Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    isi bayagi ilerletmissiniz siz...
    su eksoz sinir ediyor beni yine olmadi...
    azcik sesi kesti...
    yine yapmaya basladi....
    el yapimi guzel birsey koyacagim bu seferde servis uyuzluk yapiyor...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    mondial 150 zc
    selam arkadaşlar aylarca mt yi takip ettikten sonra temmuz ayında bende zc sahibi oldum oldum ama ne oluş;
    şu an sanki yayı bozuk kanepe kullanıyorum gibi gacır gucur sesler
    40 km yi geçince çatırtı ve zırıldamalar
    rolantide stop etme (yeni başladı )
    ve bunları sadece benim duyup servisin asla duyamaması
    hiç biri değilde ilk 1000 km de o kadar nazik davrandım ki karşılığı bu mu demekten kendimi alamıyorum.(şu an 1460 km)
    ama olsun yinede seviyorum 1700 tl'ye bu kadar olur heralde
    yakıtta idare eder km de 0,12 krş.
    sıkıntılarımın tek çözümü iyi bir servis
    alper tunga öldü mü? :salut:

Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    ya bence birazda şans işi motorun iyi çıkma ihtimalide var ktü çıkma ihtimalide
    her motor aynı diil

Motosikleti
    Keeway Outlook 150
    Hergün işyerimin önünde güzelce park etmiş bir zc vardı. Bizim plazada çalışıyor belli. Yazın ağaçların yarattığı gölgeyi filan kullanıyordu.

Şimdi öğlen gelirken baktım. Egzozst kıvrım yerlerinden ve o gıcık vidasından "kaybolmuş"

Üzüldüm yahu bayağı parıl parıl parlıyordu...
    [CENTER][/CENTER][CENTER]Özgürlük iki teker üzerindedir...[/CENTER]

Motosikleti
    mondial 150 zc
    evet şans aslında haklısınız düzgün bi servisin şansımızı katlayacağına inanıyorum ben

ha o parıltıya diyecek söz yok gün ışığı ve gölgelerle çok havalı duruyor ama bir damla çamur ise tüm ihtişamı yok etmeye yetiyor merette
    yukarıdaki mesajımda yakıt tutarını 12 krş yerine 0,12 krş şeklinde yazmışım özür dilerim

sky_forever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    yoo doğru yazmışsın 12krş
    100 kuruş=1 TL etmiyor mu? o yüzden doğru

0,12 yazarsan TL YAZMAK zorunda kalırsın

Çekişten düşme sebebinin kısa ve öz açıklaması ise;
    KOMPLE TOPARLARSAK TEKNİK HOCANIN DEDİĞİ gibi ön varyatör bilyelerinin HAFİF olmasından dolayı YÜKSEK DEVİR ve GÜÇ KAYBI YAŞIYORDUM
    ARka tekerlekte sağa sola boşluğun sebebi ise YİNE TEKNİK HOCANIN Dediği gibi somunda dişlide ezilme vardı oda YAYLI RONDELE ile HALLEDİLDİ

konu komple zaten atolye teknik servisi 2.sayfada mevcut..

Motosikleti
    mondial 150 zc
    arka tekerlekteki sağ sol sallanma bir kereliğine bendede oldu şimdi düşecek dedim kendikendime ama orta ayağın üzerine kaldırıp hafif gaz verince düzeldi ve bir daha yapmadı hergün yeni yeni huyları çıkıyor şaştım kaldım

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    egzozun hafif çapraz arkasından motorun silindirine doğru bakıldığında motoru şaseye tutturan demir ve gri somonlar var. onları özellikle sıktırın. benim motor kısmı da bayağı oynuyordu. bi güzel sıktırdım milim kımıldamıyor artık. bununla beraber birkaç işlem sonucunda egzoz sesi kesildi.

yeni bir sorun ortaya çıktı. ön tekeri değiştirirken bir şeyleri eksik mi yaptı bilmiyorum, özellikle düşük hızdayken sanki fren diski fren kaliperine sürtüyor. orta sehpaya alıp çevirince 1 tur atar atmaz duruyor, sürtme sesi de geliyor bu sırada. öyle 20 tl alıp 2 teker takmayı biliyorsa eski haline getirmesini de bilecek. frenlerde de sıkarken ufak bi boşluk oldu sanki. lastikten diyordum ama bi baktıralım.

geçen burgman, x8,x9, yamahanın ve symnin benzer modelleri falan bayağı batım da içim gitti yahu. motorları çok güzel. 250 cc 20 beygirden 500 cc 50 beygire kadar motorlar var. acaba onları kulanmak nasıldır? benim vecihi (arkadaşlarım tarafından motoruma takılan isim) düz yolda 85i görmeye başladı 150 cc 10 bg motorla. benim için bi suzuki burgman 400 iyi olurdu. bunlar kaç km hız yapıyorlar acaba?

Motosikleti
    mondial 150 zc
    Alıntı maxi97 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    egzozun hafif çapraz arkasından motorun silindirine doğru bakıldığında motoru şaseye tutturan demir ve gri somonlar var. onları özellikle sıktırın. benim motor kısmı da bayağı oynuyordu. bi güzel sıktırdım milim kımıldamıyor artık. bununla beraber birkaç işlem sonucunda egzoz sesi kesildi.
    Bahsettiğiniz gri somunlar ilk arızamdı zaten siz bahsedince hatırladlm hatta egzoza paralel kolunuzu içeri soktuğunuzdaki büyük civata sanırım bahsettiğiniz benin sağ taraftaki karşılığındaki kaynaklı somundan tamamen çıkmıştı motorun önü arkası ayrı oynuyordu servise götürdüm taktı şimdi ise sürekli elimde 12-14 anahtar sık baba sık
    özellikle orta ayakları sıka sıka bi hal oldum

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Alıntı maxi97 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

yeni bir sorun ortaya çıktı. ön tekeri değiştirirken bir şeyleri eksik mi yaptı bilmiyorum, özellikle düşük hızdayken sanki fren diski fren kaliperine sürtüyor. orta sehpaya alıp çevirince 1 tur atar atmaz duruyor, sürtme sesi de geliyor bu sırada. öyle 20 tl alıp 2 teker takmayı biliyorsa eski haline getirmesini de bilecek. frenlerde de sıkarken ufak bi boşluk oldu sanki. lastikten diyordum ama bi baktıralım.

geçen burgman, x8,x9, yamahanın ve symnin benzer modelleri falan bayağı batım da içim gitti yahu. motorları çok güzel. 250 cc 20 beygirden 500 cc 50 beygire kadar motorlar var. acaba onları kulanmak nasıldır? benim vecihi (arkadaşlarım tarafından motoruma takılan isim) düz yolda 85i görmeye başladı 150 cc 10 bg motorla. benim için bi suzuki burgman 400 iyi olurdu. bunlar kaç km hız yapıyorlar acaba?

burgmanlarda fazla hızlı diğil ama çok fazla atik ee 400 cc sonuçta
    140 görüyürmuş sanırım

sky_forever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    bırak görmeyi o hızda yol alıyor bi kere alet ARABA gibi arkadaşlar hani ohaya yakın bir durum.. işte o motorla 100de basarsın 120de niye ÇÜNKÜ ALET OTURAKLI VE bizimki gibi 60tan sonra uçmaya başlamıyor!

Ama parçası çok pahalı KENDİSİ ZATEN ARABA FİYATI e yakıyorda namussuz kısacası ZENGİN adam işi...

O yüzden sakın bi kere falan onlara binip sonra Zcye falan binmeyin ciddi anlamda üzülürsünüz...

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    hicbirsey degilde yagmurda fena...
    amma zikzak yapiyor motor...
    yokusta kalkis yaparken patinajla kalkmaya basladim...
    acilen lastikleri degistirmem lazim...

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Alıntı -unnamed- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    xenonun ısısndan farda erime oldumu
    bende taktırcam bayadır istiyorum ama ısıdan korkuyorm
    bide nasıl uydurcam onu yansıtıcıya

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    Alıntı wolky-ksk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok erime filan olmadi...
    yansiticaya uydurmak zor oluyor...
    isin ehli biri lazim ona...
    ampul yeri icin canini sikma....
    kendi ampul yerine sokuyorsun...
    sana tavsiyem sabirli bir usta bul ama...
    bizimkisini takmak iki saatten fazla surdu haberin olsun....

Motosikleti
    Mondial 150 Zc
    Beyler Bende Yeniyim, 150zc Yada As 150t 19a Alcam, ikisi Arasında Kaldım. Tavsiyeniz Nedir?

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    Alıntı -unnamed- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    michelin pilot sport sc aldım. bende çıkma durolar var. 2600 kilometre falan yaptım. motor pati zaten çekemiyor, frenlerken fazla kaydırmadım da. istersen normal bi fiyattan sana satarım? şu sıra sıkışığım biraz.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 06:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 05:59 ----------

Alıntı Osman44 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler Bende Yeniyim, 150zc Yada As 150t 19a Alcam, ikisi Arasında Kaldım. Tavsiyeniz Nedir?
    osman 210 sayfa yazı yazılmış, senin bu sorun belki 30 kere cevaplandı. bi okusaydın kardeşim keşke. aslında iyi de oldu bi özet geçeyim motora:

ben de malatyadayım, memnunum motordan. kilometreye 10-12 kuruş yakıyor. rodajını düzgün yaparsan motorda sorun çok az çıkıyor. 3000 kmye geldi 1 kere benzin yüzündne ve uzun bi yokuştan sonra 2 "pıh" ettikten sonra eski haline geldi. düz yolda 80-85, biraz yokuş aşağı gördü mü hız100e çıkıyor. 80-100le giderken uzun yolda rüzgarlardan çok az etkiliyor. motoru 1 milim yatırarak rahat şekilde düz gidebiliyorsun. hızlanma süper, ışıklardan 80 kmye kadar çok az araç beni yakalayabiliyor. gayet dengeli ve ağır motor. frenleri çok iyi; asya motorun arka kampana sanırım. ön de tek pistonlu. 150 zcde 2 disk, her disk 2 piston. 150 zcde önle arkayı 1'e 2 oranında sıkarsan resmen yere çivileniyor. pompalarsan daha iyi tutuyor. 35-40 km hızda kuru yolda frenlere asılırsan yaklaşık 1 motor boyunda durabiliyor. yağmurlu havada bile o hızda 1-2 pompalayarak durabilirsin. e tabi lastikleri değiştirmen kaydıyla. malatyada lastik bulamayacaksın. eğer motoru alır da lastiği değiştirmeye karar verirsen lastik için bana ulaş. bu paraya iyi motor. bendeki iyi mi çıktı bilmiyorum; biraz şans işi diyorlar. gene de senin bileceğin iş. bir de asya motor sahibiyle görüş.

WolfKing - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 zc
    [QUOTE=maxi97;2172330]michelin pilot sport sc aldım. bende çıkma durolar var. 2600 kilometre falan yaptım. motor pati zaten çekemiyor, frenlerken fazla kaydırmadım da. istersen normal bi fiyattan sana satarım? şu sıra sıkışığım biraz.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 06:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 05:59 ----------

osman 210 sayfa yazı yazılmış, senin bu sorun belki 30 kere cevaplandı. bi okusaydın kardeşim keşke. aslında iyi de oldu bi özet geçeyim motora:

ben de malatyadayım, memnunum motordan. kilometreye 10-12 kuruş yakıyor. rodajını düzgün yaparsan motorda sorun çok az çıkıyor. 3000 kmye geldi 1 kere benzin yüzündne ve uzun bi yokuştan sonra 2 "pıh" ettikten sonra eski haline geldi. düz yolda 80-85, biraz yokuş aşağı gördü mü hız100e çıkıyor. 80-100le giderken uzun yolda rüzgarlardan çok az etkiliyor. motoru 1 milim yatırarak rahat şekilde düz gidebiliyorsun. hızlanma süper, ışıklardan 80 kmye kadar çok az araç beni yakalayabiliyor. gayet dengeli ve ağır motor. frenleri çok iyi; asya motorun arka kampana sanırım. ön de tek pistonlu. 150 zcde 2 disk, her disk 2 piston. 150 zcde önle arkayı 1'e 2 oranında sıkarsan resmen yere çivileniyor. pompalarsan daha iyi tutuyor. 35-40 km hızda kuru yolda frenlere asılırsan yaklaşık 1 motor boyunda durabiliyor. yağmurlu havada bile o hızda 1-2 pompalayarak durabilirsin. e tabi lastikleri değiştirmen kaydıyla. malatyada lastik bulamayacaksın. eğer motoru alır da lastiği değiştirmeye karar verirsen lastik için bana ulaş. bu paraya iyi motor. bendeki iyi mi çıktı bilmiyorum; biraz şans işi diyorlar. gene de senin bileceğin iş. bir de asya motor sahibiyle görüş.[/QUOTE

benda alaı bır ay kadar oldu su anda 700km deyım cok kucuk sorunlar yok sayılabılecek seyler dısında gayet ıyı su anda 20 lıraya 150km anca yapıyor bu ılerde dahada dusermı yakma durumu nedersın kardesım bugune kadar 60 gecmedım zaten ona bıle getırmemeye calısıyorum herzaman ..iyimidir

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:41 ----------

wolky karsıyakan ın nerseındensın bı ara goruselım

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    ben alaybey tarafınfayım
    siz nerdesiniz
    valla burda hc zc yok
    iyi olur gorusmemz :d

WolfKing - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 zc
    ben alaybey tarafınfayım
    siz nerdesiniz
    valla burda hc zc yok
    iyi olur gorusmemz :d

evt benım bı arladas daha aldı benımle bırlıkte ve yandakı komsumdada var aynısından 4 oluruz senle ben bostanlıdayım msn varsa ver goruselım

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    bende pek gidemiyorum bostanlı tarafına malum polis
    bu sne almayı duşunuyormda ehliyeti
    wolky.93@hot.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)

Bu Konudaki Etiketler