Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
05 Kasım 2009, 18:29
150hs ile kıyaslayınca arka fren sisteminin disk olması avntaj tabi. çünkü scooterlerde kampana frende güç iletimini çelik tel yapıyor.ve fren leme esnesında tel esniyor. zamanla sünmesi baska bi mesele tabi. buda frenin performansını azaltıyor. diskli frende ise yağ sıkışmadığı için gücü olduğu gibi iletiyor. arkadan görünüşü, eksozu ve direksiyonu hoş gözükmüyor. ama ön karenaj gurubu ve göstergeler muhtesem. benim hs orjinal haliyle 10,000 devire cıkıyor ve 130 km/h yapıyor. ve 14,000 kmde üstelik hiç arıza yapmadı bu 105 zc okadar saglam mı bilelmem
Reklamlar
-
05 Kasım 2009, 18:53
kuturkutur adlı üyeden alıntı
Aynı şeyi noktası virgülüne yazabilirim. Motor üzerindeki buji , tırnak ve diğer tüm çapakları motor piston yatağına atarak motoru çok fena bir duruma soktuğunu okudum.
Motor piston ve çizilen yatakların değişeceğini , o yazıda arkadaş belirtmişti...
AKAPLAN:Acaba motorun kaç kilometrede ? Çünkü buji ömrü az gibi geliyor , bu da demek oluyor ki , motoru alır almaz , NGK İridium Bujiye geçiş yapılacak....
benimkinin ustunden NGK iridyum vuji vardı zaten
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:50 ----------
hasanerkus adlı üyeden alıntı
150hs ile kıyaslayınca arka fren sisteminin disk olması avntaj tabi. çünkü scooterlerde kampana frende güç iletimini çelik tel yapıyor.ve fren leme esnesında tel esniyor. zamanla sünmesi baska bi mesele tabi. buda frenin performansını azaltıyor. diskli frende ise yağ sıkışmadığı için gücü olduğu gibi iletiyor. arkadan görünüşü, eksozu ve direksiyonu hoş gözükmüyor. ama ön karenaj gurubu ve göstergeler muhtesem. benim hs orjinal haliyle 10,000 devire cıkıyor ve 130 km/h yapıyor. ve 14,000 kmde üstelik hiç arıza yapmadı bu 105 zc okadar saglam mı bilelmem
motor 130 goterir ama gerçek hızı o diğil
baya bi denedik en az 10 km farkla gosterio mondialın gostergeler
ben pek guvenmiyorum
-
05 Kasım 2009, 19:34
en iyisi teker farkını korumak amacıyla bir otomobille yan yana gitmek en son bu abi daha hızlanmıyor bak bakalım kaçta dediğinde ? adam bakacak ekrana kaç ise olay orda biter..
-
06 Kasım 2009, 10:22
Yine ibre sever arkadaşlar gelmiş.
Nasılda süper gaza geliyoruz yalnız. 150ZC forumunda üstelik başlıkta "Bilgi Paylaşım Başlığı" yazan yerde , ibrelerimizin gösterdiği değerleri konuşuyoruz.
Bakın misal ; http://www.modifiyem.com/forum/f112/...p-speed-34578/ şöyle bir link var. Benzer bir linkte siz de kendi fotoğraf ve videolarınızı yayınlayıp aynı zamanda mutlu yarınlara koşabilirsiniz.
Burada motoru ile sorun yaşayan , motorunun servisi ile ilişkilerini anlatan , lastiğinin performansını anlatan bir çok insana rağmen ve "bu başlık altında bahsi geçmeyen farklı modelde bir motorun bilgisini konuşmak" bana abesle iştigal olarak geliyor.
[CENTER][/CENTER][CENTER]Özgürlük iki teker üzerindedir...[/CENTER]
-
07 Kasım 2009, 13:47
10.000 devir 130 km vay be! adamın motoru 10bin devir çeviriyo düşünsenize 150cc MONDIAL scooter 10.000 devir çeviriyo ve 130km hız yapıyo!
400cc burgmanlar 350km
13000cc hayabusa falan 950km yapıyo ve 40.000 devir çeviriyo zaten.
tabi tabi böyle yani !
kütürkütür, abesle iştigalin DANİSKASI hemde yapılan bence.
ha başka bi hs kullanan arkadaş var mesela o yardımcı oluyo.Adamın hs si mi rs si mi var ama adam zc üzerine yardımcı olmaya çalışıyor..
Neyse ben ibreleri ve son hızları dikkate almıyorum...
-
08 Kasım 2009, 14:23
-
08 Kasım 2009, 19:30
bu hız tutkunu arkadaşlar motor alırken yanlış seçim yapmışlar sanırım. bu küçük tekerlerkli scooterların 100 km hızla bile gitmeleri tehlikeli bence. eğer hızı seviyorsanız diğer büyük tekerlekli motorları deneyin bence. ben 150 zc ile şehir dışında bile 60 km hızı geçmiyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:18 ----------
dodoman arkadaşım nerede oturuyorsun sen.150 zc mi bende satmayı düşünüyorum açıkçası.650 km de şu an. 2006 model fakat 01.10.2009 trafiğe çıkışlı. alalı daha 2 ay olmadı.ilk bakıma bile gitmedi daha.
-
09 Kasım 2009, 21:13
akaplan adlı üyeden alıntı
150zc ci arkadaşlar bu 150zc ile ne kadar uzun yol ve hızda gittiniz deneyimi olanlardan yarın bende uzun yol yapmayı düşünüyorumda sonra kalmayalım yolda
ben 100km gittim hiç durmada n 90km hız yaptım cok zevkliydi
-
09 Kasım 2009, 21:29
baygolge adlı üyeden alıntı
ben 100km gittim hiç durmada n 90km hız yaptım cok zevkliydi
mesafeni belirttiğin bu yolculukta başlangıç ve varış noktalarını bizimle paylaşır mısın ? Yolda sıkıntılı bir durum yaşadın mı ? Motorunun durmadan ve belli bir devirde hep sabit çalışması , motorunda anormalliklere sebep verdi mi ? Daha uzun gidebileceğini hissediyor muydun ? Yoksa yorgunluk baş gösterdi mi ?
Bu ve bunun gibi detayları bizimle paylaşabilir misin ?
-
10 Kasım 2009, 00:41
Onu ben paylaşayım...
Çok önceki sayfalarda yazmıştım yaklaşık tek gün içinde babam marmaristen izmire sonra tekrar marmarise gelmişti! bu da 600+ km yapar!!!!!
Motor gitti ve geldi evet bu kmyi...
Yani gitmez diyenlere kesin net bi kanıttır..
Ha geldiğinde noldu şu olmuştu bazı vidaları gevşemişti doğal olarak...Dİnlenerek gitmiş babam onu da sordum ama yollar müsait olduğunda da baya basabildiği kadar basmış tabi babam bende gayet hafif olduğu için daha hızlı gidebiliyor...Ama hiçbir problem olmadığını aletin gayet güzel gittiğini söyledi motor geldiğinde yorgun ve bitmiş değildi hala gidebilirdi ama ben dinlendirmek istedim...
Ha birde şey demişti arka fren uzun süre hızlı gidilince rüzgarın etkisimi soğuk mu bilmem ama pompalayınca kendine geldiğini söyledi ben böyle birşey yaşamadım yani fren yumuşamış ama sıkıp bırakınca kendine geliyo demişti...Önde böyle birşey olmamış ama ben hiç yaşamadım böyle birşey...
Yani bu motorla uzun yola gidilebilir ama tavsiye edilmez sonuçta son hız olarak bi burgman gibi 140 kapatamıyo doğal olarak eh bi de scooter bu tekerleği çapıda belli ama şunu derim ki MOTOR YORULMAZ siz kesinlikle yorulursunuz o yüzden mecburen dinlenirsiniz..
Ben uzun yol gitmedim mi gittim muğlaya sınava gittim geldim..Yaz başıydı indiğimde hafif aptallık oluyo beyler yani bu her motora binende inende olur transalp la bile gitseniz illa ki olur motor bu arabada bile oluyor...
Birde baba son hız ne gördün dedim valla 80-85e geldi dedi yoluna göre zaten hafif meğil olsun çok az bile olsa 90ı geçiyo hemen dedi ama ben basmadım dedi çünkü GÜVENSİZLEŞİYOR ALET!
Ama yoldaki diğer tüm 150lilikleri solladığını her sorduğumda söyledi...!
ki ozmanlar motor daha 5000lerde falandı tam oturmamıştı yani şimdiki gibi 15binlerde değil ona rağmen gidip gelmişti uzun yolu..
Uzun lafın kısası uzun yola illa çıkıcam diyosan herşeyinden emin ol vidalarına aksamlarına tekerleklerine bak motorunu ısıt çık yola gider o motor arada önce sen sonrada onu dinlendir gider o motor... Ki marmaris ten muğlayada bilen bilir SAKAR yokuşu vardır baya 10-15 km dolambaçlı hayvan gibi yokuş tırmanırsınız bittiğinde resmi anlamda dağın tepesinden gökovaya kuş bakışı bakarsınız millet orda durup foto çeker zaten baya yükselmiş olursunuz o sakarıda tırmanıyo yani alet ! Yolu görseniz anlarsınız ne demek istediğimi...
Zc iyidir nazik binin biraz bakımlarını yapın iyi davranın gidiyo abi alet hız canavarı değil ultra seri bi alette değil ama fiyat/performans şekil şemal olarak sınıfının çinliler arasında BENCE LİDERİDİR!!!
-
10 Kasım 2009, 09:32
sakar yokuşunu iyi bilirim. 2 yıl köyceğizde çalıştım. manzarasıda çok güzel. Allah kısmet ederse bu yaz motorla marmarise gelmeyi düşünüyorum. oradanda köyceğize geçicem. o zamana kadar ehliyetide almış olurum. bu hafta a2 ye başuvuruyu yaptım. yılbaşından sonra ehliyet elime geçicek.
-
10 Kasım 2009, 09:56
durmaksızın molasız en uzun silivriye gittim. 65 km durmadan. yolda hiç bayılmadı. fren sorunu çekmedim. lakin bahsedilen sorun vardır. yani frenin ısınması sebebi ile fren kolunda bir boşlukj oluyor bu boşluk birkaç pompalama ile yukarı geliyordu. fren tutmuyor değil lakin fren kolunu çok fazla sıkmak gerekiyordu. bu da yukarıda kavramaya alışmış olan bizler için bir anlık gaflete sebep oluyorfren tutmuyor sanıyor insan.
dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah
-
10 Kasım 2009, 10:55
ben en uzun yolumu motoru aldığım hafta plaka ve tescil işlemlerini paptırmaya giderken yaptım. 35 gidiş 50 geliş yaptım. dönüşte yolu biraz uzattım )) hiç bi problem olmadı durduğumda bile motor saat gibi işliyordu
-
11 Kasım 2009, 01:25
Selamın Aleyküm.. Motorun şasesi geldi motoru aldım çok şükür kavuştum kerataya çok özlemişim allah bi daha böyle 15 gün falan ayırmasın beni motorumdan 15 hafta gibi geldi yeni şase takılmış yalnız bana bi tuhaf geldi motora bindiğimde sanki o motoru ilk kullanışım gibi bişi oldu 2 gündür halada öyle yol hakimiyeti motor hakimiyeti birazdaha özveri istiyor şu anda bi tuhaf işte ismini koyamadığım bişey zamanla alışırım tekrar motor tıkır tıkır işliyor ah şu a2 ehliyetinide alsam b sınıf ehliyete girdim sonuçlar dün açıklandı en aşağı hepsinden 70 almam gerekiyordu ilk yardım 77 trafik 88 motor 68 1 soru ile motordan kaldık tekrar giricez sonrada a2 alıcam
-
11 Kasım 2009, 01:27
haydi hayırlı olsun ve geçmiş olsun.
dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah
-
13 Kasım 2009, 17:44
İstanbul için konuşuyorum.
Havalar soğud ve çok hızlı bir biçimde motorcular motorlarının üzerini örttüler. Oturduğum yerde tanıdığım 5-6 motosiklet sahibi şuan otobüs duraklarında görüyorum.
-
13 Kasım 2009, 18:26
Olması gerekn odur zaten yapılacak çok birşey yok o konuda...Zaten istanbulda yaşamak bile başlıca sorun kaldı ki bi de motorla uğraşmak...
Marmarisi bu yüzden seviyorum ya ;)
-
15 Kasım 2009, 13:29
amcaoglu_20 adlı üyeden alıntı
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:18 ----------
[/COLOR]dodoman arkadaşım nerede oturuyorsun sen.150 zc mi bende satmayı düşünüyorum açıkçası.650 km de şu an. 2006 model fakat 01.10.2009 trafiğe çıkışlı. alalı daha 2 ay olmadı.ilk bakıma bile gitmedi daha.
Valla Amcaoğlu mesajını şimdi gördüm , Pazartesi aldım motoru , zaten İstanbul da oturduğum için Denizli biraz zor olurdu
Arkadaşlar buraya mı yazmam gerek bilmiyorum ama, motor 230 dan 430 km ye geldi, 1 haftadır herhangi bir sorunu yoktu ama bugün 4500-5000 devirlerde giderken motordan zzzz diye bir ses gelmeye başladı .. Önemli birşey midir ? Ne yapmam gerekir ? Motordan da çok anlamıyorum daha , kendim yapabileceğim birşey midir acaba yoksa illa servise mi götürmem gerekir ?
Bu arada istanbul - Ümraniye - üsküdar - kadıköy - bostancı çevrelerinde iyi sağlam güvenilir bir servisi var mıdır ?
-
15 Kasım 2009, 14:22
Muhtemelen egzozdan geliyodur vidalarını sıktır olmadı pul koydur vidanın altına öyle sıktır ilk aklıma gelen ve büyük ihtimalde odur zaten ;)
-
15 Kasım 2009, 15:24
Teşekkürler Sky_forever , buralarda iyi bir servis bulursam 500 bakımına götürücem ..
Bu arada 150 zc lerimiz için en iyi yağ hangileri ? Bugün Shell de motorlar için mineralli bir yağ gördüm 2t , kullanan var mı ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)
Bu Konudaki Etiketler