Herkese selamlar,
Geçtiğimiz hafta itibarıyla bu motorun sahibi oldum. Sahibi gerçekten delikanlı çıktı, kapora vermememe rağmen 10 gün boyunca almamı bekledi. 5500tl'ye 2200 kmde cf150nk sahibi oldum. Sadece çocuk çok az bindiğinden aküsü bitmişti, onu da değiştirdim. Fıstık gibi motor oldu.
Alacak olan arkadaşlara aşağıdaki gibi bir inceleme yapabilirim. Aklınıza takılan soru varsa cevaplarım.
-Bu fiyata alabileceğiniz en donanımlı motosiklet.
-Bosch enjeksiyon sabah çalıştırma sorunlarını ortadan kaldırıyor. Tek marşta motorunuz hazır.
-Gösterge ekranı gerçekten detaylı. Saat, benzin göstergesi, akü voltajı ve su sıcaklığını anlık gösteriyor.
-Su sıcaklığı demişken evet motor su soğutmalı. Bu da yazın anlamsız şişmelerin bitmesi anlamına geliyor. Piyasada 150cc ve radyatörlü başka motor yok.
-Ön arka disk. Frenler gerçekten mükemmel. Çelik hortum olduğunu freni ezerken verdiği histen anlayabiliyorsunuz.
-Lastikler geniş. Yol tutuşu fena değil. Değiştirmek isterseniz değiştirebilirsiniz ancak ben gerek duymadım.
-Sport ve eco modu var. Arasında sol elcikteki tek tuşla geçiş yapabiliyorsunuz. Motor 150cc olduğunu göz önüne alırsanız ufacık bir fark var elbette ancak değiştirebilmemiz çok güzel.
Bu fiyata bu motor alınır mı? Evet alınır. YBR 125 olmuş 7000, CBF 150 muhtemelen 6500 bandına doğru evrilecek. 10 senelik, karbüratörlü, hava soğutmalı motorlara bu para bayılınmaz artık. Yamaha da Honda da düzgün ve donanımlı motor getirmeyi öğrenene kadar boykot ediyorum.
He motorun kötü yanı yok mu derseniz, evet var. Arıza vermesi halinde enjeksiyon 900tl, gösterge paneli 650tl. Kaza yaparsanız ve şase eğrilirse 2500tl vs. gibi durumlar var. Ancak yan grenajlar falan ucuz. Yedek parça nereden temin edilir, alabilir miyim falan derseniz sizi
www.cfmotoyp.com adresine alayim. Arkadaşlar bu motorda BOSCH EFI var. Ne idüğü belirsiz çinli EFI değil. Ben alırım, bakımını yaparım, uzun süre binerim, satışını da çok düşünmem diyorsanız, hiç sorgulamadan gidin ve bu motoru alın.