Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
06 Şubat 2011, 20:58
ya arkadaslar ben bugune kadar serviste yaptım bakımlarımı ama gerekse servis elemanlarından gerekse bilgilerinden şüpe ettiğimden artık gitmek istemiyroum 6000km geldim nelere bakmam laızm yada dieştirmem lazım bu kmrede 4binde 110tl verdim servise herseyi dieşti ona göre bi iblen sölerse servise boşa para saçmıyalım :D
Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/moto...#ixzz1DCdTUbCG
Reklamlar
-
06 Şubat 2011, 23:46
alper150zc adlı üyeden alıntı
ya arkadaslar ben bugune kadar serviste yaptım bakımlarımı ama gerekse servis elemanlarından gerekse bilgilerinden şüpe ettiğimden artık gitmek istemiyroum 6000km geldim nelere bakmam laızm yada dieştirmem lazım bu kmrede 4binde 110tl verdim servise herseyi dieşti ona göre bi iblen sölerse servise boşa para saçmıyalım :D
Kaynak:
http://www.motosiklet.net/forum/moto...#ixzz1DCdTUbCG
bende uzun süredir servise yaptırmak istemiyorum işleriöi jep baştan sağma ve pahalı
bende kendim yapıyorum artık ve bende 5300 lerdeyim
6000 bakımında neler yapılmalı bende merak ediyorum
-
07 Şubat 2011, 00:47
6000 bakımını 5300de yaptım. buji, hava filtresi, yağ değişti. hava filtresinin yanında kucuk silindir plastik parça var (biri şunun adını söylesin Allah rızası için) onu temizlettim, karbüratör temizlettim, manifold hortumunu değiştim (çatlamıştı, ara sıra hava alıyordu). vidalar sıkıldı, bu kadar.
yarın da gidip varyatör kayışı ile bilyaları değştireceğim. yarın büyük ihtimal kavga var. lafları sokup sokup çıkaracağım. kuru kavrama yapan ön varyatöre zincir yağı sürdüler, bunlar bir de usta diye geçiniyor. yarım depo benzini boş yere yedik.
şu takasa girmeyi düşündüğüm 2003 model piaggio x9 evo200 güzel gözüküyor, ah izmirde olmasaydı... sadece ön disk çiftinin teki eğrilmiş. 121 km son hız yazıyor diyor. tam benlik. gene de karbüratörlü olduğu için 16 kuruş yakıyormuş... gerçi benim motor son durumdan sonra 15 kuruş yakıyor, bir şey değişmeyecek benim için.
izmirde tanıdığım var aslında. orada güvenilebilecek bir motorcu tanıyor musunuz? olmazsa motoru oraya göstertebilirsem en azından motoru malatyadan izmire boşuna sırtlamış olmam.
numan kardeşim ben burada güya orijinal baga taktılar, motorun üzerinde çıkanlar içi bolu bilyalardı, yeni takılanlar boştu. tanesi 10 gr bile yoktur. bana herhalde 50cclik motorların bagalarını sattılar.motor 5000 devirde kalkamıyordu. önceden 2500 devirde daha iyi kalkıyordu.
-
07 Şubat 2011, 01:26
Teşekür ederim arkadaşlar burada olmaktan ÇOK MUTLUYUM. Motorumun rengi kırmızı şuan 540 km oldu. Castrol 10-40 MAGMATEK almıştım sizlerin uyarısıyla bugün gittim değiştirdim ve CASTROL POWER 10-40 aldım. Servise gitmek istemiyorum ama kendim yapablirmiyim değişimini? Ayrıca arkadaşlar motor da sıkılması gereken cvata vb. şerler var mı? motoru 1700 TL ye aldım 2007 gümrüklü 0 km vize ve plaka işlemlerini bu hafta yaptırcam. Fotoları yarın sabah koycam arkadaşlar. Ben çok yeniyim bu motor sevdasında özellikle scooterlara aşığım. Mondial 150 zc aldım çünkü bütçeme uygun, tasarımı çok hoş. Buarada İzmirliyim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:19 ----------
wolky-ksk adlı üyeden alıntı
izmirin neredesindensizniz
birde ne renk aldınız motru
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:29 ----------
incelik 10/40 olduktan sonra farkedermi ya
Wolky ben Buca'da oturuyorum kırmızı renk aldım motoru. Yarın resim yüklerim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:24 ----------
spaw10 adlı üyeden alıntı
150ZC ALMIŞSIN SÖZAL ARKADAŞ HAYIRLI OLSUN İYİ SEÇİM GÖRÜNÜŞÜ SÜRÜŞÜ HOŞ BİR MOTOR BEN 15 LİRALIK BENZİNLE 120 KM YAPTIM ANCAK BU MOTORUN DURUMUYLA İLİŞİKİLİ BAKIMINI YAPTIRMAZ GEREKEN PARÇALARI ZAMANINDA DEĞİŞMEZSEN 15 LİRALIK YAKITLA 90 KM DE YAPABİLİRSİN.BENDE BU İŞİN USTASI DEĞİLİM AMA İLK GÜNKİ GİBİDE DEĞİLİM BU FORUM ÇOK FAYDALI ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM BURDAKİ ARKADAŞLAR PIRLANTA GİBİ İNSANLAR, UMARIM FRUMA GÖZ ATARAK GEREKEN TÜM BİLGİLERE ULAŞIRSIN NE RENK ALDIN MOTORU KAÇ LİRAYA ALDIN RESİMLERİNİ EKLE GÖRELİM
Teşekür ederim Spaw.
-
07 Şubat 2011, 02:28
motorla birlikte sana verilen alyan takımıyla halledebilirsin sanırım. orta sehpanın oradaki bi vidayı söküp içindeki yağı boşalt, yağ akması bitince vidayı tak ve sık, yağ çucuğunun oradan 0.75 litre motor yağını ekle yağ değişimin bitti. ben ki motorla uğraşmayı seviyorum ama daha o vidanın şekline 1 kere bile bakmadım. zaten garanti için (kaşe) servise gidiyorum. onlar yapsın.
servisler için de söylenecek pek bir şey yok. işini iyi yapan mondial servislerine lafım yok ama benim malatya ali ekber servisi rezalet. merak edenler bu başlıktaki yazılarımı okursa neden olduğunu anlar.
adamların başında bekleyeceksin ve "şunu şunu yap" diyeceksin. yeri geldi mi bağırıp çağıracaksın ve 1 dakika bile motorunun başından ayrılmayacaksın. garanti belgesini kaşeletmeye gittiğimde, şu hava filtresinin yanındaki silindiri de temizle dememe rağmen, elemanın "temizledim" demesine rağmen temizlememişti. motoru yıkattıktan 2 gün sonra gene yağ olduğunu görünce servistekilere iyi bi fırça atmıştım. zaten artık benim motoru görünce sağa sola kaçıyorlar.
-
07 Şubat 2011, 03:06
yanlız bakımlar yatkili servise yaptırılıp kitapçığı imzalatılmadığı sürece garanti geçerli sayılmıyor
gerçi ben garantiden hiç yararlanamadım zaten servisede bakım yaptırmadım
-
07 Şubat 2011, 15:04
Arkadaşlar evime yakın bir motorsiklet tamircisi var adama sordum 5 TL ye değiştititim yağı diyor ben ona değiştittireyim diyorum siz nedersiniz? Ayrıca temizletmem gereken veya ayarlatmam gereken parça var mı bu ilk yağ değişimi olacak motor şuan 570 km de.
-
07 Şubat 2011, 17:03
-
07 Şubat 2011, 17:58
emre akyol kardeşim ellerine sağlık, mükemmel ötesi olmuş. görünüşüne bittim, zcmi çok severim ama zcye bakışım bile değişti. ışık kalitesini sormuyorum, zenon + mercek olmuş, bundan daha iyi bir sistem yok zaten.
sana bir kaç sorum olacak:
1. normal h4 lambanın üzerine kısalı uzunlu mercek değil, sadece mercek uygulaması yapılabilir mi?
2. http://img16.imageshack.us/g/img0492cf.jpg/ burada gözüken sis farına mercek uygulaması yapabilir miyim?
3. kadıköy kozyatağında çıkma mercek satan biri vardı ondan mı aldın? ben malatyadayım ama 14 şubata istanbul'da olacağım. adamın tam adresini bana verebilir misin?
-
07 Şubat 2011, 18:02
kardeşim bu fardan paralı yaparsan anında talibim haberin olsun...
gayette ciddiyim..
senden haber bekliyorum...
-
07 Şubat 2011, 19:58
çakar ampul
ARKADAŞLAR BİR YERDE AMPUL BULDUM POWER LED TEK AMPUL 4 WATT AKIM ÇEKİYOR ADAM KENDİ ÜRETİP SATIYOR.SADECE AMPULDEN MÜTEVELLİT BİR OLAY DEVRESİ FONKSİYON AYARLAYICISI VS..YOK BAŞKA HİÇ BİR PARÇASI KABLOSU YOK MEVCUT PARK AMPULÜNÜ ÇIKARIP BUNLARI TAKIYORSUN PARKLARI YAKINCA ÇAKMAYA BAŞLIYOR.ALDIM HOŞUMA GİTTİ SIKILIRSAM ÇIKARTIR ESKİ AMPÜLLERİ TAKARIM ANCAK ESKİ AMPULLER YAKINCA ISINIYOR EL YAKIYOR ÇIKARINCA FARKETİM ZATEN TAKILI OLAN YERİ MATLAŞTIRMIŞ BOZMUŞ SICAKLIK, LED HİÇ ISINMIYOR HEP SOĞUK BAKALIM TAKTIM İŞTE VİDEODA YÜKLEDİM. 100_1981.MOV - 213.13MB http://www.zshare.net/video/86253134c4a50351/ http://www.zshare.net/video/86253134c4a50351/ yükleyebildimmi videoyu bilmiyorum http://www.zshare.net/video/86253134c4a50351/
KARAMANOĞLU MEHMET BEY DERKİ "Bugünden sonra divanda, dergahta, bergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır."
13 Mayıs 1277
-
07 Şubat 2011, 20:15
spaw10 çok güzel bi lambaymış, çok beğendim. normal lede çakar devre takınca oluyor. çakar devresini elektronikçiler ucuz bi paraya yapar. kaç para verdin?
-
07 Şubat 2011, 20:42
spaw güzel durmuş...
benim hala gözüm o ledli farda..
arkadaştan cevap bekliyorum...
-
07 Şubat 2011, 21:56
evet arkadaşlar gece çekimini videoya aldım yorumlarınız için teşekkürler. cep telefonuyla çektim görüntü biraz bozuk kusura bakmayın ama duvar görüntüsü herşeyi anlatıyor
-
07 Şubat 2011, 21:57
-
07 Şubat 2011, 22:21
-unnamed- adlı üyeden alıntı
on numara beş yıldız...
teşekkürler.
videoda ayrıca göstergeleri çektiğim anda sağ tarafta bulunan gösterge yağ sıcaklık göstergesi yani motorun hararet yapıp yapmadığını burdan kontrol edebiliyorum. yazın sizede tavsiye ederim çok lazım oluyor özelliklede uzun yollarda.
-
08 Şubat 2011, 00:51
balataları ne kadarda bi değiştiriyorsunuz
-
08 Şubat 2011, 00:59
wolky-ksk adlı üyeden alıntı
balataları ne kadarda bi değiştiriyorsunuz
fren tutmamaya, ses ve titreme yapmaya başlayınca
-
08 Şubat 2011, 01:05
e tmm ozaman masrafa gerek yok daha iş görüyor frenler
-
08 Şubat 2011, 01:09
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler