maxi geçmiş olsun...
Allah korumuş kardeş...dikkat ediver özellikle bu havalarda...
ekzoz özellikle bu tipten iste...
bayii ilede konuş...
olay onda bitiyor...
maxi geçmiş olsun...
Allah korumuş kardeş...dikkat ediver özellikle bu havalarda...
ekzoz özellikle bu tipten iste...
bayii ilede konuş...
olay onda bitiyor...
çok teşekkür ederim, gerçekten de Allah korudu. maaşı çekebilirsem bi sadaka vereceğim inşallah.
egzozun sesi çok güzel ama yahu 90la giderken önüme kıran adam yüzünden gazı bıkakınca "pat pat" etti o sesi duyunca hastası oldum, resmen amerikan arabaları gibi ses çıkardı. motor güçten de kaybetmedi. sanırım bizim egzoz bir borudan ibaret.
hemde ne boru..
içinde elyaf sözde koymuşlar...
benim ilk ekzoz kırılınca incelemiştim...
piyasada yapmaya kalkış sana 20 liradan fazlaya mal olmaz..
o kadar kaliteli yani(:
az sadaka çok belayı def eder....
iyi yaparsın;)
egzoz garantiden gelmezse, yani paramla almak zorunda kalırsam orijinal unnamed"in egzozundan mı alsam, sanayide mi yaptırsam, yoksa cbr 125 egzozu mu taksam? cbr egzozun performansa katkısı olur mu?
arkadaşım mondialin sitesindeki numarasını ara ve egsozunun problemli olduğunu ifade et 0256 315 42 94 bu numarayı ara ve problemini anlat hangi bayii ye gidiyorsan bayi ilede konuş ben aradım sizlerde arayın dünyanın parasını veriyoruz biraz hakkımızı arayalım gerekirse defalarca arayalım en fazla 3 yada 4 lira telefon parasına maal olur gidin ptt den telefon kartı alın onla arayın en azından aradım ama ilgilenmediler deriz olur biter
ne toyotası lan benim babam adam gibi adam:salut:
egzozu garantiden getirmeye çalış...
heh yarı öbür günde ekzozu değiştirmek istersen sakın gidip orjinalini alma...
biraz daha fazla para verirsin adam akıllı el yapımı güzel bir ekzoz koyarsın...
ki arkadaşlar şu andaki ekzozun diğer ekzozdan tek farkı yukarı dönmüyor, ağzına bir kafa takılmış..
üstünede göstermelik nikelaj incecik bir sac...
isterseniz kendiniz bile yaparsınız...
birde bugün motoru çıkardım arka lastik sağa sola çok oynama yapıyor...
burçlardanmıdır?
yoksa vidalarmı gevşemiştir?
vaktim yoktu bakamadım..
vidası gevşemiştir
aynısı oldu sıktırdım bir daha tekrarlamadı
bende frene basınca motorun yana doğru oynamasından farkettim
artık sürekli kontrol ediyorum
wolky teşekkürler ona bir bakayım...
sadece ses farkı ve görüntü farkı var...
başka birşey yok....
performansı etkilemiyor...
cbr 125 egzozu buldum 2. el. onu alsam mı? performansa etki eder mi acaba?
vakit olursa arka stopları ve sinyalleri led yapacağım. sonra da güzel bi 55 wlık diamond view lamba takacağım. şu çin malı 35w bile önümü güzel aydınlatıyor ya...
cbr 125 ekzozu koyarsan resim isteriz haberin olsun(:
merak uyandırdı şimdi bende..
birde farın resmini koyacağım demiştim, buyrun size fikir olması açısından paylaşıyorum...
buda ekzozun yakından çekilmiş fotoğrafı, ne kadar detaysız olsada fikir uyandirabilir...
aradığınız ilanın linki;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...32688775/detay
@ wolky: pardon ya yanlış anlamışım, inan çok kolay oldu. oto yedek parçacıdan h4 lamba soketi (lambanın kablolarının motorla bağlandığı kısım diye açıklayayım) ve 35wlık h4 lamba aldım. bizim motordaki duyla (s2 tip duy diye geçiyor) lamba değişmelerden bayağı haşır neşirdim. duyu motordan söktüm (3 soket var yerlerini bi kağıda yazın. gerçi genelde sarı yeşil olan şase oluyor ama siz not edin) h4 lambayla karşılaştırdım. önce h4 lambanın normal araba duylarına göre olabilmesi için lambayı çevreleyen demir bi halka var. önce onu kırdım. sonra gene bizim motorun duyuyla karşılaştırdığımda lamba hala büyüktü. ben de motorun duyunun içini h4 lambaya göre oydum. lambayı bizim motorun duyuna geçirdim. yedek parçacıdan aldığım soketleri motordan çıkan kablolara bağladım (aman karıştırmayın bunları!!! kısadevre yaparsanız en iyi ihtimalle sigortalarınız gider.) o kabloları izole ettim. sonra h4 lambayı bağladığım motorun eski duyu sadece lambayı motora sabitlemek için kaldı. soketleri h4 lambanın soket yuvalarına yerleştirdim. sonra duyu fara sabitledim. olay bitti...
dikkatli olmanız gereken 3 konu var:
1. motordan gelen telleri karışık halde lambaya bağlamayın. uzunu uzuna kısayı kısaya şaseyi şaseye bağlayın. aman dikkat.
2. uzun soketiyle kısa soketi karıştırırsanız hiç lambayı çıkarmadan soketleri değişin
3. lambayı düz ve ya ters bağlayabilirsiniz. lambayı 180 derece döndürün. sanırım ben bunu yanlış yapmışım, kısa farla polis okulu içinde gezerken yukarıyı aydınlatıyor. uzunları açınca önüm daha iyi aydınlanıyor. düzeltmeye vakit olmadı henüz...
eğer led stop park ve sinyallerle bir de farın üstündeki 2 gündüz lambasıyla birlikte gösterge lambalarını da ledleyebilirsem 35w yerine 55 w lambayı rahatlıkla takabilirim. bizim zcnin elektrik şemasına baktığımda gösterge lambaları da yüklü bi miktar çekiyordu. bir de kaliteli bi 55w (osram nightbreaker falan) takarsanız daha memnun olursunuz. unnamedin son yazısındaki ilanda gece stopla farları gösteren bir resim var. benim far da bunun en yarısı kadar aydınlatıyordur. o kadar yakındayken benimki de benzer şekilde aydınlatıyor. 2-3 saate benim farın nasıl aydınlattğını fotoğrafla buraya atarım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:11 ----------
@unnamed: cbr egzozunu 100 tlye koymuştu. adamla konuşmadım henüz. garantiden egzozun gelip gelmemesine göre duruma bakacağım.
far süper olmuş. farın iç kısmını kestin mi?
farın iç kısmını kestim..
arka taraftan 4 tane ince delik açarak kablo bağıyla ampülü sıkıştırdım...
sıfır oynama olsun diyede slikonla takviye yaptım...
birde motorun ekzoz şemasına bakarak cbr'ın ekzoz'unu nasıl bağlayacaksın?
kesip kendi orjinalinemi ek yapacaksın?
bugün motoru çıkarttım, jikleye girmiyor sanki motor...
bırakıyorum hemen istop ediyor...
arkadaşlar bir aksilik olmazsa yarın kırmızı şimşeğimden ayrılıyorum ayrılsamda ayrılmasamda bu forumda yazmaya devam edeceğim
ne toyotası lan benim babam adam gibi adam:salut:
bence zenon için çok güzel işçilik çıkarmışsın tebrik ederim. silikon işini öğrenmem lazım. hem ses sisteminin kablolarını hem de şu yeni yaptığım farın tesisatını silikonlamam gerekiyor aslında. senden ders almalıyım .
benim egzoz için 3 ihtimal var. ya garantiden egzoz gelir ben o bozulana kadar 2. ve ya 3. şıkkı ertelerim, ya orijinal mavi kısmın yerine cıbır egzozunu kaynattırırım ya da orjinali gereği kadar kesip kaynattırırım.
size bir zihni sinir proce daha :D egzoza bir boru kaynak ettirsem, bu boruya plastik borudan yeteri kadar ek yapıp selenin altına da üstüne oturabileceğim sağlamlıkta bir depo gibi bişey yapsam, bu tesisatın dolaşımını da elektrik motoruyla yapsam nasıl olur? bi akvaryum motoru yeterli gelir. zaten adaptörlü onlar. ayarlanır bir şekilde. koltuk ısıtmalı sele olur valla . soğuk havalara birebir. ben zaten motoru arkaya yaslanarak yayıla yayıla sürüyorum, bir de deri montun içine geçecek şekilde torba gibi pay da bırakırsam o kısmı her motora bindiğimde belime sararsam çok süper olur. valla tam zihni sinir procesi oldu.
havalar çok soğuk, bende de 1 dakka jikle devreye ya giriyo ya girmiyo kafasına göre takılıyor. zaten devri el gazıyla da tutturabiliyorum.
h4 lambanın testleri ve resimli sonuçları :
kısa:
[IMG=http://img152.imageshack.us/img152/4317/ksax.jpg][/IMG]
uzun:
[IMG=http://img339.imageshack.us/img339/9706/uzuno.jpg][/IMG]
uzun+kısa(selektöre basılı):
[IMG=http://img818.imageshack.us/img818/7996/uzunksa.th.jpg][/IMG]
kısa ileri
[IMG=http://img375.imageshack.us/img375/8096/ksaileri.th.jpg][/IMG]
uzun ileri:
[IMG=http://img262.imageshack.us/img262/4639/uzunileri.jpg][/IMG]
uzun+kısa ileri
[IMG=http://img836.imageshack.us/img836/6255/uzunksaileri.jpg][/IMG]
sonuç: şimdilik idare eder. kaçıncı baskı oldu bilmiyorum ama; göstergelerdeki lambaları, gündüz lambalarını, arka park ve fren lambasını son olarak sinyalleri de led yaparsam, bir de 55wlık osram nightbreaker ve ya diamond view gibi güzel bi lamba alırsam sanırım zenona gerek kalmaz.
bir sorum var. kısa ileri resmine bakarsanız bir sorun olduğunu farkedeceksiniz. sizce de bu lambayı 180 derece döndürmem gerekiyor mu??
---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:35 ----------
son bir zihni sinir proce daha:
egzozun içine havayı dışarı atacak şekilde bi fan koysak nasıl olur? metalden güzel bir şey yapılabilir. hatta eğer egzozu sanayide yaptırabilirsem böyle bir şey deneyeceğim. benim bildiğime göre gaz ne kadar hızlı dışarı atılırsa o kadar iyidir, değil mi?
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)