2000 bakımını yaptırdım serviste yag buji degişti hava filitresi fren elcikleri birde gösterge tablo altı 70 verdim nasıl sizce pahalı gibi geldi
2000 bakımını yaptırdım serviste yag buji degişti hava filitresi fren elcikleri birde gösterge tablo altı 70 verdim nasıl sizce pahalı gibi geldi
OTOBÜSCÜ DEYİLİZKİ HOSTESİMİZ OLSUN
hocam sen süratle ilgili sürekli aynı yorumu yapıyorsun. 85 mi ? 95 mi diye. benim motor açılmadığı halde düz yolda 80-85 arası yapıyor. yokuş aşağı redline olunca 94 ü gördüm. kadran 110 gösteriyor ama navigasyon cihazı ile 94 kadrada km fazla gösteriyor. lakin performans için birtakım yenilikler yapınca 105 görmesi mümkün. benim motor standartlarda ve tam verimli çalışmadığı halde böyle. senin araç kadranda 100-110 u göstermiyorsa sistemde biryerde arıza var demektir. yağ egzoz teker havaları karbürator ayarı kayış vs biryerde srun var demektir.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:36 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:30 AM ----------
2000 bakımda sadece yağ değişti vida kontrolu vs standart şeyler yapıldı 20 tl aldılar.
anlaşılamayan:
fren elcikleri niye değişti ?
gösterge tablo altı niye değişti ? bunlar 2000 bakımla ilgili şeyler değil. hatta bujiler bile değişmeye gerek yok. hatta hava filtresi bile. hava filtren bulunduğun şehre göre en az 3000 3500 gibi gitmesi lazım. ve dahi kayış değiştiren arkadaşlar varmış. kayış 5000 e kadar idare eder. ne diye değiştirip kendini masrafa sokuyorsun ki ?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:42 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:36 AM ----------
hocam aradaki bir farkı gözden kaçırıyorsun. senin altındaki araçla 80 90 a çıkman bile bazen bir dakikayı bulabiliyorken bahsettiğin burgmanlar 10 15 saniyede çok rahatlıkla o sürate ulaşabiliyorlar. bakımlı zc lerin kadran düz yolda 110 km ye kadar gösterenbiliyor. bu sürat asla gerçek değil. ortalama alacak olursak en fazla 85 -95 km arasıdır. lakin bu sürate ulaşabilmek için stereo nun bahsettiği gibi davranmak gerekiyor. bir de bu süratlenme kısa bir sürede olmuyor. ben edirne kapıdan halic köprüye gündüz kadranda 110 la girip 60 la ancak çıkıyorum gece ise aynı yola 110 girip 80-85 ile çıkıyorum. sıcaklık farkediyor galiba. bu birkaç deneme ile sabittir.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:45 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:42 AM ----------
muhakkak farkı var. şöyle ki ben servisin koyduğu yağı kendim 500 km dolunc değiştiriyorum. castrol yağ ile. farkı görüyorum. sesi bile değişiyor makinenin. kalite fark yaratır arkadaşlar. hiç farkı yoktur demek yanlış. her bir parça için bunun iddiasına girebiliriz. bir kere kullanılan malzeme ve işçilik farklı. mesela michelin lastik ile irc lastik arasındaki fark. yol tutuşu fren mesafesi ıslak zemine tahammülü birbirinden çok farklı. özellikle motorun içindeki parçalar için de bu böyle.
dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah
bu zc sanırım 2006da çıktı
arkadaşlar buyrun link aleti edevatı temin edin gerekli teknik bilgi burada
ben kendi 151 rs min kayış debriyaj balatası burç vs yani komple aktarmayı
değiştirdim paylaşıştım teknik bilgilerde .Alet edevat varsa yaparsınız çok zor
değil bi kapak farklı sizde gerisi aynı ...
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...imi-150cc.html
2008 aldımda beklemiş motormu die merk ettim
arkadaşla 150 zc motosikletimi daha dün aldım. aldığımda km sıfırdı. aldığım yerin bulunduğum yere olan mesafesi tam 40 km. ama ibrede 63 km. görünüyor. çok fazla.. sizlerde bu şekilde bi sorunla karşılaştınız mı
genelinde var bunların bende zn var servise başvurdum yenisini taktılar
eğer gerçekten 40 kmlik mesafeyi 13 km daha fazla gösteriyorsa bu hızlardada daha fazla gösteriyor anlamına gelir ozman tabi basılan 100km/s hızlarda artık ne kadar doğru oluyo işte 40 kmlik yolun 63km göstermesi kadar doğru oluyor demekki...
Benim odometremde öyle bi problem yok o yüzdende hızlarım gerçek yani 75ise gerçekten 75...!
Güncel olduğu görülsünde millet 150 zc topiciği yok zannetmesin!
güncell olduğu kadar bilgilendirici
merhaba bende aranıza yeni katıldım ama bir sornum var.
Motoru çalıştırdıktan sonra . eger gaza yavaş yavaş basarsam yani
yavaş yavaş hızlanırsam hiç bir sorun yok herşey normal.
ama birden kalmak istersem. yada 30 km ile giderken birden hızlanmak icin
gazı köklersem . mesela araba sollamak gibi.
işte o anda sorun oluyor. motordan acayip şakırtılar geliyor
hani otomobilde rampa cıkarken 3 cü viteste araba şakırdar da 2 ye takarsınız ya öyle acayip bi şakırdama ve beraberinde yalpalanma yapıyor motor. gazı kökleyince motor hızlanıyor ama işte o şakırtılar geliyor.
bu durumda ne yapmam lazım acaba ?
bu sorun ile ilgili açmış olduğun topiğe cevaplar yazılıyor. buradan da söylemek gerekirse aracın daha sıfır ve parçalar birbirine alışıyor. motoru zorlama. yoksa 500 km dolmadan birçok sorunla karşı karşıya kalırsın.
Selam zc ciler,Haziran gibi Bende Zc alıcam inş. Burayı canlandıralım Hadi bakalım kimler burda
bn dha 2700 kmdeym bnm okulöleden sonra olduundan
pek binemiom motora ama hç sorun çıkarmadı :D
2700de zaten sorun çıkartırsa sorun var dmektir
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)