Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    emreakyol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ---waiting---
    Alıntı maxi97 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    italyan ve japonlara baktığımda hem alırken hem de kullanırken çok masraflılar. bir bakımı 200 tl olan motoru bir devlet memuru olarak kullanamam. her zaman söylediğim gibi, motorumdan memnunum ancak adam gibi bir servis bulamadığımdan motor erkenden emekli olacak gibime geliyor. en kötü ihtimal motoru otobüsün dibine koyup istanbul kadıköy motora götüreceğim.

kilometre 7600 oldu.
    bakımını sende benim gibi kendin yap. geçen gün motorda titreme vardı açtım varyetörü bilyeler az bi şey aşınmış aldım 9 liraya değiştirdim hemen. hazır açmışkende debriyajımın balatalarınıda zımparaladım kayışı kontrol ettim ve kapadım. daha sonra marş motorunun ordan yağ kaçırıyodu onuda söktüm contasını değiştirdim ayrıca sıvı conta sürüp kapadım şimdi allaha şükür hiçbir sorunu yok. artık benim hobim pazar günleri motor söküp toplamak oldu
    If you touch my bike, I'll touch your girl.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    emre alacağım 500 lük makinenin hep arkasını göreceksin buna emin ol(:

Motosikleti
    ---waiting---
    Alıntı -unnamed- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    emre alacağım 500 lük makinenin hep arkasını göreceksin buna emin ol(:
    bırak bu işleri alınca göricezz kim kimin plakasını ezberliyo ...

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    Alıntı emreakyol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bakımını sende benim gibi kendin yap. geçen gün motorda titreme vardı açtım varyetörü bilyeler az bi şey aşınmış aldım 9 liraya değiştirdim hemen. hazır açmışkende debriyajımın balatalarınıda zımparaladım kayışı kontrol ettim ve kapadım. daha sonra marş motorunun ordan yağ kaçırıyodu onuda söktüm contasını değiştirdim ayrıca sıvı conta sürüp kapadım şimdi allaha şükür hiçbir sorunu yok. artık benim hobim pazar günleri motor söküp toplamak oldu
    varyatörü havalı tabanca olmadan nasıl söküyorsun? ben sökemediğim için servise değiştirtmiştim. şu debriyaj balataları nasıl taşlanıyor?

başka bir forumda okuduğuma göre motordaki titreşimi bu debriyaj kısmı yapıyormuş. titreşimi engellemek için bu dediklerinle beraber varyatörü güzelce yıkamak gerekiyormuş...

marş motorunun oradaki conta demek ki herkeste sorun. beni geçen bayramda öldürüyordu neredeyse. arka fren komple yağ olduğundna kırmızıda geçmiştim.

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    maxi bu kadar ilgileniyorsun malzeme al müdür...
    inanıyorum malzemen olduktan sonra servisinde sen olursun....

Motosikleti
    ---waiting---
    Alıntı maxi97 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    varyatörü havalı tabanca olmadan nasıl söküyorsun? ben sökemediğim için servise değiştirtmiştim. şu debriyaj balataları nasıl taşlanıyor?

başka bir forumda okuduğuma göre motordaki titreşimi bu debriyaj kısmı yapıyormuş. titreşimi engellemek için bu dediklerinle beraber varyatörü güzelce yıkamak gerekiyormuş...

marş motorunun oradaki conta demek ki herkeste sorun. beni geçen bayramda öldürüyordu neredeyse. arka fren komple yağ olduğundna kırmızıda geçmiştim.
    önceden havalı tabancamı vardı varyetörün hava kanallarına çekicin ince kısmını sokup debriyajada sapını denk getiriyosun lokma anahtarıyla söküyosun debriyajıda arka frene basarken tine lokmayla açılıyo. hatta forumda bile benzerlerini yapan var.
    http://www.motosiklet.net/forum/mt-k...ti-buyrun.html

marş motoruna sıvı conta sürmediğin sürece her hafta yağ kaçırır ne kadar değiştirirsen contasını değiştir

asıl iş varyetörü sökmede değil ayak marşını yerine takmada ama 2 denemede buldum biraz kafa yordum tabi

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    yav matkapın ucuna aksak lokmayı olmazmı?

Motosikleti
    ---waiting---
    yav matkapın ucuna aksak lokmayı olmazmı?
    önemli olan varyetörü sabitlemek matkaptaki darbeli özellikle havalı aynı değil onun için vida yalama olur

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    sökmeye niyetim yoktu zaten(:
    bizim cevdet abininde çoluk çocuğu var(:

Motosikleti
    ---waiting---
    sökmeye niyetim yoktu zaten(:
    bizim cevdet abininde çoluk çocuğu var(:
    gerek yok cevdet abiye bi pazar beraber ter atarız kötümü olur

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    aga yollarda serinlesek daha iyi olmaz mı?
    bulaştırmayalım elimize yağı urganı(:

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    sohbet odasına hoş gemişiniz:D
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

Motosikleti
    ---waiting---
    aga yollarda serinlesek daha iyi olmaz mı?
    bulaştırmayalım elimize yağı urganı(:
    ben onada çare buldum sen rahat ol evde 2 kutu doktor eldiveni var ameliyata hazır ol istediğin zaman

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:34 ----------

Alıntı alper150zc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sohbet odasına hoş gemişiniz:D
    sen hoşgeldin biz burdaydık aklına takılan soru varsa sor sende

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    hep merak etim bu zc nin bi ömrü varmıdır ya kaçta biter bunun motor 32binde skyforever var ama 40bini gömermi acep :D
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    emre anladım seninle yarışılmaz...
    direk sonuç ilişkisine giriyorsun(:
    ben iyi geceler dileyim aradan çekileyim(:

Motosikleti
    ---waiting---
    Alıntı alper150zc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hep merak etim bu zc nin bi ömrü varmıdır ya kaçta biter bunun motor 32binde skyforever var ama 40bini gömermi acep :D
    o motor yaptırdı yani motoru sıfırlandı diye biliyorum hatta geçen gün 151rsye takmıştı herşeyi değiştirdik gitmiyo diye

emre anladım seninle yarışılmaz...
    direk sonuç ilişkisine giriyorsun(:
    ben iyi geceler dileyim aradan çekileyim(:
    olurmu ole şey herşey vakti gelince gezeriz. önce motorları yapalım neymiş karın ağrısı öğlenelim sonra gönül rahatlıyla yola çıkarız hatta bu hafta sonu bana uyar

sky_forever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Evet ben silindir yenilemiştim 30binde yağ kaçırıyodu falan..

Rs tesistaı komple oturdu ama tabi o motorun sahibi vardı alamadım..

Onun silindirini taktık falan biraz daha farketti..

Ya 40binde görür bence belki 50 bile çünkü silindir değiştricince geriye çok büyük birşey kalmıyo diğer parçalar zaten değişioda gereği yok bence 150 cc bir aleti 50bin km kullanmanın...

Nasıl yok diceksiniz zaten artık hem akı bokunu geçmiş oluyo hem ihiyaçlarınızı karşılamıyor.. farklı aletler farklı tarzlar çekiyo istiyor insanın canı..

Mesela ben artık zevkle binemiyorum motora..sizleri okuyorum heryerine ışık parlaklık müzik neler yaptılar şunca zamandır ha keyiftir tavbiki birşey demiyorum sizlere ama ne bileyim..

Açıkçası çok anlamlı gelmiyor zcye yapılan yatırım çünkü çapı belli bir makina..getirip götürmek dışında size sunacağı hiçbir + yok!!

Ha bu topic ne bileyim bir fazer bir transalp veya dragstar falan topiciği olsa o aletler gidip gelmenin dışında bir dünya şey veriyor..

Ha şu gün kapıma 500 xciting koysalar evet güzel alet çok daha hızlı çok daha kaliteli güvenli ama bir ay gezin yine alışıp monotonlaşıp sonu gelmez ya..

Ha nevar şu var kapımın önünde bahçemde hala parlatabildiğim getirip götüren büyük bir sorunu olmayan ALLAHA şükür bir scooterım var..Alışverişe gidiyorum özel işlerimi görüyor ama akşamleyin çıkıpta sırf gezmek için bodruma veya buralarda gezmiyorum çünkü o şevk ve gerekte değil motor istediği kadar parlasın güzel gözüksün veya kaba tabirle ŞEKİL olsun ama..

Araştırıcak çözülmeyecek bir yanıda kalmadı..Olayı belli bir scooter işte..Ama boru değil beni 31bin kmdir gezdiyor sayısız hatıram var çok kahrımızı çekti parasını da çıkarttı ama öğrendim ki bu tarz aletleri benim gibi yüksek kmlere kadar TUTMAK MANTIKLI DEĞİL!!!!

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    31 000 kilometre az buz değil. parasını hayli hayli çıkarmıştır. izmirde dolmuş kullansan her biniş 1.5 tl. o dolmuş 10 kilometre yol alsa toplamda 3100 kere dolmuşa binmiş olacaktın. 4600 tl ediyor. hayli hayli parasını çıkarmış durumda.

motordan soğuma bende de başladı. servisin saçmalıkları ve motorun gücünün az olmasının yanında bu forumda başlık başlık gezerken yeni motorları görünce zcden ister istemez soğuyorsun. şu anki imkanlarım dahilinde zc iyidir diyorum.

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    ben şu ekzoz muhabbetini hallettikten sonra birşey yapmayı düşünmüyorum...
    bir tek lama ile aparat yapacağım....
    bugüne yetişmedi yarın inşaAllah onuda hallettinmi son uğraşım olacak...

Phantom264 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR250R TriColor Cibcib*
    selam millet ya ben bu motoru servise nasıl götürcem yaa abi yolun bir kısmı yokuş aşağı orası iyidie zor olan kısmı yokuş yukarı off offf offff
    Gaza gelme. Gaza getirme. TriColor

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)

Bu Konudaki Etiketler