Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    mondial 150 ZC
    sky bide dikkat et 100+ görcem diye allah korusun.şehir içinde bu motorlarla 75-80 bile keyif verir dikkatli kullandıktan sonra.ben şahsen sölüyorum ki (motoru sevmeme ragmen)bunlarda 100-110 zaten biraz ürkütücü oluyor.Bu arada gazdaki boşluk arıza deil illaki oluyor.Arkadaşın deidği gibi sakın sıfır boşluk yapmayın,çünkü aradaki boşluk ne olur ne olmaz hesabı kalsın.Elin refleksi olur bişe olur bi gaz yesin ilk motor.Yoksa diger türlü gaza dokunduğun an altından yürür giderŞu an benimde zorlanmadan son süratim 80-85 onun için bence mutlu mesut ol.Ve emin olki %75-80 kullanıcınında ortalama sürati bu.100+ herşey optimum olcak yol hafif meğilli olcak ve zaman olcak.110 görcem diyede bu kadar kasıp vibrasyonyapmaya gerek yok....

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sky_forever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Yok derdim scooter kullanıp race performansı beklemek değil...
    Hani böyle Şehirde olupta kro gibi basan bi tip de değilim...
    TEk kafama takılan şu oldu millet dedim ya bsıyoz uçuyoz hatta kanat taktırcam yakında falan diyo ya ula dedim acaba benim motor kaç basıyo denedim ve rakamların farkını görünce üzüldüm açıkçası

Bastığım yol BBRR abimiz bilir datça yolu var marmariste dümdüz bi yol 0 tehlikesiz değil ama basılır yani orda deniyorum gazı kökledim yine bugün yok abi mümkün değil 70ten ötesine geçemedim

Sheltox bencede baba bu motorda kilolar çok fark ediyo gerçekten ama gerçekten hafif bi arkadaşımı vericem motora ve farkı görücem emin ötesi eminim o motor 85-90 yapacaktır çünkü 110 kilo nereeeee 60 kilo nere 50 kilo fark var ki o 50 kilo 116 kiloluk bi motor ve sanırım 8 beygirlik bi güç için KÜÇÜMSENECEK bi fark değil....

888 kmdeyim gazı 3-4 defa kökte gittim son hız denemesi için biliyorum iyi bişey değildi ama sinirlendim yani kalkışlar ve 60a kadar ivmelenme çok güzel motorda ama sonrası beni yasa boğdu gittim benzinide SHELLDEN full depo çektim 95 kurşunsuz yok yine değişmedi bişey

Yorumlar için ayrıca teşekkür ederim beyler

Diğer topiclere bakıyorumda millet orda arkadaş olmuş hatta aynı evden olmuşlar yok senin çorabın nerde yok ben kızdan ayrıldım yok yarın şurda buluşalım bi köfte yiyelim nerdeyse muhabbetler böyle yani konu motoru falan geçmiş hava raporlarından testicle muhabbetine kadar girmiş ama bizim topiciğe bak hiç öyle bi hava yok...!!

Sizin devir göstergeside hep 5bine kadar çıkıyo dimi beyler ????
    Birde ne kadar benzin yakıyosunuz 100 kmde veya TAM DEPO BENZİN İLE kaç km gittiniz ???

Motosikleti
    Mondial 150zc
    Sky forever sen bu hız olayıyla kafayı bozdun sanırım :D Şaka bi yana ağırlık konusunu tam olarak bilmiyorum ama gerçekten motoru ilk aldığım zamanlar motor çeyrek yadı yarız gazla kendiliğinden 70 80 km hıza ulaşıyodu ve bu 2 kişiyle bile değişmiyodu 2 kişiyle 90 95 km hızı rahatlıkla görüyodu ve halen görüyor. Senin şu anda yaptığın motor için tehlikeli bi dönem çünkü motorun alışma dönemleri ve hava sıcaklığı çok yüksek ve sen motoru anladığm kadarıyle baya iyi zorluyorsun. Baya bi süre önce yine yazmıştım 1500 kmye kadar motorda hız denemesi yapmayın hüsrana uğrarsınız diye (ben 2 kişi denemeleri 1500den sonra yapmaya başladım ve 1500 kmye kadar motor kaç basıyo diye asla gazı köklemedim) Şu anda 888 kmdeymişin tavsiyem zorlama 1500e kadar sabret.

Motosikleti
    Honda vfr800
    SKY cım walla sana şunu söliim ne olursa olsun hatta motoru vereceğin kişi bi profesyonel dahi olsa sakın kimsye VERMEE aman sonra hem adam yüzünden vicdan azabı çekersin hemde motorun geri dönüşümü olamayan bi hale gelebilir. sen boşver madem ZC n war bak dünya kadar adam dio 90-100 basıo die boşver sen soranada basıo de.adam üstüne binipte hadi hız yapalım diek hali yokya.. tekrar diorum sakın başkasına verme motoru 50 metrelik yolda bile.
    ayrıca madem öyle ozmn hadi bu tür muhabbetlere girelim

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Hmm 1500'ü beklicez yani....
    Evet aslında ben 3-4 kez zorladım ama hava çok sıcak değildi ya dediğim gibi akşam serinliğinde denedim zaten öyle bi rüzgar geliyo ki ısınması mümkün dğil o kadar rüzgarda neyse beklicez bakalım 1500e kadar....

Sheltox'cum doğru diyorsunda ben bu ağırlık olayınıda kafaya taktığım için bu kadar üstüne gidiyorum bu konunun...
    Millet sanacak ki Zc basmıyo Aslında o basıyoda ben biraz acele ediyorum sanırım ama 1500den sonrada basmassa yandınız hepinizden sorucam hesabını tek tek(SAnki motoru siz yaptınız dimi hehe )

Öyle muhabbet derken yani millet can ciğer kuzu sarması el ense tokat ass e parmak olmuş bi sıcaklık var yani ve kıskandım valla diğer topicleri

Bizdede 30 dan farklı user bu topiciğe hergün en az benim kadar girip baksa bişey yazsa üff ne güzel olur

BU arada DEvir Saati ve BENZİN olayını konuşalım beyler...

Motosikleti
    Honda vfr800
    haaa unutuodum
    ayrıca motoru 8 bine kadar çıkardım ama tekrar söliim rodaj ve dışı dahil asla bu motorlarda son gaz yapmam....

mesela ben burda ayvalıkta kız yapmak üzereyim kışlık ve yazlık ayrı olmalı die düzünüom ya siz

Motosikleti
    Mondial 150zc
    Yani sky kardeş bu konuda sana demek istediğimi sakın yanlış anlama, 1500 olunca motor zart diye bastınmı uçucak değildir. 1500 km alışma dönemi için yeterli olan kmdir. Bu kmden sonra artık motoru açmaya başlarsın bunun içinde uzun bi mesafe seçiceksin ve motoru açmaya başliyacaksın marmaris datça arası bu iş için uygun bi mesafe gidiş geliş 100 150 km olması lazım şimdi yeni yollar yapılmış olabilir en son 2000 senesinde görmüştüm yolları 4 yıl robinson select mariste çalışmıştım ordan biliyorum

Motosikleti
    Honda vfr800
    walla dayanın 1500 kmden sonra sky dan bi fırça yiicek gibiyiz

Motosikleti
    mondial 150 ZC

Tanışma faslı

...hadi olaya şu yönden bakalım.Bu motorla salına salına da gitsen 30 la 40 la bütün gözler üzerinde oluyo.100 le gidersen kimse seni göremiyo.Motorun keyfini çıkartmaya bakmak lazm.Max. 70 yapmak lazm;)Bu arada herkes yazsın o zmn nerde oturyo,kaç yaşında,okul iş..tanıyalım birbirimizi.Birde ilerde bi sürpriz yapıp Ağvada bi arakdaşın oteline 1 günlük konaklama gezi yapabiliriz.Bunuda önceden sölemiş oliim....

Bilgiler
    17.10.1984 Malatya/yaşadığı yer:İstanbul-küçükyalı.Sakarya üni turizm(mezun)/aof işletme devam. iş:belli olmayan dönemlerde çalışan biriyim:D

kalipso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sitede gezerken bu sayfayı gördüm konu çok eski olmalı her neyse ben 150zc almayı dusunuyorum ama 150RE de de kararsız kaldım hangısı benım ıcın daha iyi olur yada kullanımı hangisi dahe iyi performans olarakda hangisi iyidir bilgilendirirseniz sevinirim.

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Alıntı sheltox adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    walla dayanın 1500 kmden sonra sky dan bi fırça yiicek gibiyiz
    Hehehehe

Alıntı mythical adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...hadi olaya şu yönden bakalım.Bu motorla salına salına da gitsen 30 la 40 la bütün gözler üzerinde oluyo.100 le gidersen kimse seni göremiyo.Motorun keyfini çıkartmaya bakmak lazm.Max. 70 yapmak lazm;)Bu arada herkes yazsın o zmn nerde oturyo,kaç yaşında,okul iş..tanıyalım birbirimizi.Birde ilerde bi sürpriz yapıp Ağvada bi arakdaşın oteline 1 günlük konaklama gezi yapabiliriz.Bunuda önceden sölemiş oliim....

Bilgiler
    17.10.1984 Malatya/yaşadığı yer:İstanbul-küçükyalı.Sakarya üni turizm(mezun)/aof işletme devam. iş:belli olmayan dönemlerde çalışan biriyim:D

22 yaşındayım Marmaristeyim ama gönlüm KSKde hala...Müzisyenim, öğrenciyim aöf muhabbetleri yani...Bilindiği üzere bi ZC'em var onla uğraşıyorum bu aralar Zaten çok sıcak pek bişey yapılmıyo anca geceleri işte...(dip not: Klasik espiridir YARIŞMACI ARKADAŞLARA BAŞARILAR )

Myhtical ozman motoru elimizde ittererek gezelim ne dersin

Alıntı kalipso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sitede gezerken bu sayfayı gördüm konu çok eski olmalı her neyse ben 150zc almayı dusunuyorum ama 150RE de de kararsız kaldım hangısı benım ıcın daha iyi olur yada kullanımı hangisi dahe iyi performans olarakda hangisi iyidir bilgilendirirseniz sevinirim.
    Eski değil o kadar ya zaten motor 2006 çıkışlı
    Sen bakma baştaki mesajlara ondan sonrakilere bak...
    Mondial 150 lik Serilerinden bişey düşünüyorsan her açıdan kararın şahsen

150 ZC olmalı

kalipso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    peki yakıtda 150ZC nasıl uzun yola gideceğim için araştırıyorum uzun yola gelirmi bu motor rahatlık bakımından da nsıl.

Motosikleti
    Mondial 150zc
    Kalipso, motorla henüz çok uzun bi yola gitme fırsatım olmadı aslında öyle bi niyetim vardı araya sıcaklar girdi vazgeçtim, ama yorucu olucağını zannetmiyorum, benzin konusu ise tam depo ile aksi bi durum yoksa tahmini 140 180 km arası yol gidebilmen gerekiyo benim motor 5 ytl benzin ile ortalama 60 km gidiyo yani 1.6 küsür litre benzin ile oda şehirçi şartlarda dur kalk yavaş git felan.

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Ya sonuçta sen bi scooter ile uzun yola çıkıcam diyorsun tabiki bi touring motor veya chopper gibi öyle yayıla yayıla gidemezsin..:!

Ama koltuğu gayet geniş diz mesafeleri falan gayet iyi çok uzun boylu değilsen gidersin ama tabi yolu abartma yani nerden nereye kaç km nasıl bi yol gideceğinde önemli...Sonuçta motor bu herkes yorulur..!

150 cc lik bi araç o tabiki gelir arada hem sen hem motoru dinlendire dinlendire gidersin bence...

Motosikleti
    Honda vfr800
    walla arakadaşlar keşke hep bir olsaydık her hafta gezi yapar milleti kendimize hayran bırakırdık motorlarla tüh beaa... neyse 18 imdeyim inşallah üniversitede motoru büyütcem bunun dışında avatardada yazıo orduda kalıyorum ve 150 ZC yi çook seviorum

Alıntı kalipso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kalipso arakadaşım aramıza hoş gelmişsin walla aman derim kesin ZCCCCCC almalısın bir al sen gerisini düşünme yağ gibi kayar millette yağ gibi sana bakar
    al derim pişman olmassın

Motosikleti
    mondial 150 ZC
    sky_forever eger 50-60 km hızla koşaiblseydim vallah motora fln binmezdimittirmeyede gerek kalmazdı;)yeni katılan arkadaşım aramıza hoşgeldin.2 milyar civarlarında bir motor alacaksan ve bu scooter olacaksa, ZC önerrebilirim.4/4 lük demiyorum objektif yaklaşyorum, sonuçöta verdiğin para ortada aldığın motor ortada.Fakat alacağın çoğu motordan daha iyi...

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Evet hepimiz ayrı bi yerdeyiz birleşmek mümkün değil
    1000e yaklaşıyorum 924 km oldu beyler 1000 için aklınıza gelen BAKIMLARI veya YAPILMASI gerekenleri yazar mısınız?

Motosikleti
    Honda vfr800
    yağı değiştir adam grek yok 500 de değişti desede sen dinleme değiştirt , yağ filtresini(tel filtre) ve hava filtresini basınçlı hava ile temizlet ve motorun tüm civatalarını sıktır mutlaka bunları yaptır zaten 1000 de yapılması gereken temek şeyler eğer sana göre çekiş düşüklüğü yoksa triger kayışına veya karbüratöre ki zaten daha 1000 desin baktırmana hiç gerek yok bunlar senin için yeterli olacaktır. ayrıca kesinlikle ve kesinlikle motoru GÖZÜNÜN ÖNÜNDE iken bakıma ver eger adam sırada bilmem kaç motor war sen git 4-5 saat sonra gel fln derse adamdan bi kaç gün sonrasına sabah erken saate randevu alırsın böylece motorunun yanında için rahat olur. hadi bakalım 1000 km bakıın hayırlı olsun

Motosikleti
    mondial 150 ZC
    kesinlikle "sheltox" haklı.müdahale edebilecek şekilde bakımını yaptır.Ön takımların vidalarıymış,somunlarıymış özellikle ön çatalın tekerleğe bağlantılarını falan mutlaka sıktır.Fren yağlarını kontrol ettir,zaten hemen gözüküyor orda seviyeleri.Aklınızda olsun her 1000 kmde bir bu gevşek vidaları vs. sıktırma işlemlerini yaptırın.Benim de şu an hafif bir oynama var gibi ön takımda,büyük ihtimal yine gevşedi.Vibrasyondan olsa gerek.Bugün dikkat etmemiştim hiç burda yazılardan sonra dikkat ettim.devir 10.000 i fln görüyor.Zorlanmadan da 85 km hızı gördüm.Ama o malum sıcaklarda motor 80 i rahat göremiyordu.Yani bu son hızın çok etkenleri var.Bir de bişe soracam size, bu disklerdeki paslanmayı vs. nasıl sökerim?Bi bilginiz var mı bu konuda.Sprey yağlar var ama onuda disklere sıksam fren tutmaz...

Motosikleti
    Mondial 150zc
    Evet dün akşam 2 kişi motorun kaç yaptığının resmini çekim dedim ama gülmekten ve kafalarımızın bi denli kıyak olmasından pek net bişey orataya çıkaramadık ama yinede az çok belli oluyo

http://www.imagehack.eu/tr/uploads/ff8bfa04b0.jpg

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 17 kullanıcı var. (0 üye ve 17 misafir)

Bu Konudaki Etiketler