Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    emreakyol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ---waiting---
    arkadaşlar resimdeki turbo felan değildir. sadece turbolu araçlara takılan blow off valvenin elektiriklisi yani hoparlör gibi fakat turbo şeklinde. onun amacı çufff sesi çıkarmaktadır. ilana dikkatli bakarsanız blow off valve yazıyor. yani turbo felan değil..

ayrıca turbo takmak o kadar basit bir iş değildir. motorun komple ateşleme sistemi ve karbüratörü elektronik beyine kontrol edilmeli yani yeni nesil arabalar gibi eğer böyle yapmazsanız turbo devreye girdiği zaman motor fakir karışıma düşer ve boğulur. tabiki bu işlemler içinde bir zc parası gözden çıkartılmalı.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:38 ----------

Alıntı yusufcan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    beyler bilgiler için çok sağolun jantları bu hafta boyamayı yada boyatmayı düşünüyorum ön farlar o şekilde kalack bu gün konuştum 120 lira gibi bi fiyt söyledi xenon artı mercek yapmaya bi emre arkadşıma sorum olacak bu arka tarafın ledini nasıl yaparım yardımcı olursan sevinirim yapacklarım şunlar kısmet olursa güzel bi egzos yaptırıyorum jantlar altın sarısı gri 150 zc örnek alınmıştır :D arka tarafı emre yardım ederse led ve siyah yapma buda mavi 150 zc den alıntıdır :D teşekkürler şimdiden
    arka stop led yapmak için stop komple sökersin kağıtla yansıtıcının kalıbını kesersin sonra bu kağıt şeklinde delikli levhaya ledler dizilir ve uygun dirençlerle bağlandısı lehimlenir. daha sonra bu devreler silikonla farın içine yapıştırılır. far camı kapatılır ve en son siyah stop boyasıyla boyanır. tabi bu benim yaptığım ve biraz daha zor ama iyi tarafı istediğiniz şekilde dizebiliyorsunuz. bazı arkadaşlar led şerit alıp düz bir şekilde döşediler ama elektronik bilgin varsa bnm gibi yaparsan daha iyi farklı olur
    If you touch my bike, I'll touch your girl.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    Alıntı emreakyol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar resimdeki turbo felan değildir. sadece turbolu araçlara takılan blow off valvenin elektiriklisi yani hoparlör gibi fakat turbo şeklinde. onun amacı çufff sesi çıkarmaktadır. ilana dikkatli bakarsanız blow off valve yazıyor. yani turbo felan değil..

ayrıca turbo takmak o kadar basit bir iş değildir. motorun komple ateşleme sistemi ve karbüratörü elektronik beyine kontrol edilmeli yani yeni nesil arabalar gibi eğer böyle yapmazsanız turbo devreye girdiği zaman motor fakir karışıma düşer ve boğulur. tabiki bu işlemler içinde bir zc parası gözden çıkartılmalı.
    bilen birinden cevap gelmesi iyi oldu...
    az daha manifoldu zc yapacaktık...

Motosikleti
    ---waiting---
    Alıntı -unnamed- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bilen birinden cevap gelmesi iyi oldu...
    az daha manifoldu zc yapacaktık...
    turbo işini ben geçen yaz çok ciddiydim hatta birkaç parçayla bilgi verim gözü kestiren yapsın

öncelikle dizel bir aracın sağlam çıkma turbosu 300tl-600tl
    megasquirt beyin ve tesisatı 1000tl civarı
    tek noktalı beyine uygun enjektör 200tl
    yuksek basınçlı yakıt pompası çıkma 100tl
    işçilikte bi 500tl verirsiniz.

ben turboyla beyini arkadaşımdan bulmuştum fakat ilerleyen zamanda motorun silindiri ve krankı basınca dayanamıyacağını düşündüğümüz için vazgeçtik ama illa yapılcaksa daha dayanıklı seramik piston ve krank kullanılırsa neden olmasın

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selamlar, acemi bir arkadaş için scooter düşündük de. acaba bu marka-modelden memnuniyetsizlik ve memnuniyetinizi kısaca belirtebilir misiniz?
    son hız nedir?

şimdiden teşekkürler
    7650 kmdeyim. normal bakımları harici pek masraf çıkarmadı. birer kere buji, hava filtresi ve manifold hortumu değiştim. 1500de bir castrol power1 scooter yağı koyunca, her 500 kmde bir hava filtresine hava vurunca sorun olmuyor. her ne kadar ustalar çırak seviyesinde olsa da idare eder. 10 lira işçilik verip heryerine baktırabiliyorum.

bu motorla günde yaklaşık 50 km yapıyorum. mesela bu gün 52 km yaptım. şehir içi için çok güzel. bunun 40 kmsi artcılı ve duble yoldaydı. artçılıyken yokuşlarda 70 kmye kadar düşüyor. düzde 80-90 km. 80den sonrası hızlanma yavaşlıyor ama son hız 90 km unnamed kardeşimin de dediği gibi. kilometreye 11-12 kuruş yakıyor. parça fiyatları ucuz ve egzoz burçlarıyla fren takozları harici malatyada bile bulunabiliyor.

egzoz gerçekten sorun. bunun nedeni de bu motorun 2006-2007 üretimi olması ve üstündeki hareketli esnek lastik parçaların (mesela takozların) miyadını doldurmuş olması. mesela benim manifold hortumu yırtılmıştı. fren kaliperlerinin takozları da öyle. bunları değişirsen güzel motor. 1-2 tllik parçalar zaten.

şu an malatya bayisinde 0 kmsi 1640 tl.

ceyhun1982 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 150zc
    hava filtre girişinden yuksek hava basmak faydalı olcak gibi geliyor ?

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    Alıntı ceyhun1982 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yüksek hava basınca ne olacak onu çözemedim ben..
    değişen birşey olmayacakki...
    ki sadece hava basman yeterli olmaz...
    bütün iş varyetrde bitiyor diye biliyorum...
    o az güç verdikten sonra tekerleğe ne yaparsan yap farketmiyor...

Motosikleti
    Alıntı yusufcan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    beyler bilgiler için çok sağolun jantları bu hafta boyamayı yada boyatmayı düşünüyorum ön farlar o şekilde kalack bu gün konuştum 120 lira gibi bi fiyt söyledi xenon artı mercek yapmaya bi emre arkadşıma sorum olacak bu arka tarafın ledini nasıl yaparım yardımcı olursan sevinirim yapacklarım şunlar kısmet olursa güzel bi egzos yaptırıyorum jantlar altın sarısı gri 150 zc örnek alınmıştır :D arka tarafı emre yardım ederse led ve siyah yapma buda mavi 150 zc den alıntıdır :D teşekkürler şimdiden
    plakayı sök, plakalığı sök. zaten orada arka farın bağlantılı olduğu vidaları göreceksin. onları sökünce far elinde zaten.

ben şerit led alıp yapacağım ama vaktim yok. yazın anca yapabilirim ama planım şu:

iç aynayı söküp şerit ledleri önceden hallettikten sonra sinyal kısımları için bir sinyal bir fren dizmek. fren kısmı için de alttan başlayarak iç içe v harfi şeklinde bir fren bir park koymak. sonra bu ledleri farın içine bırakıp silikonu basmak.

ben böyle yapacağım, emreakyol'un dediğini benim gözüm kesmiyor .

Motosikleti
    ---waiting---
    istediğin kadar hava bas hiç bir şeye yaramaz çünkü karbüratörler değişken ayarlı olmadığı için motor boğulur. örneğim hava filtresini sök iki gaz ver bakalım motor devir alcakmı

Motosikleti
    mondial 150zc
    turbonun çalışma sistemi manifotdan çıkan havayı basınçlı olarak turboyu çeviriyor buda motora yuksek güçte basınçlı hava girişi saglıyor tabi turboda + olarak interkoler den geçirdigi için soguk ve yuksek basınçla karburotören hava giriyor buda ateşlemeyi güçlendiriyor zc nın hava filtresi az tıkansın motor bayılıyor bu hava artarsa + katkı saglar bence

Motosikleti
    hızlanmasına bir katkı sağlamayacağı kesin..
    yada son hızını değiştirmeyecek motorun..
    önemli olan kısmı varyatör kısmı...
    bununla alakalı şu linkteki adamla bir görüş derim...
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...ans-kiti/detay
    jcosta, malossi gibi marka varyatör kiti mi satıyor bu adam? kadıköy motorda hazır kitler var. fiyat da benziyor.

Motosikleti
    mondial 150zc
    bi şekilde denicem bunu

Motosikleti
    ---waiting---
    Alıntı maxi97 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    plakayı sök, plakalığı sök. zaten orada arka farın bağlantılı olduğu vidaları göreceksin. onları sökünce far elinde zaten.

ben şerit led alıp yapacağım ama vaktim yok. yazın anca yapabilirim ama planım şu:

iç aynayı söküp şerit ledleri önceden hallettikten sonra sinyal kısımları için bir sinyal bir fren dizmek. fren kısmı için de alttan başlayarak iç içe v harfi şeklinde bir fren bir park koymak. sonra bu ledleri farın içine bırakıp silikonu basmak.

ben böyle yapacağım, emreakyol'un dediğini benim gözüm kesmiyor .
    asıl iş bnm gibi yapmak zaten yoksa herkez şerit ledi istediği gibi koyar hadi şeritlerle yuvarlak desen yapinda görim ben sizi

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:07 ----------

jcosta, malossi gibi marka varyatör kiti mi satıyor bu adam? kadıköy motorda hazır kitler var. fiyat da benziyor.
    adama mesaj attım ama cevap vermedi tahminim face ilan

Motosikleti
    Alıntı emreakyol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    asıl iş bnm gibi yapmak zaten yoksa herkez şerit ledi istediği gibi koyar hadi şeritlerle yuvarlak desen yapinda görim ben sizi

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:07 ----------

adama mesaj attım ama cevap vermedi tahminim face ilan
    dediğim gibi jcosta gibi markaların 12 ağırlıklı varyatör kitleri var. motor sürekli yüksek devir istiyor. buna bağlı olarak performansta ve benzin sarfiyatında da artış oluyor.

Motosikleti
    ---waiting---
    dediğim gibi jcosta gibi markaların 12 ağırlıklı varyatör kitleri var. motor sürekli yüksek devir istiyor. buna bağlı olarak performansta ve benzin sarfiyatında da artış oluyor.
    artık j costaların bile taklitleri çıktı zaten duymuşundur öbür forumdan

Phantom264 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR250R TriColor Cibcib*
    selam millet dün motoru aldım servisten

bugün ve dün gezerken farkettimki motorda hızlanma konusunda veya diğer konularda sorun yok ama sesi bi farklı geldi :s sanki daha tok geliyor sesi :s

psikolojikmidir yoksa bi durum varmıdır?

İyi forumlar
    Gaza gelme. Gaza getirme. TriColor

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    Bu frrco yada malossi kitlerden taksak yardimi olur mu motora?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:29 ----------

birde nasil temin ederiz bu aletleri fiyatlari oldukca ucuk(:

Motosikleti
    Mondial 151 RS, Mavi -08
    Alacagin agirliga bagli o. 151 RS'lerde orjinal agirliklari 16g, haddinden fazla, bunu söyle 13-14g seviyesine dusurursen motora negatif bir yan etki yapmaz diye dusunuyorum cunku benim motor duz yolda tam gaz acik sadece 6400Rpm ceviriyor. Belki 13-14g sana uymayacak, daha agir veya hafif agirlikalar gerekecek ve bundan dolayi deneyerek optimal agirliklari bulursun

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:36 ----------

Alıntı Phantom264 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

bugün ve dün gezerken farkettimki motorda hızlanma konusunda veya diğer konularda sorun yok ama sesi bi farklı geldi :s sanki daha tok geliyor sesi :s

İyi forumlar
    Senin ZC aska gelmistir

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:38 ----------

turbonun çalışma sistemi manifotdan çıkan havayı basınçlı olarak turboyu çeviriyor buda motora yuksek güçte basınçlı hava girişi saglıyor tabi turboda + olarak interkoler den geçirdigi için soguk ve yuksek basınçla karburotören hava giriyor buda ateşlemeyi güçlendiriyor zc nın hava filtresi az tıkansın motor bayılıyor bu hava artarsa + katkı saglar bence
    Arkadasim turbonun yuzeyden calisma sekli öyle. Bizim bu motorlarin cani ne ki turbo takasin, yanlis anlama beni ama 150cc'nin egsoz gazi cikma araba turbosunu yeterince yuksek hizda ceviremez ki hava cekebilsin icine. Turbo buldun diyelim, ona bir sekilde sogutma sistemi uygulaman lazim, intercooler takman sana bir ZC parasi daha cikarir buyuk ihtimal, yag ile sogutmaya kalkarsan buyuk bir yag sogutucu lazim olacak sana yani bunlarin hepsi para para para. Istersen sana turbo islemi yapilmis bir GY6 150cc motoru link atiyim, sana sunu söyleyim ki parasinin kurus hakkini bile vermiyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:48 ----------

aga net bir şey bilmiyorum...
    %30 artıştan bahsediyor ilan sahibi ara görüş istersen...
    turboya o kadar para vereceğine buna ver daha işe yarar...,
    O ilandaki %30 artis sana yemin ederim sallamasyon. Bir variatörden %30 artis alamazsin Motorun hizi artar ama %30luk bir seviyede degil.
    "Some see things as they are, and ask why?
    I dream things that never were, and ask why not?"

Motosikleti

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:29 ----------

birde nasil temin ederiz bu aletleri fiyatlari oldukca ucuk(:
    scooturk.nette kadıköy motor adlı bi kullanıcı var ve kadıköy motorun sahibi sanırım. hemen cevap veriyor. x9 250ler için 200-250 tl gibi bir rakamdı sanırım.

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    Alıntı Phantom264 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

İyi forumlar
    herşey normal ses farklıysa pisikolojik olma ihtimali biraz fazla ama duymak lazım bi:D
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    eyvallah beyler...
    maxi benim üyeliğim yok scooturk e bir sorsana söylediğin adama bi zc için ne fiyat verir?
    sana zahmet...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)

Bu Konudaki Etiketler