Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    uzun zamandır internete giremedim herkese selamlar.

elazığa giderken istanbuldan 4 tlye aldığım 2 yan çanta çok işime yaradı. size de tavsiye ederim. valizlerin el askılarını birbirine selenin dbinden bağlayıp omuz askılarını da kuyruğa geçirince kımıldamıyor. tavsiye ederim.

motoru elazığ mondial servisine götürdüm, subap ayarı yaptı ama pek emin değilim. bazen 5500 devirde takılıyor gibi. gri küçük metal bir cetvelle subap ayarına baktı.

dediğine göre egzoz subabı 7400 kmdir kapalıymış. haklı gibime geliyor, çünkü sürüşümde bir farklılık olmamasına rağmen motor kilometreye 14 kuruş yakarken kilometreye 11 kuruşa düştü.

ama şöyle bir sorun var, hız göstergesinin turuncu imlecinin milini kırdım ve hızımı göremiyorum. göstergeyi açacak zamanım da olmadığından hızımdan emin değilim. gezerken etrafta citroen c4 de bulamadığımdan hızımı sadece devir göstergesinden tahmin ediyorum.

sonuç olarak motor rahatladı.

motorumdaki sorunlar; bazen 5500 devirde hızlanmıyor gibi. göstergemin voltmetresiyle benzin göstergesi de bozuk. hız mili kırık. geçenki kısadevre yüzünden arka çantaya yaptığım sinyal stop parf ve fren tesisatı da yandı. hepsi kendi hatam.

gösterge ise 70 tl. göstergeye ışık takacak arkadaşlara tavsiye, şeritleri önceden yapıp normal deliklerinden geçirip el yordamıyla sabitleyin. göstergelerin içini açmayın.

@emreakyol: bizim arka amortisörleri ybr amortisörleri ile değiştin sanırım, nasıl oldu? çok şey farketti mi?

@ysfb: yağla uğraşma bence. yağını kendin götür adama da 5 tl ver tüm vidalarını da sıktırt. arada hava filtresini de temizlettirirsin. kaporta sorunun için de 20 kiloluk bulaşık deterjanı bidonlarını ihtiyacına göre kes. metal plaka al ve ısı kaynağıyla metalleri ısıtıp bidonla kaportayı birleştir. böyle bir kaç yerden puntolama gibi metaller yardımıyla kaportayla plastikleri birleştir. en son da boyama yaparsan sorunundan kurtulursun. otomobillerde tampon tamiri böyle yapılıyor.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    daha yolun başındasın phantom..
    kafaya fazla takma derim...

Motosikleti
    150 zc Gitti...
    zaten hep öyle denk gelir.. benim bayram öncesi krank komple değişmişti. 200 lira masraf yapmıştım. bayrama yetişti ama bende binecek tat kalmamıştı. bi ara satacağım dedim bi hafta içinde önce gaz teli koptu sonra piston iğnesi düştü. :D ama çok şükür 2 3 aydır sorun yok. şuan plakasız geziyorum o kadar:D bunada razıyım

Phantom264 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR250R TriColor Cibcib*
    Ya tam ısınıyorum motora oh diyorum sonunda rahatım pat birşey çıkıyor :D bir tat ala ala binemedim yah :D

Beyler ben şimdi bu motoru servise nasıl götürürüm sizce? yaklaşık 15km ve motor çalışınca koku falan yapıyor Allah korusun yanar falan o yüzden ne yapacağımı bilmiyorum :(
    Gaza gelme. Gaza getirme. TriColor

Motosikleti
    Alıntı Phantom264 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya ben kafadan 1oo lira gider diyorum ama hayırlısı artık :D

Abi kafayı yicem yaa tam arkadaşla bi sahil havası yapalım dedik ulan olcak şeymi bu of :(
    gaz yememe motorun durması (sesinin kesilmesi) gibi oluyorsa manifold hortumun yırtılmış olabilir. sela altı bagajının orada 2 vidayla tutturulmuş bi kapak var onu aç, karbüratörü göreceksin. karbüratörden öne doğru giden siyah boruda çatlak var mı ona bak. orası açıkken gaz verirsen çatlak olan yer kendini belli eder.

Motosikleti
    150 zc Gitti...
    teşekkür ederim maxi. İşte interneti bu yüzden seviyorum. sorunuma birkaç çözüm bulunuyor hemen.

Phantom264 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR250R TriColor Cibcib*
    sağolasın maxi yarın gündüz gözüyle bir bakayım oralara :(
    Gaza gelme. Gaza getirme. TriColor

emreakyol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ---waiting---
    ben amörtisörleri felan değiştirmedim arkadaş benim motoru sürdü çok beğendi arka amörtisörleri bende dalga geçtim benimkileri al o zaman diye bugun sadece ön amörtisörler 7cm alçaltıldı arkalar zaten en aşağıda bide ben olunca yere sıfır gidiyoruz ole
    If you touch my bike, I'll touch your girl.

Motosikleti
    150 zc Gitti...
    he birde arkadaşlar cumartesi günü kağıthaneden kadıköye heralde yaklaşık 15 km mesafe var giitm motordan zırıl zırıl ses gelmeye başladı. işte birkaç saat işim vardı onu hallettikten sonra tekrar yola çıktım ses kesilmiş. kadıköyden bostancıya oradan da direk kağıthaneye geldim eve gelmeme az bir yol kalana kadar ses yoktu sonra yine ses gelmeye başladı. yokuş çıkarken zorlanmaya başladı. bu normal mi. mesela şuan öyle bir ses yok bu akşam hatta dimdik rampa yı iki kişi çıktım birşey olmadı. birgünde bu kadar yol yaptım diyemidir

Motosikleti
    @ysfb: egzoz ve ya arka fren kaliperidir. takozları ve burçları değişince ses kesiliyormuş ama piyasada bu plastik parçalar yok. genelde günde 60 kilometre yapıyorum. bende de o ses var ve bu iki yerden geliyor.

@emreakyol: geçen ybryi incelediğimde iki motorun da amortisörlerinin çok benzer olduğunu gördüm. uyarsa ileride amortisör patladığında ybr amortisörü (ve ya amortisörü güzel bir motordan) takabilirim.

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    Alıntı Phantom264 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sağolasın maxi yarın gündüz gözüyle bir bakayım oralara :(
    naptın olm motora :D g.olsun yanık kokusu neyden gelir anlayamadım ama 100tl lik bişey olcanı sanmıyorum vede küçük sorunlara alış zc iyi güzel gider gider tam oh dersin yada ibşey heves edersin güm arıza
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    bu mondialden aldığım ders;
    ne kadar temiz bakarsanız bakın, yinede ben sorun çıkartırım diyor...
    sorunsuz istiyorsanız ya italyan yada japon alın diyor...

Motosikleti
    Alıntı -unnamed- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu mondialden aldığım ders;
    ne kadar temiz bakarsanız bakın, yinede ben sorun çıkartırım diyor...
    sorunsuz istiyorsanız ya italyan yada japon alın diyor...
    çözmüşün işi aga ama bide şu var ne kadar ekmek okadar köfte yada ucuz etin yağnisi diyelim yinede bizi bu fiyatlarla motorla tanıştıran mondiale sevgim sonsuz en kral çinli mondial:D
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

Motosikleti
    150 zc Gitti...
    egzoz zaten değişecek.umuyorum ki motorda bi problem olmasın yoksa kaldır at gibi birşey olur.

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    Alper benim biraz aceleciliğimden oldu bu motoru almak..
    ve kesinlikle görünüşüne aldım bu motoru..
    yoksa tanışmam bunla olsadı motoru bırakırdım...
    bu sezonda idare etsin diye bakıyorum daha sonra ver elini büyük makine yine...
    en az 500cc bir makineye kavuşacağım günleri bekliyorum...

Motosikleti
    150 zc Gitti...
    Alıntı alper150zc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çözmüşün işi aga ama bide şu var ne kadar ekmek okadar köfte yada ucuz etin yağnisi diyelim yinede bizi bu fiyatlarla motorla tanıştıran mondiale sevgim sonsuz en kral çinli mondial:D
    :D ucuz mucuz o eti yiyoruz ya boşver. bugün çinliye binen yarın italyana biner. kademe kademe.. çin malları arasında asya motoru tavsiye eden bir arkadaşım oldu. neyse arkadaşlar müsade. arkadaş çağırıyo dersi falan da bıraktım nargile içmeye gidiyorum iyi akşamlar herkese yardımlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim herkese..

Motosikleti
    bende sırf görünüşü için aldım beni cezbetti gördüğüm günün ertesi günde aldım yani hiç bi araştırmada yapmadan öle diyim bana pek bi sorun çıkarmadı ama galiba phantom a tavır aldı :D

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    yakında kulakların çınlamasında...
    gerçi çınlatamazda o kadar dedik alma diye...

emreakyol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ---waiting---
    bırakın beyler şimdi mızmızlanmayı bugun ramazanlada konuştuk motora yine şükredin ayağımızı yerden kesiyo çinli minli gidiyoruz her istediğimiz yere gidiyoruz ayrıca motorun en büyük arızası piston gömlek ve kranktır. geçen gün ramazan piston gömlek sormuş ybr125e 450milyon demişler ben bakıyorum zcde 40 lira tabi kendin takarsan, hadi işçilikte versen 140lira olur siz düşünün artık parçası ucuz nereye kadar giderse gitsin gözüyle bakıyorum artık..

alıcağın 500lük makinayı 250lik bir makina ve üzerinde bir yarma varken geçmesinde
    If you touch my bike, I'll touch your girl.

Motosikleti
    Alıntı emreakyol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bırakın beyler şimdi mızmızlanmayı bugun ramazanlada konuştuk motora yine şükredin ayağımızı yerden kesiyo çinli minli gidiyoruz her istediğimiz yere gidiyoruz ayrıca motorun en büyük arızası piston gömlek ve kranktır. geçen gün ramazan piston gömlek sormuş ybr125e 450milyon demişler ben bakıyorum zcde 40 lira tabi kendin takarsan, hadi işçilikte versen 140lira olur siz düşünün artık parçası ucuz nereye kadar giderse gitsin gözüyle bakıyorum artık..

alıcağın 500lük makinayı 250lik bir makina ve üzerinde bir yarma varken geçmesinde
    italyan ve japonlara baktığımda hem alırken hem de kullanırken çok masraflılar. bir bakımı 200 tl olan motoru bir devlet memuru olarak kullanamam. her zaman söylediğim gibi, motorumdan memnunum ancak adam gibi bir servis bulamadığımdan motor erkenden emekli olacak gibime geliyor. en kötü ihtimal motoru otobüsün dibine koyup istanbul kadıköy motora götüreceğim.

kilometre 7600 oldu.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)

Bu Konudaki Etiketler