Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
29 Haziran 2007, 23:45
sky bide dikkat et 100+ görcem diye allah korusun.şehir içinde bu motorlarla 75-80 bile keyif verir dikkatli kullandıktan sonra.ben şahsen sölüyorum ki (motoru sevmeme ragmen)bunlarda 100-110 zaten biraz ürkütücü oluyor.Bu arada gazdaki boşluk arıza deil illaki oluyor.Arkadaşın deidği gibi sakın sıfır boşluk yapmayın,çünkü aradaki boşluk ne olur ne olmaz hesabı kalsın.Elin refleksi olur bişe olur bi gaz yesin ilk motor.Yoksa diger türlü gaza dokunduğun an altından yürür giderŞu an benimde zorlanmadan son süratim 80-85 onun için bence mutlu mesut ol.Ve emin olki %75-80 kullanıcınında ortalama sürati bu.100+ herşey optimum olcak yol hafif meğilli olcak ve zaman olcak.110 görcem diyede bu kadar kasıp vibrasyonyapmaya gerek yok....
Reklamlar
-
30 Haziran 2007, 03:12
-
30 Haziran 2007, 14:35
Sky forever sen bu hız olayıyla kafayı bozdun sanırım :D Şaka bi yana ağırlık konusunu tam olarak bilmiyorum ama gerçekten motoru ilk aldığım zamanlar motor çeyrek yadı yarız gazla kendiliğinden 70 80 km hıza ulaşıyodu ve bu 2 kişiyle bile değişmiyodu 2 kişiyle 90 95 km hızı rahatlıkla görüyodu ve halen görüyor. Senin şu anda yaptığın motor için tehlikeli bi dönem çünkü motorun alışma dönemleri ve hava sıcaklığı çok yüksek ve sen motoru anladığm kadarıyle baya iyi zorluyorsun. Baya bi süre önce yine yazmıştım 1500 kmye kadar motorda hız denemesi yapmayın hüsrana uğrarsınız diye (ben 2 kişi denemeleri 1500den sonra yapmaya başladım ve 1500 kmye kadar motor kaç basıyo diye asla gazı köklemedim) Şu anda 888 kmdeymişin tavsiyem zorlama 1500e kadar sabret.
-
30 Haziran 2007, 15:07
SKY cım walla sana şunu söliim ne olursa olsun hatta motoru vereceğin kişi bi profesyonel dahi olsa sakın kimsye VERMEE aman sonra hem adam yüzünden vicdan azabı çekersin hemde motorun geri dönüşümü olamayan bi hale gelebilir. sen boşver madem ZC n war bak dünya kadar adam dio 90-100 basıo die boşver sen soranada basıo de.adam üstüne binipte hadi hız yapalım diek hali yokya.. tekrar diorum sakın başkasına verme motoru 50 metrelik yolda bile.
ayrıca madem öyle ozmn hadi bu tür muhabbetlere girelim
-
30 Haziran 2007, 15:09
-
30 Haziran 2007, 15:10
haaa unutuodum
ayrıca motoru 8 bine kadar çıkardım ama tekrar söliim rodaj ve dışı dahil asla bu motorlarda son gaz yapmam....
mesela ben burda ayvalıkta kız yapmak üzereyim kışlık ve yazlık ayrı olmalı die düzünüom ya siz
-
30 Haziran 2007, 15:28
Yani sky kardeş bu konuda sana demek istediğimi sakın yanlış anlama, 1500 olunca motor zart diye bastınmı uçucak değildir. 1500 km alışma dönemi için yeterli olan kmdir. Bu kmden sonra artık motoru açmaya başlarsın bunun içinde uzun bi mesafe seçiceksin ve motoru açmaya başliyacaksın marmaris datça arası bu iş için uygun bi mesafe gidiş geliş 100 150 km olması lazım şimdi yeni yollar yapılmış olabilir en son 2000 senesinde görmüştüm yolları 4 yıl robinson select mariste çalışmıştım ordan biliyorum
-
30 Haziran 2007, 16:02
walla dayanın 1500 kmden sonra sky dan bi fırça yiicek gibiyiz
-
30 Haziran 2007, 16:29
-
30 Haziran 2007, 17:20
sitede gezerken bu sayfayı gördüm konu çok eski olmalı her neyse ben 150zc almayı dusunuyorum ama 150RE de de kararsız kaldım hangısı benım ıcın daha iyi olur yada kullanımı hangisi dahe iyi performans olarakda hangisi iyidir bilgilendirirseniz sevinirim.
-
30 Haziran 2007, 17:22
-
30 Haziran 2007, 17:35
peki yakıtda 150ZC nasıl uzun yola gideceğim için araştırıyorum uzun yola gelirmi bu motor rahatlık bakımından da nsıl.
-
30 Haziran 2007, 18:22
Kalipso, motorla henüz çok uzun bi yola gitme fırsatım olmadı aslında öyle bi niyetim vardı araya sıcaklar girdi vazgeçtim, ama yorucu olucağını zannetmiyorum, benzin konusu ise tam depo ile aksi bi durum yoksa tahmini 140 180 km arası yol gidebilmen gerekiyo benim motor 5 ytl benzin ile ortalama 60 km gidiyo yani 1.6 küsür litre benzin ile oda şehirçi şartlarda dur kalk yavaş git felan.
-
30 Haziran 2007, 22:05
Ya sonuçta sen bi scooter ile uzun yola çıkıcam diyorsun tabiki bi touring motor veya chopper gibi öyle yayıla yayıla gidemezsin..:!
Ama koltuğu gayet geniş diz mesafeleri falan gayet iyi çok uzun boylu değilsen gidersin ama tabi yolu abartma yani nerden nereye kaç km nasıl bi yol gideceğinde önemli...Sonuçta motor bu herkes yorulur..!
150 cc lik bi araç o tabiki gelir arada hem sen hem motoru dinlendire dinlendire gidersin bence...
-
30 Haziran 2007, 22:51
walla arakadaşlar keşke hep bir olsaydık her hafta gezi yapar milleti kendimize hayran bırakırdık motorlarla tüh beaa... neyse 18 imdeyim inşallah üniversitede motoru büyütcem bunun dışında avatardada yazıo orduda kalıyorum ve 150 ZC yi çook seviorum
kalipso adlı üyeden alıntı
sitede gezerken bu sayfayı gördüm konu çok eski olmalı
her neyse ben 150zc almayı dusunuyorum ama 150RE de de kararsız kaldım hangısı benım ıcın daha iyi olur yada kullanımı hangisi dahe iyi performans olarakda hangisi iyidir bilgilendirirseniz sevinirim.
kalipso arakadaşım aramıza hoş gelmişsin walla aman derim kesin ZCCCCCC almalısın bir al sen gerisini düşünme yağ gibi kayar millette yağ gibi sana bakar
al derim pişman olmassın
-
01 Temmuz 2007, 03:01
sky_forever eger 50-60 km hızla koşaiblseydim vallah motora fln binmezdimittirmeyede gerek kalmazdı;)yeni katılan arkadaşım aramıza hoşgeldin.2 milyar civarlarında bir motor alacaksan ve bu scooter olacaksa, ZC önerrebilirim.4/4 lük demiyorum objektif yaklaşyorum, sonuçöta verdiğin para ortada aldığın motor ortada.Fakat alacağın çoğu motordan daha iyi...
-
01 Temmuz 2007, 14:48
Evet hepimiz ayrı bi yerdeyiz birleşmek mümkün değil
1000e yaklaşıyorum 924 km oldu beyler 1000 için aklınıza gelen BAKIMLARI veya YAPILMASI gerekenleri yazar mısınız?
-
01 Temmuz 2007, 16:22
yağı değiştir adam grek yok 500 de değişti desede sen dinleme değiştirt , yağ filtresini(tel filtre) ve hava filtresini basınçlı hava ile temizlet ve motorun tüm civatalarını sıktır mutlaka bunları yaptır zaten 1000 de yapılması gereken temek şeyler eğer sana göre çekiş düşüklüğü yoksa triger kayışına veya karbüratöre ki zaten daha 1000 desin baktırmana hiç gerek yok bunlar senin için yeterli olacaktır. ayrıca kesinlikle ve kesinlikle motoru GÖZÜNÜN ÖNÜNDE iken bakıma ver eger adam sırada bilmem kaç motor war sen git 4-5 saat sonra gel fln derse adamdan bi kaç gün sonrasına sabah erken saate randevu alırsın böylece motorunun yanında için rahat olur. hadi bakalım 1000 km bakıın hayırlı olsun
-
01 Temmuz 2007, 17:01
kesinlikle "sheltox" haklı.müdahale edebilecek şekilde bakımını yaptır.Ön takımların vidalarıymış,somunlarıymış özellikle ön çatalın tekerleğe bağlantılarını falan mutlaka sıktır.Fren yağlarını kontrol ettir,zaten hemen gözüküyor orda seviyeleri.Aklınızda olsun her 1000 kmde bir bu gevşek vidaları vs. sıktırma işlemlerini yaptırın.Benim de şu an hafif bir oynama var gibi ön takımda,büyük ihtimal yine gevşedi.Vibrasyondan olsa gerek.Bugün dikkat etmemiştim hiç burda yazılardan sonra dikkat ettim.devir 10.000 i fln görüyor.Zorlanmadan da 85 km hızı gördüm.Ama o malum sıcaklarda motor 80 i rahat göremiyordu.Yani bu son hızın çok etkenleri var.Bir de bişe soracam size, bu disklerdeki paslanmayı vs. nasıl sökerim?Bi bilginiz var mı bu konuda.Sprey yağlar var ama onuda disklere sıksam fren tutmaz...
-
01 Temmuz 2007, 17:17
Evet dün akşam 2 kişi motorun kaç yaptığının resmini çekim dedim ama gülmekten ve kafalarımızın bi denli kıyak olmasından pek net bişey orataya çıkaramadık ama yinede az çok belli oluyo
http://www.imagehack.eu/tr/uploads/ff8bfa04b0.jpg
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 17 kullanıcı var. (0 üye ve 17 misafir)
Bu Konudaki Etiketler