ya birader o eksozu nasıl yaptırdın nerde yaptırdın kaça yaptırdın ama harbi super olmus
fakat dikiz aynalarını niye söktün
ya birader o eksozu nasıl yaptırdın nerde yaptırdın kaça yaptırdın ama harbi super olmus
fakat dikiz aynalarını niye söktün
o guzel resimleri bnde bi ZC ciyim dercesine koyupta ortaliktan kaybolan thick arkadasamizin daha fzla katilimlarini bkleriz hosgeldin thick aramiza.....
ben coktan vazgeçtim ve yakında kymco agility125 alıyorum motor 2300 ytl ve tayvan malı forumda aratırsanız millet yamaha bws den daha iyi diyor bu motora
slm arkadaşlar bende bi 150 zc kullanıcısıyım bu forum sayfasını motoru aldıktan sonra gzerken buldum ve gerçekten bana çok yardımcı oldu öncelikle bu forumda tecrubelerini, sorunlarını ve memnuniyetlerini paylaşan herkese çok tşk ediorum...
aslında ben motor konusunda pek bilgisi olmayan gazı werince giden 2 tekerlekli bi taşıt olarak biliodum ama motoru alınca daa iii tanımaya başladım ve motor sürmekten daha çok zerwk almaya başladım özellikle 150 zc modeli oldukça eğlenceli bi model bence tabi başka türlü düşünenlerde olabilir ben bu motoru sürmekten oldukçe zewk alıyorum tabi çok uzun süre üstünde oturunca belime kıramp girio bide bacaklarım uyuşuo:D ama olsun gülü sewen dikenin katlanır demişler
bu forumdaki herkes gibi bende motoru aldığımda ve daha sonrasında bir takım problemler yaşadım elbet biraz bahsetmek istiyorum
motoru ilk aldığım günü kesinlikle unutamam hani dedimya motordan anlamam die özellikle beni buldu sanki.... bayiyi aradım adam bana motorunun plakası çıktı gelip alabilirsin dedi ben tabi çok sewinçliiim atladım dolmuşa gittim bayiye motoru alcam dedim ok dedi adam işte biraz teknik bilgi verdi fazla hız yapma motoru fazla zorlama falan filan motora çok az bi benzin koydu we motoru uzun bi uğraş sonunda çalıştırmayı başardı çook mutlu oldum derken aldım motoru iş yerine gittim ( be akıllı benzin alsana motora ) akşam 9 gibi çıktım tükandan ewe gidiom bizimkiler beklio merakla derken ışıkta dururken bi anda motor stop etti noluo filan derken aklımı benzinin bitmiş olacaği geldi çektim sürükliiyeek sağa bastım bastım almııı umut yok mecburr petrole kadar sürüklücez zarzor güç bela wardım benzinciye tabi terden sırılsıklam olmuş bi şekilde abi dedim doldur depoyu sinirli sinirli adam şaşırdı filan doldurduk ben dua ediom çalışsın die bastım çalışmadı bastım çalışmadı bi daha bastım yok abi çalışmıo motor kafayı yicem ulan diom bendeki şu şansa bak motordan anlasam yureeime dert olmas serwisin tlf u wardı yanımda adamı aradım cepten saolsun bişiler tarif etti yaptım çalıştı güç bela ewe zor wardım yine tekrarladı yolda....
bu macerayı böle likle atlatmış oldum ertesi gün serwise gittim saolsun usta ilgilendi we halletti bi daha da böle bi problem olmadı
şu anda ufak tefek problemler dışımda hiç bi sorunum yok 60 ı hiç geçmedim ( 500 e kadar) sadece ön frenlerden bi ses gelio usta o sesede normal dio 750 km oldu ama hala geçmedi bi daha gidecem olmazsa...
şu ana kadar benim motorla ilgili hiç bi problemim yok desem yeridir beni hüç yarı yolda bırakmadı şehir içi dışı hiç farketmio 90 km yi geçmesede problem diiil gün geli 100 110 u de görürüm bence 2100 fiyata bakıldığında alınabilecek en mantıklı mortor rahat kişi bindiimde çekişinde bi problem olmuo gayet iii gidio yani lafın kısası ben bu motoru aldııma hiç pişman diilim herkese tawsiye ediyorum tabi zewkler farklı beyenmeende olailir aramızda
şimdilik yazacaklarım bu kadar aman kaskınız takılı yolunuz açık polisiniz az olsun
bu arada sago baba sana gerçekten çok geçmiş olsun yazdıklarını en başından beri okudum çok büyük talihsizlik işalla dertlerinden bir an önce kurtulursun ....
@ DARKSTORYSEA
oh oh oh ne guzel ZC cilerin sayisi nasida artio hosgeldin aramiza bol bol katilimlarini bekleriz bakma bu ara millet tatilde pek canli deil topic ama bayagi zc ci war yani istediginizi yazin walla illaha motorla ilgili olmak zorundada deil arada bi geyikte yapmak lazim deilmi yani hep motor olmaz dimi.....
su insanlar neden soyle topiclere giripte gereksiz seyler yazarlar burasi mondial topici ne ASLA ASLA dionki sen sanki altindaki cokmu kalite motor... oda cin mali birak cini daha yedek parcasi bile zor bulunan bi markayden ne die mondiali elestirirsin anlamadim.....
mustisas rodaj çok önemli motorun uzun ömürülü olması , gidişi , çekişi her yönden çok farkı var benım motorum 100cc iyi açtığım için 100 yapıyor normalde 80 i geçmiyor daha doğrusu açamıyorlar sende akıllı açarsan iyi gider gitmesi bi yana dayanıklı ve sağlam olur.Bilki bu çin mallarının %80 i bilinçsizce kullanılıpta arızalanlardır.
rodajIn dogrulugunu kanitlayayIm
arkadaslar bi cok ksinin de bildigi gibi rodaj denen laf aslinda 0 alinan bir motorlu tasitin(ki suanki otomabillerde teknolojik gelismelerden dolayi artik yok)
motor ve aktarma organlarindaki parcalarin henuz 0 ve asinmamis olmasindan dolayi kaynaklanan ve belli bi km ye kdar asinarak birbirine uyum saglamasi icin gerekli sureye denio rodaj ki bu sure icinde eger motoru zorlar yada belirtilen kurallara uymazsak o parcalar birbirine normal deil anormal bir bicimde alisiyorki bu durumda ilerde motora performans , max hIz , ve motor omru olarak geri donuo ve bu donus motor acisindan pek de iiye delalet deil haberiniz olsun ........................
eeee daha konu yokmu yaw biraz geyik fln yapsak ...
OZAN , SKY-FOREVER HEYYY sesimi duyan warmIIII nerdesiniz yawffffffff nere kayboldunuz........!!!!!!!!
tek kelimeyle artık inanıyorum çünkü gerçekten söylediklerin çok mantıklı thx
Ya evet bu forumda sadece bizmi kaldık nerde bu millet nerde bu devler
yardmci olabildeiysem ne mutlu bana
nyse millet gelene kadar bize dusuo heralde topici canli tutmak mesala basimizdan gecen ve unutamadigimiz anilarimizi mi anlatsak napsak acep hep motor hep motor olmz dimi daha fzla samimiyet lazm belkide ilerde ZC ciler cetesi kurar sokaklari feth ederiz haw ndn olmsn!!!
Arkadaşlar kusura bakmayın evde net yoktu özür dilerim Bende bir ZC ci olaraktan yanınızdayım
bunlarda gece resimlerii
arkadaşlar bir motosiklet sahibi olaraktan motorumun hiç bir arızası yok diyemem elbette olacak kul yapısı değilmi ? yalnzız bu motorlar çinde toplanıp gelseydi bukadar olmazdı oyuncak araba toplar gibi motosiklet toplamışlar bikeresinde yolda giderken arka disk balatasını tutan vidalar düştü ve sallana sallana götürdüm servise insan hayatı bukadar kolay mı ya ben ani bi firen yapınca olsaydı o olay ? kim verecekti bunun hesabını benim suçummu? plastiklerin işciliği yok gibi bişi toplayan adam maaş alıyor birde ondan helal yiyorsa aldığı parayı bişey demiyorum stop lambaların ve ön far kısmnın poşetleri üstünde takılmış ey mubarek hiçmi mantığın yok ? herşeye ramen memnunum motorumdan adam ettik ite kaka :D
bi arkadaş dikiz aynalarını neden söktüğümü sormuş : motor çok basit görünuyordu bisiklet gibi :Dsökünce daha oturaklı olacağını düşündüm
motorun görünmeyen özellikleri : havalı korna + yanıp sönen flaşör + pioneer Mp3 çalar , JBL GTO6507c'16cm mid tiz takımı , kendi el yapımım 4*22 watt anfi
bizim buralarda bu modelden sadece 3 tane var . neden bukadar az olduğunu bilmiyorum fiyatı olsa gerek
yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar , hayırlı paylaşımlar
Hepinize iyi akşamlar Motosikletleriniz kaç km oldu arkadaşlar döktürün bakalım merak ediyorum
Mondial 150 zc modeline açık hava filtresi gibi performans arttırıcı bir kit yapılabilir mi değişik bir hava filtresi var , arka tekerlek ise kendiden çamurluk koruması var , hani diyorum teker ile şasi arasına sığacak bir filtre uygulaması tabii koruması ile nasıl olur bu motora ???
bir de egzost için şu tip bir olay yapılmış...
http://www.youtube.com/watch?v=0LW7fn-mZxA
[CENTER][/CENTER][CENTER]Özgürlük iki teker üzerindedir...[/CENTER]
slm millet misafirperwerliğiniz için gerçekten çok tşk ederim
yaw şu anda ben 800 km deyim ön frenlerden gelen sesler biraz azaldı gaza da hafif hafif yüklenmeye başlıyorum artık!! yeter ama değil mi? :D
tabi bu iişin şakası yaw daha önce de yazdığım gibi motordan pek anlamam rodaj filan sadece bana ilk 500 km 60 i gçme dediler bende öle yaptım sheltox yeteri kadar açıklama yapmış zati
mustisas kardeş dediklerine katılıyorum mondiali olmayanlar gelip bura yazıo ondan sonra çekip gidiolar ama olmaz ki ayıp walla!!
neyse ben bundan sonra daha sık takılcam buraya hepinize iii sürüşler.....
merhaba arkadaşlar;
konuda yormların çoğunu okumaya çalıştım çünkü bende bi 150zc almak istiyorum fiyat ve görüntü olarak en uygunu o gibi görünmekte. anladığım kadarıyla motorun büyük bi ölçüde sorun çıkartmaması için sağlam kullanmak ve rodaj da dikkatli olmak önemli etkenler gibi görünüyo çoğunlukla daha ziyade 150 zat daha hoşuma gitti ama arada baya bi fiyat farkı var kaldiki daha önce hiç bi motor tecrübem yok onun için 150zc uygun olabilir kanısındayım. bugün gidip konuştuğumda bayi ile evrak ile plaka işlemlerini 1 günde halledebileceklerini ve anlaşmalı kurslada ehliyeti 100 ytl ye alabileceğimi belirttiler öncelikle şunu sormak istiyorum ehlietsiz kullanmak çok mu sakat bi durum? (100 ytl için pek baş ağrısı çekmenin bi manası yok ama ehliyet alana kadarda motorsu kalmak da gerer insanı) bide hiç bi tecrübem olmadığı için rodaj ayarlarını nasıl yapabilirim aldığımda? paylaşabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar şimdiden teşekkürler...
Patatoma, ben motor almayi dusunuyorum. Kredi, borc harc, birikmis vs. derken istedigim model bir motosiklet almam hic zor degil. Hemen yarin bayiye kosturabilirim. Ama birkac gun once ehliyet kursuna yazildim. Yil sonuna kadar ancak lisansi cuzdanima yerlestirmis olacagim. Arada 3 bucuk 4 ay gibi bir sure var ve beklemeye deger oldugunu dusunuyorum. Ehliyetsiz kazaya karismanin, basinizi belaya sokmanin otesinde trafige cikan bir surucu, diger butun insanlarin emniyetini lisansi olmayan birisi olarak tehlikeye atmak kesinlikle kabul edilir birsey degil. Motosiklete cok hakim olabilirsin, iyi surebilirsin ama ehliyetin yoksa kusura bakma trafikte bir hic olursun. Trafige kapali alanlarda surus becerilerini arttirici calismalar yapabilir ya da surus zevki almak adina turlayabilirsin. Trafik soz kunusu oldugunda 2 teker uzerindekiler hep 4 teker suruculerine kizarlar. Yolda fark edilmemekten, onemsenmiyor, kaale alinmiyor olmaktan yakinirlar. Madem 4 teker suruculeri trafikte bazi kurallari hice sayiyor, motosiklet suruculeri iyi birer ornek olmaya calismali. Ulkemizdeki trafik bilincini arttirici calismalar yapmak varken, "Ehliyetsiz olur mu bir sure acaba?" seklinde cumleler sarf ederek bu konulari tartisiyor olmamiz cok vahim bir durumdur. Bunlari coktan asmamiz lazim.
= = = Be Aprilia racer! = = =
arkadaşlar yeni üye oldum bende 150 ZC almaya karar verdim 31 sayfayıda okudum şuan'a kadar yaşanan problemlerin pek büyük oldunu sanmıyorum kim ne derse desin alıcam bu motoru
kesinlikle haklısın bu konuda zaten bende motor hakimiyetim hiç yok denecek kadar az ara sokaklarda falan zaten kendimi geliştireceğim ama bulunduğum bölgede tam ilek cadde üzeri yani polisler falanda kaynıyo bazen o anlamda sordum çok önemli mi diye ama kesinlikle haklısın hemde acemi biri olarak zaten ehliyet almadan asla uzun bi yola çıkmamda bi an önce binebilmek için heves işte..
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)