beatçiler nerdesiniz ya :D
beatçiler nerdesiniz ya :D
arkadaşlar bende honda beat sahibiyim motoruma xenon far takmayı düşünüyorum.bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.motoruma nasıl bi far takmam gerek model olarak h7 mi h4 mü almam gerek??? Birde jantları değiştirip lastiklerimi dublex yapmak istiyorum. Bu mümkünmü?????
Acil yardım lütfen?????
YAMAHA XMAX 250
bu konuda yardım bekliyorum.jantlar konusunda bilgilendim bugün üzerindeki jantları dublex yapabiliyormuşuz.
YAMAHA XMAX 250
nası yani dublex cantlar kalınyasıyomu ??
walla honda serviste pirelli sl lastik sordum, adamlar yok dedi baska bi lastik satıyolar biraz fark werince tubeless lastie cewiriyolarmıs nası yaptıkları hakkında bilgim yok ama yapıyoruz werimli de oluyo dedi. jantlar deişmiyo o konuda bişi demediler.
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
üzerinde mevcut olan orjinal jantlara hiç dokunmadan şamrelleri söküp ve jantlara sibop takıp lastikleri dublexe çeviriyolar.ben dün honda otoseverdeydim yeni beat aldım.orda sordum.yapılıyormuş.memlekete döndüm birkaç gün içerisinde lastiklerimi dublexe çevirticem.zaten üzerindeki orjinal lastikler dublex lastik yani uyumlu.üzerindeki jantlardan korkuyodum ben olmaz die düşünmüştüm.biliyosunz beatin üzerindeki orjinal jantlar tenekeden farksız .levyeyle bile yamulması mümkün.napalım artık dikkat edicez.
Xenon konusunda da birkaç soru sordum servise.takılmasını tavsiye etmediler ama takılıyomuş.ylnız aküyü güçlendirmek gerekiyomuş.birde xenon alırken beyninin ufak olmasına dikkat etmek gerekiyomuş.alırsan 6000k dan büyük alma dediler hatta 6000 bile çokmuş.motorun çekişini dahi düşürebilirmiş.elk.sistemi ve marş motorunu bile zamanla yakıyomuş... ama yinede kafam xenon farda taktırıcam kısmetse yakın zmanda bu konuda nasıl bi tercih yapmam gerek? bilgisi olan arkadaşların YARDIMINI BEKLİYORUM...
YAMAHA XMAX 250
aslında uzerindekiler tubeless diil tarkoo..kitapçıına göz atarsan "tulfup" (muydu?..ön amortisorun orda da yazılı) özellii olan özel bi ic lastie sahip bi lastik. delinme durumunda hawa kacaını cok yawaslatan bi sistem. dıs lastiin uzerinde de aşınınca ortaya cıkan beyaz bi cizgi war..onu gorunce lastii deistiriyosun..uuraşmışar biraz lastiklerle. Xenon hakkında bilgim yok..zaten bence gereksiz..arabada bile sarı ışık daha şık duruyo..motorun hayırlı olsun..dikkatli ol.
bu aralar herkesin işi gücü baya ar heralde..honda beat sayfası kaç konu gerilerde kalmış walla..canlandırmak lazım burayı arkadaşlar..
walla arkadaşlar benimde baya sert kullandığım için ilk aldığımda üzerinde olan lastikler baya bi eskimişti geçenlerde ve bana da bayi dublex lastik takmayı önerdi..iyi hoş parasında değiliiz dedik taktırdık ama şahsen ben hiç memnun kalmadım yaa..neden diceksiniz..söliyim: taktırdım lastiği kullanıyom falan motoru..geçenlerde farketmedim gece gece bi yoldaki çukura girmek zorunda kaldım,hızlıydımda..baktım ertesi sabaha benim lastik sıfıra sıfır inmiş..lastiğe baktım yarık yok,batan bişi yok..neyse allahtan ewin karşısında lastikçi wardı hemen hawa bastırdım servise gittim..serviste bi baktılar hemen janta..malum bizim orjinal jantlar teneke olduundan çukurda kenarından çok azcık eğilmiş ama bütün hawayı sabaha kadar boşaltmayada yetmiş o delik..ondan sonra napabiliriz dedim ilk..ilk onlar jantı değiştirmeyi önerdiler ama şunu düşündüm..jantı değiştirseler sordum eğilse yine böle kazara yine aynı sorunu yaşarmışım..bende yine benim lastikçiye gittim napabiliriz abi dedim ve benim jantı önce söküp bi çekiçleyip eğri olan yerleri doğrulttu..sonra bi iç lastik olay tamam..şimdi gayet memnunum..yani dublex iç lastik olmadan sakat arkadaşlar..tabi bu benim görüşüm..
xenon konusuna gelicek olursak; benim beatte de war xenon hemde 10000k değerinde..walla ilk başta hatta 8000k lık taktırmıştım az daha iyisi olsun dedim bikaç ay sonra bi xenon daha aldım ve 10000k lık xenon takılı üzerinde şimdi..acayip aydınlatıyo alanyada benim beat farı baya konuşuluoyda kulağıma geliyo Herneyse ilk başlarda ewet bi akü sorunu yaşadım 8000k lık taktırdıımda ve aküyü büyüttüm ve kuru aküye çevirttim..daha sonra 10000k lık taktırdıımda akü yine şansımı zorladı ve oto elektrikçi arkadaşıma gidip buna bi çözüm bulmasını istedim ve benim sisteme bi konjektör taktı büyük amperli..şimdi süpper yanıyo vede yakıyo caddeleri..bende ilk servise sorduumda olmaz deyip tavsiye etmediler çünkü onlar böle şeylerle uğraşmak istemiyolar..o yüzden olmaz diyip kestirip atıyolar..yani her zaman servise de bağlı kalmayın..
Umarım tecrübelerimle sizlere yardımcı olabilmişimdir dostlarım..Şimdiden size iyi,keyifli ve kazasız sürüşler diliyorum..
beyler bn geldım uzun bı aradan sonra donus yaptım beatciyz sonucta :D
sizce beate xenon mu,angel mi daaha çok yakışır...?yorumlarınız bklıorum
[B][COLOR="Red"]BİZ HER ZAMAN KRALDIK...[COLOR="White"]TATİL BİTTİ GERİ DÖNDÜK...!!![/COLOR][/COLOR][/B] [B][COLOR="Red"]AnTaLyA[COLOR="White"]SPOR[/COLOR][/COLOR][/B] [B][COLOR="Green"]HODRİ[COLOR="Black"]MEYD[COLOR="Red"]ANTAL[COLOR="White"]YA[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/B]
[B][COLOR="Black"]Facebook Grubumuz: "MT ANTALYA"
MSN Grubumuz:group317122 [/COLOR][/B]
Arkadaşlar bakın size şöyle anlatayım Xenon un çektiği akım hepsinde aynıdır..6.000K Aqua Beyaz - 8.000 K Aqua Beyaz Mavi Karışımı - 10.000 K Mor BU KELWİN LER RENK LERDİR ve hepsinin çektiği akım aynı yani motor kaldırmıyosa hiçbirini kaldırmaz yok 6000 kaldırıyo 8000 kaldırmaz çok saçma şeyler gidin sanayiye bi elektronikciye sorun bakalım ne dicek
[COLOR="Cyan"][B]
Facebook grubumuz: ''MT ANTALYA''
MSN Grubumuz: mgroup317122[/B][/COLOR]
arkadaşlar bana bi isim sölermisiniz markası falan yokmu xenon takan arkadaşlara soruyorum. nerden alıcam ne marka alıcam hiçbişe bilmiyorum.motorumu daha dün aldım. acilen xenon takmak istiyorum çok hoş oluyo...
bilgisi olan arkadaşlaredan cvp bekliyorum...???
Bu arada dün gezinirken denk geldim.linkteki ürünlerin hangisi baan uygun? ısmarlıyım gelsin eve kdr olmazmı???
http://www.hepsiburada.com/Departmen...egoryid=262173
YAMAHA XMAX 250
gugıldan gorsellerden "scooter sidebags" diye aratınca 5. resimde muhtesem bi scooter yan cantası resmi, cıkıyo. bu cihazlardan bi kac sitede buldum ama 150 kaatla 150 dolar arası rakamları war. bunların ucuzunu bulabilceemiz biyer biliyo musunuz. bence cok yakısıyo
walla dostum tarko benim kullandığım xenon markası sentinel..gayette menunum..2 yıl garantilide..hiç sorun yaşatmadıda..tavsiye ederim..ama tavsiyem sonuçta bu işlemi usta bi oto elektrikçiye yaptırman..
bide dostum sana tavsiyem bence xenon çift devreli alma..yani hem uzun hem kısa olmasına gerek yok bence..benim elektrikçide öle diyo zaten..çünkü sonuçta bizim altımızdaki motor ve ben şahsen kısa devresine bağlattım..hatta azcıkda far ayarı yaparak farı azcık düşürdüm yere doğru..bu haliyle bile arabalar sağa çekip bana yol veriyolar..uzun devreye bağlattırma dememin sebebi zaten bu xenon yandıkça ısındıkça aydınlık sağlıyo..yani ısındıkça daha da fazla ışık vermeye başlıyo..yani bu durumda uzun farı böle parlaklıktaki bi farla ne kadar uzun yakabilirsinki..ayrıca yaksan bile biçok sürücü kulağını çınlatır ..tabi bu benim tavsiyem artık gerisi sana kalmış..Hatta şunuda söliim: en son çevirmeye girdiğimde yawaşlayıp polise doğru gitmeye başladığımda belli bi yakınlıktan sonra polis bile bakıp bişi diyemedi :D hali komikti walla :D gözünü aldı xenon :D
bide H4 olan seri honda beat için uygundur..
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim kardeşim.H4 alıcam ozman bende verdiğim linkteki h4 tipli kısa zenon benim için uygunmudur bi göz atarmısın.link te veriyim.
http://www.hepsiburada.com/productDe...ctid=otm011759
bu arada sadece kısa yaptırıcam uzun dümesi ne olcak? onuda açma kapama dümesi yaparız artık olurmu
peki akü konusunda ne yapmalıyım.bilgi verirmisin?
YAMAHA XMAX 250
10 numara olur..ne yapsan yakıaır bıte..
MT ANTALYA
honda beat servisi H7 dedi bna taktırısan eger H7 taktırcaksın dedi...
[B][COLOR="Red"]BİZ HER ZAMAN KRALDIK...[COLOR="White"]TATİL BİTTİ GERİ DÖNDÜK...!!![/COLOR][/COLOR][/B] [B][COLOR="Red"]AnTaLyA[COLOR="White"]SPOR[/COLOR][/COLOR][/B] [B][COLOR="Green"]HODRİ[COLOR="Black"]MEYD[COLOR="Red"]ANTAL[COLOR="White"]YA[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/B]
[B][COLOR="Black"]Facebook Grubumuz: "MT ANTALYA"
MSN Grubumuz:group317122 [/COLOR][/B]
arkadaşlar dün lastiğimi yarmışlar ve lastiği değiştirmek zorunda kaldım ama dublex almışım ama içinda şamdırel war yine iç lastiği sizce ne kadar verimli olur yada zararı varmıdır ?
kım yarmıs........................
MT ANTALYA
bulsam öpecem erfer ama çekemeyen biridir
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)