Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
06 Haziran 2007, 17:09
almayı düşündüğünüz hiç bir motoru resimden, videodan yada önerilerden dolayı seçmeyin, mutlaka gidip üstüne bir oturun ve öyle kararınızı verin
bu bir çok düşüncenizi değiştirecektir emin olun...
ilk üstüne oturduğunuz motoruda gaza gelip almayın tabii ki, tüm tercihlerinize mutlaka bir göz atın...
Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...
Reklamlar
-
06 Haziran 2007, 17:27
@ skyforever,
acaba yeni bi model oldugundan ve yeteri kadar taninmadigindan olmasin....
-
06 Haziran 2007, 22:19
Evet arkadaşlar kararımı verdim MONDİAL 150zc bu gün gittim görüştüm taksitle banka kredisi ile alacam ruhsat dahil 2.250ytl mondial krediyi bankadan direk çekiyor ve bizim bir tek bankayla işimiz kalıyor.Haydi hayırlısı.
-
07 Haziran 2007, 01:26
herseyden,ama herseyden once
allah herseyin hayirlisini versin.
alacagin motorun simdiden hayirli,ugurlu olsun.
allah kazasiz belasiz surusler nasip etsin.
kardesim.
heryerde ,her zaman dikkat,dikkat,dikkat.
cunku biz iki teker ustunde gidiyoruz.
daha fazla dikkat etmemiz lazim.
vesselam.
az sadaka cok belayi def eder. h.s.
-
07 Haziran 2007, 02:29
[B][COLOR="MediumTurquoise"]TÜRKLÜK bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur. Ruhsuz beden ceset olur.[/COLOR][/B] [U][COLOR="Red"]BAŞBUĞ[/COLOR][/U]
-
07 Haziran 2007, 02:45
rodajda bütün parçalar ve sende alıştığın için temkinli gitmende fayda var.
yağ konusunda yarı sentetik bilinen markalardan şaşmamak lazım.
bir dahaki bakımda vidaları serviste elden geçirsinler. ayrıca her gün yağ seviyesini kontrol et
hayırlı sürüşler
[CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]
-
07 Haziran 2007, 18:39
@ cansaw,
arkadasim sanirim motoruna yaris motorlarinda kullanilan yaglardan koymus , senin usta ki allahtan usta yani , o nasI ismis anlamadim scooter a gidip performans yagi tarzindan bisi koymak oyle her onune gelen motora bu ss lerde kullanilio ondan koyayaim diosa millet yandi walla ,sen her ne kadar performans artisi oldu diosanda o yagnin degerlerinin(tutusma, incelik vs.) kesinlikle bizim motorlarda kullanilan yaglarla ayni olmadigi kanisindayim en kisa zamnda adamin yanina gidp motorun kitapciginda yazan degerlerle senin motora koydugu yagin degerlerini karsilastirsan ii olur , cunku ilerde basini cok agritabilecek bi durum soz konusu gibi geldi bana , ki dedigim gibi bi uyusmazlik warsa git kendi yagini kendin al piyasada bi cok scooter icin kullanilan yag war. sonrada beklemeden yagini degistir derim ben...
speedy34 adlı üyeden alıntı
Evet arkadaşlar kararımı verdim MONDİAL 150zc
bu gün gittim görüştüm taksitle banka kredisi ile alacam ruhsat dahil 2.250ytl mondial krediyi bankadan direk çekiyor ve bizim bir tek bankayla işimiz kalıyor.Haydi hayırlısı.
OOOoo hayirli olsun kardesim , dogru secimi yapmissin hemde cokcok uygun bi fiyata hayirli ugurlu olsun , gule gule bin
-
07 Haziran 2007, 19:28
ya beyler bu yağ konusunda 2 şey sorucam kitapta yanlış hatırlamıyosam 20-50 mi ne koyun diyolardı ama ben hep 10-40 biliyorum mesela castrol power scooter 10w-40 gibi ne koyucaz 500 kmye gelince motora???
Birde REPSOL yağları nasıl aldığım yer ondan koyucaz diyo ben ise CASTROL diye tutturdum ne dersiniz???
-
07 Haziran 2007, 20:48
Motorun yağını servise çaktırmadan biz değiştirsek olur mu?
-
07 Haziran 2007, 21:48
speedy kardes walla hicte gizli kacak degistirmeye gerek yok git ii bi markadan motoruna uygun olani al sonra adama git degistirt illaki degistimek zorunda yada yapabiliosan kendinde yap zor bi yanI yok
sky_forever adlı üyeden alıntı
ya beyler bu yağ konusunda 2 şey sorucam kitapta yanlış hatırlamıyosam 20-50 mi ne koyun diyolardı ama ben hep 10-40 biliyorum mesela castrol power scooter 10w-40 gibi ne koyucaz 500 kmye gelince motora???
Birde REPSOL yağları nasıl aldığım yer ondan koyucaz diyo ben ise CASTROL diye tutturdum ne dersiniz???
bana sorarsan repsolda ii castrolde tabi scooterlar icin olanlardan alicaz arkadasim
-
08 Haziran 2007, 00:01
servise dışardan yağ sokmak yasakmış iş bize düşüyor.
-
08 Haziran 2007, 00:19
Ozman REPSOL koyucak servis bi de orda ki adamı kıllatırmak istemiyorum iyi bi muhabbetimiz falan var repsol koysun tabiki scooter olanı onun dışında neyi kontrol ettiricem?? Mesela şunların hepsine baktırt dediğiniz??
-
08 Haziran 2007, 11:56
vala arkadaslar adamın koyduğu yağ scooter yağı ama diğer yağlara göre biras daha pahallı ve sentetikmiş vala ole yamuk yapacak bi adam değil ilk bakımda önemli vidaları kontrol edip baktı ama benım düşen vidalar hep abuk sabuk vida.. bide arkadaslar benım motorla hızlı gittikten sonra gazı biraktıgımda bence asırı bi yavaslama var bu normalmidir acaba yoksa gazı bıraktığımda
sanki bosta gidiyormus gibi ole dewammı etmesi gerekiyo...
motorun yağını yetkili servis dışında baska bi yerde değiştiremiyoruz. garanti kapsamının dewam etmesi için ilk bakımda yağ değişiminde garanti kağıtlarının arkasında bulunan kısımları yetkili servis kaşeleyip imzalıyor
[B][COLOR="MediumTurquoise"]TÜRKLÜK bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur. Ruhsuz beden ceset olur.[/COLOR][/B] [U][COLOR="Red"]BAŞBUĞ[/COLOR][/U]
-
08 Haziran 2007, 12:12
fren sisteminde problem olabilir mi acaba? motor giderken elini gazdan çektiğin zaman yol kesiyorsa fren sisteminde problem var düşüncesindeyim.
-
08 Haziran 2007, 18:57
o bendede var ama onun nedeni şu imiş diskler daha yeni olduğu için bunu yapması doğalmış zamanla ericekler zaten...Hatta ben ön tekerleği elimle çevirdim falan biraz zor dönüyo yani bisiklet tekerleği gibi değil o yüzden zamanla ericek ve daha da akıcak motor... 222 kmdeyim şu an... sen kaçtasın?
-
08 Haziran 2007, 20:49
Motosiklet lerde kasko oluyor dimi*?
-
08 Haziran 2007, 23:19
benim bildiğim olmuyo...!
-
09 Haziran 2007, 04:42
vala kaskosunu sormadım arkadaslar orasını bilmiyorum zaten gerek te yok kaskoya falan 2 milyarlık alet için uğraşmaya deymez..
ben 750 km deyim makina canavar gibi 140 yapacağım günü bekliyorum desem yeridir. Motor sanki yerinde durmuyor gaza hafif yüklenmemle yerinden kaçması bir oluyor bazen elim fazla gidiyor 70 -80 e falan çıkıyorum oda yarım gazla.. gazı genelde az vermeye çalışıyorum 60 km geçmemeye dikkat ediyorum
-
09 Haziran 2007, 05:01
@ cansaw
arkadasim , dedigin gibi gazi biraktigindaki kendiliginden fren yapma olayi frenden ziyade henuz acilmamis motorun normalden fazla yaptigi motor frenidir aslinda bu genelde boyledir , motor acilana kadarki zmnda motor freni fazla olurken motor acilinca bu deger hafifler ama hic bi zamn da gazi biraktiginda bosta gider gibi kaymaz motor , nedenimi cvt otomatik sistemden dolayi her an vitestedir motor buda karsi direnc olusturur , bu arada benim disklerde fln hic zorlama yoktu walla ilk aldigimda , ama neyse biraz daha git de erisin bari su balatalarda bide o zmn bakalim...
Motosiklet lerde kasko oluyor dimi*?
olur fakat bu tip motorlara degmez astarI yuzunu gecer
Ozman REPSOL koyucak servis bi de orda ki adamı kıllatırmak istemiyorum iyi bi muhabbetimiz falan var repsol koysun tabiki scooter olanı onun dışında neyi kontrol ettiricem?? Mesela şunların hepsine baktırt dediğiniz??
sanirim 500 km bakimina gideceksin , onceki mesajinda oyle yazmissin , ilk 500 de bise yapilmaz pek kafana takilan ses yapan yer warsa git goster , her ne kadar gerek yokta dese hava filtresini temizlet(performans+yakit tasarrufu) tabiki motor yagini degistircen , bu arada 2. yag degisiminde de mutlaka yag filtresini degistirt , bunun disinda eline bi tane yIldIz tornavida al ve daima takIm cantanda dursun motorda ki tum tutturmalar yIldIz oldugundan ne kadar vida varsa hepsini kontrol et gevseyen warsa sIk , ama cok da sIkma cunku aksam plastik yalama yapmasin yoksa is kotu... 500km icin bu kadar yeterli sanirim...
-
09 Haziran 2007, 12:54
o bendede var ama onun nedeni şu imiş diskler daha yeni olduğu için bunu yapması doğalmış zamanla ericekler zaten...Hatta ben ön tekerleği elimle çevirdim falan biraz zor dönüyo yani bisiklet tekerleği gibi değil o yüzden zamanla ericek ve daha da akıcak motor... 222 kmdeyim şu an... sen kaçtasın?
Arkadaşım sana verdikleri bilgi yanlış. Eğerki diskler sıkıyorsa onlarda problem vardır. Sakın, diskler yeni alışması lazım erimesi lazım dediklerine kanmayın tamamen tamir etmekle uğraşmamak için söylenen bi yalan. 1 buçuk aydan fazla bi zaman servis deneyimim oldu çok iyi biliyorum aynı durum benim motorun arka freninde vardı ve tekerliği sıkıyodu hatta sürtme sesi yapıyodu aynısnı bana dediler (freni sıkarak biraz sür balatalar aşınır düzelir) dediler ve şimdi arka fren sistemi komple değişti. Ve motorda beni rahatsız eden bişeyi söylediğim zaman (normal bu modellerde böyle oluyo)
gibi bi cümleye sakın kanmayın ve inatla yaptırın. Benim motorumdaki sorunu hangi mondial servisine götürsem bana hep bu modeller böyle dediler. Ama inatla söktürtüp yaptırdım ve düzelttirdim sonrada demekki bu modellerde böyle değilmiş dedim
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)
Bu Konudaki Etiketler