bencede guncel olsun bakalım artık ne alcaz ehlıyete az kaldı kasım da yazılıyorum.bakalım artık.....
bencede guncel olsun bakalım artık ne alcaz ehlıyete az kaldı kasım da yazılıyorum.bakalım artık.....
MT ANTALYA
abi kusura bakma yeni gördüm bu mesajını sahibinden.com sitesinde honda beat diye arat orda war bi kaç bişi ama satıcı izmirden inşallah işine yarar
inşallah hayırlı olur ehliyetin erfercim
bide bugüm motorumu 16000 km bakımına götürdüğümde gördümde artık bütün beatler kadirkobe nin motorun son hali gibi bitek motorun ön tarafının renkleri faklı arkalarda sabit gri aslında fena deil ama ne bileyim göz alıştı bi kere eski beatlere pek hoşuma gitmedi yaaww
[B]aldım sonunda ama daha gelmedi dylan dylan dylan[/B]
[B]geliyo geliyo çarşamba(21.05.2008) gibi bende olacak inşallah[/B]
abı dyla beattan daha ıyı bence yanı bıraz daha fzla para ver dylan al derım
ben böle servisin waryaa .....
dün motoru bırakmıştım 16000 bakımına bugün gittim almaya kaç para tuttu dedim 45 ytl dedi ayıp yaa yemin ederimben kendim yapsam yaparım yaptıkları da bişey deil haa bi yağ deişmiş bide buji bunlara 25 milyon işçilik alıyolar bundan sonra orjinal bayisine gidersen adam deilim walla
Beyler, Benim beat'imin yağını değiştirmek istiyorum..Nasıl yapılacağını tarif ederseniz çok memnun olurum...
tam bilmiyorum ama altta yağ tıpası war on u açıp eski yapı boşaltıyosun sonrada yeni yağı kafana göre deil ölçüsü war o ölçü kadar koyuyosun yani ben öle biliyorum ama dier arkadaslarda ilgilenirler
selam _ehir içinde beat üstüne tan1mam bende beat motorda va r _sehir iç1 onu kullaniyorom. yakiti süper
Saol cem-beat . Bu konudan daha iyi anlayan bi arkadaş yardımcı olabilirmi?
evet cem orjınl bayıler cok fazla ıstıyolar....
MT ANTALYA
erbn sağ altta egsozun önüne doğru tapa var onu çıkartıp (mümkünse bir tas koy altına) yağı boşaltıyorsun daha sonradan tapayı yerine takıp. biraz üstünde olan yağ çubuğunu çıkartıp yeni yağını oradan bir huni yardımıyla boşaltabilirsin, not ne eksik ne fazla koy. 1 litreden biraz az alması lazım diye hatırlıyorum beat yanlış hatırlamıyorsam 900ml idi
Gilera Runner vxr 200 (pert...)
Piaggio Xevo 250ie
BEAT almak isteyen veya kullanıcılara kısa notlar;
*bir depo benzinle yazın 200 kışın 185 km yapar depo 15 ytl civarı full olur
*95 km hızdan fazla yapmaz(yokuş aşağı 95)
* uzun yolculuklarda sırt ağrısı yapar ) (ist-karasu arası)
*2000km de bir yağ 40ytl,5000 km de yağ,filtre,buji değişir (90 ytl)
*kışın eğer kaymaz lastik takmazsanız kesinlikle kullanmayın (accayip kayar)
kışlık lastikleri çifti 80 ytl dir sökme takma 10 ytl
*lastikleri orjinalde çift kat şamprellidir patlasın patlamasın 5000 km de değiştirin(yoksa itmek zorunda kalırsınız)
*frenleri kesinlikle ön-arka beraber kullanın(savrulma yapar)
*5000 km de bir frenleri ön-arka bir tur sıkın
*virajlarda fazla yatırmayın (virajlara yavaş girin hızlı çıkın)
*çukurlara dikkat edin lastikler küçük olduğundan düşebilirsiniz
*son moda çenesi açık kask kullanmayın,mümkünse çeneli kask kullanın,(küçük teker olduğu için diğer motorlara nazaran devrilme olasılığı 2 kat fazladır o yüzden güvenlik çok dikkat edilmelidir)
*uzun yolculuklarda eldiven-dizlik-sırtlık veya bellik kullanın
*motor hacmi küçük olmasına bakmayın 10 saniyede 80 km hıza çıkar o yüzden yavaş yavaş hızlanın(motor ömrü için)
*motoru yetkili honda servislerinden başka biryerde bedeva olsa bile tamir-bakım yaptırmayın
*kışında kullanacaksanız orj akü yerine sulu akü taktırın(-3 derecede bile jikleyle tek marşta çalışır)
*rüzgarlı havalarda özellikle kışın köprüden geçerken ayaklarınızın altına ağırlık (taş-kum torbası gibi) mutlaka koyun,ne olduğunu anlamadan en sağ şeritten orta şeride geçersiniz(bu tecrübeyle sabittir)
*sizden büyük motorlarla yarışa girmeyin(unutmayın bu hobi-gezi motoru dur yarış motoru değil)
*son ve en önemlisi !!!
kesinlikle ama kesinlikle KASKSIZ motor kullanmayın
HERKESE KAZASIZ KEYİFLİ SÜRÜŞLER DİLERİM
<%)))))))))))><<< ::pcgum:: ***ReBeL***::pcgum::
çok saol bilgiler içn silverdiver kardeş
walla ben coğuna uyuyom ama son kuralı genelde çiğniyorum ama yanlışta yapıyorum
Tarih bir milletin kanını, hakkını, varlığını hiçbir zaman inkar etmez! Bu memleket tarihte TÜRK'tü, bugün de TÜRK'tür ve ebediyen TÜRK olarak yaşayacaktır. M.Kemal ATATÜRK
sılvercım guzel olmus ellerıne saglık....
MT ANTALYA
Beyler teşekkürler.Bilgileriniz için..900Ml mi? 800Ml mi??Bu arada Yağ ne alim?
bence castrol al derim......
Beyler, servisi aradım. 800Ml koyulcakmış castrol 4 zamanlı 20w40..
en iyisini yapmışın kardeş bende 800 ml biliyodum zaten
iyi yolculuklar
Beyler beat'in yağını kaç km'de bir değiştirmek sağlıklıdır.?Motor ömrü açısından?
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)