Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
15 Mart 2011, 16:44
Kısmet olursa yakında Honda PCX için kapora vereceğim. Motor geldikten sonra ZC'yi şablon olarak kullanıp üstünde çok ciddi değişiklikler yapmak niyetindeyim. Şase takviyesi ile başlayıp 180cc big bore kit, 30mm karbüratör, son dişlide oran değişikliği ve buna benzer şeyler. Nasılsa artık satsamda para etmeyecek bari hobi babında oyuncak gibi oynarım.
Reklamlar
-
15 Mart 2011, 17:11
ya artık zcnin dışını bıraksanızda içi ve gücüyle ilgili yeni noktalar paylaşımlarda bulunsanız??
mesela neden zcler rs ve hsler gibi çekiş sağlamıyor? varyatörü komple değiştirdik üst kapağı değiştirdik yeni silindir attık yine rs gibi olamadı motor?
veya rsyide örnek almayıp başka ne yapılabilir hangi kısmı iyileştirilebilir bunları biraz didiklesek ??
Dışı çok güzel bir zcyi yolda giderken kırık dökük bir rs hs geçince ne anlamı kalıcak zcnin?
Açıkçası ben 30500 kmyi devirdim ama artık zc bana keyif vermiyor..kırık dökük bir rs var bindim köpek gibi gidiyo motor.. Ne yaptık ettiysek yapamadık onun motoru gibi..
Ne anladım zc'den ben o zaman???
-
15 Mart 2011, 17:39
egzozun vidalarını söktüğümde önceden attığım pulların kırıldığını gördüm. malatyanın yolları böyle işte. yeni pullarla beraber tekrar sıkıp devam ettim. ses şimdilik kesildi. 1 ay sonra tekrar pul atıp sesi keseceğim. kronik sorun işte.
göstergelere led döşeyeceklere, yarın metre led hayli hayli yeter. göstergedeki sinyal lambaları vs için ise 4 voltluk 4 tane, ya da 3 voltluk 5 tane ledi seri olarak bağlarsanız halledersiniz. toplamda normal kullanımda bile tesisatınız 12 watt az çeker. sinyal fren lambalarıyla 12w+ kazançtasınız.
motor modifiyesi konusuna da el atmamız lazım. ben japon scooter hurdalarından sağlam motor ve varyatör arayışına girdim. bir kere suzuki burgman an400 denk geldi. kayserideydi. önden çarptığı söylenmişti. motor kısmının sağlam olduğunu düşünüp kayseriye gittim. yalnız kayseride söylenildiği giib çıkmadı. krank da kırılmıştı. fiyatı da 1.5 milyar. fazla gelince vazgeçmiştim.
-
15 Mart 2011, 18:27
arkadaşlar 3 gündür takip ediyorum yazılarınızı beni yanlış anlamayın ama motorlarınız çok güzel görüntüsü ancak kalitesi pekde öyle değil gibi bendeki 2004 today 7 yaşında anahtar değmedi motoruna 13 bin kmde hiçbir mekanik parça değişmedi ancak hızı yavaş bilirsiniz 150zc takas düşünüyordum ancak yavaş ama kalitesi olması daha mantıklı gibi duruyor şimdilik...ancak 150zc görünüşü süper
-
15 Mart 2011, 19:28
If you touch my bike, I'll touch your girl.
-
15 Mart 2011, 19:48
sky_forever adlı üyeden alıntı
ya artık zcnin dışını bıraksanızda içi ve gücüyle ilgili yeni noktalar paylaşımlarda bulunsanız??
mesela neden zcler rs ve hsler gibi çekiş sağlamıyor? varyatörü komple değiştirdik üst kapağı değiştirdik yeni silindir attık yine rs gibi olamadı motor?
veya rsyide örnek almayıp başka ne yapılabilir hangi kısmı iyileştirilebilir bunları biraz didiklesek ??
Dışı çok güzel bir zcyi yolda giderken kırık dökük bir rs hs geçince ne anlamı kalıcak zcnin?
Açıkçası ben 30500 kmyi devirdim ama artık zc bana keyif vermiyor..kırık dökük bir rs var bindim köpek gibi gidiyo motor.. Ne yaptık ettiysek yapamadık onun motoru gibi..
Ne anladım zc'den ben o zaman???
abi sen değilmiyfin hız aleti değil diyen bu motor da tip var gösteriş var bence rs de bu yok ama daha hızlı gidiyor daha hızlı gidiyor dediğimizde 10km fark yoktur yani ben yinede zc alırdım onu alıcağıma sebeb zc de en azından direksiyon kafayla birleşik değil
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:30 ----------
emreakyol adlı üyeden alıntı
aslında ortada büyütülcek pek fazla bi şey yok unnamed haricinde onun yaşadıkları motoru aldığından beri tamamen şanssızlığa dayalı olan bir aşk türküsü gibi kulağımda çınlıyo
bak benimki maşşallah 2 senelik 20bin kmde ve motora benimde anahtar değmedi vidaları sıkmak haricinde
ama sen 7 senedir 13bin yapmışın düşün yani benim geçen gün ufak kazamdan dolayı sorun olmuştu bugün onuda 2tlye hallettim ve yağ tıpasını değiştirdim ve orta ayaklığın orda yamulan yeri çekiçle düzelttim artık bir problemi kalmadı ama yinede motordan açıkçası bende zcden korkmaya başladım ve kız gibi sürmeye karar verdim
sizde ne kadar dikkat ederseniz motorunuz açısından o kadar iyi olur
emre zc nin todaydan daha iyi olduğu tek konu son hızıdır bide yine direksiyonun kafayla birleşik olmaması :D
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:33 ----------
<script src='http://img844.imageshack.us/shareable/?i=18112010514.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
15 Mart 2011, 19:56
alper150zc adlı üyeden alıntı
emre zc nin todaydan daha iyi olduğu tek konu son hızıdır bide yine direksiyonun kafayla birleşik olmaması :D[COLOR="Silver"]
oda doğru honda hayat onda bende yakında katılıyorum o hayata hayırlısı inşallah
If you touch my bike, I'll touch your girl.
-
15 Mart 2011, 20:05
ya honda görselliği önemsemiyor hangi motoru güzelki scooter olarak (görsel anlamda ) ama mondial kanuni asya gibi firmaların motorları görsel olarak süper hele 150zc sanarsın 250 lik motor...ancak motor ve kullanılan parça açısından hiçbir çin malı motorla kıyaslanamaz bile...
hondanın motorsikletleri harbi sağlam yani
NOT:Burada arkadaşca konuşuyoruz aranıza katılmak istedim motoru övdüğümden falan değil alacak arkadaşlara yardımcı olmak içindir kimse yanlış anlamasın lütfen beni
-
15 Mart 2011, 20:55
honda yeni pcx 125 cc schooteri cok guzel son hızıda 120 :D 125cc deki motora bak 4bin küsür tl :D
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
15 Mart 2011, 21:51
pcx yeni geldi normal fiyatı 5.500 dü ötv indirimden sonra 4 küsüre düştü enjektörlü tam avrupa motoru :D
-
15 Mart 2011, 21:59
tipide var ibreleride süper hızıda iyi bi ara almayı dusundum ama 125cc schotera okadar para vermek istemedim vitesli cbf150 karar kıldım
-
15 Mart 2011, 23:44
arkadaşlar mondial zc alıp almamakta kararsızım kanuninin yeni bir modeli çıkmış ronny 150 diye arkadaş almış çekiş fln süper denedim görünüşüde çok hoş yakıt tüketmi konusunda da çok büyük bir avantajı var 2.2 litre kullandıkça 2.0 litreye kadar düşüyor bu iki motor arasında kararsızım acaba zc ne kadar yakıt tüketiyor 100 km de kullanan arkadaşlar blgi verebilirmi memnunmsunuz.
-
16 Mart 2011, 00:23
bugun ankaradaki mondial kanuni honda bayilerini gezdim fiyat almak için bundan 2 hafta önce sordugum kanuni ronny e adam 2.200 tl demişti bugun sordugumda 2.800 tl fiat biçti mondial 150 zc 2 hafta önce 1840 tl idi bugun sordugumda 1950 tl dedi büyük ihtimalle zc alıcam ehliyeti aldım sıra motorda bu hafta sonu bende aranıza katılcam alınca resimlerni koyarım iyi aksamlar...
-
16 Mart 2011, 00:26
4 litreyle 135 km. sürekli dip gaz gidiyorum. 60ı geçmediğim zamanlarda 1 kere 180 km görmüştüm.
şu borçlarımı kapatırsam italyan ve ya japon motorların motoru sağlam hurdalarını araştıracağım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:24 ----------
ZaMaZoM adlı üyeden alıntı
bugun ankaradaki mondial kanuni honda bayilerini gezdim fiyat almak için bundan 2 hafta önce sordugum kanuni ronny e adam 2.200 tl demişti bugun sordugumda 2.800 tl fiat biçti mondial 150 zc 2 hafta önce 1840 tl idi bugun sordugumda 1950 tl dedi büyük ihtimalle zc alıcam
ehliyeti aldım sıra motorda bu hafta sonu bende aranıza katılcam alınca resimlerni koyarım iyi aksamlar...
ötv indirimi olmadı mı? zc 250 ccden yüksek mi ki? ben agustosta 1690a aldım. 200 tl de plaka ruhsat sigorta vs. ye vermiştim. sonuçta 2007 model bir motor alacaksın. ötv yüzde 22den yüzde 8e düştü. sıkı bir pazarlık yap.
-
16 Mart 2011, 00:29
bugun adam onuda sordum motor 2007 model deilmiş 2011 modelmiş 2011 model olarakta ruhsata işlenecekmiş adamn açıkca söle dedi ötv indirimi oldu fakat bahar bindirimi var suanda dedi :=)
-
16 Mart 2011, 00:45
bugun adam onuda sordum motor 2007 model deilmiş 2011 modelmiş 2011 model olarakta ruhsata işlenecekmiş adamn açıkca söle dedi ötv indirimi oldu fakat bahar bindirimi var suanda dedi :=)
hiç sanmıyorum
-
16 Mart 2011, 01:21
1950 mi feci kazıkçı bir yer 1690 plakasız otv ındırımnden once satıyorlardı bu durumda şimdi herşey dahil 1800 almak lazım
-
16 Mart 2011, 01:21
arkadaşım bunlara o kadar para vereceğine git ikinci el bir japon al...
sonra burda başlarsın milletten yardım istemeye...
-
16 Mart 2011, 02:16
bizim evin oralarda görmüştüm sabah 07 civarı bi dahada görmedim ama motor ya vala motor:D
<script src='http://img19.imageshack.us/shareable/?i=15052010265f.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>
-
16 Mart 2011, 17:40
1950 motora 200 plaka ruhsat vs. 2150 tl vereceksin. bunun yerine 2. el suzuki an 125lere bakmanı öneririm. hondanın activa, beatları da var. en iyisi sahibinden.coma bak. sen o motoru alırsan satan adam kafadan 500 tl kar edecek. motoru üreten 1000 tlye ihraç ediyor. üretenin maliyetini düşünürsek üretenin bilmem kaç kat karını edecek o şerefsiz. ayrıca böyle laubali adamın servisi de bo şeye benzemez. benim gibi her servise gidişinde kavga edersin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)
Bu Konudaki Etiketler