Honda Beat Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
Reklamlar
-
denizcimuzaffer adlı üyeden alıntı
Beat tam bir çelişkiler yumağıdır. Atsan atmazsın satsan asla satamazsın. Biraz önü açık yol oldumu ağlatır adamı performanssızlığından, sonra neşeyle dalga geçirttirir sana şehiriçinde kakılıp kalanların zavallılığından. Bozulsa da soğuyup satsam-atsam dersin ve bu beklenti bir ömür boyu sürebilir
Benzin alırken cüzdandan çektiğin her 10 luk ile, ''şahane motor yaavv, neden değiştireyim ki'' dedirtir, sert amortisörleri ve virajlardaki yeteneksizliği ile saçını başını yoldurtur. Erkek evlat gibidir: atsan asla atamazsın, satsan verilen fiyatları-teklifleri beğenmezsin
İyidir beat, asla 2. Motor olmaz, hep birinci olarak kalır
guzel yazmıssın.D
-
guzel olmus cıdden gercı o kdar kusur kadı kızındada olur be ha bu arada beatından sıkayetcı olanlar bana vereblırıler....
-
kımseden ses seda yok...bulduınuz guzel havayı gezıyonuz demıı......gezın gezın.....
-
Ne demezsin.Türkiye şuan'a kadar görüp geçirdiği en iyi havaları yaşıyo.
-
Erfer adlı üyeden alıntı
kımseden ses seda yok...bulduınuz guzel havayı gezıyonuz demıı......gezın gezın.....
gezmez miyiz?:D
-
Gezeriz gezmez olurmuyuz ayıpsın..
-
nıspetmı yapıyorsunuz lem ayıp ayıp kıskandım......
-
Valla bilmem.Ben Antalyada olcam..oooo hava 15 derece...
-
cesmede havalarr sogudu :(
-
ya ha dıyınce olmuyor zaten karnemde kotu yapcaz bsıler artık of offf............
-
ozeronder adlı üyeden alıntı
Eski bir BEAT kullanıcısı olarak bu inceleme raporuna birkaç satır eklemek istedim..O kadar kahrını çektikten sonra sanırım buna hakkım var!...
Activa ile aynı alt yapı ve motora sahip olan BEAT, bence sadece başlangıç motoru olarak kurslarda kullanılabilecek kadar yetersiz bir makine.
Bu motorlardan birini (ACTİVA veya BEAT) almayı düşünen arkadaşlara tavsiyem ticari amaçla bir başkasına emanet etmeyeceklerse emin olsunlar ki sadece 1 hafta sonra yaptıkları seçimden dolayı çok pişman olacaklar. NEDEN?? Çünkü;
Motor kesinlikle 80km/h'ın üstüne çıkamıyor. Yani şehir içinde bile ana arterlere çıkıp da bir araba sollayayım demeden önce bir kere daha düşünmeniz gerekiyor çünkü nefesi kesilen motor sizi yanınızdaki arabanın önüne atmaya yetmiyor ve soru işareti gibi sol şeritte bırakıyor????? Bu yetersiz güç atak yaparken olduğu gibi iki kişi olunca da kendini hissettiriyor(daha doğrusu hissettiremiyor garibim).
Buraya kadar tamam “100cc’lik bir motosiklet alarak, ben bunları kabulleniyorum zaten” diyorsanız işte bundan sonrası asıl sizi ilgilendiriyor. Çünkü bende bunları kabullenerek almıştım!..
İnsanı pişman eden bu beklenen sıkıntılar değil beklenmeyen huysuzluklar. Eğer mevsim yaz değilse anlayın ki sabahları sevgili motosikletinizi çalıştırmak için uzun bir dil dökme, yalvarma ve savaşma seansı sizi bekliyor. Otomatik olmayan bir jikle sistemine sahip motosiklet, jikle çekiliyken de değilken de çalışmakta direniyor. Bu durum akünüz bitene kadar sürüyor. Allah’tan kick-start imkanım var diyorsunuz ama emin olduğum bir konu var ki BEAT’inizin en çabuk arıza yapacak parçası kick-start dişlileri. Diyelim ki şanslısınız ve motosikletinizin aküsü bitmeden veya kick-start dişlisini sıyırmadan çalıştırmayı başardınız. Boşuna sevinmeyin çünkü son gülen iyi güler. Evinizden tır tır çalışarak sizi ilk trafik ışıklarına kadar getiren BEAT’iniz size burada da kötü bir sürpriz yapacaktır. Soğukken oldukça isteksiz ve düzensiz çalışan motoru, elcik vasıtasıyla motora verdiğiniz ilk gaz komutunda olduğu yere yığılıp sizi ışıkların ortasında arkanızda ki sinirli otomobil sürücüleriyle baş başa bırakacaktır. Eğer az önceki ilk çalıştırma seansında akünüzü sonuna kadar kullandı iseniz yandınız. Hemen motosikletten inip motoru orta sehpaya alıp, kıck-starta asılmanız ve çalışması için yüce Rabbimize dua etmeniz gerekecek (biliyorsanız kuran-ı kerimden birkaç sure de okumalısınız).
Size bu sıkıntıları yaşatan sevgili BEAT-ACTIVA’ nız bunlar dışında, ince ve küçük lastikleriyle sürekli yol tutuş problemleri yaşatacak, aküsü güçsüz olduğu için direk şarj dinamosuna bağlanmış farıyla her gaza bastığınızda parlayan ama sonra sönen bir aydınlatma(ma) sağlayacak. Sele altını açmak için motosikletin arkasında anahtar deliği ararken bulacaksınız kendinizi, açınca da yarım bir kask bile sığmayan kuş yuvasıyla karşılaşacaksınız. Tabi eğer bu ilk motosikletiniz ise bunların her motosiklette yaşanan problemler olduğunu sanıp kendinizi avutacaksınız. Bu kadar düşük performansı ve bütün huysuzlukları tam sineye çekerim yeter ki ekonomik bir şekilde beni gideceğim yere ulaştırsın derken, benzin ibresi kırmızıya düşecek ve bu küçük motorun 125cc’lik ağabeyleri kadar müsrif olduğu gerçeğiyle sizi tanıştıracak…(100km’de ort. 3.5lt)
Sonuç olarak aslında şunu söyleyebiliriz, gerçektende küçük bir motor istiyorsanız TODAY daha iyi bir alternatif gibi görünüyor. Ama benim motorum küçük olsun ama arada kaçamaklarımı da yapabilsin diyorsanız DYLAN tam karar, bu çok pahalı oldu diyorsanız 125cc’lik diğer scooter alternatifleri sizi gerçekten memnun edebilir(çünkü onlarda BEAT-ACTIVA fiyatına ve yakıtları da daha çok değil).. Saygılarımla..
yaa gardaş yi güzel yazmışında sanki çinli motorları anlatmışsın
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz...
) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
-
Ben Honda Beat'ı hiç Çin malı motosikletlerle kıyaslamadım, 125 cc'lik diğer japon motosikletlerinin scooterları ile kıyasladım. Neden derseniz fiyatları aynı hatta daha ucuz.
-
beat olsunda camurdan olsun ...dun beat mondıal ve bı mondıal daha cok cetın kıs sartlarında antalya saklıkente cıktık bızım beatlı arkadas dustu 160 ytllık masraf var motorda cok kotuydu aglıcaktık nerdeyse.bı yandan yağmur soguk sora yagmur kesıldı kar basladı bu aradada converse ıle gıtmıstım hay aklıma :D:D neyse guzel gundu aksam ustu oldu ındık cakırlara arkadasın gozleme yerı varddı o aclıkla sucuklu yumurta bıze dunyanın en guzel yemegı gıbı geldı.gercekten guzeldı....
-
04 Şubat 2008, 00:08
voooop noluyor yaw nerde bu mıllet.............
-
04 Şubat 2008, 22:19
kaçmıslar yaw nerdesiniz????
-
05 Şubat 2008, 11:57
Arkadaşlar ben bugun motosikletimi satıyorum. Gerçekten binmeye doyulmaz bir makine.
Alacak kişide genç ve iyi bir arkadaşımız sıfır ayarında oldukça karlı bi şekilde motoru alıyor. Umarım kazasız belasız nice günlerde biner.
Siyah Honda Dylan 150 alıyorum. Artık beni Dylan formmundan takip edersiniz nickide değiştmek gerekli.
Sıkı ve fanatik bir Beat kullanıcısı olarak Dylan kullandıktan sonraki izlenimlerimi ve bolca fotoğrafları da sizlerle paylaşacağım.
4 ay önce Motosiklet karşıtı, dün Honda Beat, Bugün Honda Dylan, daha sonra Hyosung GTR 250, ve daha sonra da, Yamaha R6..
-
05 Şubat 2008, 20:43
mybeat adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar ben bugun motosikletimi satıyorum. Gerçekten binmeye doyulmaz bir makine.
Alacak kişide genç ve iyi bir arkadaşımız sıfır ayarında oldukça karlı bi şekilde motoru alıyor. Umarım kazasız belasız nice günlerde biner.
Siyah Honda Dylan 150 alıyorum. Artık beni Dylan formmundan takip edersiniz nickide değiştmek gerekli.
Sıkı ve fanatik bir Beat kullanıcısı olarak Dylan kullandıktan sonraki izlenimlerimi ve bolca fotoğrafları da sizlerle paylaşacağım.
satacagın için uzuldum ama yeni alacagın için sevindim hayırlısı olsun mybeat gule gule kullan inş.
-
05 Şubat 2008, 22:03
kanka beat ın yerini tam doldurmaz diye düşünüyorum ama yinede hayırlı olsun..
-
05 Şubat 2008, 23:18
vala mybeat almadan bence bole yorum yapma ıns alırsın ve mutlu olursun...................
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)
Bu Konudaki Etiketler