G0KHAN adlı üyeden alıntı
Selamlar,
Yaklaşık 10 gün önce Piaggio Medley 155CC'lik olanı aldım. İlk izlenimlerim gayet olumlu. Almadan önce Honda PCX, Yamaha NMAX'in 150'lik modellerini inceledim. Ancak büyük tekerlekli olması, bagajın 2 adet full face kask alması (yanlara kilit, gözlük vs. sıkıştırabiliyorum)ve süspansiyonların yumuşak olması aklımı çeldi, gidip bayii de inceledim. İşçilik olarak gayet temiz, yamaha'da gördüğüm gibi parçalar sanki yerine oturmamış gibi bir durum söz konusu değil (algı olarak bahsediyorum) Plastik kalitesi fena değil ama bir Suzuki Burgman plastik kalitesi de yok açık söyleyeyim.
Honda PCX'te ABS olmaması, NMAX'te küçük teker ve görece daha küçük bagaj olması sebebiyle 1-2 bin fazla vermek daha mantıklı geldi açıkçası.
Kalkışlarda hızlanması filan gayet iyi, performans olarak yokuşlardan çıkarken durup tekrar kalkıyorum bana mısın demiyor. Denge olarak ta çok beğendim, slow race dedikleri en düşük hızda dengede gitmeyi kolaylıkla yapabiliyorsunuz.
Daha önceden 15 yıl önce bir ara scooter kullanmıştım ancak bir kez düştüğüm için bir daha kullanmamıştım, ehliyetim de yoktu. Ancak bu yaz gaza gelip, önce ehliyeti aldım sonra da scooter'ı.
Kısa bir cam istiyor öne 80 km hızı geçince önde bir camın olması hissiyat oluşuyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yönlendirebilirse sevinirim.
Daha çok yeni olduğum için, deneyimledikçe bir kaç bilgilendirme videosu da çekerim diye düşünüyorum.
Kullanım kitapçığında Türkçe yok, bir kaç şey sordum satıcının bana verdiği bilgilerle kitapçıktakiler örtüşmüyor. Kitapçıktakileri uygulayacağım, özellikle bunları anlatan bir kaç video çekmeyi düşünüyorum. Alırken araştırdığımda bu bilgileri Türkçe olarak veren bir kaynak ya da inceleme göremedim. En azından kendi tecrübelerimi aktarmış olurum ilgili olanlara.