eyvallah emre...
herkese merhaba bir kaç sorum var yardımcı olursanız sevinirim??
1 yağı değiştirdim ama yağ filtresini yanlış taktım bi sıkıntı yaratırmı içindeki yağı boşaltmakta istemiyorum bi yardımcı olsanız ?
2 yuksek devirde bi zırıltı var çözemedim nerden yapar ?
3 full depo ile kaç km gitmesi gerekiyor ?
4 kayış kaç km de değişmeli?
1. bilmiyorum
2. egzozdur. egzozun bağlantı noktalarının vidalarının altına birer pul at. her ay bunu yeniden yaparsan zırıltı olmaz.
3. ben 4 litre ile 135 km yapıyorum
4. üzerindeki kayışı 6000 civarında değiştim, halen daha iyi durumdaydı. ama powerlink marka kayış bulursan direk değiş. motorunda titreşim başlamışsa ön varyatör bilyalarıyla bu dediğim kayıştan alırsan hem normal gidiş devrin düşer hem de motorun daha az yakar. eskiden 85le giderken 9000 devirdeydi. kayış ve bilyaları değişinde 8500 devirde 110 yapıyorum. (hız göstergem doğru, citroen c4ün orta konsolundaki hız göstergesiyle teyit ettim)
selam arkadaşlar.
yeni 150 zc'me ikinci benzinimi aldım. 4,5 litre yani 19 tl'lik benzinle 142 km gitmişim. km'de 0,134 tl falan yapıyor. iyi sayılır..
sayılır degil çok iyi .maxi97 cevap için teşekkürler bu arada benimki 4090 km de varyatör kayış vs vs nezaman değşiyim önerin nedir ?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:36 ----------
arkadaşlar şu yağ filitresinin dogru şeklinin resmini bilen veya bulan varsa şuraya eklesin ters taktım sanırım
yağ filtresi üçgen şelinde hatırladığım kadarıyla..
uç kısmı alt tarafa gelecek şekilde yerleştireceksiniz...
zaten yeri var orda...
ters sokmanız için zorlamnız gerekiyor...
çıkartırken birden düşünce nasıl çıktıgını kestiremedim baktım süzgeçin bi tarafı plastik bende ısı eritir düşüncesiyle http://i827.photobucket.com/albums/z...s/P1010478.jpg burda resmi var
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:22 ----------
çıkartırken birden düşünce nasıl çıktıgını kestiremedim baktım süzgeçin bi tarafı plastik bende ısı eritir düşüncesiyle plastik olan ksımı aşagıda olcak şekilde taktım bu resmi örnek olarak buldum ....tıpa üstüne süzgeç ucu yukarı bakcak şekilde en üstte yay olarak taktım yanlışsa bi sıkıntı olurmu...http://i827.photobucket.com/albums/z...s/P1010478.jpg
önceki mesajımda daha önceden hiç ilgilenmediğim için bilmiyorum demiştim. eğer bu şekilde karterin içine girme ihtimali varsa sakat olur. bilenler daha iyi cevap verir.
kayış için; bence direk değiş. çünkü bu motoru 3 küsür yıl yattıktan sonra aldık. normalde lastik gibi plastiklerin de belli kullanım ömürleri vardır. senin kayışın da aynen bu şekilde kullanılmadan ömrünün çoğunu tamamlamış durumda. benim fikrim böyle. ayrıca değiştikten sonra motorun gidişi de değişiyor. mesela fren kaliperlerimizi ve egzozumuzu motora bağlayan kısımlardaki burçlar 3-4 senelik olduğu için görevini yerine getiremedikleri için o kadar ses çıkarıyor. o burçları değişince ses mes kalmaz bence. yalnız malatyadaki hiç bir serviste (5-6 motorcu gezdim) bu burçlardan yok. benim motoru aldığım güya yetkili servis egzoz burcu isteteceğine komple egzoz değişmeden bahsediyor.
kayış eskiyken 9000 deviri geçemiyordu. şimdi motor devirlenmeden hızlandığı için 8500ü geçemiyor. hafif bagalardan sanırım. eski bagaların içi doluydu. bu taktıklarımın için boş ve eskilerine göre hafifler. aslında şu bagaların içini kaynakla doldurup bi denemek lazım. hızım gerçekten doğru, nerede bi citroen c4 görsem arkasına takılıp hızımın doğruluğunu ölçüyorum. 20 ile giderken de doğru, 90la giderken de 110la giderken de.
sen cbfyi aldın mı alper?
yarin insaAllah jantlari boyaya veriyorum...
pazar gunu ancak takarim gibime geliyor...
takinca resimleri paylasirim...
bende diyordum nerde kaldı bu ebubekir.... anti mondialci olarak ben yine burdayım... kelebek gibi konarım... ebubekir jantı boyaya vermeden balanscıya ver..mondial bu yamuk jant getirtmesin çinden.....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
ya birak ramazan gozun seveyim...
aga kafa bulcak baska adam bul gozun sevem(:
hava güzelleşti dedik yağmur başladı :D
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
sorma alper yaa bugün şehiriçine doğru gitcektim motorla havaya bak yaa
artık yarın gidicem güzel olursa hava
Alper naptın aldınmı cbf150?
Gaza gelme. Gaza getirme. TriColor
yahu kaç sayfa önce bir selam verdik allahın kulu almamış selamımızı demekki forum arkadaşlığınız bu kadarmış yazıklar olsun
ne toyotası lan benim babam adam gibi adam:salut:
yav serkan farketmemistir kimse...
oyle sey olurmu...
hararetli bilgi paylasimi vardi bi ara ondan oyle olmustur...
arkadaşlar 150 zc nin far ve stopu nasıl sökülüp takılıyor.resim veya video varsa gösteren eklermisiniz.bukonuda yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)