uzun yolda dip gaz gittim 2.8 lt (110kr) yaktı biraz fazla ama hiç kesmedim gazı
uzun yolda dip gaz gittim 2.8 lt (110kr) yaktı biraz fazla ama hiç kesmedim gazı
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
İki kişi gityseydin.3lt civarı yakardı.Ben hep iki kişi biniyorum.(168 kg)Şehir içinde kalabalık trafikte 100km de\ 3lt yaklaşık...
normaldir yakıyo o kadar
bugün yaptığım ölçüm 2 kişi (120kg civarı) economy de gittim (ort: 40km/s) 67 km 6.5 lira yaktı 97 kuruş km de , economy de gitmek baya farkediyormuş
demekki activa ve beatın maksimumu dylanı minimum yakıtı gibi oluyo dostum..ortalamada 100kmde 0.5litre daha az yakıyo 100ccler..
ne kadar hızlı gittiğini ancak fren yapınca anlarsın..:cat:
evet fazla farkı yok zaten cc farkı da 50cc , ama max tüketimde fark 0.5 den 1 lt civarlarına çıkar gibime geliyo , dylan sonuçta o kadar da olsun bizim gibi 80-90 larda sürünmüyorsunuz uzun yolda
yok canım sürünmek değilde 80-90iyi süratler scooter için bende pek geçmiyorum açıkçası sadece kamyon sollarken filan arayı açmak için yükleniyorum gaza..evet max tüketimde fark 1tlye çıkar çünkü dylan 2kişi yüksek hızlarda kullanılırsa 4ltye yaklaşıyo tüketimi ama tam 4olmayabilir çünkü hiç o kadar zorlamadım motorumuben activa kullanmaktan inanılmaz zevk alıyorum oturuşu en raht scooterlerden biri bence temiz olduktan sonrada gayet seri gidiyo 2kişi 100görmüşlüğüm var activada..
activa da iyi 2 kişi 85 gördüm bende debriyaj balatasının değişme vakti geldi ama onun etkiileyeceğini sanmıyorum, activa, beat da ki ön frenin disk olmaması ve jant ın küçüklüğü dylan da giderilmiş , scooterda ayrı bi yeri var dylanın
aynen dostum herkes hızı yüksek diye bakıyo ama alakası yok 80le giderken bile çok iyi bir makina..activada yada beatte 80-90a çıkınca uçuyomuşsun hissi veriyo direksiyon hafifliyo filan ama dylanda öle değil 90la giderkende frende direksiyonda senin elinde histe çok doğal tedirgin etmiyo..dylanda 90 activa 50-60 gibi oluyo..dylanın farkını anlamak için 130-140yapmaya gerek yok demek istiyorum..dylan 120den sonra o activadaki uçuyomuşsun sanki kontrol elinde değilmiş hissini yaratıyo oda normal zaten..ne diyeyim Allah sanada nasip etsin inşallah isteyen herkese..
amin dostum sağolasın
merhablar arkadaslar. bende beat 2005 var 38 bınde debrıyaj aksamı degıstı full. 2 kişi düzlükte 80 falan goruo.. ama yıne ıkı kısı ykousumsu yolda 40ı gecmıo normal dımı yanı duzlukte ıı bıde sabah calısırken zorlanıo normalmı bu.. zor calısıo... bu yokus olayı ıcın performans artırıcı bısı varmı.. bırde kırmızı beat dıs grenajları lazım fıyatlarını nerden bulucagımı yazabılırmısnız... teskekkurler
honda servislerinde bulursun rahatça , internete de bi bak bazı parçaları temin edebilirsin , hız değerlerin normal gibi ama rampaya göre değişir
Arkadaşlar hepinize merhaba bende aranıza bugün katılan biriyim.Uzun araştırmalardan sonra Honda Beat dedim ve bu gün aldım.0 km için şu an bütçem imkan vermediği için 2005 model bir ikinci el aldım.Motorsikleti almadan önce Honda Beat'i hiç denememiştim. Çevremde ve internette paylaşım yapan Beat kullanıcıları, hiç denememiş olmama rağmen Beat'i demeden almama vesile oldular.Çoğu kişi ikinci el bir motor alacağına o paraya git sıfır malum motorlaran al dediler.Ben kafaya koydum Beat aldım ve süper bir şey.Bu benim ilk motorsikletim, inşallah hep beraber kazasız belasız biner ve kullanıcı arkadaşlarla güzel paylaşımlar yaparız.HEPİNİZE SELAMLAR...
costa hayırlı olsun dostum..benim ilk motor aldığım günler geldi gözüme şimdi..ne şanslısınki beat gibi bir motorla başlıyosun..ben mobiletle başlamıştım mesela..beat yıllarca sorunsuz kullanabileceğin bir scooter yeterki yağsız bırakma ve kaliteli yağ kullan..sürüş olarakta tavsiyem küçük tekerlekli olduğu için bozuk yollarda hem sarsıntılı hemde tehlikeli olabilir o yüzden yavaş sürmeye dikkat et..çevre yolları gibi açık yollarda ise mümkün olduğunca orta ve sol şeritlere çıkma sağdan sağdan kendinide motoruda üzmeden git derim ayrıca bi gözün mutlaka aynalarda olsun arkadan geleni görmeden sağa sola manevra yapma..şimdiden keyifli sürüşler..inşallah bundan sonrada hondanın yüksek ccli hacimli scooterlerine geçersin..
choconut değerli fikirlerine ve uyarılarına dikkat edeceğim sağol kardeş.ben gün içinde yaklaşık 3 km mesafede sabah,öğlen,akşam işe gidip gelirken ve hafta sonları en fazla 40 km mesafedeki yerlere gezi amaçlı gidip gelmelerde kullanacağım.belki market ya da sebze meyve pazarı alışverişinde kullanabilirim motorumu.bu kullanım koşulları içinde dikkat etmemi gerektiren şeyler varmı,ilerleyen zamanlarda belki daha farklı şeylerde soracağım ama öncelikle şu yağ ve rutin bakım olayı,bir kaç yerde okuduğum kadırı ile motorun yağı hakkında daha önceden kullanılan yağ markası ile değişimlere devam etmenin iyi olacağı söyleniyordu bu ne derece doğrudur, ben 2 , 3 liradan kaçarken yolda kalmayı istemem neyse bakamı odur onun için bi değerlendirme yapabilirmisiniz arkadaşlar,iyi bir araba kullanıcısıydım aracına bakarsan oda sana bakar durumu ile hiç yolda kalmadım,motor ve mekanik olan her araç içinde bu durum geçerlidir,ama her aracın bir olmuyor tabi topikde belki bu sorularıma cevaplar vardır ancak ben hepsini okuyamadımhem sohbet hem kaynaşma amaçlı yardımcı olacağınızı umarım.
dostum yağ olarak castrol scooter marka yağ kullanabilirsin büyük marketlerde benzinliklerde filan bulabilirsin..zaten hondada bu yağı öneriyo ben..ben dylanda 45bin kmdir kullanıyorum sorun yok..şehir içinde anayol-tali yol giriş çıkışlarında kavşaklarda çok dikkat ederim kendimce..sürüş konusunda bu alanda yazılmış çizilmiş kaynakları okuyabilirsin..
Costa hoşgeldin.Uzun zamandır yeni biri gelmiyordu.İyi oldu.
teşekkürler kardeş , daha çok danışacağım sana arkadaşlara
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:35 ----------
hoşbulduk emrecamcan kardeş
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:36 ----------
arkadaşlar unutmadan ben henüz motorsiklet ehliyeti almadım yani test sınavını verdim ancak sürüş sınavına girmedim,aldığım motor fiyat olarak bana uygun denk geldiği için aldım ama henüz sadece trafik olmayan kapının önünde sınava hazırlık tecrübesi yapıyorum,bana birde kask lazım tavsiyelerinizi bekliyorum özelliklede güven,görüş açısı ve rahatlık sağlayan bişey olması tercih olunur.
Ekmekde var yanında demeyin biraz titizlik işte mal her şekilde yerine gelir ama önce can diyorum arkadaşlar o yüzden
Selam lar arkadaşlar. İnşallah 3-5 güne kadar bende Honda BEat cı oluyorum. 0 almayı düşünüyorum. Fiyatı da biraz uygun çünkü alacağım kişiye kampanya dan gelmiş, elinde 1 tane varmış zaten bu yeni geleni satacağı için uygun olacak. 1.000 tl gibi düşük millet den sesleri duyuyor gibi hala ne duruyorsun diye bağırıyormusunuz : - )) Neyse motoru aldım inşallah devamlı görüşürüz
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)