yakınlığım oldugundan yazmadım birz reklam gibi gözüktü ama , ben sadece ZC kullanıcısıyım ve sana motorum hakkındaki düşüncülerimi anlattım ki tüm bu anlattıklarımı buradaki tüm ZC cilerinde onaylayacagından şüphem yoktur bence böyle bir fiyata alınabilecek tek ve en mantıklı çin malı motor
walla yanlışım warsa düzeltinn (ZC moto club team)
haa bu arada unutuodum pasifice verceğin onca para farkınıda cebine at mutlu mesut motorunu sür....
farınız açık kaskınız takılı olsun...
az sadaka cok belayi def eder. h.s.
aramızda hoşgeldin wolfowids
hatta bende söyle bir örnek veriyim abimde 150rs var 3500 km'de yani rodaj coktan tamamlanmış ona rağmen benim 150zc daha 96 kmde rodaj söz konusu bile deil ondan az yakıyor (rodaj döneminde motorların çok yakmasına ragmen) bende anlam veremedim ama neden az yaktıgına sanırım bu eksozun bir faydası olabilir pek mantıklı gelmesede ama wolfowids emin ol zc az yakıyor dert etme .
Eee o zaman n dioruzz sag eller havaya ZC ciler burayaaaa
(ZC club)
walla burda super arkadasim gez istedigin kadar
sağolun arkadaşlar bende sizinle tanışmaktan ve sizin aranıza katılmaktan çok memnun oldum....
size başımdan geçen bi olayı anlatıyım kuzenim geçen ay bi bisan 125 lik aldı.1 ay oldu ve şu an 1025 km de falan ve bi günde 140 km falan yol yaptık beraber,2 kişi üzerindeyken hızımız nerdeyse 70 den hiç düşmedi ona rağmen km ye 63 ykr gibi bi rakamda yakıt harcadı...ama ben zc-yi ilk gördüğümden beri hastası oldum.benim kafamdaki kararsızlık sebebim çok gezmemiz.ben zc alınca 1000km yi 1 ayda yaparım.o yüzden yakıt beni kaygılandırıyo.ama galiba mondi alacam...çünki bisan sanki biraz ufak gibi,neyse verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.....
FLASH FLASH FLASHHHHH
TUM ZC cilere onemle duyurulur. Evet arkadaslar herkesein sorunu artik bitecek mondial 150 ZC ile ilgili tum bilmek istediklerinizi en yakin zamnda
(2 TEKER) dergisini alarak ogrenebilrsiniz. bugun aylik olarak takip ettigim 2 teker dergisini aldim. soyle bi sayfalari karistiriim dedimki bide ne goreimm
ZC150 test surusu dioooo , hemn yumuldum sayflara basladim okumaya motorlarimiz hakkinda cok cok gzel seyler soyluyorlar mesela henuz 150 km de ki ZC nin 100 km yaptigini cift disk fren sistemine sahip olan motorumuzun bir cok arabadan bile daha ii fren kabailiyetine sahip oldugu ve daha nicesii
simdi yapmak gereken tek sey yarin en yakin bayiiden kosup bir adet 2 teker dergisi almak veee motorumuzun test yorumlarini guzel guzel okumak .... ozellikle bu motor icin karar kilmak uzere olan WOLFOWIDS arkadasimizada siddetle bu dergiyi almasini tavsiye ediorumm herkese slmlar....
sağol kardeş en yakın zamanda bu dergiyi alacağım sağolasın...arkadaşlar biraz bahsedin kaç km desiniz.. ve şu an ki motor hakkına görüşleriniz neler bizleri aydınlatın biraz...
ya arkadaslar benim zc 140 km de bugun bi deneme yapim dedim dayandım 80 e zor cıktım kırmızı ışıklara yakalanmasam belki 85 i görürdüm deneyimli arkadaslar sizce durum normalmi
gayet normal arkadasim ama sen sen ol bidaha deneme birak sabret biraz 800 km lere dogru 80 civari gidersin rahatlikla... kafana takma hiz sorunu yok bence bu motorda...
ooo kardesim saol ya içimi rahatlattın ya 800 km cok deilmi :D su andada 60 65 le fln gidiyorum
bi sakıncası olurmu
@wolfowids
kardes walla motorunu alIosun ona ii bir rodaj yapiosun ve temiz kullaniosun peryodik bakimlarini aksatmiosun ve bu sekilde hic bir zamn hic bir sorun yasamassin , kesinlikle garanti verioum. aslinda su motorlara cin mali olarak bakmak cok yanlis. onlar aslinda tamamen mekanik parcalardir ve sen onu temiz tutarsan onun bozulmasi icin hic bir sebeb yoktur. mesela benim bi akrabanin 20 yasinda motoru war. ve tum kis o motor depoda yatti , adam yazin geldi ve gozumun onunde bakimini yapti ister inanin ister inanmayin ilk cevirmeye aldi motor. yani sonuccc her zmn dedigiz gibi sen motora bak oda sana bakar hic canInI sIkma...
wlalla mustisas kardesim , bende ilk aralar trafik sorun olmadikca 40-50 km civari suruodum sadece trafik akisi sorun yaratmaya baslayinca 60-65 e cikip kisa sure sonra kendime en uygun seridi secip tekrar 40-50 civarina iniodum.mesela ben 80 km ve civarina cikmaya 800km lerde basladim tabii onuda motoru zorlarcasina birden yapmiodum yawas yawas basiodumki motor ii acilsin... ha simdimi simdi seyir hizim ana yollarda 80-100 km arasi tabii ozel durumlar haric
tmm kardeşim söz bidaha yapmam
beni görcen varya motor manitam gibi paso siliyorum kasislerde sanki duruyorum o kadar yavas giriyorum kasislere artık abim arkamdan kufur ediyo
hani ön taraftan biryerden cik cik bi ses geliyo demiştim ya kask askınınsın civataları uzunmus içerde demire deyiyomus dun buldum onuda kestim o civataları biraz kısattım sorun halloldu
abii 80 yapsan90 yapsan n0olcak scooter bu kısa mesefeler ve acemıler ıcın abiii:D
kardes istanbul gibi trafikli bir yerde yaşıyorsan bazı durumlarda aldındaki aletin kaçabilmesi gerekir 90 - 100 istiyosak hep 90 - 100 gitcez diye birşey yok ama bazı durumlarda trafikteyken gercekten cok işe yarıyor zc benim ilk motorum deil trafige cok cıkmışlıgım var yani o yuzden bunları iyi biliyorum zaten dier motorcu arkadaslarda bilir
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)