İzmirde 35 tl ön arka diyo adam napmak lazım bunları
İzmirde 35 tl ön arka diyo adam napmak lazım bunları
çakar devresi falan yok bunun sadece ampul den ibaret eski ampulü çıkarıp bu ampulleri taktım hepsi bu 2 ampul 50 tl
KARAMANOĞLU MEHMET BEY DERKİ "Bugünden sonra divanda, dergahta, bergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır."
13 Mayıs 1277
Bütün zc kullanıcılarına selam.
Yaklaşık 2 aydır bu motoru almak için araştırma yapıyordum. Birkaç gün önce aldım.
3000km de bu motoru seçmemdeki sebep fiyat fayda orantısı ve bu paylaşım başlığı altındaki yazdıklarınız oldu.
Şimdi sormak istediğim 3000km de olan bir zc de yapmak gereken şeyler nelerdir.
motor yaklaşık 4 aylık aldığım kişi iyi bakmış. Şimdilik teşekkür ederim.
yorum için teşekkürler. evet biraz yetenek ve azim gerektiriyor sonuçta kırılganbi parça ve ayar söz konusu kafamıza göre merceği yerleştirirsek oda ii sonuç vermez.
öncelikle yeni motorunuz hayırlı olsun. motorunuz en son tahminimce 2000kmde bakıma girmiştir ve üzerinden 1000km geçtiği için motor yağını değiştirmeniz lazım onun içinde castrol power 1 scooter serisi yağı kullanmanızı tavsiye ederim. scooterda en önemli bakım motor yağıdır sonuçta çok devirli çalışıyor ve her 1000kmde yağ değiştirirseniz çok iyi olur. daha sonraki bakımı 6000kmde bu bakımda buji hava filtresi ve her 1000kmde olduğu gibi motor yağı değişecek ayrıca kayış ve debriyaj grubu kontrol edilir. eğer motoru zorlamassanız periyodik bakım haricinde servise gitmenize gerek kalmıcaktır zaten. ilerleyen zamanda bir aksilik olduğunda bizlerde yardımcı olmak için burdayız kazasız belasız sürüşler..
öncelikle yeni motorunuz hayırlı olsun. motorunuz en son tahminimce 2000kmde bakıma girmiştir ve üzerinden 1000km geçtiği için motor yağını değiştirmeniz lazım onun içinde castrol power 1 scooter serisi yağı kullanmanızı tavsiye ederim. scooterda en önemli bakım motor yağıdır sonuçta çok devirli çalışıyor ve her 1000kmde yağ değiştirirseniz çok iyi olur. daha sonraki bakımı 6000kmde bu bakımda buji hava filtresi ve her 1000kmde olduğu gibi motor yağı değişecek ayrıca kayış ve debriyaj grubu kontrol edilir. eğer motoru zorlamassanız periyodik bakım haricinde servise gitmenize gerek kalmıcaktır zaten. ilerleyen zamanda bir aksilik olduğunda bizlerde yardımcı olmak için burdayız kazasız belasız sürüşler..[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim Verdiğiniz bilgiler için. Hemen yağını dediğiniz gibi değişicem umarım kendim yapabilirim.Yağ koyulan kapağı gördüm kapağa bağlı çubuktan yağımı kontrol ediyoruz acaba?
Tekrar teşekkürler
0,75 lt yağ koyacaksın...
siyah tıpadan yağı koyuyorsun..
aynı tıpadanda yağı ölçüyorsun...
bu arada hayırlı olsun motorunuz...
ne toyotası lan benim babam adam gibi adam:salut:
iyide benzincide motor yağı olacak mı?
far tertibatı olarak zaten xenon kitim daha önce vardı onu kullandım merceğe normalde d2s ampul takıldığı için ben şimdilik h7 ampulu bi şekilde yuvaya oturttum ve ole taktım bu hafta içinde d2s ampullerim gelicek o zaman uzunlarda daha net bir görüntü elde edicem. bu arada d2s ampul 70 lira, mercek ve kapağını 40liraya daha öncede mercek aldığım ilker beyden aldım. boya olarak raykon marka mat siyah boya kullandım ısıya dayanıklı boyaya gerek duymadım çünkü mercekle boyadığım yer arasında oldukça mesafe olduğu için boya ısınmıyordu. eğer sizde fardan yapmak isterseniz ayrıca yardımcı olurum
öbürgün sabah 7de istanbul'a iniyorum. motorsikletle ilgili ıvır zıvır satan yerleri gezmek istiyorum. motor parçaları satan dükkanların ve servislerin adreslerini buraya yazabilir misiniz?
BEYLER MERAK ETTİM FİKRİ OLAN VARMI 150 RF YADA 151RS LERİN EGZOSTLARI 150 ZC YE UYARMI TAKILABİLİRMİ SAKINCASI VARMI MOTORDAN ÇIKAN SES DEĞİŞİRMİ .SANKİ MEVCUT EGZOSTTAN DAHA HOŞ DURUR GİBİ GELİYOR BANA ZİRA BİZİMKİLER YILAN GİBİ KIVRIMLI PEK HOŞ DEĞİL.CEVAP YAZAN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM.
KARAMANOĞLU MEHMET BEY DERKİ "Bugünden sonra divanda, dergahta, bergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır."
13 Mayıs 1277
takamazsın çünkü eğilip motora baktığında egzozun bağlı olduğu demir (siyah olan) yapı itibari ile rslerden farklı işlemlerden geçirmen lazım o işi yapman için...
Yoksa ben çoktan taktırmıştım egzozum resmen çürüdü çünkü..
Ama zaten yeni egzoz modeli var fabrikada.. SAlyangoz değilde düzgün bir egzoz modeli.. ve hatta rslerdende güzel gözüküyor..
Bahsettiğin o model egsozu ben alıp taktım. Çok kısa zamanda üstündeki krom parça ses yapmaya başladı ve sesi kesmek mümkün olmayınca kromu çıkardım. Daha sonra otobanda egsozun uç kısmındaki gri parça uçtu. 4-5 ay içinde içi dağıldı ve motor sesinden çok zırıltı gelmeye başladı.
İçini boşaltıp ucuna küçük bir boru kaynattım öyle kullanıyorum. Egsozla uğraşmaktan bıktım artık kafama takmıyorum.
benim üzerinde şuanda zaten 151rsnin egzozu var ve hiçbir işlem yapılmadan 1 adet kelepçeyle tutturuldu ve sesi çok güzel resimleri akşam isterseniz yüklerim. nasıl montaj yapıldığınıda görürsünüz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:31 ----------
resimleri şimdi telefonla çektim biraz kötü kusura bakmayın
Not: Yerdeki yağ motordan değil yağ değiştirirken geçen gün yere döktüm
yeni tip ekzozdan şükürler olsun ben bi problem yaşamadım...
ikincisi sesve performansı çok güzel tavsiye ederim...
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)