Arkadaşlar motoru 2 gün önce aldım ama yanında kitapçık vermediler internete bulunuyor dediler internette bulamadım elinde olan varsa bana yardımcı olabilir mi
Buradan ulaşabilirsin. Tommygun'un yazdığı her şeyi iyice oku kullanım kılavuzu kadar faydalı bilgiler vermiştir kendisi
Bazen takıldığı olur, motoru bir karış oynatırsan geçer.Debriyaj teli zamanla alisir diye dusunuyorum..Rodaj yağindan beri motul kullanırım. Son zamanda yağ araligini da iyice uzattım, Motosiklette 4.viteste dururken şıkır şıkır boşa alabiliyorum, dal kırılması benzeri ses yok, yağ gibi geçiyor.
Ben de zamanında Castrol'den Motul 5100'e geçince çok şaşırmıştım, vitesler şıkır şıkır olmuştu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:19 ----------
Yolda ne zaman kırmızı Titanic 150-S görsem acaba benimki mi diye hala bakıyorum.
Merhaba,
Mail adresinizi paylaşırsanız, kılavuzu gönderirim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:12 ----------
Merhaba, Mailinizi paylaşırsanız, kılavuzu gönderebilirim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:13 ----------
ilk defa rks 150-s ile uzun yol yapmayı planlıyorum. Uzun yol olarak ilk hangi rota daha uygun? Ekipman önerileriniz nelerdir ?
İlk uzun yolunu kısa mesafe tut bence 100-150 km gibi. Misal İstanbulsaysan Şile üzerinden Ağva, 2. seferde Tekirdağ gibi. Sonra İstanbul-İznik ardından diğer rotalar. Ben ilk uzun yoluma çıktığımda her hava ve zemin koşulu dahil 10000 km üzeri tecrübem ve kapalı alan eğitimlerim vardı. Kasktan bota, ceketten pantalona tüm ekipmanların eksiksiz ve tam olsun. Motorun bakımlı olsun, sen de dinlenik ol. Kulak tıkacı muhakkak kullan, vücudunu susuz bırakma ve de 100 km.de bir mola ver en az 15 dk.
arkadaşlar 150 s/r düz yolda kac km hıza ulaşabiliyor?
ve artçı ile 2 saatlik bir mesafede sıkıntı yaratır mı? =)
İçimde bir heyecan, biraz tedirgin, biraz huysuz... Arabadan sonra kendimi çok savunmasız hissettim trafikte, Kaskla yol almak da tedirgin etti... Rodajdayız. Umarım benim de rodajım çok kısa sürede biter...
1-n-2 stabil değil bazen; bayağı bir tutukluk yapıyor umarım en kısa zamanda hem kendimin hem de motorun rodajını bitirebilirim.
Arkadaşlar motor ile 1000km yi geçtim. Başta aylardır 150cc kategorisinde motor araştırıyordum. Piyasada çok 150cc var ama çin mallarına güvenim pek yoktu. Frenlerinin iyi tutmayışı, titreşimi, dengesiz olması gibi sebeplerden ikinci el honda cbf 150 düşünüyordum ama onun ikinci elleri de kuryelikte vs. kullanıldığından çok yıpranmış oluyor ve yağ yakma gibi kronik sorunları mevcut. 7000 liraya ikinci el CBF almak yerine sıfır RKS alayım dedim. Youtubeda birkaç incelemede frenlerinin iyi tuttuğunu vs. söyleyince tamamdır dedim
Motorun frenleri gayet iyi tutuyor. Arka fren kampana olsa da biraz basınca kaydırmaya başlıyor. Ön fren ise zınk diye tutuyor fazla basınca o yüzden ufak ufak bassam bile yetiyor. Frenleri çok iyi.
Lastikleri cordial olup çok kötüydü ilk aldığım zaman acayip kayıyordu anlas MB34 aldım arka lastiği 110 taktırdım gayet iyi oldu şimdi lastik sorunum yok. Anlas lastikler gayet iyi çok agresif kullanmadığım için tam sınırını bilmesem de kayma sorunu yaşamadım.
Titreşimden şikayet edenler titreşim görmemiş bana göre. Motorda 100-110 rahat gidiliyor rahatsız edici bir titreşim yok ama hissedilecek bir titreşim var. Hiçbir hızda şikayetçi olmazsınız bu titreşimden o yüzden içiniz rahat olsun.
Motor gayet dengeli iki eli bırakınca bile ok gibi gidiyor. Kolay kolay düşülecek bir motor değil.
Motorun eksi yanı ise vidalarının gevşeyip düşmesi mesela egzoz vidaları çok kolay gevşeyebiliyor akülü vidalama ile iyice sıktım kemik gibi oldu. Bir de zincir gergi somunlarını fiberli somun ile değiştirmeniz iyi olur. Plaka için de aynısını yapabilirsiniz.
Motor gayet atik sportif bir görünümde şekli falan oldukça iyi. 184 boyundayım sele boyuma tam oldu 190 boyunda olanlar için biraz küçük gelebilir motor ama 185 altı rahat kullanır.
Ben kesinlikle tavsiye ederim 10 bin lira altı alınabilecek en iyi motor kalitesi diğer çin malı motorların üstünde honda ve yamaha ile yarışır bir seviyede.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)