Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    mondial 150 zc
    eby78( burak) den aldığım yeni ön camı teknik servisteki arkadaşa taktıracaktım. belboy'a git dedim şunu taktırda gel dedim. altu üstü 30 metrelik yere gidip gelecek. düşmüş salak! ! ! sağ tarafta biraz sürtülme izi var. zaten aldığım camda tam oturmadı. canım sıkıldı ya.....
    allah kimseyi yetkili servisin eline düşürmesin :farao:

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sky_forever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    :SSSS
    İYide uğur o camı takmakta ne var ki 4 tane vida sıkıcaktın alt tarafı...
    Nasıl düşmüş motordan ya çocukta birşey var mı?Çizik hangi ksımda ?
    Birde cam nasıl tam oturmadı eby nasıl oturtmuş ozman ?
    Kötü bigün olmuş senin için anlaşılan...

İyi akşamlar zc kullanıcıları

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Sağol sanada

Motosikleti
    mondial 150 zc
    ya ben resepsiyonda çalışıyordum, bu arada teknikteki arkadaş takıversin diye düşünmüştüm. çocukta bişey yok. zaten yolda düşmedi ki bişey olsun. otelin içinde dar bi yol var. yolun sağında-solunda sırf çim var. nasıl düştü nasıl çizdi bende anlamadım. zaten ona değil kendime kızdım, ona verdim diye. neyse olan oldu artık. sağ tarafta biraz sürtünme izi. o kadar iz için kocaman parçayı değiştirmeye değermi değmez mi yarın onu bi düşünecem... belki değiştiririm...kargoda belki esnemiştir cam onu adam ederim ben...

Motosikleti
    SYM GTS 250
    Slm arkadaşlar benim motor 11000 km de sürekli herkesin karşılaştığı sorunlar bende de var. O iki kişi binince zart zurt diye bi sürtünme sesi geliyo bu büyük ihtimal egzozdan geliyo geçenlerden kaynak yaptırdım egzoza ses kesildi 1-2 hafta kadar sonra tekrar başladı. Bi de karbüratör manifoltu yırtılıyo sürekli kaçıncı değiştirişim bunun daha sağlam yapma yolu var mı sizce

Keyifli Sürüşler

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    yok bizim bahsettiğimiz egzozdan gelebilecek bi ses değil..Çamurluğun hafifçe hızlı giderken çukurlarda sürtme sesi gibi herzmna değil aradabir gelen bi ses...
    Bahsettiğin şey kısa geniş karbüratör ile manifold arası hortumsa o bende 14.225 kmdeyim geçen hafta çatladığı için motoru aldığımdan beri ilk kez değiştirdim..!
    Yan sanayi taktırma bekle orjinal parçası gelsin zaten o okadar çabuk yırtılcak bir hortum veya boru lastik değil kelepçeside var üstünde.. Sendeki olay bi başka sanırım..

SKY_FOREVER dostum süper olmuş eksoz bende bugun halledıyım bu eksoz işini.

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    ozman hayırlısı olsun serhathe. Yalnız kestirirken hesaplayın nasıl bir uc takacağınızı ona göre kestir yoksa geri dönüşü olmaz biliyosun
    İŞlem bittikten sonra kontağı çevir ve marşa bas bakalım o çıkan sesi tarif edebilecek msin bizlere çok merak ediyorum )

ortadadogulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 zc < cbf 150 < 150 mc<OPEL ASTRA>Linea
    egzoz üzerindeki renkli kısım içinde hiçbirşey yok boş teneke dedi dün kortejdeki bir arkadaş. kestirenler gördünüzmü öyle birşey ?. içi gerçekten boş mu ?
    dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
    pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Evet aynen öyle !!!! Ben kestirdiğimde ilk baktığım şey o oldu ve bunu ilk kestiridiğim zaman buraya yazmıştım...

evet arkadaslar servise gittim. ne yapabılırz diye dusunurken kırmızı(renkli) yeri çıkarmaya karar verdik. çıkarttıktan sonra bende hemen içine baktım ve gercekten içinde bişey yok. sadece gösteriş yapmışlar ve cok gereksız olmus. motordan gelen o metal sesi kesildi. ve motor bence daha cok rahatladı. kalkışı hızlanışı falan duzeldı ama görünüşü bozuldu. yukardan kesebılırmıyız dıye dusunduk ve su girebileceğine karar verdık. şimdilik o susturucu dedıklerı ama hiçbir işe yaramayan aletın başladığı yerden itibaren yok. Ama ufak bı korkum var eksoz bu sefer ıcerı dogru kıvrıldıgı ıcın motora zarar vermesınden korkuyorum. sky forever senınkı gibi yaptırmayı dusunuyorum ama hem muanede sorun cıkmasından korkuyorum hemde ben cok fazla ses yapmasını ıstemıyorum bu aksamlık dusunup bı yol bulucam bakalım.

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Öncelikle hayırlısı olsun evet benimde dediğim gibi rahatlar motor kalkışı gidişi değişir...Ha evet eski sesine nazaran bi ses yapar ama öyle yırtınmaz yani bende çok tok bi sesi var diyorumya chooper gibi...

Valla ben o krom ucu mecburen görüntü ve birazda sesi düzeltsin diye taktım açıkçası cuk oldu...
    Muayene dediğin tam nedir ben 2 senedir gitmedim öyle birşeye sadece vergilerini falan yatırıyorum ama öyle bi muayeneden falan geçmedim

Motosikleti
    mondial 150 zc
    forumun ilk başında bazı arkadaşlar egzozdaki o kıvrıklık için geri besleme falan yazmışlardı sallamışlar mı yani?

ortadadogulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 zc < cbf 150 < 150 mc<OPEL ASTRA>Linea
    şu durumda sallamış oluyoruz ama teknik verileri öyle söylüyore motorun. geri beslemeli egzoz sitemi olan diye . çinliler geri beslemenin de taklitini yapşmışlar. vay şerepsizler
    dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
    pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah

Motosikleti
    mondial 150 zc
    valahi çinlilere laf ettirmem onlar olması ben motor falan alamazdım. allah çekik gözlülerden rağzı olsun

Alıntı UĞUR_AKIN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    forumun ilk başında bazı arkadaşlar egzozdaki o kıvrıklık için geri besleme falan yazmışlardı sallamışlar mı yani?
    eğer geri beslenme 30 cm daha uzatmaksa eksozu, evet geri beslenme

Motosikleti
    SYM GTS 250
    yok kardeş benim dediğim ses egzozdan geliyo çamurluk sürtmesinin imkanı yok ben yukarıya kaldırdım zaten çamurluğu egzoz çatlak olduğu için geliyo ve dediğin gibi sürekli gelmiyo aynı sürtme sesi gibi kesik kesik geliyo... O manifoltta orjinali zaten en erken patlayan yani üstünde ilk gelen 3000-4000 km arasında patladı ondan sonra zaten 3-4 kere daha değiştirdim. bi tornacıya gidip sorcam o plastiği aliminyum yapabilirler mi diye bakalım artık...

Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    çok ilginç yaa ben tek sefer değiştirdim ve 2 senedir aktif kullanırım motorumu...
    Valla onun alüminyum olması doğru olur mu bilmem çok teknik bilgim yok ama lastik olmasının bi özelliği vardırda heralde

Motosikleti
    ne önerirsiniz?
    bende bugun aldım motoru şuanda bekliyorum ayarları yapılıyor saat 17de almaya gidicem motora yeni başlayacak biri olarak bana önerileri olanlar yazarsa sevinirim bide bu motorda dikkat etmem gerekenleri aranızdayım artık

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)

Bu Konudaki Etiketler