Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Mondial 150 zc
    valla abiler benim arabadan ağzım kötü yandı. 1 sene içinde iki defa kaza yaptım. bayramda sattım arabayı.ama 1-2 sene sonra yine almayı düşünüyorum. niyetimde doblo türü bişey var.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sky_forever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Hyr nedir bu konu 3-4 bilemedin 5 kişiyle dönmeye çalışıyor diğer insanların hepsi gitti mi yani?

.kenan. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondia 150 zc
    beyler bursa dayım
    150 zc model motorum var .. bakıma gidiyorum ama pek memnun değilim ...
    bildiğiniz güvendiğiniz servis varmı

Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    arkadaşlar motorun performansı çok düşmüştü düzgün ateşlemiyordu sanırım motor
    bujisini değiştirmemle sanki yepyeni ni esi oldu
    4000 kmye gelen arkadaslar bujiji ister değiştirin ister
    temizleyin farkını goreceksiniz..

akaplan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ERKİN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motoru verdiğim servisteki masrafım şasei kargo getirecek kargo parası 25 tl artı alttaki ayaklarımızı koyduğumuz yer değişecek toplam 60 küsür..

Valla dostum neden burdan vazgeçemiyorum diğer şerefsiz mondial servislerini aradım 2 tanesi diyor masrafın 150 - 200 arası olur aşağı olcağını sanmayız falan ala ala dedim ya kardeşim bu motor daha sıfır garantili şase garantiden değişmeyecekmi dedim yok dedi garantiye girmiyor dedi şerefsizler parçayı ana bayiden getirtecekler bedavaya sonrada bana 200 tl geçirecekler..
    aynen bende de aynısı oldu servisten istedıler ama şase geldı kullanıcı hatası deyip 190tl aldılar hepsi aynı servıslerin

ortadadogulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 zc < cbf 150 < 150 mc<OPEL ASTRA>Linea
    Alıntı akaplan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynen bende de aynısı oldu servisten istedıler ama şase geldı kullanıcı hatası deyip 190tl aldılar hepsi aynı servıslerin
    benim servisim de zc lerin şase tek parça diyor. kırılması çok güç diyor. şimdi bana bu aracın şasesini tam olarak neresinden kırdığınızı tarif edermisiniz. nasıl başardınız.
    dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
    pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    aynen ya bende merak ettim...

şasesi kırılan sadece benimki değil ki sor bir servise söylesınler ben değişen kaçtane gördüm...

Motosikleti
    Keeway Outlook 150
    Bir günde gelen kış. Daha geçen hafta insanlar son pastırma yazının keyfini çıkarıyor , deniz kenarında , parklarda kısacası açık havada vakit geçiriyorlardı.

Şuan dışarısı 12 derece , dün geceden beri aralıksız yağan yağmur ve sert rüzgar sanırım dışarıda olanlara zor anlar yaşatmıştır. Motosiklet kullanan bir kaç sürücüyü gördüğümde süratlerinin hemen hemen 5 ile 10 km/h ile sınırlandırdığını görebiliyordum. Umarım kazasız belasız menzillerini tamamlamış , hedeflerine ulaşmışlardır.

Tabi bu uzun paragraftan sonra bir çok İstanbullu ZC sever motorlarının üzerini örtmekte , akülerinin başlarına gres sürüp , depolarında kalan son benzin ile motorlarını kışı geçirecekleri kapalı mekanlara doğru seyretmekteler. İlk ılık güneş ışınlarının ve cesareti olanların elcikleri çevirecekleri Nisanın ilk haftasına kadar sessiz bir forum bölümüne sanki adım atıyoruz gibi...
    [CENTER][/CENTER][CENTER]Özgürlük iki teker üzerindedir...[/CENTER]

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Burası yazında sessizdi kışın aksine belki millet binemediği için net başına geçerde yazabilir...Hoş kimse kimsenin umrunda değil aama...

Motosikleti
    Keeway Outlook 150
    Şimdi üç beş kısa mesajdan sonra burası bayağı bir ölecek. Hatta topic aşağılara filan kayacak. Ama bahar aylarının gelmesi otomatik loop yaratacak. Ben şimdiden ilk birkaç soruyu buraya yazayım.

Soru: "150zc almak istiyorum tavsiye eder misiniz ?" ( İşte en sevdiğim soru bu)
    Cevap:72 sayfa biz yemek tarifi verdik birbirimize , tavsiye filan aştık bunları
    Soru:"Bu motosiklet ile 200km/h yapabilir miyim ?"
    Cevap:Aya fezaya giden bile var...

Ve beni benden alan , her 25 commentte bir gelen arkadaş için hızlıca yazmak istiyorum.

"Çin malı bu işe yaramaz."

Sky Forever ve tüm bilgisini paylaşmış , bize çözüm önerileri ile gelmiş tüm yazarlara yazdığınız tüm bilgiler için buradan teşekkürler...

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Bende kütürkütür gibi anlayışı kalitesi yüksek userlara/arkadaşlara teşekkür ediyorum.Bir kişi bile yapılan şeylerin farkında olunca insan kendi kendine bile konuşup buraya herşeyi yazabilir...O yüzden aslında söylenecek çok sözde bırakmamış ki kendisi

Hocam biz seninle götürürüz bu topiciği benim içim rahat o açıdan...

Motosikleti
    kanuni racer 200
    Ya sanki yalan söylüyoruz şasesi kırıldı diyince millet nasıl kırılır falan diyor ya kırılıyor işte siz görmediniz diye kırılmıyormu arkadaşında dediği gibi bende sordum motorcuya kaç tane şase değişmiş tam direksiyonun altından ayağını koyduğun en uç yerin altından kırılıyor dandik şase bunlar dandik.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:35 ----------

Aga senin hatan neymiş nasıl kullanıcı hatasıymış düz yolda giderken nasıl kırılır bu parça benim motorun hiç bi yerinde çizik bile yok adam benim yanımda aradı konuştu ana bayi işte soruyor motor darbe almışmı kırık parçası varmı vs vs geçireceklerya az değil bunlar he neyse 10 gün oldu hala gelecek şase bekliyorum hemen hhemen hergünde arıyorum inşallahgarantiden değişirler hiç bi kaza yapmadan durduk yere kırılan şase den para almaya kalkarlarsa ararım ağzıma geleni söylerim..

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Şaşırıyoruz çünkü ben ve birçok kişi ilk kez duyuyor böyle birşeyi heleki düz yolda giderken...TEk parça şase kırılması da daha güç.Hani ben ağır bi adamım marmarisin yollarıda kötüdür dikkatli giderim ama hiç görmedim yaşamadım öyle büyük bir problem!

Ben motor taş gibidir kaya gibdiir demedim herzman kaç sayaflar ötesindende motor naziktir nazik kullanın demişimdir herzman...Seninkini şansızlık diyebilirim o zaman ama lütfen burda

Zc'lerin ŞASELERİ DANDİKTİR ÇOĞUNUN KIRILDI BENİMDE KIRILDI gibi bir HAVA yaratılmasın!!

ÇÜNKÜ ÖYLE BİRŞEY YOK !Şase dediğin şey hayat taşır motorun en önemli parçasıdır yeni alacaklara veya kullananlara KÖTÜ VE YANLIŞ VE OLMAYAN BİR ÖRNEK TEŞKİL ETMESİN!

Motosikleti
    kanuni racer 200
    Alıntı sky_forever adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şaşırıyoruz çünkü ben ve birçok kişi ilk kez duyuyor böyle birşeyi heleki düz yolda giderken...TEk parça şase kırılması da daha güç.Hani ben ağır bi adamım marmarisin yollarıda kötüdür dikkatli giderim ama hiç görmedim yaşamadım öyle büyük bir problem!

Ben motor taş gibidir kaya gibdiir demedim herzman kaç sayaflar ötesindende motor naziktir nazik kullanın demişimdir herzman...Seninkini şansızlık diyebilirim o zaman ama lütfen burda

Zc'lerin ŞASELERİ DANDİKTİR ÇOĞUNUN KIRILDI BENİMDE KIRILDI gibi bir HAVA yaratılmasın!!

ÇÜNKÜ ÖYLE BİRŞEY YOK !Şase dediğin şey hayat taşır motorun en önemli parçasıdır yeni alacaklara veya kullananlara KÖTÜ VE YANLIŞ VE OLMAYAN BİR ÖRNEK TEŞKİL ETMESİN!
    Skay Senin olduğun şehir ile istanbul arasında çok çok fark var örnek senin olduğun şehirde 100 zc varsa istanbulda 2000 zc kullanıcısı var kimseyi yanlış yönlendirdiğimiz yok elindeki garanti kitapçığında istanbuldaki büyük semtlerden motor bayilerini ara bi sor bakalım ustam mondial zc kullanıcısıyım şu ana kadar kaç tane şase kırılması ile karşılaştınız de hani görmedim diyorsunya senin olduğun yerde görmemen normal belkide olmuştur sen görmemişsindir ama bunlar gerçekmiş sordum söyledi örnek bak arkadaşta istanbuldan onunda şase kırılmış bende istanbuldan benimde şase kırıldı sorduğum motorcuda 1 mi 2 ay içinde 3 şase kırıldı dedi ayrıca bunlar bizim rastladıklarımız ya GÖRMEDİKLERİMİZ e ne demeli ?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:31 ----------

Marmaris nüfus 80 bin İstanbul nüfus 12 milyon

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:34 ----------

akaplan dostum sende istanbuldasın bi ara paslaşalım yüz yüze bilgi alışverişi yapalım 2 turlayalım birlikte ? ayrıca kaç günde aldın motoru şase kırığı sebebiyle servise verdikten kaç gün sonra alabildin benim 10 gün olcak hala şaseyi gönderecekler ne kadar çok seviyorlar bekletmeyi ?

Alıntı ERKİN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya sanki yalan söylüyoruz şasesi kırıldı diyince millet nasıl kırılır falan diyor ya kırılıyor işte siz görmediniz diye kırılmıyormu arkadaşında dediği gibi bende sordum motorcuya kaç tane şase değişmiş tam direksiyonun altından ayağını koyduğun en uç yerin altından kırılıyor dandik şase bunlar dandik.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:35 ----------

Aga senin hatan neymiş nasıl kullanıcı hatasıymış düz yolda giderken nasıl kırılır bu parça benim motorun hiç bi yerinde çizik bile yok adam benim yanımda aradı konuştu ana bayi işte soruyor motor darbe almışmı kırık parçası varmı vs vs geçireceklerya az değil bunlar he neyse 10 gün oldu hala gelecek şase bekliyorum hemen hhemen hergünde arıyorum inşallahgarantiden değişirler hiç bi kaza yapmadan durduk yere kırılan şase den para almaya kalkarlarsa ararım ağzıma geleni söylerim..
    götürdüğün servise bağlı erken gelmesi ... kaza da yapsanda ŞASE bu hemen kırılmaması lazım ama mondi işte beninki ön çataldan ayrılmişti kağıt gibi

Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    herkeze slm
    ya bizim lastik 130 - 60
    bunu 130- 90 yaparsak bişe olurmu ?

Motosikleti
    Keeway Outlook 150
    Alıntı wolky-ksk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkeze slm
    ya bizim lastik 130 - 60
    bunu 130- 90 yaparsak bişe olurmu ?
    Sadece iki kişi iken kasislerden geçerken mi bu problemi yapıyor, sanırım böyledir. Bende de 150 hs vardı aynı sorunu bende yaşıyordum. Arkadaki 130-60-13 lastiği söktürdüm ve 130-70-13 taktırdım. Yüksekliğim 1 cm artığı için bu şikayetim ortadan kalkmıştı. Ayrıca bu tekerle bir depoyla kat ettiğin yolda 30-40 km kadar artar ve benzin tasarrufu da sağlarsın. Ayrıca motorun da uzun yolda rahatlar.

Kaynak:http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...e-degiyor.html

Motosikleti
    kanuni racer 200
    götürdüğün servise bağlı erken gelmesi ... kaza da yapsanda ŞASE bu hemen kırılmaması lazım ama mondi işte beninki ön çataldan ayrılmişti kağıt gibi
    akaplan sen ne kadar sürede aldın ?
    Ayrıca bana bi büyüğüm dedi daha 3,5 aylık motorun nasıl olurda bu kadar kısa sürede şase si kırılır hemen yeni motor talep et dedi vermek zorundalar dedi vermezlerse tüketici haklarını ara derdini hemen anlat dedi siz ne diyorsunuz bu konu hakkında arkadaşlar ?

Motosikleti
    Mondial 150 zc
    arkadaşlar ben 150 zc mi ilkbaharda satmayı düşünüyorum. ilk defa küçük tekerlekli bi motosiklet kullanıyorum. açıkçası bana küçük tekerlerk pek güven vermedi.niyetimde kanuni racer200 almak var. daha ilk bakımını bile yaptırmadım 560 km de şu an 150zc m.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)

Bu Konudaki Etiketler