Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
18 Nisan 2009, 02:03
Arkadaşlar bişey sorucam benim subap yamulmuş peki buna ne sebep olmuş olabilir servis çok sıkıştırmışın diyor yüksek devirde kullanmak gibi subap ayarı iyi yapılmaz ise veya ayarı bozulursa yüksek devir esnasında bu yamulma gerçekleşirmi yoksa tamamen mondial in parça kalitesizliğimidir.Motoru yarın teslim alıcam bakalım yazarım görüşlerimi
Reklamlar
-
18 Nisan 2009, 15:32
vay bee son mesajımın üstünde 7 ay geçmiş geçen yaz bu forumla yatıp bu forumla kalkıyodum ne günlerdi 5-6 aya hyosung gt 250 alıcam kısmetse.yeni konular yada tartışmalar ney beyler o kadar sayfayı okuyamam deme
[B][COLOR="Green"]1908 Üsküdar İnfaz 1908[/COLOR][/B]
İSTANBULU İZLİYORUM ÇAMLICADAN
-
20 Nisan 2009, 20:44
Hız Olayı
Selam
ben bir iki ay içinde motor almayı düşünüyorum.arkadaşımda 150 hs var önce aynından almak istiyordum ama zc yi görünce şekli çok hoşuma gitti fakat aklımı karıştıran en önemli konu HIZ olayı bakın istanbulda oturuyorum ve işe gitmek için hergün anadolu yakasından avrupa yakasına gitmek zorundayım arkadaşımın 150 hs si ile köprüye girmeden yokuş aşağı 120 km köprüden sonra yokuş yukarı 86 km hız gördük videosunu(120 km n73ümle çektim) ekliyorum alın görün.
http://www.youtube.com/watch?v=H-7j2nsFViU
şimdi siz bu motor 85 km yi geçmez diyorsunuz. istanbul trafiğinde eğer köprü boş ise bu benim için tehlike çünkü araçlar çok hızlı seyrediyor.benimde hızlı kaçabilmem gereken durumlar olacak.sizce hs mi zc mi yanlız arkadaşım diyorki diğer hsler bu hızı göremiyormuş motoru kendisi çok iyi açmış bu yüzden bu kadar seriymiş(serviste bile şaşırmışlar hocam sen bu motora ne yaptın diye)
bilmiyorum aslında hız yapmak gibi bi amacım yok ama gerektiğindede bastımı istediğim gibi kaçabilsin istiyorum.
yorumlarınız benim için çok önemli ama lütfen çin malı vs geyiklerine girmeyelim.Kullanıpta zorluyanlar hızlanmasını anlatsınlar bana yeter.
şimdiden çok teşekkürler.......
-
20 Nisan 2009, 21:13
selam bende zc var gayette güzel bir motor fakat en önemlisi sağlam işinden anlayan bir servis veya usta bulmalısın geçen benim motora sübap ayarı yaptı servis 3 gün sonra sübaplar yamuldu şimdi yaptırıyoruz garantiyede girmiyo motorda 5200km de anayacağın iyi servis varsa alınır.hız konusuna gelince 85 i geçmiyo demişler evet doğru söylemişler benimkide geçmiyordu bende anlamış değilim devir ise felaket yüksek 10000 devirleri görüyorsun ama hız yok 85 yapar 100km de 3,5lt benzin yakar gibi.
-
20 Nisan 2009, 22:08
arkadaşlar kullandıgımız motorlar malum çin malı ve parasına gore de kalıte ve işçilik sunuyorlar.ha soyle bır durum var ki 150 zc dıger bırcok scooter dan kendı dusuncemdır cok daha oturaklı ve nıspeten iyi..benım motorum su an 3700 km de ve ufak tefek aksaklıklarını (vidaların gevşemesi,kullanılan bazı parçaların daha kalıtelı olanları ıle degısımı gibi) kendım yada cok uzun yıllardır motorlarımı emanet ettıgım ustama yaptırıyorum...bu motor goruntusu gıbı agırlık olarak ta bırcok scooterdan az da olsa agır..halıyle bır 150 hs gıbı serı olmayacaktır tabıkı..ama ıyı bır bakım ve işçilik bu motoru cok keyıflı kullanmnız ıcın emın olun yetecektır...sadece bakımlarını aksatmadan yapmak ve kalıtelı bır yag degısımı,duzgun karb.ayarı,kaliteli bir buji,iyi bir kayış gibi unsurları zamanında elden gecırdıgınız surece uzun zaman kullanabılecegınız bır motordur..bu arada 120 km gıbı hızlara ulasıyor emin olun..sadece 3000 km kadar yol yaptıktan sonra toparıyor motor kendisını..
sniper777 arkadaşım umarım işine yarar ve bir fikir verir sana bunlar..
ben su an motorumu tam gaz acıp zorlamadan 90-95 km ye rahat rahat cıkabılıyorum..hafıf meyıllı bır yolda gaz yedırerek 115 km yı gordum en son ama emın ol hiç ama hiç gerek yok zaten...uzerındekı lastıkler ıle guven vermıyor motor..ılk iş değiştirılecek şey lastikleri..bunlar dıdında parasını sana kat kat odeyecek bır motordur zc..
-
20 Nisan 2009, 22:08
Egemen150zc adlı üyeden alıntı
selam bende zc var gayette güzel bir motor fakat en önemlisi sağlam işinden anlayan bir servis veya usta bulmalısın geçen benim motora sübap ayarı yaptı servis 3 gün sonra sübaplar yamuldu şimdi yaptırıyoruz garantiyede girmiyo motorda 5200km de anayacağın iyi servis varsa alınır.hız konusuna gelince 85 i geçmiyo demişler evet doğru söylemişler benimkide geçmiyordu bende anlamış değilim devir ise felaket yüksek 10000 devirleri görüyorsun ama hız yok 85 yapar 100km de 3,5lt benzin yakar gibi.
görüşlerin için çok teşekkür ederim ama bu motor 85 yapıyor diyorsan ben sanırım hs alıcam videoyu izlemişsindir sanırım başka zc kullanıcılarındanda cevap bekliyorum
çook teşekkürler...
eby78 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar kullandıgımız motorlar malum çin malı ve parasına gore de kalıte ve işçilik sunuyorlar.ha soyle bır durum var ki 150 zc dıger bırcok scooter dan kendı dusuncemdır cok daha oturaklı ve nıspeten iyi..benım motorum su an 3700 km de ve ufak tefek aksaklıklarını (vidaların gevşemesi,kullanılan bazı parçaların daha kalıtelı olanları ıle degısımı gibi) kendım yada cok uzun yıllardır motorlarımı emanet ettıgım ustama yaptırıyorum...bu motor goruntusu gıbı agırlık olarak ta bırcok scooterdan az da olsa agır..halıyle bır 150 hs gıbı serı olmayacaktır tabıkı..ama ıyı bır bakım ve işçilik bu motoru cok keyıflı kullanmnız ıcın emın olun yetecektır...sadece bakımlarını aksatmadan yapmak ve kalıtelı bır yag degısımı,duzgun karb.ayarı,iyi bir kayış gıbı unsurları zamanında elden gecırdıgınız surece 120 km gıbı hızlara ulasıyor emin olun..ki hiç gerek yok zaten...
gerçekten 120 km çıkıyorsa zc alıcağım çünkü zc nin görünüşü çok güzel
bide egsoz olayı kıvrık olması benim hoşuma gitti.
görüşlerin için çok sağol
başka zc kullananlar bekliyorum....
tekrar merhaba
150 hs 113 kilo
150 zc 116 kilo diyor mondialin internet sitesinde
benim merak ettiğim bu makinaların ikiside 150 cc ama biri 85 biri 120 yapıyor hadi benim arkadaşın ibresi yanlış göstersin 100 olsun neden bu kadar fark var
ağırlık yakın cc aynı çözemedim olayı hız testi sonuçlarınızı bekliyorum
sevgiler saygılar(yaş 32 istanbul)
-
20 Nisan 2009, 22:33
gerçekten 120 km çıkıyorsa zc alıcağım çünkü zc nin görünüşü çok güzel
her motorun ılk rodaj suresı,nasıl kullanıldıgı,kullanan kişinin motoru ne kadar sıkıstırdıgı da son hız ve motor omru konusunda cok cok onemlı bır unsurdur..ben daha once 4 motor kullandım kı sonuncusu klr 650 ıdı,ılk defa bır scooter sahıbı oldum..emın olun klr me ne kadar ozen gosterdıysem buna da oyle bakıyorum kı karsılıgını da fazlası ıle verıyor o zaman..dedıgım gıbı ıyı bır yag,ıyı bır kayıs ve duzenlı perıyodık kontroller ıle serılık ve son hız konusunda sıkıntı yasamazsınız..ama dedıgım gıbı her zc aynı hıza ulasamıyor olabılır ona bırsey dıyemem..ılk kullanım sartları cok onemlı bır husus..1 yaş küçüğün olarak saygılar ;)
-
21 Nisan 2009, 16:32
Valla arkadaşım eger scooter alıcaksan sınıfının en güzel motoru hem sağlam hem oturaklı kullanması zevkli hız konusuna gelince ben 80-85 yapıyorum ama bunların göstergeleride birbirini tutmuyo ya az yada çok gösteriyo benimki bir 10km az gösteriyor diye tahmin ediyorum dediğim gibi bulunduğun bölgedeki ustan çok önemli sağolsun bizim buradaki servis süper bir subap ayarı yaptı ne gerek varsa 3 gün sonra sübaplar yamuldu bahane hazır tabi çok yüksek devir yapmışım neyse o kısmını geçtik ağırlık demişsin katalogta kilolar birbirine yakın yazıyor ama hiç alakası yok zcde var rs de var(rs arkadaşımın) rs kuş gibi kalıyor onun yanında biraz ağır motor ama buda yolda güven veriyor sonuç olarak rs,hs veya zc mi diye soracak olursan kesinlikle zc derim çok güzel ve kullanımı keyif veren bir motor.
-
21 Nisan 2009, 20:46
Valla arkadaşım eger scooter alıcaksan sınıfının en güzel motoru hem sağlam hem oturaklı kullanması zevkli hız konusuna gelince ben 80-85 yapıyorum ama bunların göstergeleride birbirini tutmuyo ya az yada çok gösteriyo benimki bir 10km az gösteriyor diye tahmin ediyorum dediğim gibi bulunduğun bölgedeki ustan çok önemli sağolsun bizim buradaki servis süper bir subap ayarı yaptı ne gerek varsa 3 gün sonra sübaplar yamuldu bahane hazır tabi çok yüksek devir yapmışım neyse o kısmını geçtik ağırlık demişsin katalogta kilolar birbirine yakın yazıyor ama hiç alakası yok zcde var rs de var(rs arkadaşımın) rs kuş gibi kalıyor onun yanında biraz ağır motor ama buda yolda güven veriyor sonuç olarak rs,hs veya zc mi diye soracak olursan kesinlikle zc derim çok güzel ve kullanımı keyif veren bir motor.
Egemen çok sağol görüşlerin için;
bi yandanda düşünüyorum bu motorlarla 100 üzeri hız yapmak gerçekten tehlikeli olsa gerek.zc nin görünüşü gerçekten çok hoşuma gitti çünkü diğer motorlar farklı markalarda benzeri farklı isimlerle var bunun benzeri pek yok sanırım.bu da beni cezbediyor.
ne diyeyim haziran ayında motorumu alıcağım ama ozamana kadar bu sayfaları bol bol inceleyip kararımı ona göre vereceğim siz kullananların tecrübelerini paylaşması harika bir olay ,yani motorum olmadanda başıma neler gelebileceğini sizler sayesinde öğreniyorum.
dostlarım çok teşekkür ederim ilginize
kazasız belasız sürüşler....
-
21 Nisan 2009, 23:40
http://www.youtube.com/watch?v=uu7KS2WxXZs
Bakın izleyin benim 2650km deyken çektiğim video
-
21 Nisan 2009, 23:56
egemen sen rodaj suresını nasıl yaptın? dıkkatımı cektı sen 85 km hız ıle gıderken redlıne a gırıyor motor.. ben 90 ıle gıderken devır ıbrem 8000 de ve redlıne bolgesıne gırmeden 105 km yı gorebılıyorum
-
22 Nisan 2009, 00:12
senin motorda bi sorun var hacım ben 85km hızla giderken 7500 devirde oluyo bi terslik var ama nerden olduğunu bilemiyorum servise gidersen bir sor. .
[COLOR="Red"][B]"Ne Günlere Kaldık Eyy Gazi Hünkar. Eşşek Vezir Olmuş Katır Hükümdar... "[/B][/COLOR]
-
22 Nisan 2009, 00:14
5900 km deyim daha bu zamana kadar 85 i geçemedim ...!!!
i
-
22 Nisan 2009, 02:17
valla servise kırk kere gittim yok karbüratör ayarı yok hava filtresi değişti falan ben diyorumki adama bu motor çok devir yapıyo yani çalışmada problem yok şu cvt şanzımana bir baksak kayış falan yok diyo ondan olmaz en sonunda bida bakalım dedi subap ayarı yaptı sonrada tabi subaplar yamuldu şimdi silindir kapağı yenisiyle değiştiriyorum tamirine 130 istediler ama yapamadılar sıfırıyla değiştiriyolar işçilik kargo dahil 100 tl ne enteresan servis madem daha ucuz baştan sıfırıyla değiştirsene. Rodaj demişsiniz acayip özen gösterdim 500km 40km/h hiç geçmedim 500den sonra 1000km ye kadarda 60km/h falan kullandım 1000kmden sonra son gaz. benim tahminimce cvt deki kayıştan kaynaklanan bir durum var motor şu an serviste silindir kapağı gelsin cvt yede baktırıcam.
-
22 Nisan 2009, 06:13
valla ne diyeyim 150 zc lilere kolay gelsin .. benim başımın belesı diyebilirim yani hiç sorunu bitmiyo artık sorun bendemi diye soruyorum ama bende yok ya motorda ya da serviste ama ben servise sorun buluyorum hepsi kazıkçı fahiş fiyatada yapsalar hep sorun cıkıyor....???
-
22 Nisan 2009, 09:37
walla anlayamıyorum ilk başta benimde baya bi problemim vardı ama şu an çok şükür motor da tık yok. 5350 km deyim, düz yolda yolun kalitesi ve rüzgara göre 100 km görebiliyorum yokuş aşağıya 115 yapıorum. 2 kişi 85 km yokuş çıkıyorum. Kayış , hava filtresi ve egzoz değişince gerçekleşen durumlar bunlar..
İnanın Çocuklar! Güzel Günler Göreceğiz, Güneşli Günler, Motorları maviliklere süreceğiz.
-
23 Nisan 2009, 00:31
selam arkadaşlar
rodaj konusundan pek anlamam ama benim arkadaş(hani youtube bi önceki sayfada videosunu koyduğum)bana motorunu nasıl açtığını anlattı bende size anlatayım ilk 650 km 70i geçmemiş ondan sonra yokuş aşağı basmış motor 85 90 filan basmış 20 30 saniye bu hızda kalıp 60 a yavaş yavaş düşmüş ,sonra bi daha tam gaz gene 80 90 bunu birkaç kez tekrarlayınca motorun son hızıyavaş yavaş alıştıkça 120 km ye kadar çıkıyor.Yani mesela Egemenin videosunda izledim 85i sabitlemiş gidiyor ,onun yerine yavaşça 60 a inip tekrar tam gaz verip son hıza çıkınca 30 saniye sonra gene aynı olayı bir kaç kez tekrar etmesi gerekir diye düşünüyorum.Böyle yapınca motoru fazla zorlamadan açmak daha iyi hem sübap filanda yamulmaz
genede benim motorum henüz yok iyi bilenler daha doğrusunu söyleyecektir arkadaşımın yalancısıyım yorumunuza açık
bilginiz olsun diye sizinle paylaşmak istedim
saygılar sevgiler tekrar...
-
23 Nisan 2009, 20:37
1-Rodajı kitap yazdığı gibi yaptım
2-Videoda motor 2650km de yani rodajı geçmiş durumda
3-Motor 10500 devre kadar çıktığı oldu buda motorun gayet iyi çalıştığını gösterir
4-Sorun büyük ihtimalle cvt veya kayışta
5-Subapların yamulması sabit hızla gitme değil motorun çalışma zamanlarının ayarının bozulmuş olması(en son servis ayarını yaptı)ile gerçekleşiyor.
6-Subaplar giderken değil dururken rolantideyken yamuldu.
-
25 Nisan 2009, 09:50
karbiratör temizliği nasıl oluyor yardıma ihtiyacım var hep değiştirmekmi lazım ????
-
04 Mayıs 2009, 17:11
daha once de yazdıgım gıbı rodaj ve kullandıgınız yakıt,yağ bu motorlarda cok onemlıdır..benım motorumda su an 4000 km ye geldı bu hafta sonu bakıma gırecek..bujı ve yağı kendım alıp gıdıyorum servıse ve mutlaka servis esnasında yanında bulunuyorum motorun..su ana kadar tık demedı daha hıcbır konuda..nornal sartlarda 100 km yı cok rahat goruyorum ama yuksek devır cevırdıgı ıcın uzun surelı bu soratler pek sağlıklı degıl motorun omru acısından..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)
Bu Konudaki Etiketler