Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    sky_forever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    aldıktan daha 1 ay sonra yetmemeye başlamışsa sen zaten BAŞTAN yanlış bir seçim yapmışssın demektir..

Ben 3 yıldır kullanıyorumda bunu söyleyebiliyorum ha zc çok emektar ne yollar yaptım onunla ve hatta iki kişi yazdım baya geri sayfalarda bodrum-marmaris marmaris-bodrum marmaris-izmir şeklinde..

Çok çok taşıdı beni kızarkadaşımı annemi babamı pehh ne kilometreler devirdik ne yollara girdik çıktık hiçte yolda kalıpta rezil olmadım ALLAHA bin ŞÜKÜR...

Ama iyi baktım hor kullanmadım falan fakat zcnin yapacakları bellidir..
    O yüzden binlerce aparat takıp motora kendi fiyatından fazla para harcamak akıl karı değil..

Yani okuyorum herkes birşey yapmaya çalışıyor elektrik kablolalarına kadar değiştirmek gerek yok beyler bu bir bilgisayar değil motor..
    Yani yapsanızda gereği çok ha ben demiyorum ki lastiklerinizi değiştirmeyin ama ne bileyim gidip bilmem kaç euroluk kayış yok özel egzoz dökümleri yok yakut taşlı elcikler falan...

Yağını kaliteli ötesi kaliteli koydurun benzinciniz TEMİZ olsun mümkün mertebede yan sanayi ürün kullanmayın en kötü KENDİ ORİJİNAL parçasını kullanın yeterli olacaktır...

Eh 30bin kmye geliyorum artık demekki motora bakınca daha gidermiş..
    Ha şu an koltuğu kötü durumda çünkü aldığımdan beri aynı koltuk bekliyorum..
    Onun dışında birşeyi yok pardon birde egzoz bulamadım bodrumda.. orijinal egzozu ile idare ediyorum...

Zc kötü motor değildir ama yapacaklarıda bellidir! Fiyat/performans oranı da gayet iyidir..
    Ama ben artık daha başka modeller istiyorum.. Yani şu an param olsa gidip güçlü bir scooter alıp araba parası vereceğime vitesli touring veya chopper gibi aletlere bakarım çünkü motorsiklet dediğimiz şeyler aslında onlar..

Ama ZC'nin yeri bende başkadır ilk göz ağrımdır onunla öğrendim iki tekerlekle hareket etmeyi..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    Alıntı sky_forever adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aldıktan daha 1 ay sonra yetmemeye başlamışsa sen zaten BAŞTAN yanlış bir seçim yapmışssın demektir..

Ben 3 yıldır kullanıyorumda bunu söyleyebiliyorum ha zc çok emektar ne yollar yaptım onunla ve hatta iki kişi yazdım baya geri sayfalarda bodrum-marmaris marmaris-bodrum marmaris-izmir şeklinde..

Çok çok taşıdı beni kızarkadaşımı annemi babamı pehh ne kilometreler devirdik ne yollara girdik çıktık hiçte yolda kalıpta rezil olmadım ALLAHA bin ŞÜKÜR...

Ama iyi baktım hor kullanmadım falan fakat zcnin yapacakları bellidir..
    O yüzden binlerce aparat takıp motora kendi fiyatından fazla para harcamak akıl karı değil..

Yani okuyorum herkes birşey yapmaya çalışıyor elektrik kablolalarına kadar değiştirmek gerek yok beyler bu bir bilgisayar değil motor..
    Yani yapsanızda gereği çok ha ben demiyorum ki lastiklerinizi değiştirmeyin ama ne bileyim gidip bilmem kaç euroluk kayış yok özel egzoz dökümleri yok yakut taşlı elcikler falan...

Yağını kaliteli ötesi kaliteli koydurun benzinciniz TEMİZ olsun mümkün mertebede yan sanayi ürün kullanmayın en kötü KENDİ ORİJİNAL parçasını kullanın yeterli olacaktır...

Eh 30bin kmye geliyorum artık demekki motora bakınca daha gidermiş..
    Ha şu an koltuğu kötü durumda çünkü aldığımdan beri aynı koltuk bekliyorum..
    Onun dışında birşeyi yok pardon birde egzoz bulamadım bodrumda.. orijinal egzozu ile idare ediyorum...

Zc kötü motor değildir ama yapacaklarıda bellidir! Fiyat/performans oranı da gayet iyidir..
    Ama ben artık daha başka modeller istiyorum.. Yani şu an param olsa gidip güçlü bir scooter alıp araba parası vereceğime vitesli touring veya chopper gibi aletlere bakarım çünkü motorsiklet dediğimiz şeyler aslında onlar..

Ama ZC'nin yeri bende başkadır ilk göz ağrımdır onunla öğrendim iki tekerlekle hareket etmeyi..
    eyvallah..(:
    zc benim ilk çin motorum...
    scooter im..
    dediğin gibi, daima servise götürür ve orjinal yedek parça kullanırım..
    yağın en kalitelisini koydururum...(castrol)
    benim bu motordan soğumamda ki en büyük sebep ekzozu..
    yeni değişti garantiden, yine patladı...
    Allah'tan yine değiştirecekler, büyük uğraşlar sonucunda..
    fiyat performans olarak bence 10 üzerinden 9 u hakkedecek bir motor..
    daha uzun yol yapma şansım olmadı benim..
    ama nasipse önümüzdeki sezon yapacağım...

Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Alıntı maxi97 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun kardeşim dün yazını görmemişim ya kusura bakma. sana tavsiyem michelin pilot sport. yolu çok güzel kavrıyor. hava 0 derece bile olsa sorun olmuyor. virajları yatırarak dönüyorum, yavaşken neredeyse yere paralel edecem motoru. ben pahalıya aldım sen istanbuldan daha ucuza bulabilirsin. tekrar geçmiş olsun. hemen değiş lastiği bence.
    yok abim ya bende öğrenciyim yazın 3 sezon çalışıp aldım motoru
    plaka ruhsat vergi babamdan gidiyor
    bide lastik diyemem
    lastik alcak durumu var ama benim yüzüm yok o konuda daha
    çünkü çok yeni duruyor lastikleer

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:58 ----------

bu egzos işini ben anlamadım nasıl kırılıyor patlıyor
    ben bir kere çıkardım zımparalıyıp boyadım

yoldaki çukurları ezberledim artık

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:00 ----------

Alıntı barmen1907 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1.motor cok fazla yakıyo(hadı onu gectım)
    2.50 km hızı gectıkten sonra arka alt kısımdan zzzt zzt dıye ses gelıyo
    3.motor en ufak bıseyde bıle sakır sakır sesler gelıyo
    .
    o zzzt diye ses bendende geliyor..ayrıca o sakr sakr ses frenden aynı şeyler benim başımdada var....ama ben bunu kask takmadığımda duyabiliyorum(oda sokakta neyi var neyi yok diye bakarken)anladığım kadarıyla çoğu kişide kask falan takmıyor

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    @wolky: inan ki lastiğe verilecek para için değer. sendeki lastikle bir kaza geçirirsen sevdiklerine vereceğin acıları düşün. altı üstü 200-300 tl için anneni babanı üzmeye değer mi? sadece babanla konuş ve de ki "baba bu lastikler 2006 model ömrünü tamamlamış. yolda azıcık su bile olsa freni bırak gaz bile versen kayıyor". babana bu yazdığımın yarısını desen kendisii direk değişir ki zaten durumu da varmış. bende hemen değiş.

@sky forever: şu an sadece zcnin son hızından memnun değilim. zaten sen bana yavaş git diyorsun seninle bir tek bu konuda anlaşamadık . google earthdan elazığ malatya karayolunun elazığ tarafındaki 5 kmye bakın. o virajların hepsini bu motorla 70 km hızla alabiliyorum. memleket yolunda ayakları öne uzatıp, müziği de son ses açıp chopper tadında giderken sırtımda da genelde valizimi kendimle çanta arasına sabitlediğim için resmen yatakta gider gibi sürüyorum. virajları öyle tatlı alıyorum ki... göstergem de bozuk değil, opel corsayla yan yana giderken hız göstergesine baktım aynı hızı yapıyorduk. ikimizde de hız 80in biraz üstündeydi. eğer bu yaz istanbul'a gidersem kesinlkle motorumu da otobüsün dibine koyacağım. karbüratör, filtre, egzoz, iyi bi fren pabucuyla beraber varyatör dişlileriyle de oynadık mı tam istediğim motora kavuşacağım.

bir sorum var; acaba honda cbf150 karbüratörünü bizim motora monte edebilir miyiz?

@unnamed: benim egzoz kelepçesi düşeli 2 hafta oldu. parça hala gelecek... ben de bi yerden mavi bi kapak buldum, su tesisatı borusundan artan bir parçaydı, kelepçenin görevini şimdilik o görüyor. sanayide sordum 100-150 arası bi fiyata egzoz yaparlarmış.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:12 ----------

bir de motorun siyah yerlerini karbonfiber görünümlü folyoyla kaplasak nasıl olur sizce?

Motosikleti
    kymco super 8
    Alıntı serkanyeliz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    almak istesen sana benimkini satarım kırmızı 4125 kmde alarmdan çalışma var okadar titiz kullandımki çukur tümsek ne varsa yavaş geçtim 2000 km boyunca yalnız sürdüm rodajını harfiyen yaptım 1400 e satarım ilgilenirsen cep telimi veririm
    istanbulda nerdesin ben düşünürüm ama konuşup,motoru görmek lazım

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    bu egzos işini ben anlamadım nasıl kırılıyor patlıyor
    ben bir kere çıkardım zımparalıyıp boyadım
    fabrikayla görüşürsen, 80 km hızdan sonra çatlama yapıyormuş ekzoz...
    nedenini bana öyle söylediler...

benim egzoz kelepçesi düşeli 2 hafta oldu. parça hala gelecek... ben de bi yerden mavi bi kapak buldum, su tesisatı borusundan artan bir parçaydı, kelepçenin görevini şimdilik o görüyor. sanayide sordum 100-150 arası bi fiyata egzoz yaparlarmış.
    bakalım yeni tip olan ekzozdan göndereceklermiş..
    ondan güzel performans alırsam ekzoz almam bir daha..
    yok oda aynı kendi orjinali gibi çıakrsa, 150 liraya on numara performans ekzoz buldum onu taktıracağım

arkadaşlar yardım edecek kimse yokmu kask almam lazım

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    LS 2'yi kesinlikle tavsiye ederim...

Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Alıntı -unnamed- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    LS 2'yi kesinlikle tavsiye ederim...
    bende ls2 aldım ama araştırmadım
    lazer kasklar daha hafif sanırım
    bide ls2 bi sure sonra sesle çıkarmaya başlıyor ruzgarı çok alıyor

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    Alıntı wolky-ksk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende ls2 aldım ama araştırmadım
    lazer kasklar daha hafif sanırım
    bide ls2 bi sure sonra sesle çıkarmaya başlıyor ruzgarı çok alıyor
    ben şu anlık çok memnunum..
    suzuki gsrx 600'le 260 km hıza kadar çıktım...
    gayet güzeldi..
    hava alımı filan yapmadı büyük derecede...

oopss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    beyler www.motomaxonlineshop.com tan bana hangi kaskı önerebilirsiniz? fiyatı 100 tl yi geçmeyen

themask - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 MCX Roadracer
    Merhaba arkadaşlar.O alttan gelen zzzttttt şeklindeki ses bende de var maalesef.Galiba herkesde var.Deviri 5 i falan geçince oluyor.Yani hızınız 50-60 olduğunda.Bizim aletin 500 bakımı vardı.Ağırdan aldım biraz 950 de götürdük neyse.Ben de zannediyorum adam baştan ayağı eline alacak makineyi söküp takacak.Tüm civataları kontrol edip herşeyine bakıp,her sorununu düzeltip elime teslim edecek.
    Boşuna ümitlenmişim.Yaptığı tek şey yağını değiştirmek,2 civatayı sıkmak.Ön fren balatasını zımparalamak oldu.15 TL de paramızı aldı.Neymiş 500 bakımı artık garanti kapsamı dışındaymış.Motor genel olarak iyi.Fazla yakması konusu doğru.Birkaç parçası değiştiği zaman pek sorunu kalmayacağını umuyorum.Birde bu motordan çok fazla şey beklemek yanlış olur zaten.

Birader sen hangi aletle 120-130 yapıyorsun söyler misin.Biz mondial 150 ZC den bahsediyoruz.En iyi yolda 80'i geçen var mı arkadaşlar?

Motosikleti
    suzuki burgman AN 400 k6
    Alıntı bkemer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    istanbulda nerdesin ben düşünürüm ama konuşup,motoru görmek lazım
    ben istanbul eyüp yeşilpınardayım şişlide çalışıyorum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:17 ----------

Alıntı oopss adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    beyler www.motomaxonlineshop.com tan bana hangi kaskı önerebilirsiniz? fiyatı 100 tl yi geçmeyen
    bence internetten kask alınmaz sirkeciye git doğubank ın yanında motorcular var oradan alabilirsin ben kış lastiği sordum taiwan malı çiftine 110 dediler kışın çok iyi imiş bakalım olmazsa alabilirim
    ne toyotası lan benim babam adam gibi adam:salut:

Motosikleti
    150 ZC veya 150 MASH
    Şimdi ki aklınız olsa ilk scooter motorunuz 150 ZC olur muydu kırmızı olanından

oopss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    ben zc aldığıma çok memnunum en ucuz scooter buydu

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    Alıntı themask adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar.O alttan gelen zzzttttt şeklindeki ses bende de var maalesef.Galiba herkesde var.Deviri 5 i falan geçince oluyor.Yani hızınız 50-60 olduğunda.Bizim aletin 500 bakımı vardı.Ağırdan aldım biraz 950 de götürdük neyse.Ben de zannediyorum adam baştan ayağı eline alacak makineyi söküp takacak.Tüm civataları kontrol edip herşeyine bakıp,her sorununu düzeltip elime teslim edecek.
    Boşuna ümitlenmişim.Yaptığı tek şey yağını değiştirmek,2 civatayı sıkmak.Ön fren balatasını zımparalamak oldu.15 TL de paramızı aldı.Neymiş 500 bakımı artık garanti kapsamı dışındaymış.Motor genel olarak iyi.Fazla yakması konusu doğru.Birkaç parçası değiştiği zaman pek sorunu kalmayacağını umuyorum.Birde bu motordan çok fazla şey beklemek yanlış olur zaten.

Birader sen hangi aletle 120-130 yapıyorsun söyler misin.Biz mondial 150 ZC den bahsediyoruz.En iyi yolda 80'i geçen var mı arkadaşlar?
    ben kayış be bujiyi değiştirdim...
    değiştirmeden önce dediğiniz gibi 80 ancak yapyordu..
    şimdi düz yolda çok rahat 100'ü görüyorum...
    kendi orjinal kayışı çok kötü, söküp bakarsanız zaten ne demek istediğimi anlarsınız...

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    arkadaşlar bugün yeni ekzozu taktırdım...
    motoru 10 gündür garajdan hiç çıkartmamıştım, biraz zor çalıştı(:
    özlemişim ama zc'yi(:
    resimleri sizinle paylaşıyorum....

MaşaAllah deiverin kardeşler(:

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    Alıntı -unnamed- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bugün yeni ekzozu taktırdım...
    motoru 10 gündür garajdan hiç çıkartmamıştım, biraz zor çalıştı(:
    özlemişim ama zc'yi(:
    resimleri sizinle paylaşıyorum....

MaşaAllah deiverin kardeşler(:

maşşallah o ne temiz bi zc... ben yıkatıyorum gene böyle temiz olmuyor . arka farları tamamen kırmızı yapman çok hoş olmuş. yeni egzoz da çok şekilmiş yahu. çok beğendim. ama ben güç arttırmak için değişik bir egzoz deneyeceğim. 150 ccden 8.5 beygir az bence.

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    teşekkürler(:
    ekzoz ses bakımından çok güzel...
    kalkışınıda değiştirdi...
    tam performans deneme şansım olmadı, üzerinize afiyet hastayım biraz...
    ilk deneme yaptığımda sizinle paylaşırım...

WolfKing - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 zc
    Alıntı wolky-ksk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bugün çiseley hafif yamurun gazabına uğruyordum
    ışığın kırmızıya dönmesi ile frenlere asıldım ama banamısın demedi
    aynı hızla kaymaya devam ettim son anda durabildim allahtan benimde yeni lastiklere ihtiyacım var
    yada yamurda kullanmıcam.

ben oyagmurun gazabına ugradım wolky.. omuz koprcuk kemıgını kırdım .1a mumya moddayım aman dıkkat yagmurlarda boş gec abıcım
    вιz кαяѕıуαкαℓıуız

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 17 kullanıcı var. (0 üye ve 17 misafir)

Bu Konudaki Etiketler